Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nosferatue
tag
válasz
Slayer Valor
üzenetére
Nem is szerettem volna a wow-hoz hasonlítani, csak megjegyeztem, hogy ott is van gazdag lore, ahogyan a GW-ben is. Nekem úgyszintén az első rész a kedvencem, a Factions a pvp miatt tetszett nagyon, Nightfall-t a feléig vittem el (valahogy nem ragadott magával a hangulata), Eye of the North-ot a negyedéig láttam, szintén tetszett nagyon, azonban idő/csapat hiányában nem jutottam tovább.
-
nosferatue
tag
NCsoft most eléggé el van foglalva Aion-al, a kínai és kóreai siker után úgy döntöttek, hogy az európai és az észak-amerikai piacra is kidobják a játékot. Javában folynak a zárt béta tesztek, szeptember 25-én pedig startol a játék. Ennek ellenére úgy gondolom a gw2-re természetesen egy külön csapatot tartanak és már régebb óta fejlesztik. Szerintem nem kell sokat várnunk az első trailerekre illetve screenshotokra.
Majonéz: wow-nak azért igen gazdag története van, elég vaskos lore-al rendelkezik, tény hogy ott mindezt a questekből tudod meg, nincsenek story missionok. Ha esetleg időd engedi, a neten találsz lore kivonatokat, érdemes beleolvasgatni, élvezetes olvasmány.
Hozzám is közelebb áll a GW grafikája, viszont ne felejtsük el, a megjelenés idejében a wow sem számított rossznak, illetve követte a stratégiai játék grafikai megoldásait. Néhol nekem is túl színes, megjelenéstől számított másfél évig játszottam vele, végül én is meguntam. -
nosferatue
tag
válasz
maszekember
üzenetére
Ösmerem csak dolgozom, innen nem elérhető, gondoltam rákérdezek gyorsba.
-
nosferatue
tag
Maxos fire staff-ot melyik bossból lehetne kibányászni? És hol?

-
nosferatue
tag
Érdemes a hero-kat "felöltöztetni"?
-
nosferatue
tag
Bezony, természetesen lesznek erősebb lények is később, skill trainernél érdemes körülnézni, hátha már most is meg tudnád venni az adott skill-t. Majd olyan képességed is lesz, amivel az életerőd 5%-ának feláldozásával gyógyítod a lényeidet, ez nagyobb csatákban igen hasznos tud lenni, szegény monk ugye nem tud 100 felé figyelni.
-
nosferatue
tag
-
nosferatue
tag
A GW alapvetően egy Competitive Massive Online Role Playing Game, tehát egyedül nem sokra fogsz menni. Úgy képzelj el minden városon kívüli területet, mint egy nagyobb instát tele egy rakat mobbal, akik természetesen nem szeretnek egyedül járkálni és ha az egyiküket megtámadod, akkor jön a többi is.
A megoldás, henchmaneket kell magad mellé venni vagy hús-vér játékosokat. Mivel kezdő területeken viszonylag kevesen mászkálnak, elég nehéz partit találni, persze egy guild tagjaként biztos akadna valaki aki szívesen segítene. Tehát számítógépes botokat kell bevenned a partidba, henchmaneket, akik segítik majd az utad, őket minden városban megtalálod (Devona, Mhenlo, Aidan és a többiek). Egyedül sajnos nem mész semmire, igen hamar ledarálnak, tehát ha nincs kivel játszani maradnak a henchmanek. Majd 20-as szinten, sok-sok mission és elite skill megszerzése után össze fogsz tudni állítani egy-egy olyan buildet, amivel egyedül is képes leszel farmolni, bár ez sem olyan könnyű.
Próbálj partit keresni a chaten, vagy ha látsz kis karikat whisperelj rájuk. Ha gondolod vegyél fel friends listbe és ha vagyok szívesen segítek, csak mostanság már nem vagyok valami gyakran: Merethis Edrhal/Agrenom Edrox, főleg velük játszom ha belépek.
-
nosferatue
tag
A zöld, még egyben lévő világot hívják Presearing-nek. Akkor még minden nagyjából rendben volt, csak a guildek csatároztak egymással, ez tulajdonképpen a kezdőterülete a játéknak, itt megtanulod az alapokat.
Aztán következik a searing, a charr sámánok egy igen erős rituálét végrehajtva kicsipkézik a világot, itt indul el igazán a kalandozás.Chest: bármely nagyobb városban találsz Xunlai agenteket, akiktől megveheted a storage helyedet és csak ez után tudod majd elérni azt a xunlai chestre kattintva. A megvétel, ha jól emlékszem 100g-be kerül, minden kari egy storage helyet használ és már egész értelmesen van kialakítva. Van egy rakat hely a tárgyaknak, rúnáknak, fegyvereknek és külön rész van kialakítva a különböző tárgyakból nyert alapanyagoknak.
Crafting: a játékban nincsenek crafting professionok, különböző kereskedők, árusok vannak, akik legyártják neked a fegyvereket, armorokat a te általad biztosított alapanyagokból. Alapanyagokat a questelés során esett tárgyakból, fegyverekből tudsz kinyerni salvage kit és identification kit segítségével. Azaz az identification kit azonosítja, hogy egy-egy komolyabb (már kék) tárgyból mi nyerhető ki, pl.: ritkább alapanyag, xy rúna, upgrade component stb. Aztán salvage kittel szeded szét. Nagyobb értékű, szintű tárgyakat expert salvage és identification kittel érdemes csak szétszedni, úgy nem vesznek el a jobb rúnák, a ritkább komponensek. Tanulás szitnén skill árusoknál megy, bár van sok quest aminek a végén xy skillt unlockolsz, az elite skilleket pedig a leölt bossoktól "rabolhatod" el egy signet of capture segítségével.
Fejlődés: szerintem is a Phropercies-ben a leglassabb a fejlődés, ugyanakkor jól van igazítva a fő szálhoz, tehát egyáltalán nem zavaró, tényleg a történet vége felé leszel 20-as.
Factions-ben már sokkal gyorsabb, de az inkább a pvp-re lett kihegyezve, ettől függetlenül szerintem ott is elég jó az alaptörténet, Nighfall is már gyorsabb lett, Eye of the Northot meg ugye 20-as karikra tervezték, azt főleg már egy kimaxolt karakterrel lehet élvezni.Second professionnel kapcsolatban: a Phropercies-ben ha már választottál second professiont, azt majd csak az ascension után fogod tudni megváltoztatni, (ez egy mission) természetesen pénzért. A Necro/Monk párosítás nekem is szimpatikus, jelenleg az én Necrom is ezen van nightfallban, bár most a monk részének nem sok hasznát veszem, épp egy olyan missiont csinálok, ahol a minion master buildnek nagyobb hasznát veszem.
Hasznos oldalak: ha viszonylag jól megy az angol a következő két oldalt ajánlanám,
pvxwiki.com illetve a guild wikit, ha beírod google-be kidobja, csak sajnos most nem tudok linkelni.. -
nosferatue
tag
Tegnap végre volt egy kis időm felugrani GW-zni, kicammogtam Ascalon elé ahol lvl3-as mobok vannak megnézni mekkorákat ütök beléjük, a végeredmény olyan 340-360 volt. Útközben meg azt az infót kaptam, hogy elvileg 1000-es max dmg is van
. -
nosferatue
tag
Ebben a játékban az összegzés valahogy nekem nem hiányzik, bár elég sokat fejlesztették idő közben az UI-t, most sajna nem tudom megnezni, de lehet érdemes lenne körülnézni az interface beállításoknál. Mondjuk ha a karakterlapon sincs érték megjelenítve nem hinném hogy lesz ilyen beállítasi lehetőség, addonról meg nem tudok GW-hez.
Amúgy merrefelé játszol, melyik résszel/részekkel?

-
nosferatue
tag
A karakterlapon ezeket az értékeket nem látod. Viszont ahogy állítgatod az attribute-okat és nézegeted a skilleket ott látod, hogy változik a sebzés pl. egy támadó skillnél. Így látod mennyi a min-max. dmg.
A páncélzat érékeit csak úgy tudod megnézni, ha külön-külön meglesed a karakteren. Láthatod az alap armort + az esetleges rúnákat, infuseolt é stb.
-
nosferatue
tag
Természetesen nem törekszem sebzésrekordra, elég kevés is lennék hozzá szerintem, csak érdeklődöm a sebzésekről. Mint korábban mondottam sajnos nem igen volt lehetőségem nagyobb partyban játszani és rendesebb klánban sem, tehát elég sok alap információról nem tudok semmit. (tudom-tudom ott a guild wiki, de azt innen a munkahelyről nem tudom elérni
) -
nosferatue
tag
A szintemnek megfelelő ellenfelekbe sebzek 250-et (meteor shower minden meteorja
), illetve playerekbe PvP során, bár már elég rég nem vettem részt PvP csatározásban. (a lvl0 és lvl1-es dolgot még nem próbáltam) Végülis csak az érdekelt volna, hogy ennél van é nagyságrendekkel nagyobb sebzés vagy azért ez nem olyan rossz teljesítmény az elem-től
? Arra emlékszem, hogy bizonyos bossoknak volt szép sebzésük pl. factionsben a kis sárkányka az 500-as sebzésével
. -
nosferatue
tag
Átolvasva a topicot felmerült bennem egy kérdés, amiről nem nagyon láttam infót, bár lehet csak az én figyelmemet kerülte el.
A megjelenés óta játszom igaz nagyon-nagyon szakaszosan, mivel nem igazán volt rendes klánom illetve állandó party-m, akikkel együtt tudtam kalandozni. Megvan mindegyik kieg, az első kettőt a main karimmal végig is játszottam (a fő történet szálat, a Titan questeket party hiányában nem tudtam mind megcsinálni) egy fire ele-vel.
Ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem. A GW-ben van maximális sebzés? Úgy értem egy echo nuker buildem van és 250 fölé nem ment a max sebzésem. Ennél lehet több vagy ez a maximális, nem mintha sok panaszom lenne erre
, csak érdeklődöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Könyvajánló
- Telekom mobilszolgáltatások
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- IPAD 7 2019 Wifi+Cellular 128GB , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- Ps5 slim digital bontatlan 2 év MM gari!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.
)