Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szacsee
nagyúr
Procifüggő!
MCH Latch a neve (remélem jól írtam), és adott proci alap fsb-jére szokták állítani.
PL: 1066-os FSB-jü procinál 266-ra, 1333-asnál 333-ra.
Ettől el lehet térni, ha neked épp más memória órajelre van szükséged és stabil is marad a masina.
Alatta lehet a memória órajelét állítani (FSB/Ram osztó), ezen két érték kombinálásával sokféle frekin tudod futtatni a memóriát. -
Zájec
veterán
itt a javitás , probáld ki ::
PLL: 1.5
CPU termination : 1.3
CPU reference : 0.808 mi a következö ? 0.83v ? (a biosban )
CPU reference 2 : -
CPU Vcore : 1.35 -- 1.38v
DRAM voltage : 1.9 -- 2.16v
DRAM terminatio : Auto
DRAM A ref : Auto
DRAM B ref : Auto
MCH core : 1.36v
MCH/DRAM reference : 0.743hanem : AUTO
MCH reference : Autohanem 0.72v
ICH I/O : 1.5 -
-
alfa007
tag
a ramjaim miatt csak 530 as fsb -t enged most a legstabilabb a7x500 de igy sem jó.
gondoltam ha jövö héten lesz rá való akkor veszek egy komolyabb hűtést a procira,aztán meglátnám azt a 7.5 8 szorzót hogy legyen egy kis MHz ismeg szeretném egy kicsit gyorsitani a gépem,ha majd lessz ramom, de a mostanival sem tudok mit kezdeni mert nemtom felvinni 8x500 ra
-
winfier
senior tag
Szerintem ez pedig a te érdemed
Nem kell mindig a legnagyobbra ugrani szépen fokozatosan
Mondom nekem, kb 2 és fél hét kellett, hogy nagyjából kiismerjem a lapomat, de még mindig nem ismerem annyira mint a régi ds3-at
akár a 600FSB is tökéletes 24/7-re, de ahhoz inkább már víz kéne.
Nagyon nem kell nagy MHz-mert semmi sem haszálja ki, náluk USER felhasználóknál.
Inkább a magasabb fsb az viszont jól jön -
Laraxior
titán
nekem a Kingmaxnál sem volt gondom...1125öm simán mentek. Amúgy meg ha nem mennek legalább ugyanígy mint most,adom elaz egészet a picsába...van egy P35-DQ6-om holnaptól elvileg... dobok bele 2x2 Kingmaxot..bőven elleszek vele...még jobb is az a lap...nem droppol annyit,mint ez.
a quadomnál nem esett ennyit a fesz mint ennél a kétmagosnál... ha beletennék egy 4magost mi lenne...
igy is 1.4et adok biosból...1.36ot kap meg..load meg 1.32 -
Zájec
veterán
-
diegho
nagyúr
5-5-5-18 és 5-5-5-15 között nálam majdnem 0.05V különbség kellett a 100% stabilitáshoz még a P35-S3 lapomban, szóval én alapból 5-5-5-18-ra rakom mindig. Mekkora FSB-t is szeretnél használni? Nekem 450, 475, 500, 525-re vannak beállításaim a DS3-ra, amik nálam órákon át mentek blend-et, ha mondod mennyi FSB-t szeretnél akkor leírom a beállítást, bár én mindig 1:1-ben használtam a ramot és csak 2 modult.
amúgy még annyit hozzátennék, hogy 2*2giga sokkal jobb választás, mint 4*1, nem tudom milyen procid van és mennyit szeretnél kihozni belőle, de ha nem kell 450-nél nagyobb FSB (ami 7/24-re szerintem bőven elég) akkor vegyél 2*2giga 800-as normális memóriát. - most látom 9-es szorzód van, 4050mhz bőven elég lesz szerintem én pont most tesztelgetek 9,5*425-öt az Asusban, most értem el a fél órához, bár még sok fesszel, mert még egyszer sem teszteltem a procim ennyit.
-
-
-bh-
aktív tag
szvsz ha nem Turbo-ra raknád a DRAM Perf.Enhace-t, hanem Standard-ra, akkor talán a tuning is menne.
1. 5-5-5-15 elég szoros időzítés annak a Kingmaxnak, nem kell a subtiming-okkal mégjobban megszorítani (A perf.Enhace azt állítja még szorosabbra - így persze, h nem megy a tuning - még 1 mhz és kibillen)
2. ha ramot akarsz tuningolni, nem procit, akkor csináld csak.
3. XMP Kingmaxnál nincs. Corsairnál pl. nem lenne szürke az a menüpont....a 2modul/4modul problémát picivel (1-2 tized! Volt emeléssel) megoldhatod; de inkább a Perf.Enhace.ra gyanaxom. Nem szerette nálam se a Kingmax 1066nál a Turbo-t. Annyit meg ennél a ramnál nem nyersz vele.
-
alfa007
tag
érdekes nekem sem megy ez a tuning, ha autora álitom a CPU Tert akkor a refek 760 rol 1.026 ra, a ref 2 - 0.800 rol 1.053 voltra ugranak.visszafejtve auton a termination 1.600 kap
akkor a tuningoknál hogy a fészkes fenébe indulna 1.200 voltonvagy esetleg 1.300 al
nemtom de kezdem azt hinni amit te...... -
A ramokban vannak alapbeállítások. Ha nincs semmi külön kézzel beállítva, akkor azt olvassa ki a biosz és úgy indul a masina.
Namost nekem a két JEDEC#1 és #2 szabványon kívül még van egy harmadik is, EPP#1.
Ebben az van, hogy 533MHz (DDR1066) 5-5-5-15 2T 2.05 Volt.
Ezért nem molyolok a kézi állítgatással. -
Mankó
veterán
-
szacsee
nagyúr
Ezt ki ajánlotta?
Keldor papa szerinti cuccosok.
Ajánlom figyelmedbe a max értékek betanulását, nehogy sokat adj neki.(G)MCH Frequency Latch -- auton illetve más beállításon is próbáld meg, pl 400-on, de a szorzót hagyd auto-n illetve azzal is próbálkozhatsz (2,00..2,4...stb)
CPU Vcore: Adj némivel többet elsőre..kb amit írtál 1,325 az jónak tűnik, később finomhangolsz.
CPU Termination (VTT): 1,2-1,3V között (ahogy megfigyeltem sok függ attól milyen feszesen állítod be a ramokat, ergo időzítések csökkentésekor érdemes többet adni, mert fagyi lesz)
CPU PLL: 1,5V (ennek elégnek kell lenni)
CPU Reference: Auto
CPU Reference2: Auto
MCH Core: 1,36V-al nézd meg első körben (memók laza időzítésen)
MCH Ref : Normal, vagy auto (ekkora FSB-nél jó a def reference is)
MCH/DRAM Reference: 0,9V a def, ergo sztem jó illl még normal, vagy Auto
ICH I/O 1,5V
ICH Core 1,2V
DRAM Voltage 2,1V
DRAM Termination 0,9VNéhol több feszt írtam, hogy biztos elinduljon.
Skew-okat a fentebbi szerint 0,8 ill 0,9V-ra állítsd, mert nem fog indulni!!!
Ha stabil, akkor visszavehetsz ebből-abból, de elötte a memóriát is lődd be, majd a feszeket finomhangolhatod. -
Mankó
veterán
8*500hoz ezeket ajánlották nekem, procinak adtam többet mert a P35-ben 1.325 kellett neki. Mit csesztem el? Még a windows felbootolása előtt kék halál és reset van.
(G)MCH Frequency Latch 333
CPU Vcore 1,275V
CPU Termination 1,2V
CPU PLL 1,5V
CPU Reference 0,815V
MCH Core 1,3V
MCH Reference 0,7V
MCH/DRAM Reference 0,9V
ICH I/O 1,5V
ICH Core 1,2V
DRAM Voltage 2,1V
DRAM Termination 0,9V -
-bh-
aktív tag
5-5-5-16, 1066Mhz, 2,06V, Dram termination/reference 0,92-93Vra. Nálam így nem volt gond 1 percig se (ezzel) - igaz, nekem a 2oldalas Kingmaxom van. Az újabbhoz (1oldalas) már ez nem biztos, h jó (annak kb 5-5-5-18 v még lazább is kellhet...)
(ezt mondjuk írhattam volna az előző hsz.-hez is...mind1...)
-
Ua. mint előbb, emelj MCH core feszt, és ramnak is emelj feszt, négy modul 1,8-on nem biztos, hogy stabil...(ha nem tetted még meg)
Win reinstall, sokat így ne várj, elég az chipszet, vga, hang, lan..más nem igen kell, a legfrissebbet érdemes lehúzni..
Bios verzió is lehet régi... -
tlac
nagyúr
az xs-en dinos22-nek más a véleménye (tudtommal ő is ért a dolgokhoz)
also don't forget that this board has 8 layer design and 2oz copper layers which should improve RAM clocking somewhat too
hicookie did however say that the RAM he uses is really nice...he reckons they are really onto something
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest