Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Philips LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
nem, mivel semmi nem méri a bordák alatti részeket
normálisan volt a paszta a magon, tehát sokat nem javulhatott
viszont néha előfordul, hogy pl. csak a mag felén van paszta, na olyankor sokat dob egy újrapasztázásha rászánod magad, előtte próbáld ki, hogy működik-e egyáltalán lap
ne utána gondolkozz azon, hogy lehet felesleges volt, vagy most rontottad el -
tlac
nagyúr
válasz
bolcsodal #6682 üzenetére
nem egyforma lapunk van
több bios is járt a lapon, egyiknél sem vettem észre, hogy probléma lenne a betöltéssel
igen, úgy ahogy írod és betölti
egy hiba van, hogy mentésnél a default szót nem törli ki, hanem mikor gépelsz be egy nevet, akkor is ott marad látszólag, de ez már a 965p-s giga lapokban is így volt
-
tlac
nagyúr
Egy dolog van, amire érdemes figyelni szerelésnél. Olyan csavarokkal csavarozd be a lapot a házba, amiknek a fejüknek az alja nem recés, hanem sima.
Itt van ez a alaplap, ennek a sarkát nézd, ahova megy bele a csavar és ott azok a gumók, a lyuk körül csúnyán le tudnak kopni, ha recés csavart használsz és tele lesz fémporral tőle a lap és a ház, ha majd kicsavarod a csavarokat. Aztán lehet takarítani, porszívózni, mivel a fémpor vezeti az áramot... -
tlac
nagyúr
én is pont erre figyeltem fel
a ds5 f11-ben van vmi olyasmi hiba, hogy pont alacsony hőmérsékleten pörgeti max-on a proci ventijét (3 pines, bios: voltage)...
ez általában bekapcsolás után szokott lenni, miután elindult az oprendszer és még pár percig közel szobahőmérsékleten van a gépha lesz kedvem kísérletezni, vmelyik nap akkor felrakom
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #6304 üzenetére
1,5 az alap
Marad így...2-3 plusz "oldal" már sok...így is látható bőven...adatok meg a táblázatban is ott vannak...szal nem szórakozok vele...
szerintem emiatt nem kellene plusz oldal, se js, hogy csak a képet megnyisd a rendes méretén
de így is elmegy, ha nincs kedved foglalkozni vele -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #6294 üzenetére
nem baj, ha kapunk tapasztalatot arról is kinek, hogy bírja a túl magas feszültséget a gépe
Másképp nem ment...ez egy js nézegető...ami csinál egy boxot a képnek ahova beleteszi...az vágta le szélét...csak kép kicsinyítéssel tudtam megoldani a dolgot...de sztem jó ez így...nem lenne sokkal egyszerűbb js nélkül?
csak simán rákattintani a képre és behozza új lapon a teljes képetMacka:
mert a driver cd olcsóbb, mint a nagy sávszélesség
-
tlac
nagyúr
nekem uninstall-nál nem írt ki semmilyen hibát, viszont egy pár fájlt ettől függetlenül meghagy, reboot, letöröltem őket, ismét felraktam az et6-ot, reboot, fent az új verzió (09.08.), @-os frissítés, kiírja, hogy bezárja a programot, ok, elkezdené tölteni, megjelenik az új ablak és kiadkad...
jz-nek eddig írtam, hogy nézzen rá, hogy nem stimmel a bios-ban beállított érték az et6-tal, de azt mondja nem talált hibát...
-
tlac
nagyúr
válasz
tom_tol #6044 üzenetére
én is inkább veled értek egyet
vicces, hogy egy giga 965p ds4 (ahol semmilyen loadline calibration nincs) is kevesebbet droppol, mint egy p45 ds5
így idle-ben több feszültséget kap a proci és a határhoz is közelebb vagyokoldják meg kisebb droppal, hogy ne legyenek túlfesztüskék, ha már egyszer ott az a 6 fázis...
-
tlac
nagyúr
válasz
HZSolti #5979 üzenetére
és első dolgom hidd el az, hogy olvasok, utána kérdezek
sajnos ez nem általános...
sokszor ismétlődnek a kérdések, sok esetben elég lenne az is, hogy visszaolvas az illető pár oldalt
rengeteg tuningos kérdés is van, amiből sokszor egyértelműen látszódik, hogy a kérdező alig ért hozzá, na ezekre rendszerint nem válaszolok (régebben válaszolgattam, de már beleuntam, el se olvasom őket), nem lehet pár hozzászóláson belül elintézni
mostanában már csak a bonyolultabb, ritkább kérdésekre válaszolok, amire sejtem, valószínűleg rajtam kívül nem fog válaszolni rá senki
egyébként én azt mondom, hogy ph-n egészen normálisan folyik a beszélgetés
vagyok olyan fórumon is tag, ahova ha pl. bekerül egy kezdő és még emellett van vmi hiányossága is (pl. igénytelenül ír), az semmi jóra nem számíthat...
de sokszor egy normálisan feltett kérdésekre is olyan válaszok érkeznek, hogy elküldeném őket a ...
azon a fórumon kb 5-ször meggondolom, hogy mit írjak...Én abban az összefüggésében lettem volna kíváncsi, hogy ugyanez a táp jó egy p5bdeluxeban de hirtelen szar egy gigában? Kevésnek lehet, hogy kevés, az más.
más chipset, másik gyártó, stb...
könnyen lehet, hogy érzékenyebb a jelenlegi konfigod a tápra, ha tényleg az a hiba forrása
A vga-nak 8tűs van. És a 6tűst be tudtam dugni minden erőszak nélkül. Mellesleg 6tűvel megy a 8tűt igénylő vga is, ezért gondoltam.a videokártyánál tényleg kompatibilis
-
tlac
nagyúr
válasz
HZSolti #5965 üzenetére
4tűs csati van a proci mellé dugva /8tűs helyett/, de van még a tápon 6tűs. Azt rádughatom helyette, ér valami pluszt vagy csak nagyobb bajt csinálok?
az a videókártyának van
és remélhetőleg nem is lehet rányomni az alaplapra/Sirtec 410W/?
egy kis keresgélés eredménye a tápos topikban, amit te is megtehettél volna
[link]
[link]
stb...
lehet akadálya a tuningnak az, hogy első generációs Samsung SATA /1/ vinyóm van?
Melyik SATAvezérlőre kell kötnöm és mit kell hozzá állítanom a BIOS-ban?
Mellete egy szintén SATA-s Pio DVD-író van csak. Melyiket hova?ha az ahci és native sata ki van kapcsolva, akkor ezekkel biztos nem lesz gond
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
arról úgy biztos megérte váltanod
de nekem 965p ds4 -> p35 ds4 -> ep45 ds5, ez inkább csak pénzkidobásnak tűnik...
főleg, hogy mind a 3 lap itt van mellettem
na ezekből lehetne jól összemixelni egy jó kis darabot, lehet nekem is alaplapot kellene gyártatnomkissebb fogyasztás..). Szerintem.
szerintem csak pár watt lehet a különbség, de lehet a p35 javára
-
tlac
nagyúr
hmm...
hát ezzel most elgondolkoztattál, mert semmi olyat nem tudok mondani, ami miatt megérte volna a csere
leginkább a kíváncsiság hajtott, meg reménykedtem, hogy jobb lesz, mint az előző
(de most már kezdek rájönni, hogy az új fejlesztések nagyjából a régi hibákat javítják, de mindig hoznak újakat is...) -
tlac
nagyúr
nem biztos, hogy jól járnál a cserével...
nagyobb a drop, mint az előző lapjaimban...
plusz szerintem jóval kevesebbet ad, mint amennyit beállítasz
a "régi" giga lapokban elég volt biosból 1,5, most legalább 1,53xx kell, de még ez is csak 5-10 perces small fft-kkel volt tesztelve, alatta hiba van...Zoleee89:
lődd be magadnak
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #5756 üzenetére
csak hozzászólást gyűjt
viszont kérdés:
Vki próbálta már a cpu gtl-t, cpu vtt-t arra használni, hogy csökkentse a vcore-t?
Nekem semmit nem ért ezeknek a piszkálása... Normal-on vannak, így kell 1,525 a procinak (a nagyobb drop miatt több, mint az előző giga lapjaimban...) -
tlac
nagyúr
igen, meg van a hiba, többet droppol (cpu-z szerint) ez az ep45 ds5 rev1.0 mint az előző lapjaim (965p ds4 rev1.0, p35 ds4 rev2.0 /load line calibration disable/), emiatt akad ki a small fft percek alatt
az eddigi 1,5V-ot, legalább 1,525-re kell növelnem (lehet még tovább is, nem teszteltem sokat)(gondolom egy q6600-zal még csúnyább lenne a drop...)
még reménykedek, hogy vtt-vel, gtl-lel (jelenleg normal-on vannak) lehet enyhíteni a magasabb feszültséget...
-
tlac
nagyúr
több eset is lehetséges:
1. fel sem lehet rakni
2. fel lehet rakni
1. nem lett jó
1. visszáll a backup bios
2. nem áll vissza
1. trükközéssel sikerül vissza rakni egy jót
2. sehogy sem sikerül vissza rakni a jót
2. fent van a bios
1. továbbra sem működik a szabályozás
2. működik, siker -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
itt is azt tudom írni, mint a másik topikban:
"egyébként a bios-ban vmiért el van rejtve a voltage opció a ds3r és kisebb lapokban..."
ctrl + f1 nem fog segíteni
és valószínűleg új bios sem (esetleg ha kiharcoljátok, hogy rakják bele)
egy moddolt biost csináltam, amiben talán sikerült engedélyezni, de nekem nincs ilyen lapom, így nem tudtam kipróbálni... -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #5633 üzenetére
szerintem legalább egy sp2-t is rakj bele...
-
tlac
nagyúr
válasz
Ragadozó #5625 üzenetére
-pl. vmelyik béta f10-ben javították a performance enhance opciót, addig turbo-n nem sokat ért, de aztán megoldották, hogy rendesen beállítsa a performance level-t
-lila csatlakozóra csak raid-et lehetne rakni, legalább is a sata írót egyáltalán nem látta... (a beállítása nem is úgy néz ki, mint ahogy a manual szerint kellene lennie)
-venti vezérlés: eddig mindegyik f10 béta bios-ban más hibát találtam benne...
pl. semmi tuning, minden alapon, auto-n, terhelés nincs, alacsony hőfokok és mégis elkezdi néha maxon pörgetni a proci ventijét...
vagy tuningnál pár újraindítás után elfeledkezik róla, hogy tekerni is kellene azt a ventit és semmilyen magas hőfokra nem indul be...
-ref-ek, szerintem ezeket is rosszul állítja bizonyos esetekben... (de ezt csak halkan, mert Zájec leordítja a fejem, hogy nem értek hozzá)
-
tlac
nagyúr
megoldható
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
T:::::::::::::::::::::T
T:::::::::::::::::::::T
T:::::TT:::::::TT:::::T
___________ ___ _____ TTTTTT T:::::T TTTTTT
| ___| ___ \/ || ___| T:::::T
| |__ | |_/ / /| ||___ \ T:::::T
| __|| __/ /_| | \ \ T:::::T
| |___| | \___ |/\__/ / T:::::T
\____/\_| |_/\____/ T:::::T
T:::::T
TT:::::::TT
T:::::::::T
T:::::::::T
TTTTTTTTTTT -
tlac
nagyúr
ha tudod, akkor meg főleg ne itt kérdezd, hanem itt olvasgass
Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
A jó boltok topicja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Futás, futópályák
- Kuponkunyeráló
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest