Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon sok Blackwellt tud gyártani az NVIDIA
- Gaming notebook topik
- Blu-ray lemez tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Felelős vezetőként meg kéne akadályozza a felvásárlást is. Jelenleg úgy olvasni - itt, ezen a portálon is - hogy több cég is érdeklődik, mit bénáznak össze, mert kedvező részvényárfolyam mellett megvennék "kilóra".
-
Solten
őstag
Ugyan sokan temetik az Intelt, de volt mar az AMD a godor aljan. Az Intelnel joval melyebb godorben.
#19: Gelsinger le akart valni Tajvanrol es a gyartast sajat kezbe akarta venni, hazai foldon (USA). Mindenesetre a TSMC-nek van mar gyara Arizonaban, az Alma ra is csapott a kapacitas legnagyobb reszere.
-
Duck663
őstag
válasz
tranceplanet #21 üzenetére
Igen, de nem volt ez mindig így!
És ha megsemmisítik a gépeket, attól lesz ezeknek a nagyon sikeres cégeknek gyártása? Attól még ugyanúgy földbe állnak.
Igen épül egy gyár Arizonában. Elvileg 4nm már kezdett, és 2028-ra mennek 2nm-re ott. De képes kiszolgálni mindenit? -
tranceplanet
addikt
Van egy rossz hírem, mindenki Taiwan-tól függ!
Amennyiben Kína betámadja Taiwan-t, azt mondták megsemmisítenek mindent ASML gépeket...
Kína nem fog tudni gyártani ott. Amúgy épül a jenkiknél a TSMC gyár, nem a legújabb gyártástech lesz ott, de ki tudja később lehet róla szó. Hol is tart most, két nanó? -
Duck663
őstag
válasz
tranceplanet #18 üzenetére
Sikeresek, de függnek mástól, ráadásul nem csak, hogy más vállalattól, hanem egy másik országtól. Most gondold el, hogy mi történne akkor, ha Kína nekiugrana Tajvannak?!
-
Duck663
őstag
Ebből még baj lesz.
Gelsingernek mi volt a célja? Alapvetően az Intel legveszteségesebb részét a gyártást (bérgyártást) nyereségessé tenni, vagy legalább kevésbé veszteségessé. Na most jön ez a csóka és mit fog csinálni? Eladogatja 50.1% marad az Intelnél a többi meg máshol landol. De ettől még nem lett jobb a gyártástechnológia és ettől még nem is lett a teljes veszteség kisebb. Nem beszélve arról, hogy az Intel ugyan pénzhez jut, csökkennek a veszteségeik, de összességében veszít az értékéből is. Ez azért lesz különösen fájdalmas, mert közben meg lapátoltál a pénzt a fejlesztésekbe.
-
Asztali PC vonalon kitartóan AMD párti voltam és vagyok. Ettől még van inteles gépem is, de mondhatjuk, h AMD fan vagyok, nem a véres szájú, de fan.
És igen, remélem sikerül kirángatnia az Intelt a jelenlegi gödörből. -
nexplo
őstag
Az az igazság hogy gondolom a fejlesztések most is mennek hiába cserélt vezért a cég. Egy darabig biztosan a most kitaposott úton mennek tovább. Az lenne érdekes hogy erről mikor és hogy jönnek le, mert a mostani út a gödörbe vezetett. Nagy feladat és remélem hogy sikerrel jár mert akkor simét lesz verseny. Az pedig talán mindenkinek jó lehet.
-
Jagon
tag
Kellett mán még egy ázsiai.
Lisa Su és Jensen Huang példáját követik a kékek. -
Busterftw
nagyúr
Sok sikert neki, a piac pozitivan reagalt a hirre, +12%-al.
Az elozo ceget jol vezette, belso es kulso tapasztalat van. -
Tyrel
őstag
Ha továbbra is gáz marad a helyzet, majd nevet változtat Propan-Bu Tan-ra.
-
-
borg25
senior tag
Régebben láttam egy interjút Oszkó Péterrel. Mesélte, hogy volt mikor más pénzügyminiszterekkel beszélt, akik irigyelték, mert a váltság miatt nem volt megkötve a keze és bármit csinálhatott.
Belegondolva Lip-Bu Tannak is elég szabad a keze, mert mivel reménytelen helyzetben van a cég, nehéz számonkérni rajta, hogy ebből a helyzetből miért nem tudta kirántani az első helyre a céget. -
Cassi
őstag
Azért
vagyunkvannak egy páran, akik azért drukkolnak, hogy ne sikerüljön -
raaay
csendes tag
Szerencsére nyomást nem tettek szegényre...
Nem lehet könnyű, hogy a világ egyik legnagyobb cégének élére kineveznek és messiási tetteket várnak el tőled. Mondjuk odáig is el kellett valahogy jutni, szóval az önbizalommal nem lehet gond.
Én AMD párti vagyok, akkor is az voltam, amikor nem kellett volna.
Kell a verseny, hogy pofozzák egymást is ne csak a vevőket... -
Baryka007
addikt
Őszintén megmondom, hogy nem lennék most a helyében ... Kíváncsi vagyok, hogy merre fogja vezetni az intelt ...
-
kcsa
veterán
"...azt várja tőle lényegében mindenki, hogy mentse meg és építse újra az Intelt."
Tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A malajziai születésű szakember megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítson Pat Gelsinger helyett.
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Synology NAS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- Honor 90 Lite 256/8GB Fekete / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy S21 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest