- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Milyen monitort vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani_kp
addikt
Az egész jó. Megnéztem most cpu-z és feszre nekem 1,36V-t ír ami szerintem nem is sok az általad írt alapfeszhez.
Ramokra neked alapból mennyit írnak a monitorozó progik? 2 gigás kingmax van benne, és a lap szerinti alapfesz 1.95V.
Ezt így ahogy van sajna nem igazán értem
Itt egy cpu-z kép a ramról meg a prociról.
remélem részben válasz a kérdésedre. -
Dani_kp
addikt
Van itt még rajtam kívül olyan emberke akinek hasonló konfigja van?
mert kíváncsi lennék hogy másnak is kellett feszt emelni ahhoz h stabilan fusson a 2,8 ghz
-
Dani_kp
addikt
válasz
Hawk1979 #2107 üzenetére
Nem kell védeni a procit, pontosan tudom jól hogy miket bír...és lehet h egy giga p35 ds3-as lapba alapfeszen bírná a 3g-t, de az én g31m-s2l-es lapomba biza adni kellett neki egy kis kakaót is hogy bírja a 2,8 ghz-t
de tovább nem húzom, mert felesleges...mivel nem tudom kihasználni a plussz mhz-ket....de kösz az infot.
-
Dani_kp
addikt
válasz
Hawk1979 #2105 üzenetére
jó de ez függ az alaplaptól meg a ramtól is...és nekem nem épp tuning bajnok ramjaim vannak, meg igazság szerint nem sok mindenkinek van g31m-s2l deszkája...ezért nem biztos h ebbe az összeállításba alapfeszen vagy alatta megy 3 ghz-n.
Most megy 2,8 ghz-n a procim 1,38750 V-al és jelenleg így stabil a rendszer. link
-
Dani_kp
addikt
válasz
jenei92 #2103 üzenetére
Nem tudom
Lehet soknak tartod de még ez is kevés volt orthos 15 percig ment és utána egy restart szóval adtam neki még 1 kis plusszt szóval most 1,38750 V-on megy..
majd megnézem hogy lehet e fixálni....
amúgy az e2180-asok olyan 1,4 V-n tudnak 300 fsb-vel stabilan futni, ha hiszed ha nem ha sok ha nem ez "így van" egy csomó embert megkérdeztem és senkinek nem ment alapfeszen 3 ghz-n... -
Dani_kp
addikt
válasz
jenei92 #2100 üzenetére
azért ennyire nem akarok durvulni
főleg hogy csak netezek, mert vga nélkül nem sok game fok futni a gépemen.
Na szóval akkor....az előbb 280-as fsb-re állítottam és 1,35250 V-ot (vagy 1,35750) adtam neki ami szerintem kevésnek bizonyult mert miután elindítottam az orthost 19 mp után újra indította a rendszert...úgy hogy most 1,37500 V-ra állítottam a 280 fsb-t meg úgy hagytam. Most majd próbálok egy orthost újra...remélem most nem lesz semmi gubanc
-
Dani_kp
addikt
Összeállt az új konfigom...
Gigabyte GA-G31M-S2L
Intel Dual Core e2180
2*1 gb ddr2 800 mhz kingmax rammost a proci alapfeszen 2,6 Ghz-n jár, elindítottam az orthos-t, csak 6 percig ment de eddigre beállt a végleges hőmérséklet, 52 °C környékén volt. A hűtés egy q9450-ené volt, de ez is olyan vékony csak ez rézmagos, illetve 3 rendszerhűtő van a gépembe (2*120, 80 mm-es, 1 120-as be a másik 2 venti kifelé kavarja a levegőt.)
-
Dani_kp
addikt
Na akkor most mi a helyzet?
kezdem elveszteni a nem létező fonalat
. Egyenlőre még semmilyen húzás nem lesz mivel proci továbbra sincs
vagyis meg van már csak az eladó várni akar még vele pár napot hátha kap jobb ajánlatot. De eddig semmi szóval van esélyem
.
-
Dani_kp
addikt
válasz
Gyuri27 #2042 üzenetére
A lapom csak 800 Mhz-ig támogatja a ddr2-es ramokat...
De ha jól értem akkor azt mondod h a 800-as memónál max. 8-9x szorzó legyen?
Nem akarom belőle a maximumot kihozni, nem új rekordot szeretnék felállítaniplussz ezen kívül egy gyári rézmagos intel hűtő lesz rajta, szóval már csak ezért se szeretném fullon kihajtani a procit. de köszi az infot
minden jó tanács hasznos mivel ez lesz az első dual core-os rendszerem és most fogok elsőnek procit is húzni.
-
Dani_kp
addikt
válasz
danee91 #2041 üzenetére
Kösz, utólag ránéztem, de azért nem olyan egyszerű mikor az ember egyszerre 5-6 topicba irkál (tudom vannak durvább tagok is akik többe írogatnak egyszerre, de én nem egésznap Ph!-n lógok) + 4-5 pm-re kell válaszolnia és ez mellett a hirdetésemet is lesegetni hogy jött e valami ajánlat.
Akkor neked szerencséd volt azzal a kis e2140-sel, mert nem mind egyforma!! a tiéd jól bírja a tuningot de valamelyikből nem lehetne ennyit kisajtolni.
A többiről meg köszi a felvilágosítástpont jól jöttek ezek az információk.
Majd alakul hogy milyen proci lesz a lapomba.
Ami jó tanácsot adtak az az hogy ha veszek olyat vegyek hogy minél alacsonyabb legyen a VID-je és az FPO-ja Q-val kezdődjön. De akkor most már az e2140 ás 60-asoknál ráérdeklődök hogy milyen magos, mert írtad hogy G0-ás is van akkor gondolom van M0-ás is. -
Dani_kp
addikt
válasz
jenei92 #2039 üzenetére
Értem. Köszi a választ
szép kis eredmény
és te ezt egy giga g31m s2l lapból tudtad kicsikarni?
Az az igazság hogy használtan "szeretnék" venni procit, jó volna az e2220 is de amint felsoroltam 3-at azt is alig lehet itt Ph!-n kapni
nem hogy egy e22xx-est. Végül is winrar-hoz, video lejátszáshoz kellene a kis dual core-os procit, mert a mostani rendszerrrel nem vagyok megelégedve + nem is szeretem az amd-t
-
Dani_kp
addikt
Üdv.
Vettem egy Gigabyte GA-G31M-S2L alaplapot és a 3-on proci közül valamelyik lesz bele e2140-e2160-e2180 meg nagy valószínűséggel 2*1 gb ddr2 800 mhz-s kingmax ram megy bele.
a kérdésem az lenne h az alábbi procik milyen tuningot bírnak majd alap feszen? -
Dani_kp
addikt
Tényleg
kicsit fáradt voltam már az este...
Chaser neked is köszönöm.
Még lenne egy kérdésem... a link-en a CPU Support List a jobb szélen mik azok az F2; F3; F4; F5?
az N/A gondolom az az hogy nem támogatott.
-
Dani_kp
addikt
Hali.
Nem rég vettem egy Gigabyte GA-G31M-S2L alaplapot.
Azt szeretném megkérdezni, hogy támogatja e a 45 nm-es procikat?üdv: Dani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 AMD AM3+ alaplap
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest