Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balazska92 #6749 üzenetére
Azt a hangkártyát dobd el jó messzire.
-
balazska92
senior tag
Sziasztok! llyen fajta 5.1-em van, 2 db is. [link]
Az egyiknél az a baj, hogy valahogy nem akar működni a hangkártyával. genius soundmaker value 5.1 hangkártya van a gépben, ha a leírás szerint dugom be a jackdugókat, akkor a center jó, viszont a sub abszulot nem szol. Ha a hangkártya programjában megcserélem a center/sub kimenetet, akkor ugyanez, a center jo, sub nem. Ha nem a leírás szerint dugom be a center/subot, akkor is ugyanez a helyzet. Az első és hátsó hangszórókkal nincs baj. Ha a windows lejátszóeszközöknél próbálgatom a hangszórókat, mindegyik jól szól, a center illetve a sub is. Tehát valahogy a hangkártya nem kezeli úgy ahogy kell a center/subot. Mit tudok tenni?A másik 5.1-el annyi a baj, hogy van egy alap zúgása, mindegy mivel dugom össze, ha csak be van kapcsolva, de nincs se tv se számítógép rákötve, akkor is zúgnak a hangfalak egy kicsit, és éjszaka alvásnál már picit zavaró. A trafó lefogatáson már túl vagyok, gumit tettem alá, csavarokat rendesen meghúztam. Ötletek?
-
7om
tag
kösz!!valójában csak ki akarom próbálni hogy ezen a bemeneten vagy kimeneten megnyikkan e a subláda basszus mert elment róla, és a hangfalat is csak úgy szólaltatja meg ha a mély hátulján a centerbe van kötve a hangfal (a többi néma)+a realtek hangkezelőben 5.1-hangszóró konfiguráció+analóg hátsó panel-rózsaszin csatlakozóra kattintva-első hangszórók kimenete van kipipálva, na ezzel a beállítással szól valahogy egy hangfal.
-
313313
addikt
Ilyen kábel kell neked 3db.
-
7om
tag
sziasztok!
Van egy sw-hf 3600 5.1-em ami 9pin-es kábellel csatlakozik a pc-hez (alaplapi hangkártyához), ami nálam az input 2 (ac3) namost az input 1 kimenetet is össze lehet kötni a pc-vel?ha igen valaki linkeljen egy olyan kábelt ami pontosan passzol ehhez,kösz!
linkelek egy képet innen.A pc-mélynyomó távolsága 3méter kábé. -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Mostanaban egyre surubben jon elo, hogy pattogo hangot hallani a hangszorokbol. Nyugalmi helyzetben is (amikor eppen nem szolnak, de be van kapcsolva), de legfokepp akkor jellemzo, amikor eppen szolnak.
Mire tippeltek, merre keressem a megoldast?
-
Volkov
senior tag
AliExpress:
-
Volkov
senior tag
válasz
Hujikolp #6717 üzenetére
Sziasztok!
Engem is utolért a poti halála.
Rendeltem egy ALPS-t és a linkelt leírás alapján (meg kis méricskéléssel) megcsináltam a cserét.Elvileg a 4-es és 5-ös láb van felcserélve.
Ezek alapján én így kötöttem be:
S működik is rendesen ahogy kell neki
Kérdésem az lenne, hogy a 3-as és a 4-as lábakat Te miért kötötted össze?
(én azért hagytam ki mivel az eredetin az 5-ös ((ami itt a 4-es)) üresen volt hagyva, nem ment sehová)
Köszi!
-
asche
csendes tag
Van a mélyládán egy 5.1 bemenet ami a hangkártyából tudja venni a jelet a három jack dugóból. átalakítóval, nem tudom mi a neve annak a kábelnek, meg rca bemenetek vannak.
Ahogy a képen látható.
Remélem jó a kép.
Közben kipróbáltam az audigyvel is. Ugyan az a helyzet. Center és a mély halk. Annyi hogy az audigy kártya szoftverével meg tudom úgy csinálni hogy elfogadható a hangerő, ott több beállítási lehetőseg van.
Próbáltam mindkettő bemenetet. amúgy, de halk mindkettő.Most úgy használom hogy a mélyládát full hangerőre rakom, teljesen feltekerem a potit, a két első pár, és a hátsó pár hangszórókat lehalkítom a windowsban, a centert madnem full hangerőre rakom, a mélyládán a basszust full hangerőre, meg a windowsban ahol tudok adok rá basszust
EQ, bassboost stb. Így van kb olyan basszusom mint a réginél ezek nélkül.
Valami az 5.1-es csatorna, basszus, center részével van tuti, mert azok egy csatornán vannak...Lehet hogy tévedek, de nagyon úgy tünik. -
-
asche
csendes tag
Alaplapi VIA HD Audio
VLC-vel szoktam filmet nézni pl. Dolby DTS a hangsáv.
Szól minden csatorna a film alatt, pl Rogue One-al tesztelgetek.
A hangkártya saját programjában is ha tesztelgetek minden ok, az összes csatorna működik, csak a center meg a sub rohadt halk.
Az a gyanúm hogy mivel egy csatornán van a kettő, valami ott szállt el. Csak gőzöm sincs hogy van ez az egész megoldva.Van egy Audugy 2 zs hangkártyám csak nem használom mert nincs hely a gépben, de sztem azzal is ez lenne a helyzet, ha lesz időm kipróbálom azzal is..
-
asche
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Genius SW-HF5.1 5000-es rendszerem, nemrég vettem használtan mert a másik, Genius SW Home Theater 3600 potija teljesen feladta a szolgálatot
Az a gondom az "újabbal", hogy 5.1-be a center és a mélyláda nagyon halk, még teljes hangerőn is, főleg a mélyláda. Hangkártyán ráarakom a bassboostot, 12db-t akkor van valami kis basszus, a centert is full hangerőre rakom, akkor hallanai a beszédhangokat egy filmnél pl.
Hasonló a helyzet az 5.1-es RCA bemeneteknél, rákötöttem a telefenom egy jack-RCA átalakítóval a centerbe meg a bassba és teljes hangerőn simán lehet hallgatni a zenét mert egyáltalán nem hangos.
Kipróbáltam a többi bemeneten sztereó jellel, ott gyönyörűen dolgozik a mélyláda és a center is.
A régi 3600-ost visszakötve minden rendben van a centerrel meg a mélyládával is.Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? Van egy külön 5.1-es része bent a mélyládában a paneleken vagy mi?
-
vamzi
senior tag
Köszönöm szépen.
-
vamzi
senior tag
Beszéltem az eladóval. Ajánlott alternatívát potira. Szerintem megrendelem. Addig is kiforrasztottam a gyárit és 33KOhm-os ellenállással fixre kötöttem a hangerőt és a forráson szabályozom a hangerőt. Most legalább mind a 6 szól. A potiban 1 vezetősáv el volt égve (jobb első). Ami érdekesebb, hogy a bekarikázott alkatrészek alatt a nyák megfüstölt. Vajon miért? Kiforrasztottam, hozzák a gyári értékeket az alkatrészek.
Végeztem a fóliázással is, mindjárt töltök fel képet milyen lett.
-
vamzi
senior tag
válasz
Hujikolp #6721 üzenetére
Futok vele egy kört, de emlékeim szerint van olyan pozíció, amikor szól nagyon halkan. Ebből gondolom, hogy poti hiba. Most darabokban van a fóliázás miatt de összedugdosom doboz nélkül és méregetek.
10K-s potival nagyon érzékeny lenne a hangerő? A másik a 100k lehetne, ami még oké is lehetne, mert nem igazán van lehetőségem és igényem koppon járatni.
-
Hujikolp
őstag
Ha csak a jobb első nem szól, akkor lehet, hogy az erősítő IC-vel van probléma. Mérd meg a feszültséget rajta.
Hogy biztosan a potival van-e gond, úgy tudod megnézni, hogy a potinak azt a részét ami továbbmegy, leválasztod. Másik csatornának a kimentei jelét pedig a poti után kötöd. Ha így megy, akkor biztosan a poti a rossz.
poti. ehh, most látom, hogy nincs belőle, de egy mailt megérhet, hogy mikor lesz neki ismét.
-
vamzi
senior tag
válasz
Hujikolp #6717 üzenetére
Szia,
Hol sikerült venni potit? Nekem nem dobja az ebay.
3 év után úgy döntöttem, hogy ismét összerakom és nem csak a mélyet meg a centert használom, ezeket is csak elrejtve. Sajna a színe nem ment a bútorzathoz (Sonoma tölgy trüffel), emiatt volt rejtve. Most viszont átfóliáztam és teljesen bútor színe van. De potit sehol sem találok, ami baj, mert a jobb első nem szól.
Köszönöm,
Ádám. -
Hujikolp
őstag
válasz
interstate76 #6718 üzenetére
Köszi!
Azt elfelejtettem írni, hogy a végfok csere után (ha már úgyis ott vagyok) akkor újra pasztáztam, ennyit megérdemeltés persze a trafót is vissza csomagoltam a burkába.
-
Hujikolp
őstag
3 évnyi huzavona után ismét szól a hangrendszer!
Lett benne poti csere, nyáklap átalakítással:
Ezen kép alapján, de kisebb munkával az alábbit csináltam:Ezután persze nem működött a 40V-os ág, jött a trafó szétszedés, biztosíték kiműtés az új állapot után:
Készítettem egy biztosíték tartót. Ha bármikor ismét tönkremenne, akkor könnyű lesz a csere
Régi bizti 2 x 3.15A, én most 2 x 4A-ost tettem bele.
Kellett még cserélni a két erősítő IC-t is: TDA7269A, ~750Ft / db.
Ezután pöcc-röff és ment is
Köszönöm a segítségeket!
-
vadkörte
addikt
Hali!
Végre megvan az új topik.
A régiben néha elő-elő fordultam.
Egy SW- HF 5.1 3600-at használok, már... nos elég régóta. Valamikor 2003 táján vettem, azóta is teszi a dolgát.
Sajnos úgy néz ki nálam is kezd előjönni a főpoti hiba. A jobb első dobozból eltűnt a hang. Illetve nagyon halkan még szól. Nem a dobozzal van hiba, mert felcserélve az elsőket ugyanez a hibajelenség. Kábelcsere sem segített, tehát valószínűleg az erősítő oldalon lehet hiba.
A dobozt szétszedve égésnyomra utaló jelet (korom, szag, stb...) nem láttam. Ebből illetve a hangerőszabályozó tekerése közbeni sercegésből tippelek a főpoti hibára.Mivel a motoros hangerőszabályozás nekem nem létkérdés, csak a linkelt verzióval lehet helyettesíteni, vagy, van alternatíva is? Lehet kapni itthon is ilyen potit, vagy érdemesebb külföldől rendelni?
-
VIPowER
őstag
válasz
Hujikolp #6712 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani hogy ezek nem véletlenül mennek ki. Nálam az egyik TDA7269-es zárlata miatt mentek ki, de ezt akkor nem tudtam (nem is gondoltam rá hogy először ellenőrizni kellene, ami fura), és miután átkötöttem a biztosítékot, majd vissza a panelba a kábelt, indítás után durrant az egyik TDA7269 (bizti nem véletlenül van azokban az ágakban).
-
VIPowER
őstag
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, mivel a trafóm tönkrement. A kék-fekete-kék pároson nincs feszültség, szakadás minden állásban. A trafóból a másik kimeneten van 1 x 13VAC (sárga-sárga), illetve 2 x 22VAC (piros-fekete-piros).
Alapból ugyebár 40V, 12V, 28V kellene lenni. A 40V most teljesen halott, a 12V még jó kb, a 28V pedig nem az igazi már.
Valaki megtudná mérni a nyáklapon a puffer kondikon, hogy a 40V-os ágból mennyi is az annyi? (kék-fekete-kék betáp panelen, a két puffer kivezetésén)
Illetve a másik panelen, ahol több betáp van, ott is a puffer kondik lábait.
Ha tudnám a puffereken a tápfeszültséget, akkor lehet, hogy építenék neki egy tápot külön.
-
peti005
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom hogy van egy genius 5.1 3600-asom és teljesen elszállt a mély.
Potikra nem reagál csak a nagy hangerő szabályzóra semmi másra. Potikat lemértem multival azok rendben müködnek. Az összes hangfal szól egyébként kivéve a mély. Merre kéne keresnem a hibát?
Látható hiba nincs már át vizslattam párszor a nyákot de nem jutok előrébb.
Előre is köszi! -
válasz
Vaanhool_ #6702 üzenetére
Véletlen nem a pár hsz-el feljebb taglalt jelenségre gondolsz?
-
Vaanhool_
újonc
Üdv mindenkinek!
Genius SW-HF5.1 5000 hangfal-szettem mélynyomója bekapcsolás után berregő hangot ad, függetlenül attól, hogy bármi rá lenne kötve. Digitális modulációra emlékeztet.
Emlékeim szerint egy pattanást lehetett hallani és onnantól elkezdte adni ezt a hangot.Érdeklődni szeretnék, hogy mi a hiba oka? Több helyen olvastam, hogy nem egyedi eset az enyém. TDA7294 erősítő IC cseréje megoldhatja a problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest