Hirdetés
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz
üzenetére
About:flags-nál belőttem a gpu gyorsítást, ártani nem árthat. Hát ilyesmik érdekelnének, hogy cache, zoomolás, betűméret. FF-ben szépen kiad egy, a windows registry-hez hasonló oldalt és akkor ott be lehet állítani mindent. Na, de majd jól ráguglizok, meg majd jobban megnézem a beépített fejlesztő eszközét, hátha ott lesznek az okosságok.
-
Balinov
titán
udv sracok
7-es verzional be lehet valahogy allitani, hogy a cache-t at tudjam egy masik patriciora helyezni?
Esetleg van olyan feature, hogy a Chrome altal felhasznalhato max fizikai memoria meretet lehet allitani?
-
zetecR
addikt
Végül is hogyan lehet beállítani a cache méretét és helyét?
-
Moonline.
aktív tag
Azt nem tervezik betenni a beállításokba, hogy a cache méretét meg lehessen szabni?
-
törölt tag
válasz
A szerzetes
üzenetére
hmm, érdekes. nekem mennek ezek az oldalak rendesen. esetleg próbálj meg egy cache és/vagy süti törlést, illetve felpróbálhatod a fejlesztői változatot, hátha azzal már megy: [link]
-
törölt tag
Chrome-ba hol a cache rész ? Hova menti a nézett videókat ?
-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
kicsit nagyobb registry takaríŧás?

de a viccet félretéve, esetleg olyasmikkel is próbálkozhatsz, hogy cache meg tárolt beállítások ürítése, hátha segít.
-
törölt tag
azt meg lehet oldani, hogy ne tartsa meg az összes előzményt, csak mondjuk az utolsó egy hetet? nem lenne baj, hogy megtartja, de műltkor néztem, hogy cache-eli is, és így több száz megát foglalnak az előzmények

-
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
A
--user-data-dir="type the full path of your own cache folder here"
egy parancssori kapcsoló. A --user-data-dir= adja meg a programnak, hogy mit akarsz, tehát ezen nem kell változtatnod semmit (értsd.: 1:1-ben írd be az instrukciók alapján), míg a kapcsolóhoz tartozó paraméter az = jel után jön. A " " jelek azért kellenek, mert a paraméter tartalmaz speciális jeleket és esetenként szóközöket is, így a " " jelekkel beskatulyázod, egyben kezeli majd a program. Jah, és ide kell a teljes elérési útvonal, igen.
Hú de nagyon részleteztem.
Egyébként ez minden felhasználói adatot ide ment majd. Tehát ha van egy ikon az All Users\Desktop mappában, és ebben állítod be ezt az opciót, akkor értelemszerűen ahány felhasználó indítja, mindnek ugyanoda menti az adatait. Ha azt akarod, hogy egy felhasználói fiókhoz kötődjön csak, akkor a szerkesztett parancsikont a felhasználó saját mappájában helyezd el.
-
ntomka
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez van. Sokan panaszkodnak emiatt. Talán megcsinálják idővel, bár nem hiszem, hogy komoly munka lenne nekik.

Ccleaner: ennyi, winen én is ezt szoktam.
(#1116) hackeeeee: Én a dev channelt használom állandóra. Egész stabil, nagyon ritka az összeomlás, akkor is max egy lapot érint a többszálas megoldásnak hála.
A béta ettől csak stabilabb lehet, szóval használd nyugodtan. Ha nem tetszik, még mindig visszatérhetsz a stabil változatra könnyedén.
Ezt találtam neked, viszont vigyázz vele! Ez az egész profil könyvtárat átállítja, nem csak a cache-t. -
ntomka
nagyúr
-
emre33
addikt
cache mappát helyét hogy lehet átállítani?
ami az %appdata% -ban van.
-
Penge_4
veterán
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Sehogy. A Chrome-nak nincs saját cache-je, ahova lementi a fájlokat, neked kell lementeni valahova és onnan futtatni.
Tisztelt Moderátorok és Házigazdák!
Itt nem lehetne olyat, mint más topicokban, hogy az első hozzászólásba gyűjtünk néhány gyakran ismételt kérdést és a topic címe tartalmazza, hogy "olvasd az első hsz-t"?
-
Penge_4
veterán
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Amúgy a bőngészők nem igazán használják ki a gép erőforrásait, nem fog változni a betöltési idő akármit is teszel bele.
memória azért nem hülyeség, onnan gyorsabban cachel, mint lapozófájlból. proci szintén nem hülyeség a JS-hez, Flash-hez, Javához és egyéb beépülőkhöz. leginkább érzetre, böngészőműködésre van hatással. gyorsabban tudsz pl. tabot váltani, ha meg van nyitva 50 tab se lassul be úgy, meg ilyesmi.
-
Penge_4
veterán
válasz
fubenalvo
üzenetére
A cache-t nem tudod változtatni jelenleg. Ez tényleg nem lenne hülyeség, mert nekem a Chrome könyvtár olyan 800 mega körül foglal, ami nálam nem jelent gondot, de sokaknál igen.
Jah és kiválaszottam hogy Dev le OKztam közölte is hogy már az vagyok, de a verziószám semmit nem változott a böngészőben.
Nem lehet, hogy neked régebben már engedélyezve volt a Dev channel és automatikusan frissített? 2.0.156.1 a verziószám, akkor nincs gond, mert annyinak kell lenni.
-
fubenalvo
csendes tag
A gyorsítótár (cache) méretét hogy tudom növelni? Nagyon nem találom és mobil nethez azért kéne.. :/
Jah és kiválaszottam hogy Dev le OKztam közölte is hogy már az vagyok, de a verziószám semmit nem változott a böngészőben. Valahol külön van egy update gomb?Kb fél órája vagyok Chrome user, szal sry a kezdő kérdésekért

-
Penge_4
veterán
Ha cachel, akkor kerregteti csak a winyót. Azt azért tedd hozzá, hogy mondjuk egy tabot használsz 10-15 percig, ezen a megnyitott tabon megnyitsz egy csomó oldalt, flashvideók, képek, webkettes izék, majd ezt a tabot bezárod. Ez egy normál böngészőben bennemarad a memóriába és ebből annyit veszel észre, hogy eszik továbbra is 300-400 megát, pedig már csak a Gmail van nyitva.
A Chrome viszont mivel külön processzként kezeli a tabokat, így ha bezárod ezt a tabot, ami alaposan megszívta magát memóriából, olyankor elcacheli, illetőleg felszabadítja a területet a memóriából.
Az már a Windows hülye lapozófájlkezelésének a hatása, hogy ilyenkor kerreg a winyó. Vistán SuperFetch-el sokkal jobb a helyzet. Ha meg pár órás használat után bezárod akármelyik böngészőt (IE, FF, Opera), mind fogja kerregtetni a winyót. De az csak bezárás után, mivel addig minden a memóriában marad a user nagy örömére.Javíthatsz még vele azzal, hogy gyorsabb winyót veszel, meg halkabbat, ami nem kerreg. A Samsungok hajlamosak nagyon kerregni.

-
Penge_4
veterán
A telepítője 10 mega körül van.
Telepítve maga a program olyan 50 mega körül, de 100 megát igényel, mivel frissítéskor az előző verziót megtartja, hogy könnyen tudj downgrade-elni, ha valami mégsem jó az újabb verzióval. Ez a Dev channelt használóknak kifejezetten jó.A felhasználói mappa már más lapra tartozik (nálam 528 mega). Itt főként a Cache, History Index és Thumbnails, ami sok helyet foglal.
Tehát kb.1 gigát nyugodtan felszabadíthatsz neki.
-
Penge_4
veterán
Az már baj. Ugye nem az .exe-t telepítetted? Ugye ha van UAC-od, akkor az első kibontásnál Run As Administrator-ként futtattad?
Egyébként nem portable, mivel első indításnál ugyanúgy a C:\Users\Username\AppData\Local\Chromium\User Data-ba írja be magát és ide cachel, meg itt hoz létre olyanokat, mint Preferences, Bookmarks, History...stb
Ugye onnan töltötted le, amit belinkeltem?
-
pilsner
aktív tag
vajon ki lehet innen is szedni valahogy a cache-ből a fwl fileokat, mint a ff-ban vagy az operában? én eddig úgy csináltam hogy a cache könyvtárat méret szerint rendeztem, és rendszerint a legnagyobbat megynyitva mpc-al meg is volt a videó. de itt nem, ugyan a letöltéskor a mappa mérete nő, de nincs 4 megánál nagyobb cache fájl, amit meg lehetne nyitni
-
Core2duo6600
veterán
Lám lám, a google sem hagyta ki a bőngészőből a finomhangolás lehetőségét
Én eddig nem tudtam semmit állítani rajta.
De ha valakinek sikerül ne tartsa magában, az érdekel mindenek elött, hogy a helyesírás ellenörzőt hogy lehet kigyilkolni, ill, a finomgörgetést hogy lehet behozni.
A lenti parancsokat nem próbáltam végig lehet, hogy van ami nem muxik, vagy kárt okoz, tehát ovatosan
A parancsok :
about:network
about:stats
about:cache
about:histograms
about:plugins
about:dns
about:version
about:memory
about:crashNéhány egyéb parancs :
1) F3 & CTRL+F Search on Page
2) F5 Reload
3) CTRL+D bookmark
4) CTRL+W close Google Chrome Window
5) CTRL+E enter search query at address bar
6) CTRL+R Refresh
7) CTRL+T New Tab
8 ) CTRL+U view source
9) CTRL+O Open Web Page
10) CTRL+H History
11) CTRL+J Download File History
12) CTRL+B Show/Hide Bookmark Toolbar
13) CTRL+N new Google Chrome window
14) CTRL +/- increase decrease Fonts
15) CTRL+P Print
16) ALT+D Select Address bar
17) ALT+leftArrow/RightArrow Go Backword/Forword
18) ALT+` Java Debugger
19) CTRL+TAB or CTRL+PGUP/PGDW switch between Tabs
20) CTRL+SHIFT+N Private Browsing (New incognito window)
21) SHIFT+ECS Chrome Task ManagerEgy pár linket is beteszek :
Ahonnan a fentiek származik :
http://techie-buzz.com/collections/ultimate-list-of-tips-and-tricks-for-google-chrome.html -
Core2duo6600
veterán
Egész tetszetős ez a Chrome
A helyesírás ellenörző tényleg zavaró
Az is, hogy a bookmarksokat gyakorlatilag sehogy nem lehet kezelni, én legalábbis nem találtam meg.
Kimenteni stb ilyesmire gondolok, egy reintall esetében.Nem lehet beállítani, hogy mennyi cache-t használhat reggel óta megevett elég sokat.
vagy 200 megát
Az a directory növekedett ennyivel ahol google earth is tárolja az adatait, de azt ma nem indítottam el.Még a törlésnek a lehetőségét sem találtam meg.
A finom görgetés hiányzik talán a legjobban.
Addig amíg nem lehet online serverre szinkronizálni a bookmarks ot biztosan nem lesz alapértelmezett browser nálam.de a sebessége az rendben van, annál is inkább mert kihasználja mind a 2 cpu magot .
-
alien_
őstag
Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.
Infók, trükkök, tippek:
FAQ:
Hogyan lehet a helyesírásellenőrzőt kikapcsolni?csavarkulcs ikon - Beállítások - A motorháztető alatt - Betűtípus és nyelv beállításainak módosítása - Nyelvek - Helyesírás-ellenőrzés (pipa ki)
Hogyan tudok keresni?
Egyszerűen a címsorba írd be a keresni kívánt szöveget, majd nyomj egy entert, így rákeres az alapértelmezett keresővel. Amennyiben más keresővel szeretnél keresni, akkor miután egyszer használtad már az eredeti oldalon a kívánt keresőt, utána elég beírnod az oldalt nevét, majd tabot nyomni, s már írhatod is a keresni kívánt kifejezést.
Tipp: Ha nem akarod mindig a teljed oldal címét beírni, akkor a beállításokban, Alapok fülön, keresőknél nyomj a szerkesztés gombra, válaszd ki azt a keresőt, amin állítani szeretnél, majd nyomj a Szerkesztés gombra. Itt a kulcszót átírhatod bármire, s ezután a kulcsszót kell csak beírnod a címsorba, s tabot nyomni a kereséshez.Hogyan lehet keresés helyett kiegészíteni a címet?
Írd be a címet, majd nyomj Ctrl+Enter-t. Például ha beírod, hogy "google" (idézőjelek nélkül) - a Ctrl lenyomására kiegészíti a címet a www. előtaggal és .com utótaggal.
Indítási kapcsolók (a parancsikonhoz a program elérési útvonalának a végére kell szerkeszteni a lenti példának megfelelő módon)
XP-n:
"C:\Documents and Settings\Felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scriptsVistán:
C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scriptsA kapcsolók:
--enable-user-scripts Engedélyezi a felhasználói JavaScript fájlok futtatását az alapértelmezett könyvtárban, ami
XP-n: C:\Documents and Settings\Felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts\
Vistán: C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts\
helyen található. Ha nincs User Scripts nevű mappa, akkor hozd létre.
--enable-extensions Engedélyezi a kiegészítések használatát
A kiterjesztések ugyanitt az Extensions mappán belül foglalnak helyet. A kiegészítők .crx kiterjesztésű fájlok, duplakattintással települnek és a böngésző újraindítása nélkül érvénybe lépnek. Jelenleg grafikus kezelőfelület még nincs hozzájuk és csak a 2.0.x béta/dev verziókban érhetők el.
--bookmark-menu A csavarkulcs és a másik ikon mellett megjelenik egy harmadik, amin keresztül az összes könyvjelződet faszerkezetes menüben láthatod anélkül, hogy bekapcsolnád a könyvjelző eszköztárat.
Egyszerre akármennyi kapcsolót (amíg az elérési útvonal hossza engedi) használhatsz, csak írd őket egymás után és hagyj egy szóközt közöttük, így:
C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scripts --enable-extensions --bookmark-menu
Feljesztői verzió telepítése:
A béta verziót innen töltheted le. (Csak akkor jelenik meg az oldal, ha a böngésződ nyelvi beállítása angol.
A fejlesztői változatokat a következőképpen érheted el: Töltsd le innen a chromechannel 2.0-t futtasd és válassz a Stable, Beta vagy Dev változatok közül, majd kattints az Update gombra ezt követően menj a csavarkulcs ikon->A Google Chrome névjegye menüpontba, frissíts, majd indítsd újra a böngészőt.
Fejlesztői változatok használatakor a böngészőben tárolt fontos adataidról (könyvjelzők, beállítások...stb) készíts másolatot, mert ezek nem stabil verziók, bármilyen adatvesztés előfordulhat.Valamiért mindig megakad youtube/videoplayer/stb. videók lejátszása.
shift+esc, ott Plugin: Shockwave Flash bezárása, majd oldal újrafrissítése, így már gond nélkül lejátsza (természetesen megoldás a Chrome újraindítása is).Hogyan lehet az állapotsort bekapcsolni?
Állapotsor akkor látszik csak (bal alsó sarokban), ha épp van mit mutatnia. Tehát ha tölt az oldal, vagy egy link fölé viszed az egeret, akkor látszik."A YouTube, Google Dokumentumok és a Gmail úgy rakhatók a Windows startmenüjébe parancsikonként, hogy a megnyitáskor nem látszik a böngésző kezelőfelülete. Látványra pont olyanok, mint a szoftverek ablakai." Ezt hogy lehet elérni?
Megnyitod a kivánt oldalt, majd kattints a címsor melletti ikonra, s ott "Parancsikonok létrehozása az alkalmazásokhoz..." menüpont.Hotkey-ek:
1) F3 & CTRL+F Keresés az oldalon
2) F5 Újratöltés
3) CTRL+D könyvjelző hozzáadása (egyből hozzá is adja a könyvjelző, ha az ember meggondolja magát, akkor rá kell nyomni az eltávolítás szövegre)
4) CTRL+W Google Chrome bezárása
5) CTRL+E Keresési kifejezés megadása a Címsorba" pl. [Ctrl+E]+kifejezés az így fog kinézni: ?kifejezés
6) CTRL+R Frissítés
7) CTRL+T Új fül
8 ) CTRL+U forrás megnézése
9) CTRL+O Weboldal megnyitása (ezzel megnyitható egy lementett HTML fájl)
10) CTRL+H Előzmény
11) CTRL+J Letöltési előzmény
12) CTRL+B Könyvjelzősáv megjelenítése/eltüntetése
13) CTRL+N Új Google Chrome ablak
14) CTRL +/- Betűméret növelése/csökkentése (CTRL + Egérgörgő is működik)
15) CTRL+P Nyomtatás
16) ALT+D Címsor kijelölése (s egyben a kurzor is odaugrik, így egyből lehet írni új URL-t, vagy keresést)
17) ALT+leftArrow/RightArrow Hátra/Előre lépés
18) ALT+` Java Debugger
19) CTRL+TAB or CTRL+PGUP/PGDW Fülek közti váltás
20) CTRL+SHIFT+N Személyes böngészés (Új inkognitó ablak)
21) SHIFT+ECS Chrome feladatkezelő
22) Ctrl+Shift+Del - személyes adatok törlése
23) Ctrl+Shift+B - könyvjelzőkezelő
24) Ctrl+Shift+L - JavaScript hibajavító
25) Ctrl+Shift+J - JavaScript konzol
26) F11 - Teljes képernyős mód (csak 2.0 béta/dev)Címsorba beírható parancsok (csak információt adnak, beállítási lehetőségek nincsenek sajnos):
about:network
about:stats
about:cache
about:histograms
about:plugins
about:dns
about:version
about:memory
about:crash
Telepített kiegészítések: chrome-ui://extensions/A könyvjelzők alapértelmezett elérési útja:
C:\Documents and Settings\<felhasználóneved>\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\
könyvtáron belül a "Bookmarks" nevű, kiterjesztés nélküli (!) fájl.[ Módosította: Loretto ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest