- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Samsung LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
Feltuszkoltam az fr235-re a dwMap app-ot. Csiganyálas térképpel működik. Tesztelem ha már nem lesznek sárosak a földutak. A semminél talán több. Ha nem Ausztriában kötök ki a zöldhatáron akkor fent hagyom...enni nem kér.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Alg
veterán
Ma én is beiktattam 2x1 perc plankot a felsőtest/core session elejére + végére.
Basszus rosszabb ez a topic mint a TikTok, egyvalaki kitalálja a többi hülye meg utánozza
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
nepszter1
addikt
válasz werszomjas #75058 üzenetére
usa 12d , 11 fél uk 46 fél eu , ennyi
-
itouchfan
senior tag
válasz tomcica #75059 üzenetére
Pont múltkor nézegettem egy 50-60-as évekbeli középtávú futó edzéstervet, asszem lengyel vagy cseh volt, a lényeg hogy itt a Keleti blokkban, a 100*100 volt a pénteki laza nap a hétvégi terhelés előtt, a többi nap ilyen brutál 800, 600, 200as resztávok egy edzésen belül.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
tisn
addikt
válasz werszomjas #75058 üzenetére
nekem 44-es pega, 44-45-os vomero van meg nb 45, hat, jobb lett volna fel/egy szammal nagyobb
szoval nekem pega/vomero 45 kell/van, nb 46 kellene (meg hoka is 46 lenne az igazi)
de nekem szeles labfej, magas ruszt van.
-
inf3rno
nagyúr
válasz #76500480 #75044 üzenetére
Ismerős hosszú QT szindrómában halt meg Balaton átúszás közben. Nála öröklött volt. A hidegre leállt a szíve. A lánya örökölte, ő pacemakerrel él. Szerintem beszélj egy kardiológussal, hogy mik ennek a következményei, vagy mit javasol, nem hiszem, hogy itt bárki meg tudná válaszolni, hogy milyen komolyságú a te tüneted vagy mit lehet és mit nem.
Buliban hasznos! =]
-
HKorn
veterán
-
Vertigo18
addikt
Egy kérdés...
Csinálom 9. hete Amy Parkenson Garmin edző félmaraton edzéstervét, 17 hét lesz a vége, május 27-én van a "verseny". Az elején be kellett jelölni, hogy mennyit tudok futni egy héten, meg mikor legyen a hétvégi hosszú, mennyi legyen a félmaraton vége, stb., az alapján számolja ki az edzéseket. Minden héten kapok 2-3 kisfilmet "Amytől", vagy valami írott okosságot.
A heti futásom az kb. úgy néz ki, hogy minden héten van egy intervall, egy laza, egy "könnyed tempó", meg a hétvégi hosszú. Az intervalt értem. Az elején 2 perc bemelegítés és levezetés között kellett futnom 1 perc tempót, majd egy perc pihenőt. Tempónak meg van adva 4:15 és 4:30 közötti gyorsak. A hétvégi és a laza az 5:52 és 6:10 közötti. Node...
Van egy un. "könnyed tempó" futás minden héten, ahol a sebességnek semmi sincs megadva, támpontul annyit ír, hogy "A fáradt lábra teljesíthető legjobb tempó, de ne vigye túlzásba". Ez vajon mit takar? Milyen tempóban kellene tolnom? Mert gondolom nem a laza és nem az interval tempójában.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
xy.zsolt
őstag
válasz Vertigo18 #75070 üzenetére
Nálam ilyenek a határok: 4:00 sprint tempó (max 1-300m intervallig), 4:15 erős tempó (2k résztávig), 4:30 gyors tempó (5-10k), 5:00 közepes tempó (kb FM), 5:30 laza tempó, 6:00 reco tempó.
Szóval én 5:30-6:00 között futnám ha nekem írnák ezt....a láb fáradtságától függően.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Vertigo18 #75070 üzenetére
Zsolt írja jól - ha jól emlékszem Amy-nél ez a laza átmozgató, recovery nap leírása. (Easy run).
Amy kicsit nehéz eset ha nem jó az anaerob tempód, mert a rövid 5 perces felmérő alapján lövi be a zónákat, nekem is rendszeresen túlóvatoskodta a km gyűjtös alapozós tempós futásokat.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Vertigo18
addikt
Azért kérdezem, mert a "könnyed futás", illetve a "hétvégi hosszú" (5:52-6:10), az mindig rámszól, mert bemegyek 5:52 alá, túl gyors...
Viszont a "könnyű tempó", amit fent írtam, az azt mondja, hogy a fáradt lábbal teljesíthető legjobb tempó, de ne vigye túlzásba... Nah, most ez bazira relatív szerintem. Futok ilyenkor kb. 4:45-öt, de érzem, hogy el is fáradtam. Nem is kicsit. Akkor miért nem ír egy valami támpontot nekem időben? Eszerint ezt az edzésrészt az eleje óta rosszul csinálom?
-
Never79
tag
Én is elkezdtem .
A zsírt le szeretném vinni a hasamról, persze ahhoz kaján is kell változtatni. Amúgy sajna nehezebb lettem, de a derékszíj nem ezt mutatja. Ebből gondolom izomra ment, de cipelni felfeléken nem annyira jó. Azt gondolom bejön a 6. edzésnap, akkor azért csoffadni is fogok valamennyit.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz bajnokpityu #75078 üzenetére
Nem! Éppen ezt írom! Minden más edzésfajtában van egy időtartomány, amin belöl kell futnom. Mindig mutatja a számlapon, hogy mi ez az időtartomány, a hétvégi hosszúnál ez pl. 5:52-6:10 között van.
De ennél nincs semmi!Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tomcica
Topikgazda
Igazabol ha ez recovery tevekenyseg,akkor nagyon oda kell figyelni hogy feltolto atmozgato jellegu legyen,kulonben nem lesz eleg energia a fennmarado minosegi munkara az adott heten sokan beleestek mar abba a hibaba,hogy tul gyorsra futottak a laza napot,mert "az esett jol"..utana meg amikor fel volt irva valami combosabb feladat akkor jott a problema.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Studi
veterán
-
Alg
veterán
Itt van az összes létező lehetőség amit kér - amiről a kolléga ír az a "Tired Run" néven fut angolul:
Tired run, short or longer run with no pace goal to get your legs used to running on tired legs.
Ez nekem a recovery futásnak tűnik, de lehet tévedek jellemzően rövid, fél óra körüli, meg azt is írja ilyenkor hogy "don't overdo" azaz nem kell erőltetni a dolgot, maradjon kényelmes. Plusz az erősebb negatív split nap utáni napra van téve a linken, de anno nekem is mindig az erősebb napok utánra időzítette.Mondjuk ennyire talán nem kell túlgondolni, ha úgy érzi az ember hogy fáradt és kell akkor fusson recovery-t, ha meg kicsattan az erőtől akkor tolja neki. Magadnak jobban fogod érezni mikor mennyi az energia, meg ezek azért elég rugalmatlan edzéstervek, bármennyire is marketingeli a Garmin személyre szabottnak őket.
Ami már érezhetően rugalmas, az a napi edzés ajánlás, de ott is vannak fura dolgok (lásd sprint edzés verseny után 4 nappal - de mára is 7x1perc @ 4:00-t akarna velem futtatni... a héten még maradok a laza alapozósnál, jövő héttől lehet megint durvulni).
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Biztos, hogy nem recovery, akkor azt írná. A "to get your legs used to running on tired legs" nem egy nagyon rövid, nagyon laza tötyögést indikál. Ne vegye el az erős a kulcsedzésektől, de adjon azért terhelést, hogy a megfogalmazott célt elérje. De majd Tom kijavít, ha rosszul gondolom a fáradt lábra ráedzést, amivel egy hosszabb verseny, akár maraton utolsó felét szimuláljuk, illetve arra készítjük fel magunkat. Back to back, vagy valami ilyesmi néven is hallottam már emlegetni ezt a fajta edzést.
Én a Vertigo által írt különböző sebességek alapján valahová 4:45-5:30 közé lőném be, és ahogy írja is, amire éppen beáll az ember kényelmesen. A lazánál gyorsabb, de nem az igazi tempósebesség. -
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #75088 üzenetére
olyan senkifoldje zonanak tunik nekem,de nem minden edzesterv keruli el azt
nekem igy amikor eloszor emlegette ez az 5:00-5:30 koruli ugrott be,na most ha neki a 4:45 egyaltalan nem farasztobb az 5:00-nal akkor mehet perszeThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz ígyvanferi #75088 üzenetére
Én most pont ilyet futottam....egy kicsit gyorsabban mint a reco, ahogy könnyen adták a lábak. 5:35ös lett az 5k. Szóval biztosan nem 4:45-5:30ra gondolt esetemben (és szerintem a leírtak alapján Vertigo esetében sem) a coach.
Én magam beosztom inkább az elvégzendő melót, napi frissességem függvényében. A hét legyen teljes és változatos...ez a lényeg számomra. Egy program ne tudja már jobban 😁😈[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #75090 üzenetére
Azt azért a múlt hibáiból megtanultam, hogy a pörgős, erős tempó a heti táv max 20%át tegye csak ki. Ez fog nálam működni évekig.....remélhetőleg. Eddig ez 50% volt....bele is sérültem. A motor többet bír mint a futóművek
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
most hogy irtatok, annyira rakivantam erre az edzestervesre, hogy kiprobaltam. (FM, tav eleresre optimalizalva) aztan toroltem, mara berakott egy felmerot, tuti nem, ma pihi, asszem az uccso tiz napban minden nap futottam, tengap mar elegge fajt.)
-
-
Vertigo18
addikt
Van recovery minden héten... Viszonylag kicsi táv (olyan 8 km.) 5:51 és 6:10 között.
Úgyhogy EZ a "fáradt lábra a legjobb tempót" biztosan nem a recovery...Egyébként a mai volt épp a rec., 6:44 km 5:52 és 6:10 között, előtte, utána 2 pec bemelegítéssel, levezetéssel...
Van egy ilyen "Meggyőződés" mutató, amin különböző rovátkák vannak annak tudatában, hogy mennyire tartom be az edzéstervet. Piros - narancs - zöld és lila. Piros a "nem biztos", narancs a "némileg biztos, zöld a "biztos (ez az, ami azt jelenti, hogy sikerülni fog az edzésterv végére a cél) és van a lila, ami a "Teljesen biztos (ide az van írva, hogy tutira menni fog, ha így folytatom, lehet érdemesebb lenne egy erősebb edzéstervvel is megpróbálkozni). Nekem maxon van a lila.
Még az érdekelne, hogy fontos-e, hogy melyik napon hajtom végre az edzést? Mivel a melóm miatt szinte sosem azon a napon csinálom, amikor kiírja Amy, viszont gondolom nem véletlenül van olyan lehetőség, hogy a napi aktuális edzést átütemezzem egy másik napra. Tehát nekem a szombati "hétvégi hosszú", az szinte majdnem mindig vasárnapra esik (holnap is meló van, pedig szombat). Tehát aze gyik oldalon az áll, hogy nem véletlenül van "Átütemezési" lehetőség, illetve így, hogy átütemeztem már jópár edzést más napra, így is a "lila" (teljesen biztos) tartományban vagyok. A másik oldalon az áll, hogy pl., ha van egy olyan edzésem, hogy "a fáradt lábra...", az nekem nem biztos, hogy fáradt lábra megy, hiszen lehet, hogy ezt, vagy az előző edzést (amitől "fáradt lábra" lenne) átütemeztem...
-
Vertigo18
addikt
Ez nem tudom mi, megnéztem ezen az oldalon Amy edzéstervét, nekem semmi ilyesmi nincs benne...
9. héten tartok, ma volt ez a 6.44 km-es futás (plusz előtte-utána 2-2 perc bemelegítés, levezetés), de ez már a harmadik futás volt a héten, nem a második, ahogy a táblázatban van... Ráadásul a hétvégére se 12.88-at kér, mint ahogy a táblázatban van, hanem a bemelegítés és a levezetés között egy 19.31 km-es táv van...
-
HKorn
veterán
válasz Vertigo18 #75096 üzenetére
Mindegy melyik napon csinálod, lehet variálni, átütemezni. Sőt, akár ki is hagyhatsz egyet-egyet, nem lesz semmi, csak ha zsinórban többet kihagysz esik vissza a meggyőződés mutató.
Amúgy az a mutató is vicces, 10K felkészítőt csináltam vele tavaly, egyik erős edzésen a beállított időcélnél 1 perccel jobb 10K résztávot futottam egy 14K edzésen, de nekem akkor se ugrott maxra a mutató (igaz már elég közel került hozzá)
Run&Ride
-
törölt tag
[link] Összefoglalóban nem találtam. Szlovák bolt, néha egy-egy jó akciót találni. Hasonló, mint az answear, nem csak cipőre korlátozódik. Ha jól látom most pl Asicsra van leárazáson felül -20% kupon formájában. 1 napon belül feladják a csomagot, vissza küldés eddig elkerült (pesti cím)
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
Fáradt lábra edzés: nekem kedd a “megcibállak” rendesen. Szerdán erre egy normál edzés. Csütörtökön érzem a két futás hatását, ilyenkor van a heti első hosszú (eddig max 1:30), de mindig van benne maratoni tempós futás, ahogy jön a célverseny egyre több. Ezt szoktam megérezni, nekem ezért a csütörtök a mumus nap. Már kezdéskor fáradtak a lábaim.
Írtam, hogy múlt heti VTM-en fáradtak voltak a lábak. Edzőnek mondtam, válaszából az derült ki, hogy direkt így szerette volna, mert jót tesz a hosszútávú fittségnek, könnyebb lesz hosszabb távokat futni, mert ismeri a szervezet az “érzést”, nem fog jelezni fáradás során, hogy hagyj már a picsába engem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest