Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
Sziasztok! Nem biztos h ez a legfelelőbb topic a kérdésemre de csak ezt találtam... a problámám: Nem megy a laptopomomon a hang, pedig minden fel van hangosítva és semmi nincs elnémítva.. pls segítsetek!!
-
sbazsi
veterán
egy erősítőböl érkező jelet mivel érdemes felvenni? koncert lesz, nem akarok vele a helyszínen szórakozni. csak tegye fel a vinyóra.
később megvágom. -
RasHaN
aktív tag
-
RasHaN
aktív tag
üdv
Volna egy felvett hanganyagom (tvrip), amin enyhén, de érezhetően túlvezérelt hang van. Van-e valami program/filter/egyéb amivel normalizálni lehet egy ilyen anyagot?nem találtam jobb topicot a témában, előre is köszi ha válaszol valaki
-
Zitike
csendes tag
Nem olyan került bele, hanem pl. kimaradtak részek, amiket nem tudom, miért és hogyan vágott ki. Ez volt a kiexportált mp3-ban, az audacityn belül meg az is előfordult, hogy egy idő után elindult az első pár másodperc, a többi helyett meg csönd volt hallható.
De ezzel a vacak progival is eleve csak akkor tudnék kínlódni, ha már lennének átkonvertált wav-fájljaim. De persze minden konverter fizetős...
Ilyen szarokért is pénzt kérnek!
-
Antonio
senior tag
én csak arra használtam Audacityt hogy pl fizetős csengőhangos oldalaknál ugye meg lehet hallgatni csengőhangot, úgyhogy fel is vettem
kézi manuális inditás
és stop, konvertál mp3/lemet és feltölt telefon kész. De csak pár percig használtam, nem vagyok már fiatal, csak kiakadtam hogy ilyen szarokér is kérnek pénzt (tudom hülye magyar mentalitás) úgyhogy csak azért is letöltöttem párat
de mondjuk ugyanez múködik DVD-nél is ... ill bármilyen hangnál ami keresztűl megy hangkártyán
amúgy ha olyan is bekerült a kivágott részbe amit nem akartál csak símán kijelölöd egérrel és kitörlöd kész (mármint a grafikis résznél)... vagy az se megy? -
-
Zitike
csendes tag
Ezeket Audacityben csináltad?
Segíthetnél benne, nekem nem sikerül önállóan meghatározni a hallgatás megkezdésének helyét (azt hinné az ember, hogy ez alapfunkció, mégis csak az elejétől tudom indítani a lejátszást, a kurzor helyzetétől nem, ami elég barátságtalan).Illetve egyébként is halódni látszik az ügyem, mert az rm-fájlokat Vista alatt nem tudom átkonvertálni wav-fájlokká (a jó kis baltalogikás rm2wav konvertert sajnos már túl régen készítették -- Vista alá meg azóta se csináltak másikat).
A hangrögzítéseket végleg föladtam, azokat nem bírja a gépem. Ezért maradnék a konvertálásnál, ha lehet. Úgyhogy, ha valaki ismer jó kis vistás rm/wav konvertert, akkor ne fukarkodjon az infóval!
-
Antonio
senior tag
Hurrá heuréka közbe rájöttem
megoldás:
Soundstorm/alkalmazások/hangfelvevő/szerkesztés/hangtulajdonságok/hangrögzítés/
át kell állítani microfonról az Nvidia bla-bla-raés voálá ... és máris softveresen veszi nem microfonról
(bármit)
amúgy a soundstormnak is van saját egyszerű felvevője (most hogy megtaláltam) tehát fölösleges volt letölteni Audacity-t max abból jobb hogy ott rögtön tudunk mp-3-ba konvertálni ha az szükséges meg sok más nyalánkságot is tudunk művelni!jó munkát!
-
Antonio
senior tag
hello, időközben a DVD-s felvételen kívül nekem is felmerült olyan igény hogy felvegyem azt ami a hangkarin keresztül megy (pl MP3 csengőhangot "lopni" stb
)
letöltöttam Audacity-t
Nvidia soundstormom van nekem is (ASUS A7N8X deluxe)de eddig nekem is csak microfonból akar felvenni (ami persze ratyi), valakinek sikerült úgy beállítani hogy ne microfont haszálja?
mert Audacity-ben és ST-ban is lehet állítani ...
-
Zitike
csendes tag
Fórum-tapasztalataim alapján nem lep meg, hogy a saját kérdésemre is én találtam meg a választ.
Még ezt sem próbáltam ki, de állítólag ezzel lehet a real media fájlokból mp3-at gyártani:
[konverter]Csak gondoltam, hátha jár majd erre 1× 1 érdeklődő, akinek még majd hasznára lehet...
-
Antonio
senior tag
sziasztok, lehet nem a legszerencsésebb topik de majd kiderül
azt szeretném kérdezni/megtudni
hogy milyen programmal (hogyan) lehet pl dvd filmből hangot kivágni és rögzíteni mp3-ba?kiszeretnék vágni egy filmből részt és berakni csengőhangnak
-
Zitike
csendes tag
Már csak a lényeg maradt ki: hogy ugyanazt szerettem volna elérni, amit Morbid a (#01) hozzászólásban említett (felvétel készítése real media formátumú rádióadásról, ahol a készítő letiltotta a record opciót), csak nekem még az is szerepelt a terveim között, hogy a felvételt mp3, vaw vagy egyéb mp3-lejátszóval érzékelhető formátumba konvertáljam. Ez egyelőre nem sikerül, mivel a letöltés után is *.rm formátumban marad a felvétel.
Audacity van, csak még sose használtam (eccer hangot akartam vele összevágni, de nem tudtam egyszerre két hangot belemásolni, úgyhogy inkább hagytam). Ezzel esetleg lehet valamit kezdeni (konvertálást előbb, azután a felvétel vágására gondoltam)?
-
Zitike
csendes tag
Megszívleltem a sok év alatt született tanácsokat, és Streamboxszal sikerült is letöltenem a fájlokat.
Az adott műsorszám archív példányához külön linket közölt a rádióállomás, azt használtam. (Illetve majd még ezt soxor meg fogom ismételni, mivel ez egy műsorsorozat.) Reményeim szerint így bármikor meghallgathatom majd az egyes műsorszámokat, eddig OK.
Csak az a furcsa, hogy néhány utána következő műsor is letöltődött egyúttal.Valaki tudja, hogy ez vajon az én beállításaim hibája, vagy a rádióállomás faultja, hogy eleve több műsorra mutat a link?
(Később jó lenne kiírni a teljes sorozatot valami adathordozóra, de az egyebek nélkül. Viszont az rm kiterjesztésű fájlokhoz vágóprogit nem ismerek.) -
flurider
aktív tag
Felraktam uj drivereket az alaplaphoz hangügyben, majd leszedtem az uj winampot, vele együtt a multiple plugint ( http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=147344&download=yes&url=http%3A%2F%2Fdownload.nullsoft.com%2Fcustomize%2Fcomponent%2F2006%2F3%2F6%2FP%2FMultiple_Output_Plugin_.exe ), amivel simán menüből leghet wavba menteni.
Options/uotput/nullsoft disk writer/enable => és a winamp azonnal rögzít bár wavba, deha valakinek ennyikell... pl nekem
(jaa előtte még az nvidia szoftrverben mindnet alapértelmezettre raktam, mertmás amit tudtam elállítottam ;<)
Mindegy lényeghogy megoldódott !
Üdv mindenkinek -
<Adamsky>
nagyúr
Sajna konkrét megoldásom nincs a problémádra, de tippem az volna.
Szóval, ha jól látom, akkor ez egy nVidia-s alaplapi hangkeltő. Ha minden driver rendesen fel van téve, akkor kellene, hogy legyen egy amolyan ''mixer'' feltéve, amiben beállítható a felvételi forrás. Általában a követezők közül lehet választani: ''Wave'', ''Line-In'', ''Mic'', ''Midi'', és SB Audigy-n még asszem van ilyen, hogy ''What U hear''.
Neked a Wave-et kellene kiválasztani ahhoz, hogy az on-line rádióadást fel tudd venni. A ''What U hear'' egyébként az előbbiek egyvelege. Tehát, ha ez van kiválasztva, és szól mondjuk egy Midi zene plusz a mikin beszélsz, akkor elvileg mind2 fel lesz véve. -
flurider
aktív tag
nincssenki okos vagy ezmár lerágott csont? (csak megszoktamhogy ti mindent tudtok ;<)
-
flurider
aktív tag
Helo !
WEindows hangrögzítő, jetaudio, streambox most végül a goldwave, de egyikkel sem megy a hangrögzítés, úgyhogy a hiba nem a készülékben van... ;<
Van a goldwaveban egy beállításvágólapra másoló, azt később idepastolnám. De alap kérdésem, hogy minek kell, hogy kiválasztva legyen, vagy minek kell hogy beállítva legyen, mert eddig csak winampba ment valahogy egy pluginnal, de ott addig nem tudom hallgatni a műsort.
A láényeg annyi lenne, hogy billentyűparanccsal (vagy legalábbuis gyorsan) tudjak rögzíteni egy internetes rádióból. am minőség nemszámít, mert csak a címét szeretném kideríteni a rögzített szám(ok)nak.
Tudom, hogy ezek ilyenm ezerszer lerágott csontokcsak, dehát nemmegy ;<
Ha valakinek vanmég türelme nyugodtan írjon.
Volume Devices:
NVIDIA(R) nForce(TM) Audio
Output Levels:
Master Output: 100
Hanghullám: 100
Input Levels:
No master input control.
Sztereó keverő: 61 (selected)
Monó keverő: 7 (unselected)
Aux: 94 (unselected)
Videó: 7 (unselected)
Zenei CD: 7 (unselected)
Vonalbemenet: 7 (unselected)
Mikrofon: 7 (unselected)
Bluetooth AV Audio
Output Levels:
Master Output: 100
Hanghullám: 100
Input Levels:
No master input control.
Mikrofon: 100 (selected)
MIDI: 100 (unselected)
Input Levels:
No master input control.
Mikrofon: 100 (selected)
MIDI: 100 (unselected)
Playback Devices:
DirectX:
1. Elsődleges hangillesztő (selected)
Certified
Max rate: 100000Hz
2. NVIDIA(R) nForce(TM) Audio
Driver: nvapu.sys
Certified
Max rate: 100000Hz
MME (waveOut):
NVIDIA(R) nForce(TM) Audio
Driver version: 5.1
Support flags: 0000002C
Formats claimed to be supported:
44100Hz, 16 bit, 24 bit, 32 bit
48000Hz, 16 bit, 24 bit, 32 bit
88200Hz, 16 bit, 24 bit, 32 bit
96000Hz, 16 bit, 24 bit, 32 bit
192000Hz, 16 bit, 24 bit, 32 bit
Record Devices:
DirectX:
1. Elsődleges hangrögzítő-illesztőprogram (selected)
Certified
2. NVIDIA(R) nForce(TM) Audio
Driver: nvapu.sys
Certified
Bocsi ez elég sok lett, dehát...
Előre is köszi mindent.
Cs. -
bandiras2
senior tag
-
bandiras2
senior tag
-
yahagyma
tag
nah időközben sikerült meghivatnom magam
yahagyma@gmail.com
na de ez arra is jó hogy én pl internetrádiót vegyek fel?
mert nekem pl arra kéne
Köszi!
[Szerkesztve] -
yahagyma
tag
-
flugi
tag
a legjobb rögzítő program, amit használtam a Cool Edit. Neten nehéz megtalálni az ingyenes, Cool Edit 2000 programot, mert az új verziót megvette az Adobe, és Adobe Audition néven árulja, és levetette a shareware oldalakról az ingyenes változatot. (Az Adobe Audition a Cool Edit Pro 2.1 egy az egyben, új csomagolásban)
Magyarul a Cool Edit 2000 tényleg ingyenes, csak nehezen megtalálható.
Namármost ha a hangkártya gagyi, akkor érdemes szoftveresen nekiállni, és olyan igényeket is hallok, hogy csevegőprogram hangját akarja valaki felvenni. Na az kemény dió a windowsban. A windows hangrendszer ugyanis olyan, hogy 1 db felvételi csatorna van, és beszélgetés közben ez a mikrofon. Egyrészt bármit állítasz be, a beszélgetőprogram átkapcsolja magának a mikrofonra a vételt, másrészt ha cselesen utólag babrálsz, akkor nagyon ügyesen kell beállítani a viszonyokat, hogy ne legyen nagyon hangos visszhang (ha a what u hear, vagy más kártyákon a stereo mixer a bemenet, akkor a másik fél hangja is továbbítódik, tehát vagy te nem hallod, vagy ő is hallja magát)
Ilyenkor azok a felvevőprogramok a nyerők, amik a windows driverekre kötik magukat, és ott lopják a jelet. Total Recorder ilyen, de pl. Skype-al az sem megy -
yahagyma
tag
na szevasztok eddig semmit sem sikerült elérnem
de sztem olyan van a dologban h a creative tudja csak azt h amit hallasz azt fel lehet venni
más hangchipekben nincs meg az a fajta lehetőség és csak a microfon bemenetről tudnál ami ugye elég gagyi minőségű
de lehet tévedek
próbáltam jetaudioval és foobarral de egyikkel sem jött össze
haver simán fel tudja venni sb live-val mert van mindig ilyen opciója h record what you hear
szivacs: -
yahagyma
tag
Sziasztok!
engem kb 2 napja foglalkoztat a gondolat
sajna nincs crative csodám
nagyon meg vagyok elégedve a soundstorm adta lehetőségekkel
nemvéletlenül lobbizta ki magának a creative h ne legyen soundstorm 2
na mindegy ez más tészta
szóval én is szeretnék felvenni.....
a windows sima hangrögzítője nem jó mert mindenáron a mikrofonomon át bejövő hangot akarja felvenni
berheltem már a beállításokat de nem sikerült semmi
optikai spdif-en hallgatom a zenét erősítőn keresztül
szóval én is azt szeretnék felvenni amit hallok
üdv
ha sikerült addig megoldást szereznem akkor szólok -
bandiras2
senior tag
Cmedia van, integrált.
Nem, nincs rá panaszom, nagyon elégedett vagyok, de azon ilyen nincs. Szoftveresen szeretnék hangot rögzítni stereoban! HELP!
-
bandiras2
senior tag
ÁPP!
Stereo ban akarok rögzíteni hangot a képecskémről -
bandiras2
senior tag
-
bandiras2
senior tag
-
bandiras2
senior tag
Streambox-ot hogyan kell használni? Legálisan honnan lehet letölteni? valamilyen hangvágó szoftver? Miben rögzít?
Nekem egy tökegyszerű prog kell, ami felveszi azt, ami a hangkari kimenetén megjelenik. -
The DJ
addikt
Hali!
Úgy döntöttem inkább felhozom ezt a topikot és nem nyitok újat, így mindenki boldog lesz(Kereső Rulez)
Az lenne a gondom, hogy rögzíteni szeretnék egy beszélgetést, ami a neten fog zajlani köztem és egy másik emberke között méghozzá MSN-en.
Milyen programmal és hogyan tudnám ezt úgy rögzíteni, hogy mind a kettőnk hanja megfelelően hallatsszon?
A válasz biztos egyszerű, próbálgatni meg nincsen kedvem.
Ha valaki tudja a megoldást ne tartsa magában! -
Hannibal
csendes tag
Sziasztok!
Egy multimédia projekthez szeretnék különféle hangfelvételeket rögzíteni, majd felhasználni. A minőség számít, netről szedett felvételek, effektek helyett inkább magam szeretnék felvételeket készíteni..
Lényeg, hogy természet-, emberi beszéd, valamint civilizációs hangok felvételével szeretnék foglalkozni. Például esti, napközbeni erdei, réti zajok, állatok, városi forgalom, járművek és emberi beszéd felvételére lenne szükségem..
Ebben szeretném a legtöbbek véleményét kikérni, hogy érdemes-e beruháznom valamilyen mindenképp hordozható (legalább autóval) de nem túl drága felvevőrendszerre, avagy könnyebben járok, ha szakmabelit kérekk fel?
Az egyetlen probléma az anyagiak, mert maximum 30-50 ezer jöhetne szóba, a mikrofon nélkül. Sztereó lenne a jó, de igazából nem értek mindehhez, neten nem találok sok leírást, meglehet a keresés is gyengém.
Hozzáértők segítségét előre is köszönöm, ha valaki arra is kapható lenne, hogy mélyebben belevezessen mindennek a lényegébe, végtelenül hálás lennék, ha E-mail útján venné fel a kapcsolatot velem:
a-team@drotposta.hu
Köszönettel: Hannibal
ui.: ha nem voltam elég érthető (meglehet, elismerem) kérdezzetek! -
Morbid
tag
up
-
Morbid
tag
Üdv.
A probléma röviden a következő:
internetes rádióról hangfelvétel készítése.
Várom ötleteiteket, javaslataitokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest