-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
volandy
senior tag
válasz macilaci78 #85800 üzenetére
Hát igen! Nem is értem, hogy az egyik szobában a belső falra tettem a szekrényt, ott nincs semmi gáz. A másikban pedig a külső falhoz.
-
7Sony7
addikt
válasz macilaci78 #85798 üzenetére
Ezt az alu Árnyékolásút" ajánlja a marketing, merhogy ez földelt. Viszont, amit lentebb írsz, az is eszembe jutott, hogy úgyse látszik, húznék rá egy réteg csemperagasztót, csak nem tudom, nem hullana le az egész a hőtágulástól.
Ha átrendezem a szobát, akkor meg az ágy kerül a külső, hideg falra, azt sem szeretném.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz macilaci78 #85804 üzenetére
Lehet rápróbálok. Azt írják, kell hozzá padló termosztát is. Rendes alkalmazáskor kell, ok, de ide is? Időzítő nem elég? Mennyire melegszenek ezek fel, ha úgyhagyom bekapcsolva?
-
7Sony7
addikt
-
DeFranco
nagyúr
válasz 7Sony7 #85807 üzenetére
Nekem a gép van a sarokban (faltól azért távolságra, és nem takar rá semmi a 20 centire levő gépházhon kívül. Ott tavaly kicsit megindult a penészedés, de egy szavós lefújás után szerencsére megállt, utána tettem egy ventit a padlóval párhuzamosan (fektetve) a felsőtáp fölé, ami 'elvileg' lefújta a tápból kilépő melegebb levegőt a sarok irányába, idén is ezzel próbálkozok, meglátjuk milyen eredménnyel.
-
-
7Sony7
addikt
válasz macilaci78 #85810 üzenetére
Az a baj, a padló termosztátnak akkor még vésni kell a falat, mert amit találtam, 2xmm es csőbe kell tenni. Tehat így nem elég felragasztani a falra a cuccot, még vésni is kell. Pedig ez lenne a jobb, mert közben eszembe jutott, hogy ha a fóliásat csak feltenném a szekrény hátuljára, azt lehet szétszedi a macska.
Tiszta káosz.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
macilaci78
nagyúr
válasz hotkar #85812 üzenetére
Amikor még volt benti macskám, rendszeresen ment olyan helyekre, ahol kábel volt. Megrágcsálta a nyomtatókábelt (LPT), a nyomtató meg 1,5 sornyi mindenféle karaktert nyomtatott, mindegy volt, hogy tesztoldalt, vagy doksit, fényképet küldtem rá. Már driver újratelepítés, Win reinstall után a Canon-t is lebasztam, hogy nem elérhető a driver a honlapjukon és sűrű bocsánatkérések közepette e-mailen küldtek. Végülis a kábelt rágcsálta meg a macska, kínomban néztem meg...
Pár hónappal később azt veszem észre, hogy a hifi bal hangszórója nem szól. Lehet tippelni, mi történhetett...
Kiköltözéskor (1,5 év) vettem észre, hogy a számítógépjez, TV-hez használt eloszto, ami folyamatosan áram alatt volt, meg van csócsálva, pici tűszúrásnyi nyukak vannak a szigetelésen. Fel volt tekerve kb 3 hurokban a dugvilla felőli végén és kék szigetelőszalaggal volt összefogva, a szigetelőszalag darabkái is benne voltak a lyukakban, egy-egy lyuk alján még a réz vezető is látszott.
Ehh, kurta macska! Imádtam azt a dögöt...
A cipőfűtő volt még nagy kedvence.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Inhouse
őstag
válasz Barret001 #85772 üzenetére
Természetesen nem nyomtam a lukba zsírt. A csavar menetre kentem belőle. Én cserélem a téli/nyári gumit, tehát évente kétszer. A műszaki 2 évente van, ennyi idő alatt történ max 4 ilyen. A csavar kitolta a felesleges zsírt, be a dobba, ott meg szétcsapta. Nem volt benne csak néhány gramm, de az is tönkre tette a fékpofákat.
Szóval óvatosan a zsírzással, főleg dobféknél, ez lett volna a lényeg.
Nem vagyok autószerelő, béna voltam, a luk sötét, én simán zsákfuratnak véltem, de semmi esetre sem gondoltam volna arra, hogy ez fog történni.Üdv Inhouse
-
-igu-
addikt
válasz macilaci78 #85814 üzenetére
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Inhouse
őstag
válasz Keef_Lee #85781 üzenetére
Tekercs ellenállást tudsz mérni, de kb annyi, hogy szakadt-e. Menetzárlatot nem fogsz tudni megállapítani, bár nem búg, így ez nem áll fenn valószínűleg. Ezek a tekercsek ritkán szakadnak meg...biztosan kap áramot? Lehet egy hibás kötés, nyomáskapcsoló hiba...
Egyébként a sokat állt szivattyúknál érdemes elsőre "kézzel", tehát egy csavarhúzóval benyúlva hátul a rácson a lapátokat megtolva megmozdítani. Ha ez meg volt, utána lehet árammal is indítani.Üdv Inhouse
-
7Sony7
addikt
-
7Sony7
addikt
válasz TESCO-Zsömle #85826 üzenetére
Ja, vagy mégis sütőbe a nyúllal.
Nade vissza a kályhához: egyéb ötlet? Fűtőszőnyeg bevakova, ez az eddigi verzió. Elektromos konvetort nem tehetek szerintem, túl közel a szekrény. Infrafűtés túl forró, szintén nem. Ventlátoros hősugárzó hangos, meg sok több órán keresztül. Mi a frász csináljak?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz TESCO-Zsömle #85828 üzenetére
Jó, de attól még a fiú szobájában nem lesz jobb a helyzet.
-
senior tag
Mikrohullámú sütő (nem grilles) belsejét milyen anyaggal festenétek le?
Eléggé rozsdás már szegény, de hibátlanul működik és sajnálnám kidobni.Arra gondoltam, hogy először kitisztítom, megcsiszolom a rozsdás felületeket, majd pedig le fogom tüsszenteni valami olyan spray-vel, ami használható mikró belsejében és érintkezhet élelmiszerrel.
Tudnátok erre valamit ajánlani?
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
salaud
aktív tag
Én halogénsütő fém elemeit autóipari hőálló(700°C) ezüst-el fújtam le, száradás után megkergettem 280 fokon üresen párszor, szerintem ebből már nem jön ki semmi méreganyag... Megpróbálhatsz élelmiszer iparban használatosat keresni, de ha találsz is, általában többszörös szorzóval drágább mint a sima és sokszor amúgy ugyanaz, csak van tanúsítványa...
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Most derült ki, hogy rosszul szerelték a villanyt a házunknál, és még kellene találni egy kötődobozt, de a ház szigetelésekor mindent lefedtek a külső falon.
Szerintetek van valami megoldás (műszer) arra, hogy azt a kötődobozt megtaláljuk a szigetelés nagy területen való lebontása nélkül? A mostani villanyszerelő már nézte, hogy a kábelcsőben nem tud már egy befűzőt elküldeni.
Előre is köszönöm az ötleteket!
-
PROTRON
addikt
Mennyire vastag a szigetelés?
Van 500k-s metrel műszer amivel lehet a falban lévő feszültség alatti vezetéket végig csipogtatva keresgélni, de nem mind1 az anyag vastagság.Ugyanígy vannak 40-50k-s anyag keresők(a 10k-s parkside valszeg nem elegendő), ez meg fém anyag, ha nincs túl sok egyéb fém, pl szigetelést rögzítő, akkor lehet azzal is van esély szűkíteni a szétbarmolási felületet, de megint csak nem mind1 az anyag vastagság.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
-
-
PROTRON
addikt
válasz Barret001 #85839 üzenetére
de feljebb írta hogy már nincs hely a csőben a villanyász szerint...
Valszeg a meglévő vezetékek sem mozgathatóak, valamint a szigetelésen nem hallatszik át a fél miliméteres mozgás...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz macilaci78 #85841 üzenetére
Srácok én csak annak a statisztikának hiszek amit én magam hamisítottam.
Nem akadályozlak meg Titeket abban hogy kiugorjatok a kollegának segíteni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
-
imibogyo
veterán
Nem nagy dolog, mostanában másra nem is futja az erőmből, de végre megcsináltam a kompresszorom letört légszűrőházát (eddig egy gumicsővel orvosoltam). Minimális esztergálás, egy megfelelő menetű közdarab és 183 kiló meleg-takony felhasználásával megoldódott egy sok hónapja magam előtt görgetett probléma. Messziről nem is igen látszódik. Eddig használat közben is működik....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest