Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothg86
tag
Sziasztok
Másodlagos rendszerbe szereztem Sony ss-5177a hangfalakat. Jó kis vintage hangzás, nagyon tetszik. Seas driverek vannak benne. Hangváltója nem is hangvalto, csak kondik vannak a hangszórók előtt, a mélyre pedig a teljes jel ramegy.
Hangja elég döglött, a közel 50 éves elkok tuti nem megfelelőek már. Namost egyrészt szerintetek jó ez így ez a hangváltó megoldás, vagy esetleg lehet-e egy rendes hangváltót beletenni? Elvileg megvannak a frekvencia hatarok.
Ha maradok ennél a megoldásnál, akkor a 8 nF- os kondi helyett csak 7.8-ast vagy 8.2-es tudnék belerakni. Számít, hogy melyiket? Ez a közép előtt van. -
Tothg86
tag
válasz
#71562240 #31820 üzenetére
Ezeket néztem ki:
Elkónak
FóliánakJantzen Standard Z-Cap és mezei Jantzen bipoláris elektrolit kondenzátor. Meg amit ajánlottál ellenállásokat berakom.
Az az igazság, hogy mivel elég sok kondi van benne, jobb minőségű kondik ára bőven meghaladja a hangdoboz értékét jelenleg. Vajon meghálálna jobb kondikat? Vagy amit tud, az "kijön" belőle ezekkel is?
Illetve érdemes a belső kábeleket lecserélni? Hangfal kábel terminálokon gondolkodom még, bár inkább a direktbe forrasztott kábel fele hajlok, a'la Tigris
Köszönöm -
Tothg86
tag
válasz
#71562240 #31816 üzenetére
Az a két fehér kerámia tömb az ellenállás, ugye? 8W van rájuk írva. 5 és 10W-osakat láttam így hírtelen. Mindenképp az eredeti 8W-nak kell lennie?
Amit még említettél MKT vagy MKP, azok a kék kockák?
Átnézem a kínálatot, aztán kérdezek. Én sem gondolom, hogy nagyon komoly alkatrészeket érdemes beletenni, de egy jó közepet megérdemel szerintem.
-
Tothg86
tag
Sziasztok
Hangdoboz kondicsere ügyben kérném a segítségeteket. Beszereztem egy Canton LE 600-as hangdoboz párt. Nagyon szépen dolgozik a rendszerben, de mivel a kb 1978-as kondijai gyáriak, hallatszik, hogy ráférne egy frissítés.
Két elektrolit kondenzátor és két fóliakondi van benne.
A fóliákat is érdemes cserélni? Illetve milyen márkájút érdemes bele tenni? Egy darabig biztos ezek a dobozaim lesznek, szeretném ha jó minőségűek lennénekKöszi előre
-
Tothg86
tag
Sziasztok!
Egy vintage Seas hangdoboz párt szeretnék restauralni/feljavítani.
Első kérdésem az volna, hogy a mélyek elvileg teljes sávszélességű hangszórók, hangvaltoja nincs. A hangfalkabel direktbe a mélyekre érkezik , onnan megy a magasakra, elottuk egy kondi.
Érdemes lehet egy hangváltót beszerelni? Javítana valamit?A másik a csillapitó anyag. Lehet nem gyári, szorosan tele van tömve, de már elég merev és összevissza bedobált szivaccsal. Mire lenne erdemes cserélni?
Szerintem megéri a gondoskodást, meggyőző a hangja máris.Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest