- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Crossfit007 #14062 üzenetére
régit visszatetted kipróbálni?
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Robi BALBOA #14054 üzenetére
Jah, arról nem is beszélve, hogy milyen klassz dolog volt átszerelni és aztán készen kézben tartani kicsit. Mondjuk remélem jó ideig nem látom viszont!
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Robi BALBOA #14050 üzenetére
Úgy alapon, hogy max órajelen megy.
Mert eldöglött az energiagazdálkodás... ez volt az alpszitu. Korábban írkáltam ról itt. Szóval kell egy kicsit rátekerni, hogy jó legyen. De a hangszigetelt házból így sem hallatszik ki. Hogy belül mit csinál... hát konkrétan nem érdekel.
-
{Zodiac}
senior tag
Megoldva a hűtési gondom: zárt ház (hangszigetelt), 2 monitor, minden progi fut, vga majdnem maxon jár (órajelek) és alapon 52°C.
Zalman VF3000F potija 1/4-ig tekerve, így nem hallatszik ki a zaj. Örülés.
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
odorgg #13774 üzenetére
Hát ez sajna kivitelezhetetlen!
Régebbi driver nem megoldás, mert már bootnál szemetes a kép másik biossal. 1 monitor és egy TV van rajta, a TV kell a munkámhoz. GTX470 szintén kell a CS5 hw támogatás miatt.
DE! Ha van kedve valakinek megnézni ezt a bios-t, amit használok, hogy mi vele a helyzet, annak itt van.
Ez a 70.00.35.00.70-es, aminél nem műxik az energiagazdálkodás, de stabil vele a kártya.
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Robi BALBOA #13767 üzenetére
Nem tudom pontosan megállapítani, hogy nincs benne, vagy csak nem működik. De ezzel stabil. Csak fortyog. De ha ez kell neki... tuti nem 100-as valami a vga-val. De velem se, hogy most veszem észre csak
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Robi BALBOA #13764 üzenetére
Gőzöm nincs minek lehet nevezni. Mondjuk sosem volt 60 foknál hűvösebb, de 65-nél lesz@rtam, csak mostanában 70 fölött van alapon. Ahogy korábban írtam, játékok alatt nem megy feljebb 85-nél és a tuningot is bírja: 3DMark11 Ahogy nézegettem másik (21, 1A) biosokkal kb 40 fokos alapon, ahogy visszatöltöm neki a stabil-t (35), egyből 70 fok lesz. Nemsokára valszeg eldöglik... addig megpróbálom hűvösen tartani. Gar már nincs, de tudom használni órákon át, csak hangos és meleg...
Zalman bácsi majd besegít.
-
{Zodiac}
senior tag
Azt hiszem ez lesz a megoldás: Zalman VF3000F, ugyanis így nem tudom eladni a 470-emet, hogy nem megy rajta az energiagazdálkodás.
Több bios-t is kipróbáltam: a 21-eseknél szétesik a kép, 1A-nál lefagy, csak a 35-ösnél stabil, de ennél nincs level 1-2, csak 3-4.
Így meg folyton fűt.
-
{Zodiac}
senior tag
-
{Zodiac}
senior tag
ahha... valamiért csak level3-ig engedi le. ami 405/max/max
ehh.
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Robi BALBOA #13704 üzenetére
mivel tudom megnézni, hogy 2d módban mik az órajelek? mert csak akkor van osd, ha elindítok egy játékot, de akkor már a 3d-s órajeleket írja ugyebár.
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Robi BALBOA #13699 üzenetére
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Taifa Díaz #13691 üzenetére
ez egy gyári evga gtx470oc, de ref. hűtővel... gőzöm nincs miért ilyen meleg. házban elöl-hátul 12cm-es ventik 1200-on, procin h50, szóval házon belül a vga-n kívül alig csinál valami komolyabb meleget... valami tényleg nem baba.
szerk: újonnan vásároltam több, mint egy éve, 65 fok volt a legtutibb állapotában is terheletlenül. tuning semmi, és természetesen kipucoltam a bordákat, miután észrevettem, hogy 70 fölé ment. azt mmondjuk észervettem, hogy eddig 5100 volt a max rpm, ha 100%-ra tettem a ventit, de most csak 4800
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
attamero81 #13688 üzenetére
na, ezt nem is tudtam, hogy ilyenek az árak, akkor meggondolom! köszi a tippet!
-
{Zodiac}
senior tag
Sziasztok, GTX470-re milyen hűtést ajánlotok vízen kívül? A gyári a kánikulában használhatatlan... nyitva kell lennie a háznak, hogy alapon 72 fokos maradjon.
-
{Zodiac}
senior tag
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
pottyantós #8046 üzenetére
Na ez tök jó... mert tegnap jött meg a csere gtx470 és kezdtem örülni, hogy ennek nincs semmi baja, futott: 3dmark: 2001-03-05-06-vantage-heaven-lost coast bench-mafia 2 bench-dirt2 bench-gta4 bench. Semmi hiba eddig, de akkor ez nem jelent semmit?
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
pottyantós #8043 üzenetére
A kompatibilitási hiba nem derül ki egyből? Várni kell vele míg kialakul?
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
pottyantós #8039 üzenetére
Neked is meg másoknak is (akiknek ígértem) leírom a gtx465 procedúrámat, amiből végülis gtx470 lett:
465 működgetett, amikor akart, ha akart, akkor hasított, ha nem: fagyi, pixelesedés, stb, olyan volt, mint a kompatibilitás hiba, de abu85 mondta, hogy egy garanciáztatást megér. El is küldtem vissza, de kb egy hónapot ültek rajta, végülis visszaadták a pénzt, illetve lett belőle azonos áron egy gtx470, ami most (ma) került a gépembe. Jelenleg ott tartok, hogy 3dm2001se, 3dm2003, 2005, 2006, vantage és unigine heaven többször is lefutott hibátlanul. Most próbáltam gta IV-el és abban sem volt hiba.
Szóval bármi a hiba, garanciázzatok egyből, ne gondolkozzatok, ha meg visszaküldik, akkor pontos leírással küldjétek ti is vissza!!!!
-
{Zodiac}
senior tag
ABU85 FOR PRESIDENT!!!
Ma jött a jó hír, hogy a 465-ösömnek nem kompatibilitási hibája volt, pedig 95%-ban úgy nézett ki... azaz cserélik garanciában!
YEEEEE!!!!!
-
{Zodiac}
senior tag
Akiknek volt "pepitásodós" gondja a 465-470-480-al, írjon egy privátot, hogy mi lett a vége? Gar, csere, kuka? 2 hete küldtem vissza az enyémet és még nem tudok semmit.
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
viktor82 #7563 üzenetére
nekem nem volt fedett a nyák hátlapja, így aki kicsit jártas ezeknek a kialakításában, az a hátlapon is láthatja, hogy hány lapka lehet a túloldalon. nekem látszott, hogy csak 8, így nem is próbálkoztam a teljes 470-es moddal, de az asus upgrade tool működött, és a shader proccok számát belőtte a 470-esére. pedig leadtek kari volt.
-
{Zodiac}
senior tag
nem akarlak elkeseríteni, de:
http://prohardver.hu/tema/geforce_gtx_470_480/hsz_7532-7532.html
http://prohardver.hu/tema/geforce_gtx_470_480/hsz_7536-7536.html
én most kipróbálok egy garanciázást, ha nem cserélik, akkor MÉGJOBBAN próbálok garanciáztatni és 460 lesz belőle...
-
{Zodiac}
senior tag
Én is visszaküldtem a gtx465-öt, pár hét múlva kiderül mi lett belőle, majd leírom ide.
-
{Zodiac}
senior tag
Megbolondulok... furmark stabilitás teszt fut fél órát, majd elindítok egy játékot (mafia2, steam-es bármit, live for speed, mw2, tökmindegy) és 15-20 perc után pepitahegyek... mivel tudom megnézni mennyit fogyaszt a gépem?
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
BoogeyM@n. #7431 üzenetére
milyen karija?
-
{Zodiac}
senior tag
465_energiaadatok_P35
Jelenlegi energiaállapot:
D0Energiaellátási lehetőségek:
00000009
PDCAP_D0_SUPPORTED
PDCAP_D3_SUPPORTEDEnergiaállapot-társítások:
S0 -> D0
S1 -> D3
S2 -> Nincs megadva
S3 -> Nincs megadva
S4 -> D3
S5 -> D3465_energiaadatok_X48
Jelenlegi energiaállapot:
D0Energiaellátási lehetőségek:
00000009
PDCAP_D0_SUPPORTED
PDCAP_D3_SUPPORTEDEnergiaállapot-társítások:
S0 -> D0
S1 -> D3
S2 -> Nincs megadva
S3 -> D3
S4 -> D3
S5 -> D3Van különbség, mégis előjött a hiba X48-ban is... most mit tegyek?
Leadtek azt írta alaplapi probléma, nade P35-ben és X48-ban is? Akkor mi jó hozzá?
-
{Zodiac}
senior tag
Abu85: amúgy ugyan azt mondják, hogy alaplap téma. Vagy keressek frisebb bios-t a laphoz, vagy keressek másik lapot. Ami azért elég gáz, mert sehol nincs hivatalosan leírva, hogy erre figyelni kell. De legalább nem rossz a vga-m.
---
Szerk.: Bocs nem ide akartam írni, hanem új hsz-be.
[ Módosította: Abu85 ]
-
{Zodiac}
senior tag
Felül kell bírálnom csalódottságomat a Leadtek-ben (korábbi hsz-ban írtam), ugyanis rendkívül készségesen válaszolnak minden idióta, rossz angolságú levelemre. Nem automata válaszok, hanem valóban egy szakértő emberke próbál segíteni. Ezzel nagyon elégedett vagyok.
-
{Zodiac}
senior tag
Jah, megszenvedtem vele... és még mindig hülye érzésem van, hogy mi van, ha megint előjön. (de eddig nem jött) Annak idején a totál félresikerült FX 5xxx-es sorozatnál sem voltam ennyire kiakadva, mint most.
-
{Zodiac}
senior tag
Először is el kell mondanom, hogy '97 óta csakis nV-t, azon belül is Leadtek-et használtam eddig, mert sosem kellett csalódnom bennük. Eddig...
Ez a GTX465 nagyon megszivatott. A lentebb írt pepitásodás nálam is előjött, egyből garanciáztatásra gondoltam, de azt is olvastam, hogy lehet hogy kompatibilitási gondok vannak. Ez így már nagyon nem szimpi. És a büdös életben semmi garancia nincs rá, hogy a másik kártya nem ilyen lesz. DE! Ha mégis van megoldás, akkor nem adom fel... minden volt: 4 féle driver, reinstall, directx upd., energiagazdálkodás kiirtása alaplap bios-ból, win7-ben, extra hűtés, venti szabályzás manuálisan, stb... szal minden. Kivéve a bios update, eddig.
Gondoltam megpróbálom, hátha. Itt jött a második csalódás Leadtek-ben. Sehol nincs bios-uk a neten. Sebaj, ha már úgyis megrendült a bizalom, akkor ideje más gyártó után nézni. EVGA GTX 465, hmm... szimpi. Tehát: nvflash.exe /6 EVGAGT~2.ROM és Enter. Csipog, örül, restart. Asus Upgrade Tool katt, OK: 448 CUDA mag. Restart, örül.
És most a hiba eltűnt.(kopp-kopp-kopp)
Íme, hogyan lett Leadtek-ből EVGA GTX465, 448 unif. shaderrel: -
{Zodiac}
senior tag
szétbarmolás nélkül nem lehet megtudni, hogy milyen pcb van a 465-ben?
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Cybertrone #7294 üzenetére
igen, vantage 13k-ról 16k-ra, mafia2 60fps-ről 80-ra játék közben, metro2033-ban 32 fps-ről 38-40-ig
-
{Zodiac}
senior tag
-
{Zodiac}
senior tag
Amúgy itt vagy elszólta magát direkt a Leadtek, vagy elírás történt...
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
bigdigit #7290 üzenetére
Igen, arról van szó, hogy ugye alapban GTX 465-nek csak 352 unif. shadere van engedélyezve. De már megjelenéskor pletykáltak arról, hogy ha a GTX 470 pcb-jére épült, akkor flashelni lehet a biost 470-re. Ez macera és tudni kell biztosra, hogy a 470-es nyákjára épült-e a 465-öd. Ezt a rizikót kikerülve Asus kiadott egy upgrade tool-t, hivatalosan csak Asus vga-khoz, amivel aktiválni lehet minden 465-ön a maradék unif. shdereket, ami 470 esetében 448. Mint a mellékelt ábra mutatja, nem csak Asus vga-khoz jó, hanem pl az én Leadtekemhez is.
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Brutális eb #6884 üzenetére
egyszer majdnem kizártak ph!-ról, amikor szóvá tettem az ilyen viselkedést... bár azt is tudni lehetett, hogy igazam volt, csak a módja sikerült kissé durvára.
-
{Zodiac}
senior tag
Megvan a 465-ös kicsike, a Leadtek "silent fansink" reklámszövege nem kamu. Halkabb a régi 260OC-mnél.
öjöm és bódottá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GeForce RT X 3080 Gaming x TRIO 10 G
- Gigabyte RTX 4060 EAGLE OC 8G 34hónap Alza garanciával
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest