-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Miért nem akarod megérteni a lényeget?
A lényeg még1x:
A fizika nem aszerint működik hogy "de hát 100.000 helyen nem volt probléma, akkor nem hiszem el hogy itt megtörtént". A fizikát nem érdekli mit hiszel el, vagy hogy szerintem nem lehet ilyen gond.
Ha megtörténik, megtörténik, el kell fogadnod hogy bizony statisztikailag 100.100- esetből lesz 5-10 ahol ez volt a hiba, a terhelések sok alkalommal történő összegződése miatt.Nagyon sokan még szerelők közül sem értik meg hogy az egyetemen nem véletlenül vannak könyvtárak megtöltve a villamosiparban nanoszekundumok alatt lezajló horribilis mértékű kiugrásokkal kapcsolatos kutatási anyagokkal. Oké sok mérnök nem ezekkel foglalkozik, de azért vannak jópáran akik esetében volt értelme duplomát szerezni, nem csak azért jártak be egyetemre mert ott legalább van fűtés.
Amúgy meg már az első mondatodban durva ferdítést alkalmaztál, honnan a fenéből vetted ezt a 2kW-ot? Bemész bármelyik médiamarktba a mai elektromos sütők átlagosan 2500-3500 között kérnek grill funkciótól függően.
Elhiszem hogy sose kellett komolyan foglalkoznod villanyszereléssel és ezért még egyszer sem mértél rá, de én rámértem a sajátomra és valóban 11,6A-t kért amikor pizzasütés előtti 10 perces felmelegítés alatt rámértem lakatfogóval.
Milyen asztali szendvics sütőkről álmodozol?
Mert fentebb világosan leírtam hogy milyen berendezésről írok.
Bár tudom sütő-sütő, biztos mindegyik egyforma...ahogy az alma is ugyan az mint a narancs, elvégre mind a kettő gyömölcs. : OElméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Essejó #84840 üzenetére
Ilyenkor jobb ha mindig készülsz fotóval, mert nem csak wago és nem is csak forrasztás létezik (pláne ha bent van a doboz mélyén, akkor a forrasztás sem egyszerű további károkozás nélkül).
Csak mert vannak olyan "harapós" kötőelemek amik az egyik irányban kisebb helyigényűek mint a wago(pl oldalról harap bele szigetelésen keresztül a vezetékbe "T" elágazáshoz), aztán le lehet szigetelni.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
kcsa
veterán
-
pjen
félisten
válasz PROTRON #84851 üzenetére
Amúgy meg már az első mondatodban durva ferdítést alkalmaztál, honnan a fenéből vetted ezt a 2kW-ot? Tudod mit azért írtam, mert jóindulatú voltam. Mivel kezdted?16A kapcsolgatása. Aztán felsoróltál annyi fogyasztót ami alapból 30A. Mert ugye szoktak egy áramkörre 32A kismegszakítót tenni és karvastagságú vezetékekkel huzalozni.Egyéblént lehet nem is 100000 esezből van egy ilyen, hanem mondjuk 99999999x9999999 esetből 1.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Szeretném az alábbi képeken látható fürdőszobai radiátort lecserélni a következő linken elérhető törölközőszárítós radiátorra.
A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire kivitelezhető a bejövő és a kimenő csövek elhelyezkedésének figyelembevételével?
Van-e esetleg valakinek tapasztalata ilyen radiátorral ilyen méretekkel ilyen helyen?
Ha igen, tudna-e képet küldeni róla?
Egyelőre azon gondolkozom, hogy meglehet-e szakszerűen, relatíve esztétikusan csinálni, vagy sem.
Köszi a választ.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
macilaci78
nagyúr
válasz pvt.peter #84857 üzenetére
Nem látszik rendesen, de az előző fürdőszobánkban elkövettünk egy hasonlót. Egy kb 500*1200 mm lapradiátor helyére ment fel egy 600*1800 mm-es törölközőszárítós.
Jobb oldalt függőlegesen a két cső a távfűtéstől, bal alsó és jobb felső bekötés az eredeti csonkoktól.
Nem szép, de legalább hasznos. A 600 mm széles radiátoron van értelmesen hely törölközőnek. A linkelt 300 mm-esen a vízszintes cső jó, ha 22 cm hosszú. Ha ennyire összehajtasz egy törölközőt, nem szárad ki rendesen abban a 6-8 hónapban, amikor nem fűtesz.
Ráadásul nálad a kiállítást is a falon belül kellene elvinni a bekötés vonalába, hogy elférj.Én lemondanék a türcsikről és tennék fel egy megfelelő méretű dupla, vagy akár tripla lapradiátort.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
kcsa
veterán
válasz pvt.peter #84857 üzenetére
Nagyobbacska bontás nélkül kicsi eséllyel.
Ugyanilyen lakásban laktam/laktunk korábban, azonnal felismertem a béna elrendezést . A mi megoldásunk teljes fürdőszoba átrendezés volt, a mosdó helye "üresen" maradt, oda elfordítva befér törülközőszárítós cucc. Egyébként kicsi átmérőjű rézcsövek jöhettek volna szóba (probléma: kisebb áteresztés miatt alattad - feletted mindenki nyávog hogy hideg a fürdőszoba radiátor), vagy a wc ÉS a fürdőszoba oldalali csövek teljes bontása és átalakítása.Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
pvt.peter
őstag
válasz macilaci78 #84858 üzenetére
Köszi az infót.
Igen, az tény, hogy nem a legtökéletesebb hely egy törölközőszárítós radiátornak.
Az esztétikát azt én már a legelején elengedtem
Lehet, hogy csak 22 cm a hasznos szélesség, de épp emiatt gondolkoztam 1,77m magasságú radiátorban.
Utánanézek ennek a lapradiátoros dolognak is, de az csak annyiban lesz/lenne egyszerűbb, hogy a bekötései jó helyen vannak.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
Nekem is felmerült egy teljes átalakítás, de egyelőre másik építkezés miatt kell a pénz
Gondolkoztam én is az újracsövezésben a túloldalon, ami magába foglalja a "normális" körök kialakítását is.
Már belebotlottam ilyen megvalósításba is, de ez elég Mad Max számomra
Tudsz egy képet küldeni, hogy milyen lett átalakítás után a fürdőtök?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
válasz PROTRON #84852 üzenetére
Előre bocsátom, hogy én még a doboz belsejét nem láttam. Költözés előtt a lányom hívott egy 1000? mestert, bútorokat össze rakni meg konnektorokat szerelni. Nos az ő elmondása szerint rövid a kábel. De amit konnektor ügyben művelt az megérne egy misét. Felrakott a másik szobában 1 kettes földelt falonkívülit úgy hogy a falból kijövő vezeték 3 cm-el a konnektor mellett jön ki a falból, és még a konnektor ferdén is áll. Volt egy csillár függeszték rövidítés is, amit nem rövidebbre vágott, hanem feltekert. Érdekes mód így már a takaró müanyag pohár nem fért rá. Én nem voltam itt mikor ezeket művelte.
Az új vezeték ellen az szól, hogy nem találok kötö dobozt, és ez albi, minél kisebb rombolással kéne megoldani.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
macilaci78
nagyúr
válasz macilaci78 #84858 üzenetére
Na, mégiscsak rendesen látszik, csak telefonon nem nagyítottam bele.
Szóval utóbb belegondolva igényesebb lett volna kivágni a függőleges csövet és a megfelelő helyeken betenni az elágazásokat.
Illetve az ajtó fölötti termosztát sok vizet nem zavart: a meleg levegő felfelé szállt, de a fal miatt ott meg is rekedt. Tehát sokkal később kapcsolt, mint a fürdő lehülése.Illetve most látom nálad az utolsó képet, hogy a radiátorod a szomszéd helyiségből kapja a csöveket. Ha ott nem gond az áthelyezés, akkor be tudsz rakni szélesebb radiátort is. Egy 400 mm széleset berakni közvetlen a fal mellé, alul-felül bekötni akár az ajtó felőli oldalon és alulra tenni a termofejet.
Picit rálógna a tokra, de ha jól látom a falcot, az ajtó kifelé nyílik, nem lenne útban a radiátor.
A 60 cm széles törölköző már hosszában félbe hajtva rámegy a 40 centis törölközőszárítós radiátorra.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
cibus
aktív tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami jó árú ( olcsó) VGA táp kábelt (toldót), ami rögtön 90 fokban megy lefelé? Az új tápomnak olyan kemény a vezetéke, hogy nem szívesen törném meg, így meg pont nem tudom felrakni a ház oldalát... Szóval elég lenne egy egyszerű toldó, hogy 90 fokban rá tudjam dugni a 1070re. Amúgy egy 6 és egy 8 pines kellene. Köszi, ha valakinek van valami tuti ötlete...
-
PROTRON
addikt
Ha nem találsz megoldást, van Hardverapro-n egy srác aki csinál megfizethető ár5ú egyedi gyártású kábelt amit lehet kérni 90 fokos fejjel. Roger.smith a neve.
De drukkolok ki milyen egyéb megbízható ötlettel áll elő, mert aliexpresses toldókkal én vigyáznék.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
spleenszuru
őstag
Nekem épp folyamatban van 3 db 90 fokos csatira végződő kábel nála.
Egyszer már kezemben is fogtam, minőségi munka, de vissza kellett küldenem, mert a csatik nem fértek el egymás mellett a vga-n, szóval átdolgozza éppen.Én személy szerint komplett, tápból induló kábelt javasolnék inkább, én is olyat kértem.
Olcsónak nem mondanám, de szerintem ez nem is az a játék, ahol erre kéne hajtani.Malaka!
-
PROTRON
addikt
Ha találsz a VGA-dhoz gyári cuccot, akkor persze az a legegyenesebb.
Én egy 3090-es TI-t hajtok meg a kábelével, jobban bízom mint abban a szutyokban amit az ASUS adott eredetileg 3x8 --->12 pin átalakítót, mert arra a saját öndiagnosztikája jelzett vissza hogy nem 100% a táp paraméterek, van a kártyámon egy kis led ami világít ha nem 100%-os a betáp és a gyári kábelé toldóval nem volt 100%-os a kontakt.De neked csak 1070-ed van, ott még simán kisebb volt a terhelés, ott gyári megoldás is jó lehet vagy cablemod cég sorozat gyártott termékei. Meg mint végső mentsvár, ott ez a srác itthonról.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Próbálta már valaki közületek az olívaolaj+ecet+citromlé keverékét fából készült bútorok felújításához? Állítólag ez a keverék a sérüléseket/karcolásokat eltünteti a felületről...
Azért kérdezem, mert... Ismét szereztem használtan egy high-end kategóriás hangfalpárt, (Ez nálam beteges hobbi Van már annyi hangfalam, hogy lassan hangfalüzletet nyithatnék )aminek a fekete külső borítása karcos és enyhén kopott. Külföldről hozták, és szállítás közben megsérült. Szóval ezt szeretném újszerű állapotára visszaállítani
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
válasz Inhouse #84865 üzenetére
És pontosan mit kezdjek a fogóval?
Egyébként korábban nem tudom mi volt. Amikor kivettük a lakást az egyik szobában 1, a másikban 2 konnektornak csak a helye volt. Sőt a kettőnél még az egyik doboz is hiányzott, csak a kábelek voltak ott.
Holnap úgy is lesz itthon némi bútor tologatás, lehet asszony ágyát is elhúzzuk és akkor meglesem, és fotó is készülhet. A végső megoldás, hogy 10 centivel feljebb új dobozt rakok, a kábelt abba felhúzom. De van itt a Rákos úton egy villanyász bolt, lehet a tulajnak is jó ötlete a kép alapján, és akkor megúszom a vésést.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
PROTRON
addikt
válasz Essejó #84874 üzenetére
Arra gondolt hogy ha feszmentes állapotban rá tudsz fogni, esetleg pont enged annyit a vezeték a falban lévő szakaszon, 1-2 cm-t, hogy már használható legyen. De persze jobb ha tisztába kerülünk a helyzettel, nehogy valójában valami másik szobából érkezik világítási váltókapcsoló egyik ága legyen és feszültség alatt, miközben azthitted minden le van kapcsolva....a másik szoba akár másik lakást is jelenthet, nem ismerem a házat, anno panel házak építésekor simán a 2 lakás közötti közös fal esetén rengetegszer nem tudni melyik dugalj melyik lakásból került megtáplálásra.
Jó ezt csak viccnek szántam.
De az is lehet hogy valójában megszüntetett kiállás, mert hiba volt rajta.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Inhouse
őstag
válasz Essejó #84874 üzenetére
És pontosan mit kezdjek a fogóval?
Kicsit megpróbálsz húzni rajta, hátha enged annyit, vagy csak megfogod vele és ha meg van blankolva, akkor rárakod a WAGO-t...ha nincs, akkor is meg kell fogni vele és a másik kezeddel egy szikével megpróbálni blankolni, majd rádugni a WAGO-t...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Beni2360
félisten
Sziasztok. Adott egy 80 éves boltíves pince ami beázik. A külső szigetelés elvi munkafázisaival meg volnánk. De belül igen csak málladozó gidres, gödrös a beton fal. Kb 20 nm. Mivel lehetne kijavítani? Javítás után beágyazott üveghálót kapna. Ötleteket várom epedve.😃
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
F.E.K..
senior tag
válasz PROTRON #84875 üzenetére
"anno panel házak építésekor simán a 2 lakás közötti közös fal esetén rengetegszer nem tudni melyik dugalj melyik lakásból került megtáplálásra.
Jó ezt csak viccnek szántam."Pedig láttam ilyet villanyszerelő koromban... (igaz, ott utólagos szerelés volt, egy vásárolt lakás felújításakor derült ki, hogy az előző lakó áttörte a közös doboz műanyag falát, és a szomszédtól lopott árammal üzemeltette a hűtőjét...)
Sok csodát követtek el annak idején a panelházak szerelésekor (pl. a csillár a plafonra vagy falra rögzített konnektorba volt bedugva egy dugvillával simán), de a lakásokat azért szeparálták. Hogy lakáson belül mi hova sikeredett kötni... hááát, az már más kérdés...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-igu-
addikt
válasz F.E.K.. #84878 üzenetére
"Sok csodát követtek el annak idején a panelházak szerelésekor (pl. a csillár a plafonra vagy falra rögzített konnektorba volt bedugva egy dugvillával simán)"
van, ahol ez a szabványos megoldás
főleg bérlakásoknál, ahol a bérlő tulajdona a mennyezeti világítás (kivéve a vizes helységekben: érintésvédelem, pára, logikus a fixre kötés)[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Predator2
addikt
-
macilaci78
nagyúr
válasz Predator2 #84881 üzenetére
Imbusznak tűnik.
Mi ez? Kormányvégsúly?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Predator2
addikt
válasz macilaci78 #84882 üzenetére
Igen kormányvégsúly.
Semmilyen szerszám nem jó hozzá. 5-ös imbusz nagy, 4-es kicsi.
Létezik, hogy torx csavar lenne?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-igu-
addikt
és van olyan is, ami nem mm-ben adja a méretet, hanem zoll-ban
én oda tippelnék#Predator2: "Létezik, hogy torx csavar lenne?"
sima torx és security torx
a te fotódon viszont szabályos hatszög van
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Predator2
addikt
válasz macilaci78 #84887 üzenetére
Köszönöm, sajnos messze laksz.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
macilaci78
nagyúr
válasz Predator2 #84888 üzenetére
Ilyenem van. Hátha lesz a közeledben is valakinek.
-
félisten
válasz macilaci78 #84889 üzenetére
Láttam már ilyet a boltban, de nem mertem megvenni... bevált?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
macilaci78
nagyúr
válasz AxBattler #84890 üzenetére
Nemigen használom. Inkább a különlegesebb bitek miatt vettem, ha kellene, tudjam, hogy van értelme keresni.
Ami nem tetszik, hogy a racsnis behajtó mellett nincs "csavarhúzó típusú" is benne.A kicsiket nem szokás erővel meghúzni, a nagyokból meg van olyan, ami a légkulcsot is bírja.
-
-
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #84893 üzenetére
Koszi az ötletet de mivel kinti javitasokra is kell ezt választottam
Drágább de beton, gondolom jo lesz?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
félisten
válasz macilaci78 #84891 üzenetére
Legközelebbi akcióban lehet rápróbálok, köszi!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
totron
addikt
válasz PROTRON #84851 üzenetére
A fizika nem aszerint működik hogy "de hát 100.000 helyen nem volt probléma, akkor nem hiszem el hogy itt megtörtént". A fizikát nem érdekli mit hiszel el, vagy hogy szerintem nem lehet ilyen gond.
Istenem hányszor találkozom ezzel és semmi nem használ! Lehet magyarázni a végtelenségig, csak a saját energiaszintjét apasztja az ember vele. Az anyag nem tud az emberi magabiztossággal megfoltozott tudatlanságokról.
Új hozzászólás Aktív témák
- FSP Hydro G 750W Teljesen Moduláris GOLD Tápegység - Számla & Garancia
- Corsair iCUE H100i ELITE LCD (CW-9060061-WW) új vízhűtő 240-es
- Eaton Powerware 9130 2000VA RM 2U + Extended Battery Module (EBM) PW9130N3000R-EBM2 (5000VA UPS)
- AeroCool Atomic (Atomic-G-BK-v1) Gépház
- RAIJINTEK MORPHEUS II CORE EDITION
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest