- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Köszönöm, megfontolom, habár ez a 3 hangszóró nekem már szinte sok.
Néha a kevesebb több tud lenni és inkább szolid minőségre vágyok a mennyiség helyett, hiszen ennyi pénzből nyilván nem lehet "stúdiómonitort" megépíteni.
1255A-t használtam régebben és ahhoz tudok mérni azonos kategóriában.
Napok óta böngészem a hangszóró témát a DAC-okig kiterjedően, kicsit már zúg is a fejem.
-
kayman
senior tag
válasz
Dhampir #2046 üzenetére
Szerintem hallgasd meg MM-ben mind
Viszont sajnos a másik kettőt én nem hallottam élőben, kicsit le vagyok maradva.
Én az 1800A-ra szavazok, legfeljebb eq-val kicsit megtolod. De szerintem egyáltalán nincs úgy, amit mondanak. 3 utas hangfal és valóban van külön magas-közép-mély hangszóró is benne. -
Dhampir
félisten
Bejön.
A 1800A-t egy másik fórumban leszólták, mert állítólag "kicsit tompán szól" és "a 1250B sokkal részletgazdagabban, tisztábban szól".
Viszont másvalaki a 1250B-t is úgy jellemezte, hogy "hallható benne olyan zörej, aminek következtében torzul a hangzás". Más vásárlók másutt pedig dicsérték.Viszont, ha könnyedén hozza egy 1255A minőségét, akkor simán mellette döntenék, mert meggyőzhető vagyok.
-
Dhampir
félisten
A Genius 1250B és 1255B között mi a különbség a láda kinézetén és a kezelőszervek elhelyezkedésén kívül?
A 1250B előnye lehet az, hogy a LED nem vakítja a szemet, habár egy szigetelőszalag darabka könnyen megoldja a problémát.
Melyik a jobb?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Milyen fejhallgató csatlakoztatási lehetőséggel is rendelkező hangszórót érdemes venni, amely a SP-HF 1250X vagy legalább a SP-HF 1255B árát és hangzásminőségét nyújtja?
-
benito86
csendes tag
Sziasztok,
Egy használt GENIUS SP-HF 2020 V2 vásárlásán gondolkodok.
Korábban elég sok panasz volt a sima 2020 megbízhatóságára, illetve a nagyon gyenge basszusra.
Mi a tapasztalat a V2-vel sikerült kiküszöbölni a meghibásodásokat, ill milyen a hangzása?Köszönöm:
-
No, meghallgattam, és meg is vettem a Genius SP-HF-2000X-et. A többit a 2.0 / 2.1 topicban.
-
Köszönöm a választ neked is!
Hát jövő héten kiderül, már nagyon kíváncsi vagyok rá. Sokan írjátok, hogy jó, bár - természetesen - vannak negatív vélemények is. Bömböltetni nem akarom, csak szóljon szépen...
Jók ezek a topicok, az egyszer biztos! Anno, amikor fejhallgatót akartam venni, lebeszéltek a rádiósról, végül egy Creative Aurvana Live! lett a kiválasztott, és hát nagyon jó döntés volt!
Írok mindenképp, hogy miként zárult a teszt.
-
kayman
senior tag
válasz
csabyka666 #2035 üzenetére
Ha a 2000X szépen szól, akkor a másikat elsöpri kisujjból...
Ha javítani kell esetleg, még akkor is azt venném...Volt mindenem, a Genius kínálat összes hangszórója megfordult az asztalomon. Jelenleg is van két szettem és egy 5.1. Ezek alapján fixen állítom, hogy sztereóból a legerősebb és legvadabb a 2000X volt, a többi a nyomába sem ér (persze az 1250X azért közel jár hozzá). Szerintem bármilyen zenét is hallgatsz, nem fog zavarba jönni tőle.
Persze nem fogod folyamatosan bömböltetni, de amikor felcsavarod akkor olyan lesz a szívverésed, mikor a családi kombival levered gyorsulásban a Porschét.Egy biztos, kicsit sajnálom hogy eladtam az enyémet, de sajnos nagyon hely igényes a "kicsike"
-
Gondolom ezek a görbék egy használt hangfalrendszernél eltérhetnek, de nekem elég lesz az is, ha majd tisztán szól.
Hallgatok rajta pár bass-testet, ha azoknál nem rotyog, akkor valószínűleg jó vétel lesz. Innen adódik is a kérdés, milyen tesztet érdemes vinni? De ha vannak olyan zeneszámok, amik jól megdolgoztatják, azokat is szívesen fogadom - stílustól függetlenül persze, mert most nem az a lényeg.
Gondolom az elméleti alsó freki alatti teszttel felesleges próbálkozni, de mégis melyikek a "jók"? YouTube-on van sok, szerinted melyikeket vigyem? -
válasz
csabyka666 #2033 üzenetére
Ne azt nézd, hogy hány wattos. Halkan is szépen szól és hangosan sem rossz, bár én a hangerő potméterét még nem tekertem fel félút fölé.
A mély szerintem jól szabályozható, 1250X-nél így néz ki a frekigörbe -ha a magasat és a mélyet szabályozzák-, a teszt szerint:Az 1250B-ről és az 1255B-ről is lespórolták a fejhallgató kimenetet, de a 2000X-en van ilyen.
A búgás változó, van akinél kevésbé és van, akinél jobban búg. Függhet a ház földelésétől, a hálózatra kapcsolt fogyasztóktól, a konnektor vagy elosztó minőségétől.A kék LED elé egy ellenállást kell beforrasztani vagy kívülről leragasztani szigetelőszalaggal.
-
Hú, köszi a gyors és korrekt választ!
Igen, ha a két hangfal teljesítményre ugyanaz lenne, akkor nem kérdés, hogy az újat venném, de én azt vallom, hogy a gyors autóval is lehet lassan menni - vagyis az erősebb hangfalakat is lehet halkabban, szépen használni, sőt, a nagyobb teljesítmény miatt később is használom ki a teljes tartományt, tehát nem kell annyira "hajtanom"...
Az 5.1-el az volt a problémám, hogy este nem lehetett vele filmet nézni, mert a mély huppogását nagyon ki lehetett hallani a szobából, pedig alig tekertem fel - gondolom a 2.0 finomabban hangolható.Pozitívum a 2000X-nél, hogy elöl van a bekapcsológomb (nem értem, a másiknál miért van hátul
), negatívum viszont - a sokak által említett - erős kék led, bár ezen lehet segíteni. A búgás az gondolom alap Genius tartozék mindkét típusnál, emiatt hiába vennék újat.
A szerelhetőség nem probléma, alap forrasztási dolgokat megcsinálok magam (alaplapon kondicsere, ilyen szinten mennek a dolgok).
A dizájn persze szubjektív, nekem jobban tetszik a 2000X, a képek alapján mintha kerekítve lennének az élei, illetve a levehető szúnyogháló is tetszetős, a 1255B-n úgy látom, nem lehet leszedni.
-
válasz
csabyka666 #2031 üzenetére
2000X-szel ugyan nincs tapasztalatom, de 1250X-ről tudok néhány dolgot mondani. A kettő eléggé hasonló, nagyjából ugyanakkor is voltak forgalomban, sokan dicsérték mindkettőt.
A sajátomat 2010 elején vettem, hivatalos Genius szervizből (szervizelt darab volt, garanciával), azóta is használom, napi szinten be van kapcsolva, igaz, legtöbbször csak fejhallgatóval használom. A hangszórók azóta is ugyanolyan jól szólnak, mint amikor megvettem. Nemrég szedtem szét, mert kicseréltem a belső kábeleket, az elektronika hibátlan benne, kondenzátorok nem púposak.
Egy másik 1250X rendszert is beszereztem pár hete, az félig halott volt, de sikerült életre kelteni. Az egyik erősítő IC pukkant el benne, kiforrasztottam, be az újat és kész. Volt egy kis galiba, mert az első, amit beforrasztottam, hibás volt, de annyira egyszerű a panel benne, hogy kis hozzáértéssel házilag is megszerelhető és olcsó hozzá a cserealkatrész.Ha a 2000X hangszórói hibátlanok (nincs repedés a membránon, nincs benyomódva a csipogó dómja vagy a mély-közép porsapkája, nem csörög, nem zörög), és mindezek mellett jól szól fél hangerőn is, akkor meg lehet venni.
Az 1255B-ben 4"-os mély-közép hangszóró van, a 2000X-ben 5.25"-ös, kicsit teltebb mélyeket képes produkálni.
Az újra ugyan van garancia, a használtra nincs, ez lehet a 2000X egyetlen negatívuma (ha nem értesz a javításhoz).Hallgasd meg a 2000X-et és ha megfelel, akkor szerintem nem fogod helyette a kisebb, 1255B-t választani.
-
Üdv mindenkinek!
Egy hónapja nem érkezett új hsz, hát törjük meg a csendet!
A napokban eladtam a Creative Inspire T5900-as 5.1-emet, helyette 2.0-ban gondolkodom. A PH-n sokan ajánlották a Genius fadobozos példányait. Megmondom őszintén, sokat nem akarok rákölteni, a "sok" nálam mondjuk 10.000 +/- 1000 forint. Hosszas keresgélés után a Genius SP-HF 1255B és a Genius SP-HF 2000X lett az utolsó forduló nyertese.
Előbbit újonnan 11.000-ért, utóbbit használtan 9.000-ért tudnám megvenni. Nem is annyira az ár, hanem sokkal inkább az érdekelne, hogy melyik lenne a jobb vétel? A használt 2000X mennyire tud elhasználódni? Nem akarom lebontani vele a házat, viszont szép hangzást várok el tőle. Creative Sound Blaster Live! 24-bit External hangkártyával használnám, az alaplapi AC97' borzalom erősen felejtős!
A kérdés igazából az - mivel a kiszemelt típusok már megvannak - hogy inkább az új, vagy a használt? Teljesítményben, élményben, hangzásban hogy alakul a két típus viszonya?
MOD: azt akarom kinyökögni, hogy ha a 2000X sokkal jobb, akkor azt veszem meg, ha viszont közel ugyanaz a két hangfalszett, akkor az 1255B-t.
-
Tomacko
őstag
Sziasztok!
Egy SP-HF 2020 V2 vásárlásra készülök, de eddig sok rosszat bírtam csak róla olvasni. Mondjuk nem is biztos, hogy ezeh az arukereso.hu véleményeire adnom kéne (nem fogok, mert nem szakmai a hely) . Szóval érdeklődnék, hogy itt mik a vélemények róla, mennyire sűrű a meghibásodás (erről szólt as legtöbb negatív kritika) ? Hogyan szólnak belőle a mélyek, illetve kis forrasztgatással lehet-e rajta segíteni, ha gyengén muzsikál mélyekből ? Természetesen rá szűrtem a fórumon a 2020-ra de sok infót nem dobott ki.
-
Degeczi
nagyúr
-
truebaba8
tag
válasz
truebaba8 #2016 üzenetére
meg nem tudtam kiprobalni, mert nincs perpill rca-s kimenetu audio akarmim, de akkor valszeg a kimeneti szintekkel lehet gondja?
Szoval fejhallgatos kimeneti szint keves a geniusnak?Irjon mar valaki, aki valami telefont, tabletet meg tud hajtani a genius LINE IN mini jack bemenetevel
koszi.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
truebaba8 #2017 üzenetére
Ha volna valaki aki ki tudná pontosan mérni hogy mi a pontos baja az jó lenne, mert az biztos, hogy a jobb oldalt nem akarja kihajtani, holott a hangszóró jó, csak a benne lévő elektronikának valami nyűgje van.
Még fizetnék is a javításért, mert amúgy mikor jó volt elég elfogadhatóan szólt. -
truebaba8
tag
hello,
genius 1255A -ban a line in bemenetre, nem lehet akarmi sztereo mini jack-et hasznalni?
probaltam, de nem jott ossze a tablet fejhallgato kimenetevel es egy ilyen altalanos kabellel..az 1255A papirjaban a bemenetnel 2 rca-s dugos kabelt mutatnak, ami bemegy egy mini jackbe..
koszi
-
zsolt501
nagyúr
SP-HF2000A-hoz keresek elektronikát, nem tudom hol lehet ezt kapni?
-
Brutaliti
csendes tag
-
törölt tag
válasz
kzaabox #2009 üzenetére
Valóban igazad van. Nincs rajta fejhallgató kimenet.
@ (#2010) Brutaliti:
Mikor adja ki ezt a hangot? Akkor is hallod, ha az audio jelkábel nincs csatlakoztatva (csupán be van kapcsolva a készülék)? Melyik hangfalból hallod? Mindig ugyanolyan hangos, vagy felerősödik, ha feltekered a hangerőt?
Milyen hangos, milyen messziről nem lehet már hallani? -
Brutaliti
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék vettem egy GENIUS SP-HF1250B fa hangfalat.
Alapból sercegő hangot ad ki.
Mind a két hangszóró működik,de állandóan serceg.
Esetleg valakinek valami ötlete mi lehet a baj?Előre is köszönöm
-
törölt tag
Igen, Genius SP-HF1250B vagy Genius SP-HF1255B (fejhallgató kimenettel is rendelkezik).
Egyébként mindenki szeretettel várunk a 2.0 / 2.1 hangfalak topikba!
-
apuc
őstag
Genius 1255A-t vennék, vagy hasonló jól szóló 2.0-ás hangfalakat.
Van tippetek? -
bANDYka
tag
Sziasztok,
keresek használt jó állapotban lévő Genius SP-HF 2000A hangfalat.
Ha van valakinek kérlek írjon a molban[at]gmail.com emailre.
Köszi!
-
Patice
nagyúr
válasz
HIFIsta #2003 üzenetére
Azt, hogy milyen csipogóval érdemes cserélni, azt nem tudom, talán gyárival.
A benyomódástól nem is szólnak a magasak, vagy szólnak, de változott valami, vagy egyáltalán nem változott semmi a hangján?
Amúgy az 1800A-ban ugyan azok a magasak, mint az 5005-ös szatellitjeiben. Ha találsz külön eladót vagy hibásat, esetleg bontottat, akkor azokból szerintem kiszedhető és cserélhető.
Kondiból vehetsz jobbat, nem bipoláris elkót, de szerintem nem kísérletezz más értáküvel, csak ugyan olyannal, jobb minőségben. Ha már "tuningolni" akarod, akkor a belső kábelezést érdemes cserélni vastagabb, jobb minőségűre.
-
HIFIsta
csendes tag
Sziasztok!
Annyi lenne csak a kérdés, hogy HF1800a-ban milyen csipogót lenne érdemes cserélni, illetve a kondit is szeretném valami nagyobb, minőségibbre cserélni.
Tudnátok ajánlani csipogót ami bele is illik? Sajnos volt itthon egy bal..k aki benyomta és kihúzni már nem tudom a gyáriak membránját.. Befolyásol ez valamit egyáltalán a hangzásban?
Köszönöm, üdv! -
daneel92
tag
sziasztok!
genius 1250b-ről mit gondoltok? -
Zoli133
addikt
Sziasztok, az a kérdésem, hogy ajánlották a 1255A-t, de ahogy nézem a legtöbb helyen nemrég leállították a forgalmazását. (ipon, aqua, edigital), ez miért lehet? Esetleg tudok valami helyet ahol korrekt áron be lehet még szerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- ASUS routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Politikai mémek
- Milyen légkondit a lakásba?
- GTA V
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- SQL kérdések
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest