- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefyY
őstag
-
Szalayfanny
friss újonc
Sziasztok.
Szeretném a véleményeteket kikérni, hogy most gondolkozok cég indításában ami újrahasznosított futócipők és felszerelések forgalmazásával foglalkozna. Kezdetben csak weboldallal működne, ám a későbbiekben bolt nyitásra is szeretném, ha sor kerülne. Ki mit gondol erről? Van-e igény Magyarországon erre? Jó/rossz tapasztalat? Tényleg jöhet bármi ami eszetekbe jut.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Szalayfanny #75752 üzenetére
Őszinte leszek....a legutolsó szempont önmagában az újrahasznosítás ha a lábaink épségben tartása és a teljesítménynövelés a cél. Nyilván ha tudja nyújtani e téren az újrahasznosított anyagból készült cipő is azt amit az ismert márkák akkor elgondolkodtató. Szerintem a hétköznapi cipők terén nagyobb eséllyel érhetsz el sikert mint a sportcipők között. Gondold át jól és sok sikert!
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #75748 üzenetére
Hát, azt ugye nem mondta, hogy le is jött volna vele, úgyhogy gyanús...
(#75752) Szalayfanny: újrahasznosítás vagy újrahasználat? Nagy márkák már előszeretettel marketingelnek részben újrahasznosított alapanyagokból készített cipőket. Ezekre specializálódnál? Vagy újrahasználatról lenne szó, tehát felújított, megtakarított, kimosott cuccok? Az ötlet jó és a hulladékgazdálkodás átalakulásával lehet is létjogosultsága. Illetve van pár cipőm, amit kapásból be is vehetnék tőlem továbbértékesítésre.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
mármint saját márka, vagy már meglévő márkák ilyen darabjai forgalmaznád. pl salomonnak is van ilyen cipője, amit visszavesznek miután elhasználtad, nnormalnak is. adidas is nyomat ilyen termékvonalat. nyilván meg kell vizsgálni, kikutatni a piacot, de érzésre egy ilyen ötlet egyelőre nem tudná eltartani magát magyarországon, de szerintem máshol sem.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
Olcso legyen,jo es elerheto akkor tolem ujracsomagolt japany szuzlanyverbol is keszulhet (ha arra adnak epp tamogatast a jelenlegi cegnyitasnal).
Szoval en amondo vagyok vagj bele.
Ja,ha esetleg jon majd "leesett a kamionrol" szallitmany,rank itt delvideken szamithatsz,ez verbeli balkanThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
Én nem csak ma, de tegnap előtt is rosszul aludtam. A tegnap előtti volt az igazi horror. Tom figyelsz?
Szóval álmomban a rekortánon voltam és készültem 400-on 43 alá bemenni. Körülöttem sertepertélt Michael Johnson és biztatott, hogy menni fog. Jött a rajt, az első 10 méter után a pálya átváltozott fürdőszoba csempévé, ami ráadásul vizes volt. Csúszkáltam rajta és egyszer arcra is estem. Nagy nehezen beértem a célba végül. Kérdezem Johnsont, na mennyi lett? Erre ő: 1 perc 50mp. Na abban a pillanatban felébredtem és nyugtáztam, hogy csak egy rossz álom volt.
Túl sokat vagyok a fórumon.
-
-
törölt tag
Erre nem tudok mit mondani. Most képzeld el, ha az álmomat álmodod és még ennél jobban is belassulsz. Amekkora peched lenne téged egy fekete lyuk közelítene meg és papival nyomtátok egy 15 év 17 óra 45 perc 50 másodperces 100-as sprintet.
Nem csalódtam benned! Mikor a legjobban megy a futás, na akkor legyen akkora a súlyod, mint a magasságod.
Srácok nem tudom pénteken hogy fogok futni, de elég nagy időjárási anomália van készülőben felénk. Mediterrán ciklonnal fűszerezve. Ekkora hőingást.
[kép]
-
Peetta14
tag
válasz Nerazim #75678 üzenetére
Ugyanilyen típusú BT fülest használok Soundcore márkájút (amazonról lőttem 3 éve, olyan 15k Ft körül lehetett, új korában bírt olyan 10-12 órát, ma max egy maratont). Annyi az upgrade, hogy Aliexpress-ről lüttem hozzá memóriahabos szivacsharangot, így bomba biztos, milliószor voltam vele esőben is, bírja. Kár, hogy már ezt a típust nem forgalmazzák, csak a TWS-eket, amiktől tartok.
-
xy.zsolt
őstag
válasz LanyUs #75759 üzenetére
egyél vagy igyál valami savanyút ha édeset kívánsz.....pl uborka, egy korty száraz fehér bor, citromlé, savanyúkáposztalé, stb Nálam működött
Vagy tegyél egy befőttesgumit a csuklódra és minden alkatommal mikor édesre gondolsz jól meghúzod és elengeded
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz #64052736 #75760 üzenetére
Ez jó! 15 év 17 óra 45 perc 50 másodperces. Nálam 3 óra határ, aztán beáll a combhajlító, így lenne 3 óra futás és 15 év 14 óra 45 perc 50 másodperces séta
Azért az élmezőny nem gyenge figurákból áll. A pulzusunk között 30 ütés különbség volt, síkon. Folyamatosan összenéztük a sárban:
Nekem 162/185, neki 132/210
Enyhe emelkedőn 172/185, neki 152/210
Meredek emelkedőn 180/185, neki 180/210
Már a pulzusból látszik mekkora tartalék van nála a rendszerben. Nem csoda ha megküldi akkor 35-36 perces 10k lesz, én meg örülök, ha beérek 44 perc körül.Vízböjt? Zsolt: ezt kipróbálom! Lekvár helyett savanyú káposzta
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LanyUs #75759 üzenetére
Ez nehéz kérdés. Én egy huszárvágással elhagytam szinte minden édességet. Étcsokoládéval tompítom a tüneteket és mézes, fahéjas kakaóval. Almát és kivit is eszem, azok is édesek. Ritkán azért veszek túros batyut, lekváros táskát. Nekem is hiányoznak az igaz. Valami lekváros finomságot ennék most, lehet veszek, igaz bolti, igaz nem túl egészséges, de a bendő kívánja.
-
-
tisn
addikt
válasz xy.zsolt #75777 üzenetére
persze
de amugy egyszerubb vezetni a kcalbazison vagy mas ilyen oldalon az etkezeseket, es akkor akar minden nap belefer valami, egy turo rudi, proteinszelet vagy ilyesmi.
de nekem van eleg jo zablisztes palacsintam /turoval/gyumolcsokkel/xilit, egesz emberi kcal/g aranyt ki lehet hozni, es megis csak palacsinta...
tan gymbeamnal vagy valamelyik oldalon meg szoktak lenni jo edessegreceptek is.
-
SirRasor
addikt
Ismét lesz futókörök napja május 21-én
Szegedieknek létrehoztam egy publikus eseményt is Garminban.
Egyedül azt nem tudom hogy módosítsam, mert 8 óra van futni, táv meg nincs.Ha egyéni célt szeretnék hozzáadni, mint 25 km, akkor azt szétszórja a 8 órára ilyen 19,2 km/perces átlaggal Erre valami tipp?
Make Love not war!
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz LanyUs #75783 üzenetére
Az, hogy erősödj is, de fogyjál is az egy ilyen lassú folyamat.....nekem nem lett volna türelmem ehhez 23 éve Én anno a mozgás nélküli gyors fogyást választottam és csak azután edzettem....szerintem gyorsabb és kímélőbb út, de te már ne változtass ha már eddig kibírta a futómű.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LanyUs #75783 üzenetére
Bár tudnék átadni neked a zsírégetésemből, anyagcserémből(bár akkor időnként ugrálhatnál be a bokorba ) Robotolsz, mint a gép, de alig megy le. Valamit ki kell törpölnöd, különben nem tudod majd úgy szedni a lábaid, hogy meghajlítsd a teret. Ne feledd, mindjárt itt az olimpia!
-
jimpo
senior tag
válasz #64052736 #75731 üzenetére
173 centi vagyok, a 71, de jelenleg 72 kiló mellé. A tegnapi után eszek ami jól esik.
Valami ilyesmi az összkép.
Lehet a salakanyag sok...
Mindenesetre a futó mozgásom elég Droidos volt ma. Csurogtam egy laza ötöst délután, épp a nap is sütött.
Kemény 28 perc. Van aki, meg 30 percért fel sem öltözik... Igaz rajtam is csak sapka, póló, kis gatya cipő kombó volt.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
törölt tag
Ideális a testtömeged. Szeretnél esetleg fogyni? A BMI index szerint 65kg lenne a megfelelő. Bár ennek semmi értelme, mert nem csak háj van az emberen, hanem izom is.
Persze, ha puhos az ember az más. Én még le sem mértem a mait. Végre a talpam kezdett helyrejönni. Holnap megint nyomom neki, nem gatyázom. Kellemes idő volt ma, nem baj, ha nem mentél sokat, a lényeg, hogy levegőn voltál. Pepe mondása szerint: a kevés kilométer is jobb, mint a semmi. -
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #75788 üzenetére
Ugy olvastam PUPOS...na mondom 1% zsir,szalkas mint egy karaszraj,de van egy XXL-es quasimodo pupja,es igy a BMI index mar a szinte tulsulyos kategoria...ajjoj...nalam ma el classico 21.5km laza @138bpm kisgatya es cipo...elveztem a napozast felmeztelen.A vegen 10x100m sprint 100m kocogassal.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
válasz #64052736 #75788 üzenetére
Is-is, bár igazából ez a 70 + - 1-2 kiló nekem megfelel.
Inkább arra figyelek hogy kevesebb fehér lisztes, napraforgó/pálma olajos, kristálycukros szemetet egyek. Helyette inkább diók, magvak. Egy jó ideje a tom által linkelt zabkekszet sütöm. Igaz már nálam másabb a recept picit. De az tuti nem olyan édes mint a bolti, az ára szintén más...20 perc is pont 20 perccel több mint a semmi, kis átmozgatásra elég. Aludni sem tudnék este, egy kis koca-koci nélkül.
Ha valaki kevesli, akkor tessék Cooper-t futni 12 perc nyélgázon, vagy ami épp a csövön kifér.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Studi
veterán
válasz Chuck Norris #75791 üzenetére
Köszi! Előző este megyünk le, remélem akkor még lesz hely.
-
SirRasor
addikt
Juteszembe futókörök napjás 8 óra időablakos futás:
Van még addig 5 hét. Hogy érdemes felkészülni arra, hogy minél többet tudjak menni 1 kanyarral?
Azaz pici megállások szóba jöhetnek, de több óra pihi biztosan nem, mert csak 1x akarok kimenni.Mondjuk a heti hosszú futásoknál iktassak be 5km-enként 5 perc sétát, de a másik 2 edzést hagyjam gyorsra és rövidre? Vagy azokat is nyújtsam sétákkal?
Megpróbálom megdönteni a tavalyi 24 km-es távrekordot, még ha szerintem csalás is közben sétálni
Make Love not war!
-
Peterhappy
őstag
Jövök mesélni
Egy drága Fórumtársnak hála belekeveredtem egy szombat reggelenkénti futócsapatba. Jelenleg interval/fartlek edzések mennek, volt 30*100/100, majd 15*200/200 is, múlt szombaton pedig 4*1000/1000. Eléggé kilógtam a mezőnyből (lefelé), de még így is sikerült az 1km rekordomat megjavítani, 3:52-ről 3:43-ra.
Ma meg egész nap sóvárogva néztem a négy fal közül, milyen gyönyörű futóidő van. Aztán mire hazaestem a melóból, éhes voltam, életkedvem se volt, nem hogy még futni menjek. Aztán leültem ide, látom hogy van vagy hatvan új hozzászólás, mondom "Futtok Ti rendesen???" - aztán úgy voltam vele, hogy én nem. Ezen felhúzva magam végül mégsem kajáltam, hanem kimentem futni. Mivel Tomasz a macska épp mára javasolta a tempós futást, gondoltam rápróbálok.
Rebel cipő felhúz, az egyik kedvenc tempósabb-dallamosabb lemezem (H.E.A.T. - H.E.A.T. II) betesz, és mehet is a móka.
Mivel mostanában nem futottam a maximum pulzusom közelében sem, ezért életkor+nyugalmi pulzus segítségével számítottam ki a zónáim - és majd korrigálom, ahogy új max pulzust érek el. Így a mai futás úgy nézett volna ki, hogy 75% (148) ki a pályára, ott 20-40 perc 85% (162) majd hazakocogás 65% (135).
Mondom mi lett helyetteLejtőn rajtoltam el, hideg lábakkal, kb. 70-es pulzussal. Hogy hamar elérjem az üzemi hőmérsékletet, az 148 pulzust, gondoltam megpörgetem az elejét. Ez annyira jól sikerült, hogy mikor 0,5km-nél ránéztem az órámra, láttam hogy kereken két percnél járok. Pulzusom 100 alatt (az óra szerint - ami szarul mér). Mondom majd helyre billen az érték, én viszont annyira éreztem a lábaimban a boogiet, hogy nem volt megállás. Iszonyatosan vitt a lendület is, a szívem is. 2,8km-nél értem ki a pályára, itt már tudtam, hogy 5km PB a cél, s a pályán még 5,5 kört el kellett taposnom. Nem volt erőm bevinni a tempóm 4:00 alá, de meglepően stabilan tartottam a (lejtőn) megkezdett tempómat.
20:22 lett a vége, majdnem egy percet faragtam az eddigi 21:18-as időmön.Úgy éreztem kb. 3-4 mp maradt benne (feltartottak a pálya bejáratánál). Ugyanakkor lejtőn kezdtem, szóval az idő reális, talán még hízelgő is. Utána azt éreztem, menten végem van, kiültem öt percre megnézni, hipp-hopp jön-e Vuk.
Nem jött. Úgyhogy én meg mentem tovább.Ha már sikerült így fejreállítanom az edzésem, gondoltam csorgok kicsit, mivel már letudtam a tempó részt. Elkocogtam a mosdóig, majd újult erővel visszatértem a pályára. Pillanatok alatt 160-ra ért a pulzusom, s mivel az eredeti terv az volt, hogy ~162 körül futok 20-40 percig, mondom na jó, hadd szóljon. Közben alkudoztam magammal, az 5km alatt kifutott 188 max pulzus felfelé korrigál, az az 162 lehet akár 165-166 is. Szóval engedtem, az iramosabb kocogás meg körről körre erősödött, egyre gyorsultam, "futni akartak a lábacskák". Magamhoz mérten egész erős 5km-et mentem, 24:00 alatti időt úgy, hogy tudtam, hogy lassan kezdtem. És basszus, közben egyre gyorsultam és gyorsultam De itt már el is engedtem a pulzust, örömfutás volt ez a javából.
8km-nél már bőszen ment a matek, úgy számoltam, ha minimum tartom az akkori tempóm, ebből még akár 10km PB is lehet. Aztán 9,2km-nél rájöttem, hogy +1 kört rá kell tennem a pisiszünet miatt (hogy egyben legyen meg a 10km), odatettem végül azt is, de a vége nagyon-nagyon fájt, finoman szólva sem esett már jól. De sikerült az utolsó százast még így is felkapni (és futni egy olyan fél kilit, ami megegyezett a legjobb 5km-es kilim tempójával), más kérdés, hogy így sem lett meg a 45:00 alatti 10km.
45:01-nél állt meg az óra. De az is derekas javítás az eddigi 46:02-es időmhöz képest. A részidőket elnézve bőven-bőven maradt még benne, arról nem is beszélve, hogy előtte már kicsit odacsaptam a rendszernek az öt kilis futással.
5,5 és 10,5 km (kvázi 10,5 és 15,5km) között 21:30-as 5km-et pakoltam oda.Szóval az 5km PB után rögtön mentem egy 10km PB-t is Ami persze rögtön felveti a kérdést, mennyire futottam meg jól az első ötöst.
Azt látom, hogy sebesség terén erősen korlátaim vannak, de azt is hogy ezen lehet még dolgozni, és tudok is. Csak kerüljenek el a sérülések (és legyen annyi eszem, hogy sokkal komolyabban veszem a nyújtást, a hengerezést és a masszázst).
Mindenesetre Örülünk Vincent! Nem beszélem még annyira jól Tom nyelvét, de azt hiszem erre szokta Ő mondani, hogy "ADJA nap".
Megyek aludni -
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #75799 üzenetére
Gratula! Jó volt olvasni a sikeredet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest