- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Dell notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalaG
aktív tag
Amugy kinek mennyire melegszik? nemgázhogy ha a tévébe porosodik honapokig? igényel valami karbantartást az eszköz?
-
matt22
tag
Végre a magyar HBO GO app is megkapta a Chromecast támogatást!
-
Balinov
titán
Sracok, arra nincs valami trukk,hogy 4.3-as droiddal (SGSIII) menjen telefonrol a screen cast? Doku szerint 4.4.2-tol okes, (lolli-s M8-al muxik ) Motion Tennis-szel probaltam tegnap, G-s wifivel marha jo moka (csak izomlazam lett felora jatektol)
-
lazioko
csendes tag
Hát sajnos nem jött be az adapteres trükk ugyan azt csinálja továbbra is tv úgy h ez egy bullshit már mint a TV-m !
Megérett egy cserére
-
Sotyks94
aktív tag
Nem a béta volt nekem. Leszedtem a béta verziót, és ezzel egy kis állítgatás után már teljesen jól megy
Bár ha vezeték nélküli egeret kötök a gépre, és a nappali tv-t mint monitor akarom használni (ahoca a chromecas is be van dugva) ahhoz még mindig egy picit lassú a dolog, de remélem lesz még 400ms alatt is a késése. (Steam inhome streaming egy fél éve megoldotta hogy alacsony késéssel nyomd inhome.) -
mati12
senior tag
Én azzal nem vagyok tisztába,hogy pc-ről,hogy tudok műsorokat átküldeni a CC-re. A Google Cast bövitménnyel az oldalakat simán átküldöm de az oldalakon megjelenített videókat nem tudom. Pl. megnyitom az Rtl Most oldalt az oldal töléletesn megjelenik a tv-én,az oldalon elindítok egy videót a pc-én el is indul viszont a tv-én nem látszik semmi csak a sötét abalak. Egyáltalán lehetséges ilyen tartalmakat megjeleníteni,vagy ez így felejtős?
-
|AP|
veterán
Ha a Chromecastet jól be van állítva, akkor egyszerűen annyi a teendő, hogy a PC-n chrome alá is telepíteni kell a Chromecast kiegészítőt és a Videostreamet. Ezután PC-n elindítod a Videostreamet, betallózod a filmet (feliratot is meg tudsz adni), és a Chromecast kiegészítő segítségével már tudod is küldeni TV-re. Egyszer-kétszer vettem eddig észre akadást, de teljesen jól használható, HD anyagokkal is. Azok az akadások egy filmen belüli egyszeri pufferelést jelentenek, nem folyamatos akadozást.
Szóval nálam bevált. -
lazioko
csendes tag
Mondjuk ez még próbára vár mert egyenlőre nem szereztem a saját töltőjéhez átalakítót, és egyenlőre én is csak telefontöltővel próbálkoztam. De az lehet, hogy akkor egy régi tv-nél, a hdmi se ad pluszba annyit szuflát, hogy normálisan működjön és egy új típusnál meg adhat annyit ?
Mert ugye az újabb típusú tv-n teszteltem ugyan azzal a telefon töltővel és úgy jó volt
De ez jó tapasztalatnak hangzik köszönöm !! Na majd hát remélem minél hamarabb jön az az átalakító
De minden esetre várom a további esetleges tapasztalatokat hát ha valaki találkozott még ilyennel
-
mati12
senior tag
Nálam az okozott egyszer hasonló problémát,hogy nem a CC saját tápját használtam. Valahova elkevertem és valami gyengébb teljesítményű telefon táppal propálkoztam. A CC áramot kapott mert világított de a képernyőn csak a logoja vilogott. Miután a saját tápjával csatlakoztattam a jelenség megszűnt és tökéletesen működött.
-
BalaG
aktív tag
Értem köszi erre voltam kiváncsi
Illetve még annyi hogy ilyenkor hogy van rákel kapcsolodnod a rutereddel CC-re vagy egyszerüen látja a pc hálozaton belül, vagy géppel kell rá kapcsolodnod külön?
Mennyire gyors az átvitel akadozik vagy ez meg stream-program függő?
...bocsi suta vagyok ehhez
-
lazioko
csendes tag
-
BalaG
aktív tag
Mellékeltem, képen mire gondolok:
-
|AP|
veterán
nálam az volt először a gond, hogy egyszerűen nem volt rendesen bedugva a CC.
Az újabb, Panasonic Tv-n minden oké volt, de a régi Sony-n nem jelent meg az üdvözlő képernyő, pedig érzékelte, hogy be van dugva a Chromecast HDMI csatlakozóba.
Az lett a megoldás, hogy határozottan beljebb kellett nyomni. Egy próbát megér -
BalaG
aktív tag
hy all!
Az lenne a kérdésem hogy Pc-mről mkv filmet tv-re lehet e kiküldeni de ugy hogy gépem a ruterre kábelen van kötve!
Volt egy gyenge probálkozásom EZZEL , de ez nem tudta!PC(win764bit) ----> kábel(utp) ---> router(tplinkwdr4300) ---> tv (SONY)
-
lazioko
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom valaki találkozott-e már ilyen problémával, de nekem lenne egy olyan problémám hogy:
Meg vettem ezt a kis masinát mert van egy régi TV-m amin csak HDMI portja van, és ezért vettem a Chromecast-et, hogy tudjak filmet nézni wifin keresztül rajta HDMI-n keresztül(egyébként konnektorból kap áramot a Cast). Semmi USB semmi ilyesmi nincs sajnos a készüléken csak HDMI csatlakozó, ez egy LG 42PC55-ös típus. A csatlakoztatás után van a hiba jelenség. A csatlakoztatás/bekapcsolás után a Cast elkezd betölteni, a tv veszi a jelet de csak addig amíg az a felirat van hogy "Chromecast ..." és mikor ez után tovább lépne, a tv egyszerűen vissza vált fekete képre és a "Nincs jel" jelzés van a képen. Sajnos nem találtam beállítást erre hibára nyomkodtam már a tv-t is és sajnos én nem találtam konkrét felbontási beállítást, a Cast-nél sem találtam ilyet, de valami ilyesmi lehet a tippem laikusként hogy a felbontás nem vált át, mert csináltam a Chastben egy hibát ami pedig az volt, hogy újra indítottam de nem hagytam, hogy újra induljon és még egyszer rá kapcsoltam és ekkor ki írt egy hiba üzenetett, amit viszont már a tv is megtudott jeleníteni innen tudom hogy működnek ők együtt is bár az látszott az üzenetből is hogy kisfelbontásban írta ki és így meglent a TV-n az üzenete. ( A másik hogy van egy másik tv-m is azon teszteltem a Cast-e kiválóan működött úgy hogy nem hibás, ez mondjuk egy 1 éves Samsung tv, az LG-n működnek a HDMI-k tutira tesztelve xbox-al úgy hogy ez is kizárva). De sajnos a hiba még mindig adott és már 2 napja egyfolytában, megy a logika, hogy mit csináljak, de kezdek kifogyni az ötletekből. Nos ez a kis kálváriám, remélem sikerül majd valakinek valami megoldást/tippet mondani rá, minden próbálkozást szívesen fogadok -
gyugyo79
addikt
válasz
Sotyks94 #179 üzenetére
Nálam jó, persze kis csúszás az van. Olyan gépet még nem láttam amin ne lenne.
Olyan hibát már láttam, hogy teljes képernyő tükrözésnél "szétesett" (pld.: a kivetített dokumentum alsó 3/4-e látszott csak a felső 1/4 nem hanem az alatt levő asztal) a kép míg chrome lap átküldés, vagy chrome dokumentumokból az átküldés stb jó volt. Ez ati vga -s laptopon jött elő és a legújabb ati driver telepítése orvosolta a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest