- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BangoSkank
tag
A laptopomon tervezek némi gányolást végrehajtani, ehhez kérnék tőletek tanácsot. Történt ugyanis hogy a Lenovo "zseniális" mérnökei egy fémházas laptopban a kijelző zsanérját műanyagba ágyazták, és a műanyagot úgy méretezték, hogy garantáltan eltörjön kb fél- egy év használat után.
Mindkét zsanért 3 csavar tartja, ebből a jobb oldalon egy úgy tűnik hogy a fémhez van csavarozva, itt nincs is gond, de a bal oldalon mindhárom csavar műanyagban van, ezek szakadtak ki.
Garancia épp lejárt, úgyhogy a szervizzel nem szenvednék.Azt tervezem, hogy a burkolatot átfúrva egy-egy lapos fejű csavarral rögzítem a zsanért. A lapos fej kívül lenne, így nem akadna el semmiben, belül pedig egy laposabb anya elfér. A kérdés hogy hol tudok a lentihez hasonló csak kisebb csavarokat szerezni:
[link]A csavar hossza kb 4-5 mm lehet, átmérő 2 mm, az anya is jó lenne ha max 1 mm lenne.
Létezik ilyen vagy vegyek egy új hátlapot 30-40 e Ft-ért, ami előbb-utóbb valószínű ugyanígy végzi majd?Bal oldalon kiszakadt mindhárom csavar, de a középső még kicsit tart, ezért azt még bennhagytam. Kb 1mm műanyag és egy kis fémbetét tartotta őket:
[link]Lenovo U41-70-ről van egyébként szó, ha valaki ilyet tervezne venni, kerülje el messziről.
[ Szerkesztve ]
-
BangoSkank
tag
válasz AxBattler #51697 üzenetére
Szerintem az L2 Plus kevés hozzá passzívan, egy alacsony fordulatú (szinte néma) ventivel viszont már működőképes lehet. A VGA 65 W-os. [link]
2D-ben böngészgetés, levelezgetés mellett viszont elég lehet. Speedfan programmal félpasszív üzemet meg lehet próbálni.[ Szerkesztve ]
-
BangoSkank
tag
válasz ViZion #15686 üzenetére
Üresjáratban harminc fok körül van, videózás közben beáll 40 körülire, ezeken a fordulatokon, úgy, hogy a lapos 8as ventit kikötöttem (kerregős f*s ).
Vinyó seek kicsit hangosabb lett, de nem zavaró, a tápventi hangja jobban kihallatszik, pedig csak ~900on pörög (az a CPU_PSU Speedfanban)Egy rendes, vastag bútorlapot notivinyó szerintem nem tud megrezgetni, 3,5"-es már lehet, még nem próbáltam..
Én a tálcához rögzítettem az alaplapot. Szerintem jobb ha valami régi gépből nyesel egy tálcát, vagy van készen egy, mert azt masszívan hozzá lehet fogatni a fához néhány facsavarral, úgy tuti elbírja prochűtőt meg a videokártyát is. Fejjel lefelé is
(#15684) mmcc02 Most legalább van hely kinyújtani a lábaimat..
(#15685) albert8 Szép fehér, az nem jó?
-
BangoSkank
tag
A táp lentről kapja a levegőt, hátra nyomja a meleget. A proci egy 45W-os példány alulfeszelve, szóval a hőtermelés minimális. A procihűtőnek is van elég szívótere, olyan 1,5 centi. A fölösleges kábeleket a kivágott lyukakon átdugdostam (a DVD író meg a fiók közötti résben vannak kívül), így a levegő is tud mozogni. És a lényeg : hátulról teljesen nyitott.
[ Szerkesztve ]
-
BangoSkank
tag
válasz Probber #15681 üzenetére
Csak a fiók búgott, de azt elég volt egy összehajtogatott papírcsíkkal "beékelni" (utolsó képen a fogantyú felett ). Az asztal már nem veszi át a rezgést.
Majd egy kis faékkel kiváltom.
Bele se merek gondolni mi lett volna, ha a régi 3,5"-os vinyót teszem bele..[ Szerkesztve ]
-
BangoSkank
tag
Üdv!
Tegnapi gányolásom: [link]
Tegnap nem indult a gép, gondoltam ha már úgyis szét kell szerelni, bepróbálom a fiókba..ez lett a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest