- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdeya
senior tag
Sosem próbáltam, ezért kérdezem:
Hibernálásnál lekapcsol a gép? Már a ventik? -
Pompi
nagyúr
válasz
Mr.Skyline #52 üzenetére
Akkor ez már szerelem?!
-
Mr.Skyline
senior tag
Én szemály szerint csak Shut Down-t nyomok amikor néha kikapcsolom (nem sok ilyen van kb hetente 1x akkoris csak 11-12 órára) és nekem ráadásul nagy baromság lenne lekapcsolnom az elosztót mivel tűlfeszültségvédett + a tápom meg aktív pfc-s... szerintem fölösleges teljesen áramtalanítani.
egy esetben szoktam megtenni: ha szerelem!!!
da akkor amugyis kiveszem a helyéről, ugyhogy muszály -
Thulcandra
senior tag
Én? Gamer ?
Soha nem értettem mi értelme van hetente új játékokat venni, tölteni, s zombulva azokat b*sztatni napokon át, sok haverom van ilyen sajna...
Én gépemmel nem is tudom mivel tudnék... Öszintén ? Néha elindítom a C64 vagy az Amiga emulátort, és ennyi. a 950mhz -es duron procim meg a riva tnt2 32mb kártyám nem gamelésre való. Nem is vágyom gamelésre. minek?
Ha elszáll a winyó, nem kapok infarktust, mert minden fontos adatról van backup. Max b*szott ideges leszek ha még nagyon fiatal volt az a winyó, viszont gari már nincs rá.
Tápomat legutoljára a tavaszi nagytakarításnál tapiztam, mivel ilyenkor szétszedem egész darabokra a gépet - tápot is, hogy kompresszorral kifújjam belőle a csúnya sok port.
Egyébként mivel sajnos nincs elektronika szakirányú végzettségem, áldásom arra hogy van olyan táp ami melegszik, mégha a gép ki is van kapcsolva. Enyém szerencsére nem.
De ha esetleg új tápot kellene vennem, v.ki adhatna egy listát ATX tápokról amik standbyba nem melegszenek, s a legkevesebb áramot veszik fel. -
Digital
addikt
Én nem szoktam befizetni az áram számlát
Biztos ami biztos
-
mr_ricsi
veterán
''akkor most ez is szar?''
A melegedés standby-ban nem hiba, hanem a tápok nagyobb részénél természetes jelenség. Ha a meleg alkatrészek közelébe nem helyeznek elektrolitkondit vagy félvezetőt, akkor nincs is belőle semmi gond.
''csont hideg''
Vagy lassú voltál, vagy rossz helyen tapogattál.(Vagy a tápod abba az 5-10%-ba tartozik, ahol nem a szokásos kapcsolóüzemű segédtáp+7805 stabkockával állítják elő az 5Vsb-t, hanem egy speciális IC-vel a 230V-ból közvetlenül.)
''ezt most ebből hogy raktad össze?''
A garis vinyó megdöglik. Egy normális felhasználó először örül, hogy milyen jó a 3 év gari. Aztán eszébe jut, hogy az a film is elveszett, amelyet fél éve nem volt ideje megnézni. Akkor már nem örül annyira. Aztán eszébe jut, hogy a gyerek pótolhatatlan fotósorozata is elveszett, akkor már kifejezetten ideges lesz. Aztán amikor a féligkész szakdolgozata is eszébe jut, akkor a mentő viszi el.
Ezzel szemben a gémer: Nem is baj, hogy bedöglött a vinyó, a 7200asok már úgyis lassúak, legalább ki lesz cserélve 10ezresre. Win telepítés, legutolsó game telepítése. (Enyhe homlokráncolás: az utolsó mentett állás elveszett.) Sebaj, újságCDről ''csalások'' felrakása, és fél óra múlva a korábbi állás újra elmentve. -
-
Apophis
őstag
Hogyan lehet hibernálni?
-
TexT-BoY
addikt
nekem kikapcsolt állapotba igen is melegedik a gépem : az abit is7em ugyan ugy áram alatt van--> az egérnek meg midnennek leadja az áramot és a lapon minden viláágit aminek kell ... a Chieftech tápomrol nem is beszélve... OLYAN forro hogy nagyon bekapcsolva kb fele.... az áramot meg jool lesz@rom mert inkább +500Ft áram int +10k egy táp...
-
moonman
titán
''Bocs, de egy winyót olcsóbban kapok mint hifit, vagy tévét...''
Aha, szóval Te csak játékra használod a gépedet.''
ezt most ebből hogy raktad össze?
amúgy most fogtam és szétkaptam gyorsba egy tápot, ami egész hétvégén standby-ban ittvolt, csont hideg. akkor most ez is szar? -
mr_ricsi
veterán
válasz
Thulcandra #30 üzenetére
''az enyém egyentalán nem forrósodik, semmilyen alkatrésze sem''
A táp belsejében mikor nézted legutóbb?
''Bocs, de egy winyót olcsóbban kapok mint hifit, vagy tévét...''
Aha, szóval Te csak játékra használod a gépedet. Akkor neked tényleg tökmindegy.
Viszont egy normális felhasználónak a vinyón tárolt adatok értékesebbek, mint maga a vinyó. És azokat boltban nem lehet újra megvenni. -
mr_ricsi
veterán
''nehogy bemeséljétek nekem, hogy forrósodik ... standby-ban a gépem''
Ezzel csak a tudatlanságodat bizonyítod. (Pl. azt, hogy még az életben nem szedtél szét tápot, és nem tapogattad meg benne a hűtőbordákat, és némelyik ellenállást.)
''az meg miért ártana neki, hogy megy? arra való. (lásd szerverek)''
Senki sem mondta, hogy a nonstop üzem ártalmas. Olyankor minden venti működik. (A tápban is) -
moonman
titán
ja, hogy érdemben is hozzászóljak, gépecském mindig megy, sokat használom, ha nem vagyok itthon zárolom, monitor kikapcs, mert munkahelyről is be szoktam mászni, ha mégsem kell, mondjuk éjszakára akkor hibernálok.
kb havonta egy reboot, a security patch-ek miatt -
lesaux
veterán
Ctrl-Alt-Del, Számítógép zárolása, monitor kikapcs.
-
TexT-BoY
addikt
én mindig bekacsolva hagyom... mikor alszok vagy elmegyek akkor monitor kikapcs és billzet tarto betol... ez a tuti... és nem kel a bootolásokat várni
2gép van igy hazsnálva 0-24be és 7000Ft a villanyszámla mindennel együtt... nem rossz... szerintem
ja és tulfesz védő az aktiv mind2 gépnél
mr_ricsi nekem ponz ezért van egy 3gép is (+4. notebook) mert igy nem ilyedek meg semmilyen hw hibátol esetleg kötök 1-2 komprumisszumot... ( pl 3hétig gariztattam a ''nagygépet'' és addig a másikon nyomtam... bár az igaz hogy ehez 3asztali és egy notebbok kell de akkor is
[Szerkesztve] -
Thulcandra
senior tag
'''' Ha a TV vagy a HiFi bedöglik, akár aznap be lehet helyette állítani másikat, legfeljebb a csatornabeállítások vesznek el. ''''
AznapBocs, de egy winyót olcsóbban kapok mint hifit, vagy tévét...
Ráadásul ha kikapcsolom a gépem, de a tápot külön nem, akkor az enyém egyentalán nem forrósodik, semmilyen alkatrésze sem, sőt még nem is melegedik. Akkor most az enyém rossz ? Vagy a tiéd ? -
moonman
titán
nehogy bemeséljétek nekem, hogy forrósodik meg fogyaszt standby-ban a gépem
az meg miért ártana neki, hogy megy? arra való. (lásd szerverek)
hibernálás megint más téma, én is hibernálni szoktam, de ez nagyjából egyenlő a kikapcsolással, akár szét is szedhetném és át is költöztethetném a város másik felébe, összerakva, bekapcsolva ugyanott fogadna a desktop, ahol leállítottam. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Thulcandra #25 üzenetére
Valahogy sohasem értettem azokat az embereket, akik nem áramtalanítják a gépüket használat után.
1, Ha a TV vagy a HiFi bedöglik, akár aznap be lehet helyette állítani másikat, legfeljebb a csatornabeállítások vesznek el. A számítógépben ha csak a HDD döglik be, sokaknak az is pótolhatatlan.
2, A TV-ben 20-30 liternyi űrtartalom van a keletkező hő elvezetésére, és eleve passzív hűtésre van méretezve. A táp belsejében 1 liter körüli tér van, és a hűtése elvileg aktív, ami készenléti helyzetben nem működik. (A márkás gépek márkás ATX tápjaiban kezdetben készenlétben egy relé az 5V-ra kapcsolta a ventillátort, ami tehát mindig működött. De azóta ezt kispórolták.)
Ennek eredményeként készenlétkor az egyik hűtőborda a tápokban tűzforró. Az pedig köztudott, hogy a meleg nem tesz jót az alkatrészeknek, főleg az elektrolitkondiknak. -
Apophis
őstag
Én egyszerűen Start menüből kikapcsolom és kész. Ha hosszabb időre (napok) elmegyek, ki is húzom. Ennyi.
Olvastam, többen nem is kapcsoljátok ki, csak hibernáljátok, készenléti mód stb.
És ez nem tesz rosszat a gépnek? Hogy hetekig megy egyfolytában? Én már csak azért se bírnám, mert a gép a szobámban van, ahol alszok, és ahhoz hangos. -
Thulcandra
senior tag
V.hogy sose értettem az olyan embereket akik a gép lekapcsolása után kinyomják a táp power gombját is külön, vagy esetleg a konnektorból szabják ki a zsinórt, olyan okokra hivatkozva hogy ne foggyon az áram, vagy nehogy kigyulladjon. Ilyen embereknek azon érdemes elgondolkozni hogy a TV-t is kiszokták-e húzni ? a HiFi -t is ? a mikrohullámú sütőt ? satöbbi... Mert bizony ezekben is jól megszokott már a stand by üzzemód, és bizony ezekben is ottvan a táp, és ezeknél is pont ugyanannyi az esély mint a számítógépeknél arra hogy kikapcsolt - de a konnektorba bedugva maradt állapotban elfüstöljenek. Előbb utóbb persze minden elromlik, a jobb minőség később, a szar előbb, de ezt az időt nem tolja ki a konnektorból kihuzkodás egyiknél sem.
-
Apika
addikt
Köszönöm Uraim a felvilágosítást! Ezt idáig nem tudtam... Fejet hajtok a tudás előtt!
-
Jester
aktív tag
Hát igen, van a Normal shutdown és a Force shutdown windows alatt. Amikor a nyomógombbal állítod le, akkor az force shutdown, amikor nem fog minden leálláskori ellenőrzést elvégezni, nem vár az esetlegesen lefagyott szálakra, hanem azonnal lelövöldözi őket. Ilyenkor nem kérdez, hogy nem mentett dokumetuma van, mentené - hanem lelövi a programot.
-
Sanya
nagyúr
win2000 és atx-es ház. próbáld ki, hogy ha végeztél mindennel, és ki akarod kapcsolni a gépet, akkor 1x röviden(nagyon röviden, éppen, csak érintkezzen a kapcs) megnyomod a házon lévő kapcsológombot(nem a tápon). Vagy ha billenytűzeted olyan, akkor a billen a powergombot. Leállás kicsit gyorsabb lesz, mint a start menüvel(a windows fog kilépni, nem hardveres kikapcsolás lesz
-
Sanya
nagyúr
én csak megnyomom 1x röviden a ház kikapcsgombját, és gyorsan leááll a gép. teljesen áramtalanítani sajnos lusta vagyok...
-
Maciii
tag
válasz
Pepin bácsi #14 üzenetére
En csak leallitom es kesz. Egyszer jatszottam olyant, hogy hetvegere kihuztam a konnetorbol (nem voltam a koliban), de amikor visszadugtam, szikrazott. Birta ezt vagy3 alkalommal, utana terdre burult...
Uj tap 6e + tulfesz vedo 7e = 13 ezer HUF a sok dugiszalas miatt.
Azota idegen helyen csak tulfeszvedovel hasznalom. Egyebkent azon van kapcsolo... -
Pepin bácsi
csendes tag
Szóval ha ki-be kapcsolgatom akkor túláram ha meg hagyom akkor hosszútávon gáz lessz a tápnak.
akkor már inkább a táp mint az alaplap nem? mármint akkor mégiscsak jobb ha a konnektort kapcsolom ki minthogy a tápot mindíg.
Azt mondták olyankor van a legnagyobb túlfesz veszély az alaplapnak amikor a tápot kapcsolja be az ember. hogy lehetne ezt a lekevesebb veszéllyel megoldani? -
sequator
senior tag
részemről shutdown, táp főkapcs ki, konnektor ki
sajna volt már olyan tápom, ami két év után elfüstölt, mert zokon vette, h állandóan áram alatt voltmeg nem utolsósorban energiatakarékosabb(így is 6500 FT a villanyszámla az albiban
Sautia -
PiSoft
tag
Én csak shutdown, és kész... semmi áramtalanítás, semmi üssük ki a biztosítékot!
Lehet, hogy most hülyeséget mondok, de szerintem minden egyes konnektorba való ki-be dugdosásnál nagy a veszély a túláramra, hiszen nem azonnal van a két érintkező között 100%-os kapcsolat. De lehet, hogy ez így nem igaz!
Üdv:
PiSoft -
Bash
őstag
válasz
Pepin bácsi #1 üzenetére
Nem szoktam kikapcsolni. Általában csak lehajtom a laptopom tetejét, és kész. Csak akkor szoktam hibernálni, ha viszem be a melóhelyre, egyébként itthon szinte soha. Reboot kb. hetente. Év elején, január 5-től április 11-ig még csak hibernálva sem volt. Ez volt a rekord eddig.
-
aurum
senior tag
válasz
Pepin bácsi #1 üzenetére
en hibernalni szoktam az xp-t, mar egy honapja nem volt reboot.
-
QQRIQ
tag
válasz
Pepin bácsi #1 üzenetére
Mar miert ne lenne jo? Milyen szempontbol?
Egyebkent en szemely szerint S3 (Suspend to RAM) modba szoktam kapcsolni a gepet, ha nem hasznalom - mert nincs kedvem mindig ujra boot-olni, es igy a programjaim is futnak, mihelyst a gep ''felebred'' -
PeliScan
addikt
válasz
Pepin bácsi #1 üzenetére
Én lekazzintom a főkapcsolót, de scak h ne sercegjen a moncsi. Amúgy szerintem elég mind1.
-
Pepin bácsi
csendes tag
Ezért biztosan megdobálnak majd egy párande kell az infó nekem bocsi!
Hogyan szoktátok kikapcsolni a gépet?
Csak Sútdáwn widóz vagy a tápot is kikapcs? Az ismerősömnek azt modták hogy a legtutibb ha nem is a tápot hanem egyből a konnektort kiiktatja ami olyan piros kapcsolól tudjátok?!
nekem világít a züld led benne este és kérdés hogy jó ez így soft-off módban vagy miben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest