- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz aleister #10871 üzenetére
az ilyen tanacsok sztem max a nagyon kezdoknek hasznosak. egy tapasztalt fotosnak azt mondani, h komponalj harmadoloba...valszeg okkal nem teszi.
a kep nyers? mert akkor nem szoltam. kis retus, borlagyitas raferne. meg highlight korrekcio a dekoltazs, torolkozo kornyeken, arcon itt-ott.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz aleister #10797 üzenetére
Perspektíva korrekcióval ez kiküszöbölhető
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
cOxeR
Ármester
válasz aleister #5590 üzenetére
Szerintem ezt itt befejezhetjük, mielőtt moderálásra kerülne sor, senki nem kíváncsi erre itt.
Ha akarsz erről beszélgetni szívesen eldiskurálok veled erről privátban, bár tudom, hogy sosem fogunk egyetérteni, mert nem akarsz a saját orrodnál tovább látni, mindegy is ki mit mond Neked.
Amúgy csak jelzem, hogy remek példát hoztál, mert azóta meg is purcant az a topik, mert sajnos ha nincs ember aki felkarolja és foglalkozzon vele, akkor meg is áll az élet, de lehet Te másként látod ezt is.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #5581 üzenetére
Ízlések és pofonok. Te is máshogy látod, meg én is. Te fotós vagy, engem meg csak hobbiból érdekel. Ennyi.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #5544 üzenetére
Szerintem ezzel nincsen gond. Vagyunk már itt jó páran elég régóta ahhoz, hogy tisztában legyünk vele, hogy ez a színvilág Coxer "védjegye". Ezt a területet képviseli, aki ilyen színvilágot szeretne, nála megkapja. Nyilván akinek meg a hagyományos, természetesebb színvilág tetszik, mást keres. Ízlések és pofonok. Most ennyi erővel m3ss-t is szekáljuk ki, mert ő meg "flarebzui". Ellenben mindketten tök jó képeket raknak fel a maguk stílusában.
Nekem azzal a márvány (vagy milyen) szökőkútpadkával nincs bajom, bár a vonalvezetést meg nem értem, mert nekem túl lapos az az átló, de ez legyen az én művészi gyengeségem. Lényeg, hogy én ilyet nem tudok. A helyek szépek, irigylésre méltóak, mondjuk engem francia hon nem vonz, csak az épületeik.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
b.vr
őstag
válasz aleister #5544 üzenetére
Szerintem ebben nem ez a jó megközelítés. Itt nem egyedi képről van szó, hanem egy kép_sorozatról_ (sőt ennél többről, erről mindjárt bővebben)
Ez pont olyan mint a filmsorozatok vagy mozifilmek fényelése, ahol vagy az egész sorozatnak (most direkt egy durva példát hozok: csi miami ) vagy a filmen belül egy-egy jelenetnek van egy jellemző színvilága.
cOxeRnél pedig ez nem csak erre a sorozatra vonatkozik, hanem úgy általában a munkáira, gondolom a megrendelők is ezért a kép világért, hangulatért (is) keresik.De inkább befejeztem a "mediátorkodást", nem biztos hogy van ennek értelme, asszem jobb lesz ebből kimaradni
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
cOxeR
Ármester
válasz aleister #5538 üzenetére
Most tényleg a színvilág? Magyarázd meg már egy fotósnak, aki mindíg erőteljes kontrasztos képet készít, hogy mennyivel jobb lenne - ha a saját stílusjegyét meghazuttolva - csinálna egy lágy képi világot?
Segítek, a FB oldalról ki lehet másolni a kép nagy méretű változatát, kettő egész kattintással és meg tudod nézni a rendes méretű feltöltött képet. Szívesen segítek, ha nem megy, jobb gomb, tulajdonságok, cím/URL, kimásolod, és megnyitod.
Amúgy ezt miért én kapom meg? Nézzél vissza az elmúlt 2-3 oldalt képméret szempontból, egy kép sem került fel ennél nagyobb méretben, még Kornél esetében sem, pedig ő jó ideje törekszik, hogy 2k, 4k felbontásokat reprezentáljon. Flicker sem tárol nagyobb képet... se Sztyui oldala, ott miért nem jött a kritika?Amúgy meg mi számít normális helynek a fentiek tudatában?
Én részemről befejeztem, mert ez egy parttalan történet ahogy látom itt bármivel is nem egyetérteni és erre nincs időm.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz aleister #5473 üzenetére
"4. Engem zavar, hogy le van csípve a torony teteje. "
jaja"A 3.-nál miért használnál hosszabb záridőt? Meghúzatni a felhőket?"
jah, biztos lattal mar ilyen kepeket. most hirtelen nem talalok, de allandoan ilyenekbe botlom ff-ben, hosszu zaridovel. de itt talan van par. bar vegulis mukodhet nd nelkul is, de sztem nagyon szimmetrikus epulet es szerkesztes kell ehhez, vagy olyanok amik hasonloak, itt ez igy nekem nem mukodik...[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz aleister #5441 üzenetére
koszi. hat a kalap meg mindig elegge a levegoben van lehet vmi arnyekot kellene rajzolni ala...
"A vágás szerintem nagyon megbontja a kép ritmusát. Félbevágott tálca, levágott végű tök. "
levagott vegu tok miert baj? hatterelem, lenyegtelen resze, igy is latni hogy egy tok az. nekem az nem hianyzik. a tanyeron levo suti jobb oldala iknabb. engem a tanyervagas sem zavar balrol.
fekvoben a tokot nem nagyon tudtam elhelyezni sehogy sem, tul nagy volt...azt meg mindenkepp bele akartam komponalni.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz aleister #5437 üzenetére
szerintem o is eszrevette
na wookie agyut csak nem fotoztam ujra, egyik kokuszgolyot kozelebb raktam ps-ben. kicsit szuk lett jobbrol. na mind1.
meg van egy ilyen sutotokos is...annyira nem tetszik de azert felrakom, legyen mit kopkodni, ugy is pangas van.
unom mar a feher hatteret, bar lehet nem szerencses hogy hasonlo szinu mint a tema meg a tok...dof sem az igazi de a kovetkezot stackelni fogom vagy ket kepbol osszerakni, kell a mosott hatter nekem
nem sotet kicsit? probaltam a kepet (tanyer meg a sutik kivetelevel) kicsit visszahuzni...valahogy ezen a kartonpapiron nehezen tudom a fenyeket/arnyekokat kezelnihttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz aleister #5387 üzenetére
igaz priviben beszeltuk de..
25-os meg sigma. 28-tol 50mm az a par kep. amugy szinek sztem inkabb azert masok, mert azt a 6 fajlt egyszerre, kulon a tobbitol nyitottam meg, ugyanolyan utomunkat kaptak meg meginkabb azok fel oraval a sigmas kepek utan keszultek, meg fent volt a nap de kb olyan alacsonyan amennyire csak lehetett...
amugy igen, a 32-es kicsit backes lett, vagy a kutyus volt gyors
32,33 amugy f2.2.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
-
mumk1
addikt
válasz aleister #5369 üzenetére
Nem nem, erre egy átalakított infra vázam van. A nyers kép "színvilága" kb. így néz ki. Az általad említett kékes színvilág, ami ilyen lesz, a piros és a kék színcsatornák felcserélésével lehet elérni. Ezt lehet automatizálni, PS-hez van hozzá scriptem.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
m3ss
veterán
válasz aleister #5324 üzenetére
spanyoll kitalalta 28-34 50mm 1.8D, tobbi sztem sigma. meg most allitgattam a fokuszt a vazon es tesztelgettem...ugyhogy lottem par kepet f2 korul is. ott azert nem borotva. meg az is lehet itt-ott nem 100%-os a fokusz, pl egyik feher kiskutyason emlekszem hogy nem az igy nappal szemben sokszor teveszt a d90 is ugy veszem eszre...
melyikre gondoltal?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
sztyui2
őstag
válasz aleister #5039 üzenetére
Lehet megint én leszek az egyetlen, aki negatív kommentet ír, bár nem először fordul ez elő De te kérdezted, hogy mivel lehetne többet kihozni a témából
Szóval nekem nem tetszenek a képek, mert túl lapos a világítás. Nagyon ráerőltetted ezt a stockfotós kinézetet, szerintem a fehér háttér se nagyon kellene, de inkább az expót kéne kicsit visszahúzni, mert néhány részen már erősen túlexponált a kép. Az itt a baj, hogy ilyen világítást egy villanykörtével és nagyon hosszú expóval is el lehet érni körülbelül...Semmi karaktere nincs, nincsenek árnyékok, nincs kontraszt, minden túlságosan ki van derítve. A képeknek is eléggé "nyers fotó" feelingje van, nincs benne semmi karakter vagy hangulat, egyáltalán nem is az evés vagy a reggeli jut eszembe a képekről, csak annyi, hogy "Meh, újabb fehér hátteres termékfotók...Kit érdekel?" Lehetne ott akár egy telefontok, vagy akármilyen más tárgy is, ugyanilyen lenne a kép.
Nemtom mennyit fizet a pékség, ha tetszik nekik, akkor add oda és kész, le van szarva, de ha kicsit még van időd foglalkozni a témával, vagy esetleg legközelebb hasonló feladat adódik, szerintem érdemes egy pillantást vetni erre a két linkre:
Ételfotós #1
Ételfotós #2
Nekem ezek sokkal szimpatikusabbak, és minden fotónál összefut a nyál a számban. Sokkal jobb ilyen környezetbe rakni a kajákat, de persze sokkal több energiát és változatosságot és kreativitást is igényel ez a módszer.
Magukról a képekről vélemény: Első uncsi, második egész jó, harmadikon minden kilóg a képből, ez már zavaró, újra kéne komponálni az egészet. És dől is. Remélem segítettem valamitm3ss, gab.m: Nekem is kiválasztották 47db képem(200-ból egész jó arány), de nem töltöttem fel egyiket sem gettyre. Elég szigorú modellszerződést kell beadni a képekhez, amit visszamenőleg nagyon körülményesen tudtam volna megcsinálni. És én úgy tudom, hogy ott is centeket kapsz, mint máshol, csak talán picivel többet.
És bár ez már egy egész nagy külön téma is lehetne, a stockfotózást szerintem csak úgy éri meg csinálni, ha feladod érte a többi fotós szenvedélyed, és azt, hogy megmutasd a világnak mit alkottál. Ugyanis sztem csak úgy éri meg, ha nagyon ráfekszik az ember. Mellékkeresetnek nem nagyon, mert annyit nem hoz, ha félgőzzel csinálja az ember...
Viszont csak úgy lehet felrakni képeket, hogy máshová(blog-flickr-facebook-tumblr-fórumstb.) nem rakod fel, mert akkor megtalálják az emberek máshol, és lementik onnan, te meg buktad a lóvét, és az oldalak szabályzata sem engedi meg. Szóval vagy csinálsz weboldalt, kirakod a legjobb képeid és várod, hogy megtaláljon valami megrendelő, vagy stockfotózol, de senki se látja, csak kis méretben, baszottnagy getty images vízjellel a weboldalukon...[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz aleister #5045 üzenetére
nekem is etelfotoznom kellene napok ota, csak nem talaltam kokuszdiot egyelore, kokuszgolyokat akarok fotozni csak diszletnek kellene. itt figyelnek a golyok a hutoben 2-3 napja es addig nem ehetem meg amig le nem fotozom oket
amugy ez a gettyimages milyen? vmi stockphoto oldal? erdemes szorakozni vele? flickrre kaptam egy mailt hogy 23 kepemet bevalogattak. hogy mukodik ez? tolthetek fel akarmennyi kepet aztan ha megveszik kapok utana centeket?
-
Real_Necro
veterán
Hejj én is szeretem a Lipóti fitness croissant meg tönköly kiflit.
3. bejön nagyon, pedig most ebédeltem.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
m3ss
veterán
elso sztem sem vmi jo, masik ketto egesz jo. elso tul egyszeru, tanyer is meg az egesz kep.
masodikon nekem tul sok az ures hely a kep jobb felso sarkaban, ha kicsit elforditod az alatetet, hogy arra mutasson, meg odarakod a befottet lehet jobb lesz a kompo. pisztacia is beleferhetne.
harmadikkal sok bajom nincs, bar a jobb oldali kifli nem vmi szep peldany, meg lehet vhogy ugy komponalnam hogy beleferjen a dofba, ha mar termekfoto...
amugy nem tudom miert a befottet meg a lekvart erolteted ezekhez a magos kiflikhez, vagy csak en nem eszem oket egyutt? en el tudnek kepzelni vmi hidegtalat, esetleg zoldseget ezt-azt melle ami szint is vinne a kepre..szerk: vagy ez aszalt barack?
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz aleister #4692 üzenetére
Végülis nem rossz, csak inkább egy Boris Vallejo festményre hajaz.
(#4694) Fejo: Mi az, újra divatba jött a rózsaszín? Még meggondolom, hogy letöltsem-e háttérnek...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
m3ss
veterán
válasz aleister #2728 üzenetére
koszi. szukebb alatt a rekeszt erted? pedig ezeknel most jol lerekeszeltem, nem szoktam ennyire, jobban szeretem a mosott hatteret etelfotonal is...stackelni kell itt is ezek f8-10 korul keszultek. de ja az epres suti szele igy sem eles meg teljesen, majas sztem pont jo.
"Az egyébként min múlik, hogy a képkészítés paraméterei megjelennek-e flickeren?"
lr exportnal en atallitom a metadatat copyright only-ra.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz aleister #2592 üzenetére
klassz az etelfoto ez sajat vagy mutermes foto? jok a fenyek, mik voltak? meg jo a szinharmonia is, viszont szerintem korben minden oldalon tul sok a hely. na meg a fokhagyma mit keres ott?
kigyos kep is bejon, masik annyira nem. hogy miert azt nem is tudom, a lepedo pl nem tetszik. bar ez a szervezett portrefotozas nem tudom...adott a sminkes, modell, fenyek keves(ebb) beleszolas van a vegtermekbe...vagy azert a modelleket, fenyeket ti allitgatjatok? elkepzelni se tudom hogy mukodik egy ilyen...(#2611) kiskornel jahjah, csak problemas mert 7kor zar a hely es pont betakarja a lemeno nap utolso sugarait is egy bokor a kokorcsin mellett...amugy a te kokorcsined durvan jo. fenyek meg a kompo, hajlas miatt is. viszont a dof kicsit keves lett ott, nem?
(#2586) cOxeR nagyon jo kep
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- VoLTE/VoWiFi
- Építő/felújító topik
- Subaru topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ukrajnai háború
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest