Új hozzászólás Aktív témák
-
Club
őstag
Valaki azt mondja meg nekem:
Notebook vásárlásnál hogy lehet beazonosítani hogy a noti nem lopott-e?
Van ezeknek valahol egy Fekete Listája? -
Illidan
tag
Köszönöm a tanácsokat, hasznos segítséget nyújtottál ahhoz, hogy miket kell figyelni használt notebook vásárlása esetén.
Notebookokkal korábban szinte semmit sem foglalkoztam, csak az elmúlt pár hétben kezdtem olvasgatni róluk.
Számos olyan dologra kell figyelni egy notebooknál, ami bár egy pc-t tekintve nem tűnik lényeges dolognak (pl. billentyűzet), egy notebook esetén sokkal komolyabb, költségesebb problémát okozhat. -
shift+ő
senior tag
viszgálat:
Külső:
- házat alaposan szemügyre venni, nincs repedés törés, főleg a sarkokn szokott előfordulni, nem érdemes olyan gépet megvenni, aminke törés van a házán, vagy csak nagyon olcsón.
- csavarokat, végibogarászni nem hiányzik-e, nem volt-e megbontva, ha csak a fedlapok voltak levéve még nem vészes (memó, hdd, minipci takaró)
- a kijlező viszonylag feszes legyen, ne lötyögjön, és magálljon
- billenytűk meg legyenek, egyik sem ragadjon be
- CD tálca könnyen járjon, de ne lötyögjön nagyon.
Működés:
- érdemes egy-két tesztprogrammal felvértezve elindulni a hadműveletre én ezeket használom: memtest86, Battery eater, Nokia monitor test, everst
- nézd meg nincs-e pixelhiba, vagy folt a nokia monitor test erre nagyon jó, de jó megoldás, ha üres háttert csinálsz és valtogatod a háttérszint, bár ekkor nem biztos, hogy a szélen lévő hibák látszanak.
- érdemes letesztelni a memóriát
- az akku tesztelése egyszerű, terhed meg a gépet a battery eater-el, ez számol, tekeri a vinyót, és grafikát számoltat a VGA-val, ezzel az lenne a legjobb, ha lenne annyi időd, hogy lemerítsd az akku, mert kiderülhet, hogy nincs-e, benn rossz cella, mert láttam már olyat, hogy szépen ment 60%-ig aztán hirtelen 5% és kakaukk. Ha nics fegyvered, akkor használd a számológépet: tudományos módban egy jó nagy szám n! (faktoriális) számolását végeztesed el.
- érdemes megnézni a vinyó SMART állapotát, mert itt kederülhet egy két turpiszság.
- teszteld le az össze gomobot, erre van segédprogi is, de egyszerű ha valamelyik szövegszerkesztőben végig zongorázol a billentyűkön.
- közben figyeld a proci ventilátoráát, illetve a hőmérsékleteket.
- az optikai egységet is érdemes megtesztelni, akár egy filmmel, vagy egy cd-vel.
- minden hardverelem drivere legyen feltelepítve, legalább, és ezek bekapcsolva, személyes tapasztalat, mert jártam úgy, hogy nem volt feltelepíteve a drájver, és miután feltalpítettem derült ki, hogy hibás az egység.
most hirtelen ennyi, de lehet hogy igy is kihagytam valamit -
Illidan
tag
Természetesen nem zárkózom el a ph-n történő üzleteléstől sem
Sajnos most nem találtam hasonló árkategóriában olyan gépet, ami tetszene.
Az előző hsz-emből tényleg kifelejtettem, hogy a két Dell C600 közül a másodikra gondoltam, a nagyobb hdd és a több memória (256 MB) miatt.
A navigációs feladatok mellett maximum filmnézésre lenne használva a gép (esetleg internetre, de ezt külföldön, hogyan lehetne ésszerűen, gazdaságosanmegoldani, még nem tudom)
Amiért ezeket a boltokat írtam, az a házhozszállítás lehetősége miatt volt (sajnos az előzetes átvizsgálás így elmarad - ezért is vagyok bizonytalan a vásárlással kapcsolatban)
[Szerkesztve] -
shift+ő
senior tag
Jól tetted a leporolást minjárt hozzászólok 2-t.
Szerintem figyelj, oda menny memóri van a gépekben, a dell C600 (gondolom ez volan a kiszemelt, csak 128MB van, ami ha XP-t akarsz futtatni, nagyon kevés, AZ egyik IBM 256-alk rendelkezik, azon már talán élvezhető. Amúgy itt a PH!-n is találsz hasonló kategóriájú gépeket, és szerinem egy fórumtársban is megbizhatsz annyira, mint egy boltban.
A következő HSZ-ben megpróbálom összefolalni, hogy én mit néznék meg. -
Illidan
tag
Leporolom ezt a topicot, mert leginkább szerintem ide illik a problémám.
A következő rész egy kicsit off lesz, de a felhasználási terület miatt úgy gondolom jobb, hogyha leírom. (talán még valakinek van gyakorlati tapasztalata is, a véleményét szívesen meghallgatom)
Notebook vásárlását tervezem, ami legfőképpen navigációra lenne használva. Ehhez ugye kellene egy gps-vevő és egy pc-n is működő térképszoftver, ami a gps-jelek értelmezésére képes. (az Autoroute-ra gondoltam és nem hátrány, hogy nincs Magyarország térkép, Nyugat-Európában lenne használva)
Azért gondolkodom inkább notebookban, mert sokkal több feladatra is lehetne használni, mint egy pda-t, és nem elhanyagolható, hogy nagyobb a kijelzője. Ugyanakkor ez hátrány is, mert nem lehet olyan könnyen elhelyezni, de hát valamit valamiért. Használt notebook esetén még ár tekintetében sem megy sokkal egy pda-s gps fölé.
Ehhez a feladathoz szerintem egy kisebb teljesítményű notebook is elég. Ami fontos szempont, az a megbízhatóság. Egyelőre három kiszemeltem van : [link] (innen a második) [link] (a két ibm)
Ha hirtelen kellene választanom, akkor egyértelműen a T23-ra tenném a voksomat. Ugyanakkor furcsa, hogy egy árban van a kisebb teljesítményű T22-vel. Ami a Dell mellett szól, az a garancia (3+9 hónap, hogy ez pontosan mit is jelent, azt még megkérdezem), szemben a másik kettővel, amire nagy valószínűséggel nincs.
Kipróbálni egyelőre sajnos nem tudom őket, talán a Dell-t Pesten, de Várpalota nagyon messze van nekem.(tudom, hogy így nagyon rizikós, ezért kellene a garancia). -
inhibited
csendes tag
hello!
acer aspire 1703...tudtok róla mondani valami biztatót?
mennyi érte a reális ár?
a köv paraméterekkel rendelkezik :
P4 2.6 Ghz proc. 512ram, 120Gb hdd, 17\''-TFT, Gf FX 5600 64mb vga, 1280*1024 felbontás, teljes 102-es billentyűzet, DVD-RW író, 1,44fdd, pcmcia, modem, hálókártya, 802.11/g Wireless kártya, svhs, Firewire, Usb2.0, nyomtató portok. Külsö bekapcsolás nélküli Cd-Mp3 lejátszás.
!!!! A TFT-n 2db pixelhiba nem feltűnő helyen !!!!!! (bal felső sarok)
van rá 3 hónap gari... -
xedos
addikt
válasz
macilaci78 #41 üzenetére
Ha jó az akksija és vállalnak 1hónap garit, akkor akár jó árnak is mondhatnám...
Engem zavar hogy csak cd-s (bár író) és nincs benne DVD. -
macilaci78
nagyúr
Nekem is segítség! Help! F1!
Dell Latitude C600/C500 PP01L gépet kínálnak 95.000-ért.
Szerintetek megéri?
http://www.szentmiklosi-pcbonto.hu/notebook.htm
Köszi. -
parandroid
félisten
nézd meg ezt: Bővebben: link
szerintem erre is meg tudsz alkudni 70-75 körül és sokkal jobban járnál vele...
p -
deedee
őstag
kösz a válaszokat!mivel sokalltátok az árat/valamennyire én is.../ és ez fix ár,asszem inkább a ph-n keresek....Annyira akkor most már nem sürgős..
-
deedee
őstag
hali!
segítség,tanács kellene.internethez és dos-os gémekhez kellene vennem laptopot.ezt ajánlották:
pentium 2 dell latitude
intel 300mhz,128 mb sd ram,4.2 gb hdd, cd rom,flopy,usb,pcmcia,ps2,hangkari,infra com/????/,lpt,d-sub,lcd 1024*768,táskával
ár:68 k és gari 1 hónap.akku valszeg gagyi mert régi...
megéri?esetleg ha valakinek van eladó hasonló,megbízhatóbb ,az is érdekelne.... -
Den
veterán
válasz
parandroid #33 üzenetére
akkor ilyen szempontból a t40 uniszex gép a touch paddal és trackpointtal, a nők simogathatják a tapipadot, a férfiak meg bizgerlhatják a csiklóegeret
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #32 üzenetére
megkérdeztem miért szereti a tacspadot, azt mondta azért, mert olyan jó simogatni.
sokkal intimebb kapcsolatba lehet kerülni a laptoppal, mint az egéren keresztül.
szerk: most vajon féltékenynek kellene lenem az újonnan vásárolt laptopomra?
p
[Szerkesztve] -
lamoti
csendes tag
válasz
parandroid #30 üzenetére
a TouchPAd felprogrmaozásáról ne feldkezz meg, nagyon jó funkciókat lehet hozzáadni és nagyban könnyiti a munkát
-
parandroid
félisten
ismét köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat ls az együtt gondolkodást, megvettem a notebookot és remekül működik. mondjuk az én esetemben legalább az eladó személye is alapvető bizalomra adott okot (
). túl vagyok egy formázáson, xp újrarakva, utilok felpakolva, most majd szép lassan belakom. egyetlen problémám volt, hogy mivel nam akartam a recovery cd-ről a sony-s origi cuccokat felrakni rá, úgy kellett összevadásznom a drivereket a netről, de a sony honlapján pillanatok alatt megtaláltam mindent, amire szükségem volt.
egyébként hamar meg lehet szokni a jót, nem tudom, hogy fogok visszaülni az asztali gép elé...
azért remélem, hogy ez a topik továbbra is hasznos lesz azoknak, akik esetleg használt notebook vásárlására adják a fejüket, előre is sok sikert nekik,
p -
PapaMaci
őstag
A 7en vettünk egy barátonmak egy LG-t a a nótbúkponthuban.
Én nem kedvelem a nagy gépeket, de ez kimondottan tetszett (no persze magamnak nem venném meg!)
Bővebben: link
Nagyon pofás gép! -
Den
veterán
szvsz ha fontos az akku, érdemes az időt rászánni egy full aku tesztre mert nagyon rapszódikus tud lenni az öreg akku, 20 percig úgy tűnik tele van aztán hiphop leesik 10 százalékra.
-
karib
addikt
Ismeretségi körben 2 db. Presario 900 van. Működnek, bár az egyiknek meghalt a combo drive-ja.
Az Acernek valamivel gyengébb a grafikája, de a Presarióé is csak integrált ATI, tehát csodát nem szabad várni tőle. Ha az Acer garanciális, új, akkor én gondolkodás nélkül azt venném. -
lamoti
csendes tag
válasz
parandroid #24 üzenetére
[Szerkesztve] -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Úgy tünik új helyett nekem is használt gépet kell vegyek (sajnos)
1, Compaq Presario 900
Athlon XP2000 Mobil / 256Mb ram / 30 Gb / Combo / 14,1'' / ATI Radeon?? /64m
Bruttó 150.000-
Van valakinek ilyen gépe?
Van esteleg valami amire nagyon odakell figyeljek egy ilyen vásárlásakor?
Hangja?Milyen Radeon van benne?Melegedés?
Akku idő nem számít mert ez a gép ugysem fog sokat utazni.
Esetleg?
Acer TM 2353nlc ?? Lehet hogy megtudnám szerezni béfa nélkül.....sőőt nagyon ugy néz ki!
149.900 netto
Segítsetek plíííz! -
lamoti
csendes tag
válasz
parandroid #22 üzenetére
én is egy használt vaio-t vettem egy év, és nagyon örülök hogy mellette döntöttem. Remélem te is ilyen elégedett leszel vele.
Üdv a VAIO-ok táborában -
parandroid
félisten
no, ez eddigiek hasznos tanácsok voltak. még valaki valamit esetleg?
p -
micro
addikt
válasz
parandroid #1 üzenetére
Nézd meg, hogy a töltő csatlakozója nem kontaktos-e.
Nekem eddig ez az egyetlen bajom volt Sonyval, de lehet ez is egyedi hiba. -
parandroid
félisten
azzal együtt viszont már 200k. az már kicsit sok a duplaannyi ramért. a garancia meg olyan kérdés, hogy azért nyitottam ezt a topikot, hogy mit tehetek, hogy kiszűrjem a potenciális hibaforrásokat. kicsit ugyan eltértünk a tárgytól.
amúgy nyilván több laptop is megfordult már a kezedben, te mire figyelnél?
p -
PLacc
senior tag
Én is az Acer mellett voltam egészen a mai napig, mikor megláttam élőben is...
Kegggyetlen széles...De ellenben nagyon igényesen néz ki. A legfájóbb benne, hogy gyakorlatilag csak USB, és VGA portok vannak rajta, se S-video, párhuzamos, soros, firewire, infra, és ezeknek mind ott van a vakdugója készülék oldalműanyagában.
Ha nem lenne ekkora nagy, akkor holnap ezt venném, de így marad a T23-as IBM.
Itt a legolcsóbb az Acer: Bővebben: link házhozvitellel... -
karib
addikt
Egy esetleges alternatíva még a 3D grafikás, használt gépet keresőknek:
Esetleg érdemes megnézni a Sony előtt - kicsit több RAM, asszem 3 hó garanciát is adnak rá. -
tonyo2
tag
Inkább vedd meg azt az Acert. Azért az árért nagyon jó vétel ám, és egy zsír új géped van.
-
PLacc
senior tag
válasz
parandroid #9 üzenetére
Szvsz, ez elég jó ár érte, ha jó állapotban van!
Elég bikának igérkezik, bár Athlonok hangját még nem hallottam...
A Sony név azért jelent valamit notiban is!
Sok sikert! -
parandroid
félisten
nem hiszem, hogy egyről beszélünk.
annyi pénzt nem adnék laptopért. igazság szerint ami emellett a gép mellett szól, az az ára mellett elsősorban a különálló vga. a kijelzője egyébként a specifikációk szerint 1024*768-as natív felbontású, akkoriban nemigen volt még divat a wxga. egyébként a másik variáció nálam is egy acer lett volna Bővebben: link, vagy egy m*tr*-s fs amilo L7300.
placc: Bővebben: link
szombatra beszéltük meg az átadás/átvételt.
és még egy helyesbítés az előző hozzászólásomhoz: a vga-teszter helyett monitor-tesztert akartam írni.
p -
Atipati
csendes tag
válasz
parandroid #1 üzenetére
Lehet, hogy azt a gépet voltam személyesen megnézni. 300.000-at kértek érte.
Nem volt rossz állapotban, de az én bő 2 éves portocomom is olyan állapotban volt.
1400x1050-es kijelzője volt 14 colon Na ez gáz. Piszok aprok voltak a betük. Ráadásul Inteles Gfx volt benne, ami ha játszani kiván néha kedved, akkor tuti nem hajtja meg az 1400x1050-es képernyőt.
300.000 forintra kaptam volna 3 nap garit. Ja Jó vicc...
Én vettem egy ACERT- ami kiépítésben -szerintem- sokkal profibb volt. Az ára nem sokkal volt több mint a Sony lett volna -
PLacc
senior tag
válasz
parandroid #5 üzenetére
Van egy Battery Eater nevü progi, az rendesen megtekeri az akkut...
Én a VGA teszteket el szoktam intézni egy dxdiag futtatással.
Az Everest jó 5let! -
parandroid
félisten
a vga-teszter jó ötlet, erre van is programom, amit lcd-vásárláskor szereztem. az mindenképpen kelleni fog. amikre még gondoltam, az az everest, bár nem tudom, hogy azon belül mit érdemes kiemelten figyelni. gondolom egy pc-mark nem árthat, az a hdd-t, memóriát és a procit is megtekergeti, meg egy 3dm2001-re is gondoltam, az is észre szokta venni a durva vga- és memóriahibákat. mindenképpen viszek cd-rw-t, dvd-t és dvd-rw-t, hogy olvassa-e őket, egy rövidebb cd-(újra)írást is szeretnék kipróbálni. még valami? akkut esetleg lehet tesztelni valahogy?
p -
PLacc
senior tag
Szerintem mindenképp érdemes
megnézni a csavarokat, hogy már barmolták-e,
a kijelző fedele stabilan tart-e, nem lötyög,
kijelző pixelhiba-mentes, többféle háttérszínnel: fehér, fekete, piros
milyen HDD van benne, fordulatszáma
megtekergetni a kijelzőt, hogy nem törött-e a kábele...
Úgy hirtelen ennyi...
Még érdekes esetleg felmenni a Sony oldalára és begépelgetni a ketyere S/N számát (talán a Support oldalon), hátha kiderül, hogy van még rá világgari, vagy netalántán lopott. -
parandroid
félisten
-
PLacc
senior tag
Milyen típusú ketyere?
-
parandroid
félisten
Segítség azoknak, akik használt notebook vásárlása előtt állnak:
Tanácsok használt notebook vásárlásához
Aki kellően tanácstalannak érzi magát a témát illetően és/vagy konkrét kérdései vannak, annak első körben ezt érdemes áttanulmányoznia.
[ Módosította: bwoay ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest