Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz R3nts #6771 üzenetére

    Az 5.1-es és a stand-by-t érintő kérdéseidbe nem mennék bele, szerintem ha analóg jelet kap bármilyen 5.1-es bemenetről működni fog az 5.1. A stand-by hiánya már más kérdés...

    A technikai oldal.
    Én a nagypapát, egy Genius SW-HF 3600 5.1-et használok, kb. 2003-2004 óta. Sajnos a master potmétert cserélni kellene, de még elvan. Majd ha nagyon zavar cserélem. A gyári vezetékei nem valami nagy eresztések egyik ilyen low-end kategóriás cuccnak sem, de szerintem nagyon high-end vezetékre ne pazarold a pénzed. Szerinted a belsejáben OFC réz, vagy tömör ezüst vezetékek vannak??? :DDD
    Ha nem felel meg a sajátja egy normál minőségű - piros/fekete - hangszóróvezetékre cseréld. Ennél komolyabb felesleges.

    Az hogy a teljesítménye mire elég, vagy kevés, egyéni preferencia dolga. A 3600 teljesítménye 45W + 5x15W. Az enyémen a master poti fél állásnál feljebb még nem járt, tartósan kb. 1/3-ig tekerem és már sok esetben az is sok.

    Hangkártya. Ez egy elég fontos komponenes. Vista és W7 előtt egy Creative Live! 5.1-el hajtottam. A hangja a mai napig a fülembe cseng. Bársonyos közepek, komoly mély és csilingelő magasok jellemezték. Aztán egy gép és oprendszer csere után követte két alaplapi Realtek borzalom... Most egy zacskó dohány áráért vásárolt 6.1-es Creative Audigy 2 hajtja, ami W10-en elvileg nem is működhetne. Ehhez képest a vén vagy 12 éves hangkártya gyönyörűen teszi a dolgát. A Live!-hoz képest is brutális mélyei fülfájdítóan csilingelő magasai és továbbra is nagyon kellemes közép tartománya van.

    Felmerült bennem, hogy a Genius-t elpasszolom és veszek egy felújítandó Creative Gigaworks 750-et. De amit meg tudnék kapni jó áron, arra a gatyám is rákölthetném, hogy hibátlan legyen. Esetleg ez helyett egy nagy Logitech Z-t. Ezeket meg elég borsos áron mérik. Mondjuk nem véletlenül.
    Logikusan végiggondolva, a Genius-ra rá kell költenem egy 6 csatornás motoros poti árát némi munkaórát a javításra. Ez max 10E körül lehet.
    A Creative-ot ha 25E körül megkapnám még legalább ennyit bele kellene feccölnöm és még akkor sem tuti a 100%-os kondíció. A Logitech alapból 50E körül megy, vagy többért.
    Kihajtani, kihasznáni egyiket sem tudnám, a Genius-t 1/3-1/2 állásnál feljebb nem tekerem. Akkor meg minek...
    Az öreg hangminőségéről csak annyit, hogy még ilyen legatyásodott állapotában - alig szól a jobb front - is meghallom a Two steps from Hell - Winterspell elején a zongora mechanikai részeinek hangjait (320 kBps-os MP3-ban).

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák