- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Üdv,
XP Home SP3-at szeretnék klónozni pendrive-ra. (nem röhög)
XXClone progival megy is szépen másik HDD-re, és bootol is onnan. Évek óta használom.
Most viszont egy pendrive-ra szeretném klónozni.
Odáig eljutottam, hogy fel kell tennem a Hitachi Microdrive-ot, hogy ne removable disk-nek lássa a rendszer a pendrive-ot, és így le is fut a klónozás. Bootsector, MBR, boot.ini, stb. mindent megcsinálok, de indításkor mégis kékhalál fogad. 0x0000007b a hibakód, ami kb. olyasmit jelent, hogy nem találja a rendszerbetöltő meghajtót.. Logikus, eddig satáról ment, most viszont nem tudja felfogni, hogy USB-ről kéne tölteni.Van mégis valami megoldás?
-
Márton
nagyúr
válasz
Sickboy25 #1450 üzenetére
profi, ugyan nem vagyok, csak egy kis utánajárás megoldotta az én gondomat is:
mindenhol csak a hibajelenséggel foglalkoznak (hogy clone után csak a login képernyőig jut a rendszer), de a megoldással nem!
igy hagytam a ghostot, és más után néztem:
XXCLONEMindig is tudtam, hogy az igazán értékes programok KICSIK (mert igazi programozók csinálták) és INGYENESEK!
Simán feltelepül, kiválasztod, melyik particiót melyikre, majd a másolás végén a boot-os dolgokat is 3 pipával beállítod, gép lekapcs, régi vincsi lehúz, és máris
SIMÁN, minden SZÓ NÉLKÜL indul az új vinyóról a win! -
Márton
nagyúr
tudom már felvetődött, de nem igazán jött rá megoldás:
xp rendszer partícióját klónoznám 250-es sata vinyóról 640-esre a 9-es ghost-tal
set active és copy MBR kipipálva, majd másolás után régi vinyó lehúzva,
de a bejelentkező képernyőnél nem jut tovább az új vinyóról.
van erre gyors megoldás? patch?köszi!
-
Márton
nagyúr
válasz
Steelmanus #1185 üzenetére
szerintem ez nem igaz
-
Márton
nagyúr
válasz
rétisün #1145 üzenetére
igen, nem tudom változtatni ha arról fut a rendszer.
de akkor sem értem miért nem lesz C amiről indul a boot.
hol és ki mondja ezt meg neki??
hiszen elvileg minden bitről bitre átment.. (adatok, MBR, stb)na mindegy, akkor megpróbálom az image file-os megoldást,
csak akkor kell egy boot cd is ugye?
Még mindig jobb mint a teljes reinstallamúgy az nem baj, hogy most satan van a rendszer, talán van 1-2 erre utaló bejegyzés vagy file az xp könyvtárban és ata-ra teszem? Ha onnan indul akkor már a satara utaló dolgok nem valósak.. Bár ezt egy tisztességesen megírt oprencer kell hogy kezelje, vagy boot közben detektálja, nem?
-
Márton
nagyúr
A nero sebességre rájöttem, a satas vinyóról írtam az adatot, ami csak 3,5MB/sec-et tudott, ha biosban le van tiltva
Ha engedélyezem, akkor már megy a normál sebesség.Meghajtó betűjellel viszont még a probléma fennáll!
-
Márton
nagyúr
Wines Ghost 9-cel másoltam egy satas vinyóról a rendszert egy patásra (mert az alaplapom lassan kezeli a satat). 5 perc alatt meg is volt, restart után letiltottam biosban a sata vinyót és beállítottam hogy a patarol bootoljon. Müködik is, csak éppen a pata vinyó D: lett, a C: az maradt a sata (amit ráadásul letiltottam biosban. tudom, az xp felismeri ennek ellenére)
Furcsaságok vannak, mert pl. nem látja az Audigy kártyát vagy csak újra fel kell telepítenem (pedig müködött rendesen). DVD-t a nero csak 1-2x sebességen hajlandó irni, szóval ez igy nem jó. Miért nem C: lett a pata vinyó, hol tudnám rávenni?
Mert lehet hogy most az a gond, hogy a fele rendszerfájlt a D:-ről éri el, a másik felét meg a C:-ről, ahol ugye meg is találja.. (ha egy progi vagy bejegyzés, fixen C:-re hivatkozik ugye...)köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Anime filmek és sorozatok
- Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ingatlanos topic!
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xbox Ultimate előfizetések
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest