Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• shalafi66

veterán

válasz szazbolha #32177 üzenetére

Az a válasz igen, amit idéztél. :) Mit nem értesz belőle?

"Szerinte van "optimális hangolás" és van jóság is. Én is ezeket írtam."
    Van, vagyis lehet, mivel minden b-reflex dobozos hangsugárzó akusztikai felüláteresztő szűrő, de nem használjuk, mert önmagában nem ad elegendő információt, és nem határozza meg egyértelműen a hangsugárzó mélytartománybeli működését, mint a zárt doboznál a Qtc érték. Inkább szűrőkarakterekhez lehet(ne) viszonyítani, csinálták is régen. De az meg már kissé idejétmúlt, amikor a teljes hangnyomás-fr. választ felrajzolja neked a program.

Ettől függetlenül. Az Unibox, b-reflex doboznál nem használ a zárthoz hasonló jósági tényezőt, és nem tudsz ehhez a paraméterhez dobozt méretezni sem. :)

Program által, a te választásod nélkül kiszámolt, minden körülményhez, felhasználási célhoz megfelelő, optimális hangolás, szerintem nincs. Meg a józan ész szerint sem. Meg subvoice szerint sem. Mivel ő is közli azokat a tényezőket, amik befolyásolják a számodra optimális doboz megválasztását. Maximum "optimális", idézőjelben, az viszont egyenlő ezzel:
    "Kapsz egy javaslatot, általában a maximálisan lapos átvitelhez tartozó legkisebb doboztérfogatról. De az nem egyenlő az ideálissal."

Új hozzászólás Aktív témák