Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
Csiborbogár #3271 üzenetére
Persze, ez természetes, de én inkább örülök annak, hogy idáig kihúzta. A régebbi cuccok többnyire mind jól mennek rajta, szóval egyáltalán nem áll szándékomban lehúzni a wc-n a kareszt.
De per pillanat kb. ott tartunk, hogy 7800GT / X1800XT alatt nincsen normális élet. Sőt, a firingsquados tesztek alapján az ilyen szintű karik is eltaknyolnak időnként a Biosock alatt.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Kipróbáltam a Bioshockot... az a meglátásom, hogy idén a 6800-as GeForce-ok végleg kifogynak a szuszból az új generációs játékok elérkeztével.
Nálam 800x600-ban, közepes beállításokkal 15-45fps között mozog nagyjából, átlag 30 körül, de a nagy harcok alatt lemegy 20 köré is. Ez már sajnos nem igazán elegendő, bár még éppen játszható. Az UT3-nál valszeg még rosszabb lesz a helyzet, több ellenfél, nagyobb pályák, sok-sok effekt miatt, meg a multihoz nem árt majd a konstans 60fps.
Hiába, ezek már 3 éves karik, de örülök, hogy idáig kihúzták. Szerintem ez vonatkozik a 7300/7600GT-re is, mindegyik belépőszint lett mára. -
Pala
veterán
Én ezzel az SLI-vel úgy vagyok, hogy jól néz ki, meg presztízs van benne, de ha valami nem támogatja, akkor nem sokat ér, és a meghibásodás/probléma esélye is nagyobb. Amúgy régebben volt nekem SLI-m, az minden játékban működött és sose volt gond vele (Voodoo2
)
mod: pedig szerintem te is simán jól járnál: a 2 7600gt árából minimális rádobással már kijön egy X1950XT vagy egy 7900GT, vagy nemtom
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
elméletileg minden tekintetben halálra lesz optimalizálva, szóval remélhetőleg kihasználja. De ez a 7600GT SLI érdekes lehet. Teljesítményben úgy tudom, egy sima 7800GTX-szel van egy szinten. Neked még könnyű dolgod van, mert ha kevés a VGA, akkor ''csak'' azt kell cserélned... Nekem ha kevés a rendszer, akkor új alaplap, proci, memória, vga...és táp is.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Engem hidegen hagy a DX10.
Amiatt amit mondtál, meg amiatt is, mert nincsen AGP-ben dx10es vga. Egy vagyonba kerülne nekem valami normális PCI-E-s konfigra beruházni, szal inkább csak a memót bővítem meg a VGA-n erősítek, a Barton talán még bírja majd a szuszt valahogy.
Szerintem nálad is simán el kell futnia, ha szerzel még ramot. Bár én meg fogom nézni 1 gigával is.
De ez már nagyon off
[Szerkesztve] -
-
Pala
veterán
Hát igen....most már kezdek képben lenni.
Viszont a 6800GT szinten én is majdhogynem elérem, és a 7600GT sem jelent akkora többletet. Szóval lehetséges, hogy jobban járok, ha ATI-nál nézek szét, X1650XT és X1950Pro is szimpatikus, és abban biztos vagyok, hogy mégha nem is hajtja ki őket a procim teljesen, akkor is érezhetően gyorsabbak lennének a mostaninál.
mod: leginkább Crysisben vagyok érdekelt. Jó, tudom, ahhoz inkább egy 8800 GTS vagy HD 2900XT dukál igazándiból, de 800x600-ra közepes beállításokhoz elég kell, hogy legyen, egy jelenlegi középkategóriás kártya.
22 nap múlva jön a demó!
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
válasz
greatchaos #3254 üzenetére
Hát én egyelőre csak AGP fronton vagyok érdekelt, és itt az X1650XT kb. annyival drágább is a 7600GT-nél, mint amennyivel gyorsabb. 512 megásat nem érdemes venni belőle, arra már rájöttem, mert egy árban van a 256 megás 1950Pro-val, ami viszont sokkal gyorsabb!
-
Pala
veterán
válasz
greatchaos #3252 üzenetére
Hát...pedig időnként gondoltam rajta, hogy 7300GT DDR3, 6800GT, 6800 Ultra vagy 7600GT-re cserélek, de valahogy mindig úgy éreztem, hogy nem kapok valami nagy pluszt a mostanihoz képest. X1650XT-vel nem tudom mi a helyzet.
-
Pala
veterán
Na igen. 6800GT ~ 7600GT, utóbbi valamivel erősebb. (nekem csak 6800 Ultrához volt szerencsém, talán azzal lehet egy szinten)
Viszont itt egyesek mondogatják, hogy egy DDR3-mas húzott 7300GT is beéri a 6800GT-t, tehát gyakorlatilag a 7600GT-t is. Ez mennyire igaz? Mert elég furának tűnik, persze ez csak becslés. Vagy ez így ebben a formában hülyeség?
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
válasz
Skeleton01 #3242 üzenetére
Menni fog, emiatt nem aggódom... csak ugyebár kérdés, hogy hogyan!?
-
Pala
veterán
válasz
greatchaos #3239 üzenetére
ettől függetlenül szerinted érezhető lenne a gyorsulás? (szűrőkkel és/vagy magasabb felbontásban....mert 640x480-ban gondolom nem
)
Igazából csak annyit akarok, hogy a Crysis majd úgy-ahogy elfusson; nem tudom erre mennyi esélyem van (ram kell még 1GB). -
Pala
veterán
válasz
greatchaos #3236 üzenetére
Én is csak ebben az esetben látok némi értelmet a cserében.
Egyébként meg egy AGP-s X1650XT a cél, vagy egy X1950Pro, bár utóbbit nem tudom mennyire hajtaná ki a procim. -
Pala
veterán
válasz
greatchaos #3233 üzenetére
Szerinted érdemes lenne erre váltanom? Jelenleg egy Asus 6800LE (16/5-re moddolható és 300/700-ról 375/900-ra húzható) karim van. Nem igazán tudom, hogy egy teljes értékű 6800GT mennyivel jobb ennél. Gondolom, nem sokkal.
-
Pala
veterán
válasz
greatchaos #3146 üzenetére
szerintem aki komolyabban akar játszadozni, annak a 7600GT a belépőszint
-
Pala
veterán
Hát....
....nekem sehogyse akar, se a demo, se a full, egyszerűen elszáll az egész a szokásos ''program hibát észlelt és leállt'' című hibaüzenettel.
Nem tudom mi lehet a baj, pedig a legeslegújabb dx9 frissítés is fent van, továbbá többféle nv drivert is próbáltam, de semmi -
Pala
veterán
Hi!
Valaki nem tudja, hogy a Lost Planet elindul-e 6800-as GeForce-okon!?
Az most nem számít, hogy fut, csak hogy fut-e! -
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz) #2965 üzenetére
thx for rendkívül lényegretörő válasz
-
Pala
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de az antituning árthat a kártyának?
én a 6800LE-m órajeleit 300/700-ról levettem 275/600-ra, mert nem játszok, és így a gpu-venti fordulatszámát is lejjebb tudom venni; de venném még lejjebb is. Csak azért kérdem amúgy, mert anno volt egy R8500-am, aminek a képe szétesett, ha a gyárinál lejjebb akartam venni az órajeleket -
Pala
veterán
válasz
Csiborbogár #1927 üzenetére
szerintem nem vezérli sehova az órajeleket, egyszerűen csak rosszul jelzi ki.
2GHz-en szvsz behalt volna a kártya. -
Pala
veterán
válasz
belaazallat #1920 üzenetére
azt a q***
na majd lealázlak, az enyémen 3GHz-es ramok vannak -
Pala
veterán
Lehetséges az, hogy a 6800LE-mben a két letiltott vertex egység csak akkor hajlandó hibátlanul működni, ha mindkettőt bekapcsolom?
Mert ha csak egyik megy (bármelyik), akkor időnként szétesik a kép a shaderintenzív játékokban, viszont amikor a kettő együtt be van kapcsolva, akkor nemigen fordul elő ilyen, elég fura -
Pala
veterán
illetve egyetlen egyszer volt még egy kicsit más jellegű (képszétesős) hiba a FEAR Extraction Pointban, de azóta olyan sem volt...rejtélyes dolgok ezek..drivernek 91.47-es forceware van, lehet, hogy mással is meg kellene nézni!?
Ettől a 2 dologtól eltekintve semmi egyéb gond nincs, jó a képe. -
Pala
veterán
válasz
eastsider #1778 üzenetére
Rivatunerben lehet módosítani, hogy minek ismerje fel, de az csak a névre vonatkozik.
Érdekes a módon a 3dmark05 single texture tesztjében mindig vannak kisebb-nagyob képhibák, kicsit olyasmi, mintha a memó szemetelne, de nem az csinálja, mert csak ebben a tesztben jön elő, sehol máshol -
Pala
veterán
válasz
Motion_Blur #1774 üzenetére
elvileg 908MHz körül van az elméleti határ
GPU-val én próbálkozok majd szépen lassan felfelé, hátha elérem a 400-at is..a memót nem merném még 800 se fölé vinni így hűtés híján, de a te eseted talán rávesz -
Pala
veterán
nah, ezt sikerült összehozni 16/6 mellett most:
[link] -
Pala
veterán
válasz
Motion_Blur #1770 üzenetére
és ezek szerint a memó is csak úgy alapból, hűtés nélkül szaladgál 875-ön? Mert az nem rossz
én most 350/780-annal próbálkozom, 16/6 mellett. -
Pala
veterán
válasz
Motion_Blur #1764 üzenetére
Gyári hűtővel húztad? Mert nekem csak az van, és eddig 330/760-ig merészkedtem
Most 16/6-ra állítottam, és kis híján 4000 pont lett 3dm05-ben ilyen órajeleken
1 kérdés: hogyan lehet meggyőződni róla, hogy egy engedélyezett futószalag jól működik-e vagy sem? Mivel érdemes és kb. meddig nyúzni a kártyát, hogy kiderüljön, jó-e adott beállításokkal? Mondjuk lefuttatom loop módban 10-szer a 3DM06-ot, az elég?
Vagy valami shader-intenzív játékkal érdemesebb nyüstölni pár órát? -
Pala
veterán
áhh, a procit nem nagyon lehet tuningolni, mert a hűtés ugyan bőven elég rá, de se a lap, se maga a cpu nem igazán fogékony a dologra.
viszont más drivert is próbálok majd...azért ahogy elnézem, a 6800LE rangsorban így első nekifutásra is dobogós helyre ugrottam
Előtte 9700 Prom volt, annál lényegesen erősebb
Az előző tulaj azt mondta, hogy 16/6on már hibázik, de csak néhány alkalmazásban, 16/5 a stabil...azért megnézem majd 16/6-on is, mert állítólag sokat számít egy plusz futószalag bekapcsolása.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
válasz
Rover623 #1757 üzenetére
nem csak elvileg, gyakoraltilag is
és kiderült, hogy a Bartonom nem képes 100%-ban kihajtani ezt a kártyát
3840 pontot kaptam (3DM05) 330/760-on, 16/5, alap driverbeállításokkal (91.47 ForceWare), 2200-on ketyegő procival.
mod: látom beírtál a listábaAzt hittem ehhez kell legalább egy képpel való igazolás..tudok persze csinálni, de hogy pontosan 3625 pötty mégegyszer kijön-e, azt nem tudom befolyásolni
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Hali!
Ma lettem Asus V9999LE (GF 6800 LE) tulaj.
16/5-re moddolva egy 3200+ Barton és 512MB RAM mellett kapok 3DMark05-ben 3625 pontot alapórajeleken / beállításokon? Ez mennyire reális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GT 1030 2GB LP OC
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest