Új hozzászólás Aktív témák
-
Yiggdrasil
aktív tag
Halihó!
Tudnátok nekem valami olyan notit ajánlani, ami nem egy vagyon, de tudja az alábbiakat?
- Starcraft 2, Heroes of the Storm FullHD Med/High-on stabil 60 FPS (neadjisten az új NFS-re is ránéznék talán, preste azt low-on)
- Megbízható
- Könnyen szerelhető
- Esetleg később bővíthető
- Emberi áron hozzá lehet jutniAsztalit nem szeretnék, mert hordoznom kell elég sokat a gépet (kocsival), nem is vagyok egy HC gamer, de egy-egy fárasztó nap után jó lenne, ha tudnék az említett 2 játékkal pár órát stresszlevezetni.
Eddig egy XPS l502x-et használtam, de a GT525m-es GPU már sajnos nem volt elegendő ehhez a felhasználáshoz. -
Yiggdrasil
aktív tag
Na most tépem magam rendesen...
Eddig 2 féle opciót nézegettem: vagy asztali, vagy egy 17"-es ROG. Mondván, hogy a fullos G551nél nem sokkal drágábbak.Asztalinak egy ilyet képzeltem el kb 330ezerért:
i5-4590
ASrock h97m pro4
2x8GB DDR3 1600Mhz
ASUS Strix GTX 970 4GB
Samsung EVO 850 250GB
Seasonic m12 520W
Corsair 300R
CM Hyper 212 evo
Dell p2314HLaptopnak meg egy ilyet, vagy egy ilyet. Bár az utóbbi lehet, hogy túllövés.
Az asztalival az a bajom csak, hogy nehéz lenne helyet találni neki, illetve lakáson belül szoktam mozogni (kanapé, nappali, hálószoba, stb, ahol épp kényelmesen letudok ülni), plusz azt a teljesítményt valszeg nem tudnám kihasználni. Viszont viszonylag olcsó.
Laptopnál pont az a minimális mobilitás van meg, amivel nap mint nap élek itthon, illetve az eddigi XPS-eim bőven kibírták a 3-4 éves használatot úgy, hogy egyetem alatt azért napi 5-6 órát biztos játszottam rajtuk), ami mostmár inkább napi 1-3 órára csökkent.
Teljesítmény terén sem vagyok biztos benne, hogy ezek a nagyon erős konfigok kellenének, révén hogy régebbi játékokkal szoktam funolni (Skyrim, Borderlands2, NFS-ek), illetve Blizzard-összes, de szeretnék megbízható, jó hűtésű gépet, ami kibírná ezt a felhasználást, és nem kellene 2 év után újat néznem.És akkor most bejött ez a G551 akció is, hogy egyem meg... Mondjuk nincs náluk valszeg ASUS bizalom program, mint a szalonnál.
Segítsetek légyszi, hogy mi legyen, PC/G751/G551, vagy teljesen rossz irányba nézelődök? Maradnék én az XPS-széria mellett, de az utóbbi időkben nevetségesen túl lettek árazva, és a teljesítményük is nevetséges...
-
Yiggdrasil
aktív tag
Pillanatnyi elmezavar. Egész délelőtt teszteket olvastam, és rájöttem, hogy ez a G551 pont az a gép, amit messziről el kell kerülnöm, még ha 1ft-ért adnák is, mert valszeg az őrületbe kergetne.
Most már csak azon agyalok, hogy ha G751, akkor JL vagy JY. Kihasználnám-e az erősebb GPU-t. Illetve hogy egyáltalán ez a széria bírná-e 3-4 évig mellettem.
Vagy van más megbízhatóbb, itthoni garis alternatíva?PC-től egyre inkább elzárkózom, lehet, hogy hiba, de nem tudom elképzelni, hogy kényelmesen tudnám használni jelenleg.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Nem tudok zöldágra vergődni, 2 hete kb napi 4-5 órát olvasok fórumokat, teszteket, stb (ezt a topicot is 2013-tól végigolvastam). Kérdeztem a notebook-vevős topicot is, de az itteni szakikhoz szerintem közelebb áll a dolog.
Kellene vennem egy olyan gépsárkányt karácsonyig legkésőbb, ami az alábbiakat tudja:
- Mindenekelőtt legyen megbízható, bírja ki 3-4 évig
- Napi 1-3 óra játékot legyen képes ezidő alatt bírni
- Játék: SC2, D3, HotS, Skyrim, NFS-ek, Borderlands-ok.
- Ezeket futtassa High-on legalább, és FullHD-n (ha megoldható)
- Lehetőleg legyen 17"-es, vagy nagyobb, FullHD-s. Ha van benne IPS, örülök, ha nincs, nem vágok eret.
- Jó hűtése legyenEddig úgy gondoltam, hogy 200-300ezerből kijönne egy ilyen gépezet, viszont ahogy nézem, inkább a 400-500ezres kategória lenne talán, bár nem tudom. Legyen a keret 500ezer (ha nagyon olyan, akkor 600k), és akkor keresek valami 10% körüli THM-es huncutságot.
Van bennem egy olyan érzés, hogy talán túl erős gépeket nézek, nem biztos, hogy ki tudnám használni egy ilyen félmilliós csodának az erejét, de lehet, hogy rosszul látom.Újból az ASUS G751-et ajánlottátok múltkor, még mindig ez lenne a legjobb opció?
Esetleg használt téren? Néztem AW-ket, de nem nagyon láttam itt olyat, ami ár-értékben jó lenne (3-4-5 évesek 300-400 között), bár nem vagyok képben itt.
Külföldi Clevo-k nagyon neccesek itthonról? Gari végett. -
Yiggdrasil
aktív tag
válasz KillHates #6970 üzenetére
Köszi!
Akkor ilyen AW M18 R1 /M17 R3/4-eseket már ne nagyon akarjak, igaz?
Néztem a korábban linkelt Clevo/Schenker/XMG külföldi boltok gépeit is, gondolom azoknál is a gari miatt nem túl megérős a dolog.@Mikulásbá: Köszi neked is! A G752 mennyivel lesz jobb, mint a 751? Van egy olyan érzésem, hogy a 751-est se fogom tudni kihasználni
A G751-et a teljesítménye miatt ajánljátok? Vagy ez az első ajánlható opció?
Bocsi a sok kérdésért, csak sok pénzről van szó, szeretnék biztosra menni -
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi srácok az infókat ismételten!
Tehát akkor ha jól értem, akkor ezek az opcióim vannak jelenleg:
1. XMG U705 -> ~540k 17,3" FullHD IPS GTX970m g-sync 6GB i5 4460s - már ha az elég - , ha nem, akkor i7 4790k, viszont akkor az majdnem 600ezer, és kérdés, hogy eljönnek ide is ha gariztatni kell.
2. G751 G-Sync nélkül (laptopszalonnál egyelőre ezek vannak) -> 400k GTX970m-el.
3. Ugyanaz, mint az előbb, csak GTX980m-el 490ért. Gondolom akkor ez annyira nem érné meg a felárat.
4. G751 G-Sync-el majd valamikor decemberben és akkor vagy 970 vagy 980-al. Kérdés, hogy mennyire lesznek drágábbak a mostaniaknál.G752-t nem tartom elképzelhető alternatívának számomra (az a plusz nem érné meg nekem a felárat), illetve a gyengébb hűtésesek is kiesnek, mert valszeg erősen beleharapnának a tartósságukba.
A G-Sync akkor tényeg egy olyan nagy jelentősségű feature amiért érdemes lenne várni és több pénzt beleáldozni?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Uraim!
Mondanátok jó Wifi-kártyát amivel lehet is játszani, és nem idegel ki a latency-issue? Jelenleg egy Intel N7260-as van a párom gépében, és kb használhatatlan bármilyen online játékra, mert rendszeresen laggol a hálózat.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi!
Hol lehet ilyesmit beszerezni? Nagyobb boltoknál nem találtam, illetve a google is csak archivált HVaprós linkeket ad
Közben lenne mégegy kérdésem. Hogy tudom megállapítani, hogy a HW vagy a net miatt laggol egy játék egy laposon? Próbáltam MSI afterburnerrel monitorozni a hőfokokat meg a VGA/CPU használatot, de valami nem okés, mert össze-vissza jelenít meg (az én G751-emen megy rendesen).echterion:
UPC 120megás netét szórja a gyári fekete Ubee doboz 5Ghz-en. Fura, mert a G751-esem AC 7260-as kártyájával is laggolt amíg össze-vissza el nem állítgattam a kártya beállításait, azóta az tökéletes, ennél valahogy sehogyse sikerül a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
Itt a Wifihez nem találtam direkt drivert, csak a BT-hoz. Viszont egy cikkben linkeltek egy kicsit régebbi verziót, azt feltettem, miután mindent lepucoltam a gépről. Most a net mintha stabil lenne, viszont az akadás továbbra is tapasztalható időszakonként (de mostmár ritkábban).
Elkezdtem a játék (Heroes of the Storm) beépített FPS-GPU temp-PING-mérőjével nézni (mert az Afterburner továbbra se mutat semmit), és amikor beakad, akkor az átlag ~60-as pingem 100-150re ugrik, az átlag 60FPS pedig 10-15re esik le. A hőfok játék közben 78-80 fok között változik, amikor a lag van, akkor 85-90 körülit mutat.
Egy GT750M-ről van szó egy Haswell i7 4510U-val karöltve. (Power managementbe leszabályoztam a CPU max teljesítményét 80%-ra, nem tudom ez befolyásol-e valamit, anno az XPS-emnél hatott a hőfokra) -
Yiggdrasil
aktív tag
Ok, köszi, akkor írom.
2014. Okt. 29-én vettük, 2015 novemberében volt szervízben, ahol elvileg kitakarították, azért küldtük be mert kezdett hangos lenni, és kicsit melegedett a billentyűzet felett. Tegnap leszedtem a burkolatát, és porpisztollyal kifújtam a ventillátorát, de pasztázni nem pásztáztam, mert nincs most itthon, gyanítom, hogy a gyári, Dell-által felkent van rajta.
Szerk: Dell Inspiron 7737-es gépről van szó.[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
Az a baj, hogy ahhoz, hogy rendesen kipucoljam a ventit és a heatsinket, ahhoz darabokra kell szedni a masinát, és félek, hogy valamit elrontanék útközben (tegnap a Mac minimet pucoltam ki, nem figyeltem oda rendesen, és letéptem egy csatit, volt vagy 2 óra amíg sikerült visszacsinálnom). Pesten valamelyikőtökhöz elvihetném a masinát? Illetve gondolom egy ilyet szerezzek a projekthez.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Szerintetek létezik olyan gép, ami kicsi, könnyű (12-14"), netezéssel, filmnézéssel bírja 6-7 óráig, és van benne egy épkézláb CPU&GPU kombó, amin mondjuk High-on elmenne a WoW?
Sajnos a batár G751et nem tudom mindig használni, jó lenne egy kissebb alternatíva. -
Yiggdrasil
aktív tag
válasz parkasz #11469 üzenetére
Szia!
Nekem van egy AW14-em, én szeretem nagyon, erős kis masina Viszont hangja van neki ha meghajtom. Én többnyire csak Blizzard-játékokat szoktam játszani rajta. Azok többnyire magas beállításokon mennek rajta 1080p-ben, GPU nem megy 65 fok fölé, viszont SC2/WoW-ban azért sokszor vissza kell vennem mediumra, vagy 720p-be hogy élvezhető legyen, de egy 750m-től nem is kellene többet várni
Minden másra ott a G751 -
Yiggdrasil
aktív tag
Anno én is megvettem hülye fejjel újonnan a G751-em, és azóta max 100 óra játékot tettem bele összesen.
Aztán használtan vettem egy 14-es AW-t, és mostmár kb csak azt használom, bőven elég mindenre, és még cipelni is kellemesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó hibás Asus F5SL notebook alkatrésznek / core 2 T4300 / AMD HD 3470
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB!!! Space black (pacek fekete) -MAGYAR
- 1 év garanciával THINKPAD X1 YOGA G2 - 14" FHD TOUCH 360 +wacompen, I5, 16 / 256
- Lenovo Thinkpad T540p 15.6" HD i5-4200M, 8GB ram, 256GB SSD, HDMI, Webcam, 3h+ akku
- ASUS TUF F15
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest