- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple notebookok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kai_Rong
senior tag
Ez ebben a formában így nem igaz, mert csak rendes nemesi vezetéknevük nem volt, adott nevük. Azért az az igény, hogy egymást megkülönböztessék már megvolt az emberekben ősidők óta, ezért a commonereknek is volt neve, leginkább beszédes neve. Mivel az egyes területeken belül valóban többen használhatták / kaphatták ugyanazt a nevet, ezért amikor a Meiji reformmal polgárosodni kezdett Japán, igény született arra is, hogy vezetéknevük is legyen, mert így egyértelműbbé lehetett tenni a közigazgatást (földnyilvántartás).
Itt a játékban is van, hogy a parasztlányt nevén nevezik, de aztán a későbbi találkozáskor vagy a feliratozáskor simán Peasantként fut, és szerintem inkább a lustaság, mint a történelmi hűség az oka. Bár lehet, hogy Jinnek mint szamuráj úrnak tényleg mindenki csak paraszt vagy kereskedő, aki nem szamurájPSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044
-
hyggelig
senior tag
Én úgy tudom, hogy vezetéknevük nem volt. Az sokáig csak a nemesség és a császári család kiváltsága volt.
Aztán lehet, hogy csak párhuzamot vonok Koreával, mert ott biztos, hogy így volt. Azért is hívnak egy csomó embert Lee-nek, Kimnek, Parknak, Csoinak, mert amikor a közemberek vezetéknevet választhattak, mindenki a nemesek nevét akarta. Ha jól tudom, az uralkodócsalád Lee volt, ezért az a leggyakoribb vezetéknév ott. -
S e t h
nagyúr
Én a lőporos dobnivalót, de az meg annyira op, hogy azonnal meghajolok a tetemek előtt és harakirit fontolgatok szégyenemben.
A robbanós nyíl hagy túlélőket, de a lőporos, nos hát az is, és ez nem tetszik.
Ugyanis ha bedobom a tömegbe, akkor az összes mongol azonnal meghal, a túszok, vagy éppen társaim meg tüdőzik a füstöt és azbesztből van a bőrük.
De ami viszont abszolút tömegpusztító egy táborban az a tüzijáték, amire az ünnepelni vágyó mongolok szépen köré gyülekeznek, majd jön a lőporos.
A néhány túlélő fújja a tülköt, várja a segítséget, de már csak egy katana érkezik.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
saelin
veterán
Szeretem a Nioh-t, de ezt közepes nehézségen játszom. Openworld játéknál nem díjazom a fight, die, respawn menetet, mert csak értékes időt vesz el tőlem. Most is kicsivel több mint egy órám volt csak játszani.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
-
saelin
veterán
Próbáltam, de ahogy LnB is írta úgy sokszor van szívás, úgyhogy én egy piszkos szamuráj vagyok inkább. Teljesen át tudom érezni Jin lelki örlődését, mert nekem is fáj hogy nem tudok tisztán játszani, de másképp hatalmas a rizikó. A mongólok rengetegen vannak és egész jól jutalmazza a stealth vonalat is a játék, így nekem egy idő után adott lett hogy vegyesen játszak.
[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
.LnB
titán
-
.LnB
titán
Na így Májki, csak a harc, neked vettem fel: [link]
Spoiler mentes szerintem, csak egy tábor kipucolása van benne. Meg a karakterem, hogy mikre tettem technika pontot.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Csak úgy nyomom. Próbálok senkit se lopakodva, vagy hátulról megölni. Max ha olyan feladat van egy egy tabornál. Pl ölj meg egy ellenséget a magasból. De minden táborba a fő bejáraton megyek be, kihívom őket, aztán indulhat a buli. Ezzel az a baj, hogy riadó után van, hogy rohannak kivégezni a túszokat, akkor futni kell oda.
Tegnap pucoltam ki Azamo Bay-t. Az jó volt. Három + 1 vezér meg ilyenek.. De ment halál nélkül.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Ally Z1 Extreme 2026 novemberig garis kézi konzol handheld PC mint az új!!!
- Új, bontatlan dobozos Playstation Disc Drive lemezmeghajtó PS5 Pro géphez, 2 év Sony garanciával
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Sony Playstation 5 Slim Lemezes 1TB Tárhely, Bontatlan, 2 Év garanciával!
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig ELKELT jégen