- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
Egyébként ma már az a divat régi lakásoknál, hogy a konnektorok átkábelezését a falon kívül végzik? Mert újra kellett húzni a konyhát, mivel egy konnektor sem működött, és a falak felületén vezették be az új kábeleket a szintén cserélt főelosztóból. Nekem ezzel semmi bajom a konyha esetében, de ha mondjuk a nappaliról lesz majd szó, akkor az nem biztos, hogy olyan esztétikus. Falban megoldani gondolom bontást igényel, ergo sokkal drágább? Így a 3 áthuzalozott konnektor plusz a főelosztó munkadíjjal 70 ezer, persze Szegeden.
-
HellGreg
őstag
válasz Essejó #67749 üzenetére
Az első két szerelő szinte azonnal letette a telefont, mihelyt meghallotta a Vaillant nevet. Úgy látom, ma már a szerelők többsége nem megszerelni, hanem csak beszerelni szeret, új berendezéseket. Elég elszomorító. Amúgy meg azt mondanak, amit akarnak, mert úgyis elhiszem, mivel nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem, mert nem igazán értek a dologhoz.
Van a szegedi lakásunkban egy átfolyós Vaillant vízmelegítő (kéményes), ami a konyha és a fürdőszoba melegvízellátását biztosítja. Tönkrement, és az albérlő próbál ott szakembert keresni, aki esetleg venne egy újat, és beüzemelné. De akit hívtak, azt mondta, hogy lakásba már engedéllyel lehet csak ilyen kéményes kazánt szerelni, egyébként boilert kell (ami villanyra megy? ezt nem mondták, itt kérdezem). Mi a különbség, és miért nem lehet gázüzemű vízmelegítőt beszereltetni engedély nélkül? Illetve, boilereknél milyen árak vannak? Látok 70 ezertől a csillagos égig mindenfélét, de fogalmam sincs, milyet kell nézni. Nyilván az a cél, hogy minél olcsóbb legyen beszereléssel együtt.
Fel tudna erről valaki világosítani? Előre is köszönöm! -
HellGreg
őstag
válasz AxBattler #66931 üzenetére
Hozzá se nyúltam, használtan vettem egy Thermaltake táppal, és egy R9 270X-szel, ami közben tönkrement. Az RX470 sem volt húzva és a proci se, a lap végig ugyanaz volt. Minden más változatlan, SSD, HDD-k, stb.
DJGABI : külföldi fórumokon olvastam, hogy ez a tünet akkor van, ha a táp nem tudja a magas terhelésről hirtelen alacsony terhelésre váltást valami belső hiba miatt kezelni, és leállítja a gépet. Persze én lennék a legboldogabb ha nem HW baj lenne. Mivel a közeljövőben teljesen új gépet fogok venni, kiderül hamar, ha külső baj van, bár nem szeretném[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
válasz Inhouse #66929 üzenetére
Nem Vargáné, hanem 2 Chieftec és 2 Corsair
Nem értek ehhez, milyen paramétereket kell nézni egy szünetmentes tápegységnél? Mert láttam 20-60 ezer közt is, de nem tudom, miben más mint a 180 ezres.Egyébként nem mondhatom, hogy "tönkrementek" a tápok, de 4-5-6 hónap használat után elkezdenek fura dolgokat csinálni, pl. játékból való kilépéskor kikapcsolják a PC-t (rendesen kilép a windowsból és leáll). Mind ezt csinálta-csinálja kb fél év kifogástalan működés után. Innen gondolom, hogy valami szépen lassan teszi tönkre őket.
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Nem tudom, a megfelelő topikban járok-e, de az a problémám, hogy 2 év alatt a 4. tápegység megy tönkre a számítógépemben. Az idevágó topikban ezt írták:
Ha már a negyedik tápegység megy tönkre ugyanabban a gépben, akkor gyanús a betáp (is). A villámvédő (zavarszűrővel ellátott) hosszabbító beiktatásától ez esetben nem várnék túl sokat. Igazán stabil betápot egy jó minőségű szünetmentes áramforrás képes biztosítani. Ilyen pl. az APC Smart UPS sorozatának bármely tagja. Időnként a hardveraprón is árulnak ilyeneket. Ezek más kategóriába tartoznak, mint a BackUPS sorozat, mert sokkal gyorsabban képesek átkapcsolni és szinuszhullámú táplálást adnak akkuüzemben is.
A kérdésem az lenne, hogy ha az elektromos hálózattal van a baj, azt hogyan tudom megállapítani? Lehet csak egy adott konnektor amibe a gép van dugva, vagy az egész hálózat ingadozhat? Ez egy kb 10 éves ház, szóval elég durva lenne ha ilyen baj lenne. Van erre szakember aki kijön és megállapítja? -
HellGreg
őstag
válasz macilaci78 #65458 üzenetére
Az volt a ludas amire itt is tippeltek, a wc és a padló közt tátongó rés. Körbeszilikonoztam, teljesen elmúlt, pedig már a tömítőanyag ecetes szagát is alig lehet érezni. Persze meg fogom majd csináltatni, ez most csak egy gyors gányolás volt, hogy meg tudjunk maradni a saját házunkban.
-
HellGreg
őstag
válasz Bile Demon #65442 üzenetére
Este kipakolok mindent és körbeszaglászom mint a kutya. Se a wc-ből, se a mosdóból nem érzem konkrétan, csak úgy átjárja a helyiséget, de a forrást nem lelem egyelőre.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Hónapok óta elviselhetetlen csatornaszag van a földszinti wc-ben. Egy sorházról van szó. A mosdó lefolyójából jön valószínűleg. Öntöttem már bele mindenféle bolti szert, amik kb egy óra erejéig segítettek.ecetet is szódabikarbónával, az kicsit tovább. A képen látható J alakú csövet leszedtem, kitisztítottam, amúgy nem volt benne semmi. Annak elvileg az alján áll a víz, így nem értem hogyan tud rajta átjönni a szag.valami tipp, ötlet, mit pehetne még csinálni?
-
HellGreg
őstag
Sziasztok,
Olyan dologban lenne szükségem tanácsra, hogy az emeletre vezető lépcső korlátjai között annyira széles a hely, hogy a gyerek simán kifér és leesik. Ez ellen valami hálót vezetnék végig a korlátokon, de semmit nem találok sehol, hogy milyen boltban lehetne venni méretre vágottat.
Valaki valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- FSP Hydro G PRO 850W 80+Gold
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest