Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen videókártyát?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Raspberry Pi
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisApám
addikt
A lényeg:
1. halk ventiket kell venni! Lásd nálam Noiseblocker, max fordultszámon is nagyon halk...
2. halk tápot! Lásd nálam Enermax Noisetaker, ami a proci felől szívja a levegőt és egy másik ventijével húzza kifelé... és nagyon nagyn halkan.
3. nem szabad csodát várni a hangszigeteléstől, vagy ha azt vársz, rakd át a gépedet a fal túloldaláravagy rakd 1 m szigetelő mögé
A gép meg nem fog főni, ha egy jó kis venti fújja befele a levegőt plusszba a ház oldalán az alaplap felé... Lásd akárcsak nálam...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
A hőmérsékletemelkedésről szólva nem sokat érzékeltem,
a ház oldalában is azért van egy 12 cm-es venti,
hogy húzza befelé a ''kinti friss'' levegőt,
és a 12 cm-es procihűtő Noiseblocker SX2Pro ventim
max fordulatszámon is
szinte hangtalan volt eddig is, és most főleg az.
Valamint amikor a ház elejére teszem a kezemet
a mobil rack-oknál és a DVD-déknél,
érezni a venti miatt kifelé áramló levegőt
Légáramlás van, szóval melegedés a hangszigetelés miatt
nem igazán élrzékelhető...
A hangokon fogott,
a SATA vinyóm kerregő hangján jól érzékelhető, hogy tompább lett,
valamint ha a Zalman VF700-es videokari hűtőmet felhúzom maxra,
akkor azon is hallható, hogy fogott valamennyit...
bár ez max fél fordulatszámon szokott csak forogni,
mivel bőven elég a vidikairnak...
[Szerkesztve] -
wormike
csendes tag
Sianis: valahogy így. a parafa helyett lehet más testhang/rezgésszigetelés is, de nagyjából ez egy nyerő megoldás lehet. attól félek, hogy az audiotec termékek között nincs erre a célnak megfelelő, de ennek még én sem jártam utána. fel kéne őket hívnom. a weboldalon megadott szigetelők valszeg túl drágák, túl nagyok és túl vastagok.
a PUR hab hasnoló, mint a szivacshoz használatos nyíltcellás PU hab, de azért mégsem ua. meg elég nehéz formáznimegintcsak kissé lehetetlen feladatnak tűnik egy szép gépbelsőt kihozni belőle.
-
alcom+
tag
Az a baj, hogy a csavarok átviszik a házra a rezgéseket.
Ezt úgy küszöböltem ki, hogy biciklibelsőből vágtam
szélesebb csíkokat, mint a ventilátoron lévő furatok.
Egy összehajtott dróttal be lehet fűzni a furatokba.
A venti alá ablakszigetelőt (D-profil) használtam,
nagyon rugalmas. -
wormike
csendes tag
a hangszigetelés lehet drága is, de nem annyira, mint egyes kész termékek. ezért javasolom mindenkinek, hogy megpróbálhatja elkészíteni házilag. a beszerezhető késztermékek között felmerült 12.000 Ft-s és 4600 Ft-s is. ahogy várható, az olcsóbbról nincs semmilyen információm, de ránézésre nem rossz:
Bővebben: link
Bővebben: link
a drágábbak között van, amelyikről korrekt leírás is van, de ez sem jelent többet, minthogy laboratóriumi vizsgálatokkal tesztelt termékről van szó.
megfelelő minőségű hangszigetelés készíthető általános ágybetét poliuretán (PU)habszivacsból, a lényeg, hogy nyíltcellás szivacs kell (nem hungarocell, meg nikecell), és a fentiek alapján otthon is kibarkácsolható belőle a jó felületi kialakítás, valamint kell alá egy megfelelő testhangszigetelő réteg, pl. parafa.
van természetesen az általunk zajcsökkentésre használt, kifejezetten erre a célra fejlesztett nyílt cellás PU hab, vagy melamin hab, de ezek m2 ára megközelítheti az olcsóbb késztermékek árát. pontos árakat nem mondok, de lehet, hogy van olyan hangszigetelő anyag, amelyik fele ennyibe kerül. viszont ágybetét lehet, hogy van a sufniban.
mindenesetre: Bővebben: link
és a lényeg. természetesen elsődlegesen a zajforrásokat érdemes megszűntetni. javasolnám, hogy a ventirácsokat vágjad ki, mert a ventik zajának jelentős része a légáramból származik. de lehet kapni vékonyabb ventirácsokat (~ 500 Ft/db), mert azért a mechanikai védelem sem árt. a csavar helyett pedig inkább használj gumi rögzítőket a ventikhez, vagy gumialátétet a csavar mindkét oldalán: fej | gumi | ház | gumi | venti, és figyelj arra, hogy a csavar ne érjen hozzá a furatban a házhoz (kisebb csavar, inkább anyával rögzítve).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest