Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ, illetve a mérést, ezek alapján mondjuk tényleg nem tűnik túl problémásnak a dolog. Mivel mérsz egyébként? Kíváncsiságból már elgondolkodtam valamilyen eszköz beszerzésén.
Patice
Köszönöm a részletes válaszod.
Teljesítményben egyébként elégnek bizonyult az 4570T-s build, vagy volt olyan amiben már kevesellted?Mennyire voltál megelégedve a Xpenology-val egyébként?
Azon gondolkodtam, hogy milyen kártyát kéne venni hozzá, mármint hálózatit, mert Intelt ajánlanak Xpenology alá, de aprón csak olyat láttam ami nem nagyon megy Win 10 alatt, bár nem tudom a Linux támogatása milyen, nekem úgy is az lesz vélhetően.
Nem hangzik rosszul az ötlet, hogy egy eszközben egyesítenél több felhasználást, utóbb ezen én is elgondolkodtam.
Alaplap és processzor vásárlásnál volt valami amire kimondottan figyeltél?
Háttértárolók közül ez a kettő SSD méretben lehet kisebb is, vagy általánosságban ezt azért ki szoktad használni?Igazából a leírt energiafogyasztási adatok korrektnek tűnnek, ez így tényleg nem olyan vészes.
A ház esetében most én is elgondolkodtam kicsit, mert eléggé kompromisszumosak az ITX, mITX házak, és olyan lényegesen nem foglalna több helyet az ATX ellenben nagyobb a választék, bővíthetőbb, alaplapok terén is több lehetőség van stb.
Általános
Nos elkezdtem apránként beszerezni az alkatrészeket, nézelődni.
Tápnak egy Be Quiet Pure Power lenne, 400W, gondolom itt akkor különbség nincs a 3 vs 400W-os modell között, fogyasztás, stb. szempontjából nem?
Ramból egyelőre 8GB kerülne bele, indokolt lenne 16GB?
Háznak Be Quiet Pure Base 500-at néztem, bár itt limitáló kicsit a hely, vagy valamilyen Fractal Design-t, R4, R6, használtan főleg, ha találok jó áron, vagy más hasonlót.
A tárhelyet illetően még nem látom egyelőre, hogy mi kell, itt kb mire számítsak? Mármint az adattároló HDD-ken kívül.
A másik kérdés amin merengek, hogy érdemes-e esetleg LGA1700-ra építeni LGA1200 helyett.
Illetve szerintetek a T és a nem T processzorok között, főleg Idle és kis terhelés esetén, van különbség a fogyasztásban lényegesen? Érdemes a T modell?
Ami szóba jöhetne az az 10100T, 10105T, 10100, vagy esetleg 12100, itt a T nem, mert nem kapni sehol T modellt ebből, viszont ezért ugrott be, hogy érdemes-e egyáltalán a T, lesz-e észrevehető különbség. A fent írtak alapján vélhetően olyan nagy különbség nem lenne. Kérdés, hogy megéri-e az újabb modell a felárat.
Alaplap terén van valami amire figyelni kell a vásárlásnál?
Ami egyelőre szóba jönne:
LGA1200: MSI-Z490-A PRO (egyelőre ezt találtam jó áron használtan)
LGA1700: ASUS Prime H610M-E D4Mi a véleményetek ezekről a lapokról, jók lehetnek? Gondolom ilyen felhasználásra annyit nem számít azért a VRM hiszen nem pörög túlzottan a processzor stb.
Processzor hűtőből egyelőre lehet, hogy az alap lenne, későbbiekben egy Be quiet! Pure Rock 2-t terveztem, bár vélhetően még ez is overkill.
Ha van bármi meglátás a többi komponenst illetően azt is megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
Új hozzászólás Aktív témák
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- Új Cyberpower szünetmentes tápegység (OLS1000ERT2U)
- APC SURT8000XLI 8000VA szünetmentes tápegység
- Mélyen ár alatt LEGRAND 311063 KEOR SPE jó akksi, hosszú üzemidő szinuszos szünetmentes 2000 VA UPS
- Eladó HP 1200W szervertáp HSTNS-PL11 + breakout board + tápkábelek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest