- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
Úgy látom, ritka madár, aki a Gramps-szel vagy egyáltalán családfa adatbázissal foglalkozik...
Én is a három platform miatt választottam, no meg magyar nyelvű. Alap szinten talán nem nehézkes a kezelése, de ha valaki alapos akar lenni, akkor nagyon kell tudni, hogy mit hová kell beírni, rögzíteni.
Amíg csak egy egyszerű családfáról van szó, hogy ki kinek a felmenője, mik az alapadatai, addig tiszta sor, de ha már egyéb információkat is szeretnék megadni, akkor nem biztos, hogy tudom, mit hogyan érdemes rögzíteni, jelölni. -
escsé
tag
A Gramps egy családfa adatbázis kezelő program. Három platformra is letölthető. Linux, Windows, Mac.
A Gramps egy nyílt forráskódú, ingyenes program.
A családfa adatok bevitelén kívül még nagyon sok beállítási lehetőségünk van:
- Fényképek személyhez adása (több kép, utólag is)
- Anyakönyvi-, kereszt-, házassági, halotti-, stb... levelek hozzáadására
- Lakcímek hozzáadása
- Iskolai végzettségek
- Forrás megjelölések
- Stb...Egyszóval nagyon sok funkciója van és ezek felfedezésére vár ez a topik.
Azért hoztam létre e topikot, mert az ismerkedésem során nem találtam magyar leírást, sem fórumot, ami segített volna kiigazodnom benne. Használat során egy kicsit megismertem, megkedveltem. Szívesen fejleszteném a használatát másokkal együtt is. Várlak szeretettel. Segítsünk egymásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged