Új hozzászólás Aktív témák
-
Raaf
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, van itt valakinek Gericom Bellagio 1540 es-gépe, amin túladna esetleg?!
Főleg a kijelző és a hozzávaló CCFL kéne leginkább de a külső ház is jöl jönne.
Nem ingyen gondoltam!
Köszi a segitséget előre is!
Üdv: Raven -
fenoman78
csendes tag
Gericom Hummer masinára próbálok pendrive-ról XP-t telepíteni de nem megy.
Rufus proggival készítettem a boot pendrive-ot és másik gép szépen látja és működik.
Mindegyik usb-slotot végigpróbáltam, a boot prioritást removable drive-ra tettem, mégsem ok. CD-ről bootol rendesen.
Van valami trükkje amire nem figyeltem oda? -
Zsolto
őstag
-
pcsearch
újonc
Helló!
Notebookot akarok venni, viszonylag olcsón és (hát nem nagyon vagyok otthon a dologban) ezért segítséget kérnék hogy melyik márka vagy típust ajánlatos megvenni?
-
ildila
csendes tag
Sziasztok!GERICOM HUMMER FORCE
HUMMER 26640 XL
P4 2660 laptophoz milyen alaplapot vegyek? -
bgabee
csendes tag
Üdv. Gondoltam megosztom a Gericom notebook-al kapcsolatos véleményemet.
Nos történt, hogy vettem egy Gericom Blockbuster 30660XL típusu gépet. Kezdjük ott, hogy ezzel a típusszámot, ha Google-ba beírtam konkrétan nem talált semmit, csak olasz fórumokat. Aztán nekiindítottam egy Everestnek. Ott látom, hogy a típusszám 251s6. Na mondom f@sz@. Aztán találtam is hozzá driverek, mondom tök jó. Felraktam mindent. Na itt kezdődtek a bonyodalmak. Ugyanis! Neki álltam telepíteni a Szervízcsomag 3-as XP-t. Nagy meglepődésemre, 36 percnél a telepítés megáll. Aztán "se kép, se hang"! Jó akkor vissza sima mezei 2002 es XP, szervízcsomag nélkül. Jön a fórumozás, hibakeresés. Ilyen megoldás, olyan megoldás...persze nem működik egyik megoldás se, nagy meglepetésre. De mivel nem vagyok az a feladós típus, tovább kerestem. Olvastam is, hogy a processzor (Intel Pentium 4, 3,06 Ghz, Northwood) Nem igazán kompatibilis, az (Uniwill 251s6) alaplappal. Na mondom f@sz@, akkor miért ilyet raktak bele?Fogtam is fejem. A májkroszoft kiadott egy frissítést, ami Szervízcsomag 2 alatt megoldja a fagyásos problémát. Na persze...
A hibát nem oldja meg, viszont cserébe abba a pillanatba, megfagy a gép! Úgyhogy vettem bele, egy Intel Pentium 4 1,7 Ghz Willamette magos procit. Na mondom próba, cseresznye hátha jó lesz, ha már a Northwood a baja, na meg a Celeron D, ugyanis ott is ezt a hibát produkálja...! Aztán nagy meglepetésemre, jó volt. Tovább ment, és most már Szervízcsomag 3 van a gépen. Bővítettem a ramot is, így mostmár tökéletesen tudom a gépet használni! Persze, még szükségem van egy inverterre, mert olyan forró, hogy megolvasztotta a műanyag burkolatot
! Köszönöm, hogy elolvastátok, a tapasztalataimat.
Üdv. Gábor -
ViragL
tag
Sziasztok!
Ismerősöm hozzájutott egy Gericom Blockbuster Excellent notebookhoz. (Az alján talán 1660 szerepel, de elég kopott a matrica). Kérdésem / gondom / bajom: A gépben elvileg egy 1600-as proc van, de 600 Mhz-n megy. Ez állítólag valami energiatakarékossággal összefüggő dolog. Tudja esetleg valaki, hogyan lehet kikapcsolni?
Üdv
-
ticse67
csendes tag
A korábbi hozzászólásomhoz tenném ezt még hozzá.Olyan gondom van,hogy adott egy kicsit öregecske Gericom Supersonic laptop.Elkezdett fagyogatni.Néha már a biosba is.Gondoltam ráférne egy kis takaritáshátha melege van időnként.
Szédszedtem,kitakaritottam de utána már egyáltalán nem indult el.Mi lehet a gond szerintetek? Még annyit,hogy bekapcsolni be lehet és kikapcsolni is..A processzor melegszik,meg a többi alkatrész aminek kell,hogy melegedjen.A kijelző is jelzi,hogy be van kapcsolva a gép.De a ventillátor nem indul el.Tehát valószinűleg az 5V meg van,de a 12V nincs meg.Megköszönök minden érdemi segitséget.
Üdvözlettel: ticse -
Zoliszerel
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a következő lenne a problémám: jóbarátom megkért, hogy telepítsem újra a laptopját. Gericom, a pontos típusát nem tudom, de ha szükséges majd megnéznem
Elég régi a masina, 2,4 GHz proci, 256 ram, 64-es videókártya.
Na szóval nem akar xp telepítő cd-ről bootolni! BIOS-ban beállítottam elsőnek a cd-t, a telepítő más gépekben működik, de mégse bootol. Jelenlegi windowsban beolvassa a meghajtó a cd-t. Felpörög az elején a dcd-rom, de nem jelenik meg, hogy "CD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot,,,", hanem lép tovább más boot device-ra, amikor pedig csak a cd-rom van megadva, akkor kiírja az alaplap a saját szövegét, hogy nem talált boot-oló eszközt, "press any key to continue"...Bármilyen segítséget köszönök szépen!
-
ticse67
csendes tag
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni.Szükségem volna egy működőképes,bontott Gericom Supersonic 1200-as (A380) alaplapra.Az ebay-en találtam,de többe kerülne mintha vennék egy komplett gépet. -
Csóbi
csendes tag
Sziasztok,
Segítség kellene Van egy PC1E Gericom a családban. Beadta az unalmast. Nem bootol be. Elvitte a családtag szervizbe, HDD-t cseréltek benne, azt mondták az rossz. Majd újra beadta az unalmast, és visszaadták a HDD árát, kivették belőle az újat. (a munkadíjat 5 e azt nem adták vissza). Szóval talán nem HDD, de passzolták a kérdést.
Most jövök én, nálam kötött ki a gép mielőtt kukában végezné, vagy donornak eladva.
A szervizben mondták hogy csak külső meghajtóról tudták telepíteni az új HDD-re. Na ez fura, ilyen szerintem nincs.Előtte nem volt gond a DVD comboval. Én odáig jutottam most vele, hogy CD-ről nem indul a telepítő, pendrive-ot felismeri a BIOS, de azt írja ki, hogy nem talál boot file-t.
Valaki ismeri ennek a belvilágát, hogy mit kellene vele tenni? A bios felismeri a HDD-t is, nem jelez problémát sehol. Már azt sem értem, hogy a szervizben akkor hogyan telepítették valójában az új HDD-t.
Köszi előre is a segítséget.
A gép P4-es, 160 GB HDD, 1 MB RAM.
Bios verzio KN7 G3A63 -
Jake <¤><
csendes tag
OK!
Megpróbálom, de most kaptam le az lcd-t - mivel darabokra szedem, h megnézzem az alaplapot jumper miatt ahogy gondoltad. Habár user manuálba nem irt ilyen jumpert mivel az fsb-t tudom állítani, de annak ellenére szétkaptam. Ha össze tudom még rakni kipróbálom amit linkeltél... -
danih
veterán
OK lehet találtam neked egy lehetőséget:
SoftFSB letöltés itten-e, felrakod,
Target Clock Generator-nál: "ICS 9250xx-08" (ez a chip van benne)
Get FSB
Aztán beállítod amennyi kell... -
danih
veterán
Egyébként ezt szedted le?
Még egy kérdés: PowerStrip-et esetleg próbáltad? Abban szoftveresen lehet az FSB-t elvileg állítani... Vagy SoftFSB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Asus Tuf A15. Ryzen 6 6800h. 32gb ram . 1tb + 4tb m2 ssd
- HP USB-C dokkoló G5, 120W-os táppal, Új
- Acer Aspire ES1-520/ AMD A4 5000/ 6GB / 480GB SSD Windows 11.
- Lenovo X1 Carbon gen4 i7-5600U, 8GB RAM, 2k érintő, hibás billentyűzet!
- HP Compaq 610. CPU T5870 2 Magos. GPU Intel X3100. Mem 4 GB. SSD/HDD nincs. Szép állapot. Töltővel.
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest