Hirdetés
- 11 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolót készített az Apricorn
- CUDIMM DDR5 memóriák jönnek nyáron a v-color műhelyéből
- Megszorongathatja a nyugaton elterjedt konkurenciáját az UNIS villámgyors SSD-je
- A letisztult belsőt szereti a GameMax E-ATX-es miditornya
- Boncasztalon a Keychron K3 Max és Q10 Max billentyűzete
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
válasz
bandus #104331 üzenetére
Értem amit mondasz, megpróbálok válaszolni.
A pulzus alapú mérés szubjektív mérés, tehát egyéni. Sok befolyásoló tényezője van, teljesség igénye nélkül: mentális állapot, hidratáltság, hőmérséklet, előző napi tevékenység terhelés nagysága, vagy az aznapi fogyasztott étel, ital.
Résztávos edzésnél, ahol hirtelen bekövetkezett változások - intenzitás - vannak, ott a pulzusmérés késve követi le a változást, tehát időben késve kapunk információt.
Fentebb is írta run4fun kolléga, hogy bizony egy perc alatt nem tudja felvinni a pulzusát a megfelelő tartományba, de pl. wattmérővel már tudná mérni.Terepen meg pulzusmérővel nem tudsz jól mérni. Mármint pulzust igen, de az edzés vagy verseny intenzitását nem. Felfelé menet az átlaghoz képest kapsz +15-20 pulzust, lejtmenetben meg - 15-20 pulzust. Tehát az intenzitás mérése nehéz és az adatok is késve érkeznek, gyakorlatilag lehetetlen fenntartani az egyenletes intenzitást.
Én kb. ennyit tudok erről. Hangsúlyozom, ez nem a hobby futóknak szól, de mindenképp jó dolognak tartom, személy szerint szükségtelen.
Nekem 1 ismerősöm van csak, akiről tudom, hogy használ wattmérőt. Van személyi edzője is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Külpolitika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi 13T Pro 512/12GB Kék / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest