Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zzola

titán

válasz bandus #104331 üzenetére

Értem amit mondasz, megpróbálok válaszolni.

A pulzus alapú mérés szubjektív mérés, tehát egyéni. Sok befolyásoló tényezője van, teljesség igénye nélkül: mentális állapot, hidratáltság, hőmérséklet, előző napi tevékenység terhelés nagysága, vagy az aznapi fogyasztott étel, ital.

Résztávos edzésnél, ahol hirtelen bekövetkezett változások - intenzitás - vannak, ott a pulzusmérés késve követi le a változást, tehát időben késve kapunk információt.
    Fentebb is írta run4fun kolléga, hogy bizony egy perc alatt nem tudja felvinni a pulzusát a megfelelő tartományba, de pl. wattmérővel már tudná mérni.

Terepen meg pulzusmérővel nem tudsz jól mérni. Mármint pulzust igen, de az edzés vagy verseny intenzitását nem. Felfelé menet az átlaghoz képest kapsz +15-20 pulzust, lejtmenetben meg - 15-20 pulzust. Tehát az intenzitás mérése nehéz és az adatok is késve érkeznek, gyakorlatilag lehetetlen fenntartani az egyenletes intenzitást.

Én kb. ennyit tudok erről. Hangsúlyozom, ez nem a hobby futóknak szól, de mindenképp jó dolognak tartom, személy szerint szükségtelen.

Nekem 1 ismerősöm van csak, akiről tudom, hogy használ wattmérőt. Van személyi edzője is.

Új hozzászólás Aktív témák