Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Donor
tag
válasz
Fade_Away #378 üzenetére
Szerintem a parafa magában nem jó de ma kipróbálom csak hogy megnyugodjatok , úgy is kell menem anyagot rendelni .Veszek nem olyan drága
táblaméret: 91*61
2mm 640-ft
3mm 960-
4mm 1280-
6mm 1920-
8mm 2560-
Nekem már csak a vinyónak van hangja kőrbe rakom a nyolc milliméteressel és meglátjuk /haljuk vagy nem haljuk/ mi lessz
Egyébként ha valaki akar venni és nem akar expedíciót indítani érta annak A Bakosnál Lapszabászat lehet kapni Bp 1117 Váli U.2-4 Tel:466-6448
Valahol lehet olyat is kapni ami félig gumi félig parafa ma megkérdezem a barátomat hol veszi mert az valószínű jobb.Lehet kunyerálok tölle.
-
Donor
tag
Bővebben: link
Hang terjedési sebesége különbözö anyagokban
[Szerkesztve] -
Donor
tag
Nem tudom én már szinte mindent lehalkítotam így már csak a hdd-nek van hangja a mai ventik nagyon halkak csak lassan kell forgatni tehát lelsasított két 12-es venti mert a levegő szállítási mennyiség így a legnagyobb. Akkor egy kis off a kérdés csak az milyen indokkal lehet fellebezni ha lejárt a 15-nap.
-
Donor
tag
Nem közlekedési.
És most kaptam meg az ügyvédtől akit megbíztam az ügyben a papirokat . Előte mondta nincs semmi esély , Meg kapom a rendörségtől a papirokat abban nincs semmi , csak az hogy 15 napon belül fellebezhetek.
Felhívom mi a pálya mondja nincs esély .Most elküldi a papirokat az összeset azt is amit nem mutatot meg .Megnéz kiderül lehet mire hivatkozni azaz nem valószínű megvan a hibás . Csak a 15 nap letelt de a lóvé az kéne neki. -
Donor
tag
Hát hogy tényleg jól nézzen ki ahoz kell egy kis gyakorlat . Én inkább pozdorjábol csinálom mert az akusztikailag jobb hang szigetelő mint a fenyő //mivel elégdöglött anyag a fák keményebbek és nagyobb a saját frekijuk , próbád ki milyen ha beg kocogtatsz egy fát és milyen ha a pozdorját a fa szinte cseng //. és azt fogom mahagónival borítani
-
Donor
tag
Te hogy teszed szerelhetővé a rendszert ?
Csináltatsz bele fém dobozt? Van egy cég aki elég olcsó alumíniummal is dolgozik . Ha gondolod együt is tervezhetnénk mert ha ketöt rendelünk még olcsóbb . A doboz kivitelben is tudok segíteni mert asztalos vagyok , mühely is van meg anyag is mert én elöször dupla falúra terveztem de rájötem tök fölösleges. -
Donor
tag
Szerintem válaszd azt a módszert amit a csend dobozban a komák a meleg kifelé áramló levegőhöz rakj két nagyméretű ventit pörgesd relatíve lassabban és az általük keltet kompresszió úgy is beviszi a hideg levegőt a meleg meg mindíg felül van neked nem a légcsere a fontos csak a meleg levegőt akarod elvinni az meg nem reked meg mert könnyeb mint a hideg .
-
Donor
tag
Én is azt tervezem mint te .Csak az a bajom ,hogy ha egy alagúton keresztúl jutatod ki a levegőt akkor az értelem szerűen nem valami jó hatásfokú csak akkor ha nagyon fúj a venti.Én azon gondolkodom hogy a tetejére rakok egy tölcsért fordítva csatolva ami már tuti hogy csillapítja a venti zaját csak mivel így szükül a rés gyorsul a levegő de megnéztem nem annyira mivel még a kijárat is elég nagy ahoz hogy ne kezdjen el süvíeni a levegő , de nem egy alagút rendszeren keresztül távozik.
A probléma az hogy ez a rohadt gép mindenféle mágneses és egyébb fínom cucot sugároz kifelé ezért a plexiből készült házat nem is lehet elvileg használni rá van írva hogy csak bemutató célokra /race track use only/ -
Donor
tag
válasz
DummyBoy #274 üzenetére
Biztos szigetel ha nem is annyit mintha csak két , nyílást hagynál, csak gondolom neked nagyon lényeges a szellőzés így nem akarod eltakarni.
Hát szerintem a legnagyobb problémád a hdd-id zajtalanítása mert a ventiket ha nem hajtod a gépet le szabájozhatod .A hdd-ket mindenképpen ruggalmassan rögzíteném hogy ne tudja rázni a házat , ott ahol nem áll az útjába az áramló levegőnek be burkolnám csillapító anyaggal amit már belinkeltem azok közül is azzal amiben ólom lemez is van mert az szigeteli a legjobban a mélyebb frekiket is . a házat is kibélelném mer minnél kisebb felületen jön ki a zaj annál kevesebb is. -
Donor
tag
Ui már csak a hdd-t kell halkítanom mert a cpu hütőm elé betetem egy plussz ellenálást így 700-900rpm et pörög nem lehet hallani ezt egy hifista mondja és a Coolink táp is bejött bár azt megtudtam halgatni vásárlás előtt halkabb mint a chiftec lehet nem jól írom .
-
Donor
tag
Hello
Lenne egy kérdésem?Sok embertől kérdeztem itt is megkérdezném .Lehalkítotam a gépem építek egy fa dobozt , két venti egyik végében szívja a levegőt a másikban fujja . Méretezek egy hátulról terhelt tölcsért szerintem 400hz tól fog indulni és fordítva terhelem tehát nem a szúkebb felénél lessz a venti hanem a nagyobbiknál . A kérdés az, mert úgy tudom a tölcsér egy ideális csatolást jelent a hangforrásnak a levegővel , ha fordítva használom megteremtem -e adott méretezési frekin a legrosszabb csatolást ? Vagy csak elszúrok egy csomó időt?
Ezt a kérdést már feltettem egy geofizikusnak, Pázsit Lacinak az Auditoriumban de igazán senki se tudta.
Hangszigetelésre pedig én az Isover anyagát találtam amit neon fénycsövek köré terveztek annak búgását hivatott csillapítani ez is szendvics szerkezető csak több rétegben és a tetejéte van kasírozve egy sürübb anyag ami kivan juggatva ami szerintem mint Helm Holc rezonátor akar müködni két vastagságban lehet kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest