- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #75799 üzenetére
Ha már így belejöttél a gyorsabb munkába, akkor tolsz egy jó 8-10 hetes blokkot és a félmaraton PB-d is meglesz. Az most mennyi?
A jó hír az, hogy ebből azért látszik, hogy van még ott tartalék sebességben is, meg távban is. A rossz, hogy előbb-utóbb azért nem fogják ilyen "könnyen" adni a PB-ket, hogy egy 5K után még nekiindulsz egy 10K-ra és az is kiadja. De nem letörni akartam a lelkesedésed. Ezek nagyon-nagyon szép idők. Lassan közepes lánycsoport.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz xy.zsolt #75800 üzenetére
Szerk: mellényomtam, @Peterhappy-nek akartam
Grat, jó az ilyen adja napNekem ma rövid résztávok lettek volna (valami 7x1perc@4:00), de kihasználtam az esti száraz, szélmentes, langyos időt egy bringázásra mert egy ideig megint nem lesz ilyen...
Alig tekertem télen, mégis repkedtek a szegmens PB-k és szinte alig fáradtam el... a sok futás úgy látszik az én amúgy nagyon gyenge bringás erőnlétemen is segített kicsit. Meglátjuk mire megyek majd a hosszabb, 4-5 órás tekeréseken
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
norby_42
aktív tag
-
Chuck Norris
senior tag
Nagyon jó, ezzel már a belvárosi futóversenyeken simán benne lennél az első 5-10%-ban
@Studi az is jó terv, a másnaposság meg gyorsan kimegy a jó levegőn
-
stefyY
őstag
Ebben mindkettőben volt még...úgyhogy tessék legközelebb 1 hét különbséggel megfutni...
Gratulálok!"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Never79
tag
Jöttök az edzőhelyemre . János-forrás után, Bánya hegynél, Koldusszállás után a sárgán gondolj rám, hogy ezeket nyomatom (sajna kék háromszög nincs benne).
Jó utat, gyönyörű a Gerecse, remélem eső nem lesz, dagonya szerintem amilyen száraz most nem hiszem, hogy nagyon lesz.
-
tomcica
Topikgazda
hat mi a fene folyik itt?! bugatopor volt a reggeli muzlibe?
ADTA
orulunk persze,hogy orulunk....amikor kiorultuk magunkat akkor ki kell elemezni,hogy mit is tanulunk ebbol
(pl gyors csoporttal kozos edzes milyen jo dolog,akar bent is lehetne hagyni...masodik dolog hogy ez nem max 5km volt,az utan aznap mar nem fusz tempot 5km maxra alaposabb melegites kell majd,de ilen napon kell megprobalni,amikor erzed h jon a kraf...harmadik dolog ha konrollal tempocska a terv akkor nem futjuk el 10km pb-re mondjuk ez az utolso bocsanatos bun,de nem javaslom heti rendszeresseggel,mert hamar vege lesz az uj lenduletnek )
graula meg 1x pb az PBThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
ja igen,noi oltozo wc-jenek kisablaka
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
Gratu az akarat győzött, a tunyaság felett
-
LanyUs
senior tag
Óriási gratula! Kár volt a szoba bringán megnéznem, mert szépen elterveztem a saját kis edzésem hajnalra 200/200 ( ajánlás a gyorsak 52-49mp (ne fusd el!) a pihenok 64-67mp ).
Na a fentiek hatására kitaláltam a "tutit" 45/55 lesz. 4 körig ment, aztán szépen lassan beadtam a kulcsot Kénytelen voltam visszaállni valamennyire, de még mindig nem a javasolt gyorsra a maradék 11db 46-48 / 65-75 pihenőn ment. De meglett a 15 db ebben a formában.
Neked megmaradt a sebességed a folyamatos gyorsak hatására Őszre én is ide szeretnék érni. Ez a sok futás és nincs sebesség, de nem kell kapkodni. Türelemjáték... ( magamat vigasztalom ).
Ja a jó hír kimaradt Tom! Előző 200/200 hrm 182 / 172 a pihi szakasz, most 171 / 159 pihi szakasz ( maxom 185 ).[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #75812 üzenetére
Te meg az impulziv donteseid mondjuk a lenyeget elerted a kipufogot kiegetted...nem kell meg ennyire tolni az elejet...49-65 is eleg lett volna vegig
itt neked a gyorsabb nem egyenlo a jobb edzessel
Lesz majd idoszak amikor tolni kell fix sebessegen,es ahol szethullik a szeker ott fejezted az edzesed gyors reszet aznapra,de meg mindig koran van ahhoz.
Lesz majd 7.5 x 200/200 (ergo 3km) ilyen 45/55-re es ahol ledobja ott fejezted aznapra...de az mar az elezes tulso fele,amikor mar 3hetet eleztel elotte es kiegeted meg jobban a kipufogot.Mert ez mar versenyterhelesnek szamit.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #75813 üzenetére
Köszönöm Lassan kimegy ez a nátha szerű és a pulzus azonnal esni kezdett, 10 ütéssel is lejjebb vagyok hirtelen. A rövid távon azt érzem, hogy van erő a combokban és tud húzni a pályán. Ezért gondoltam kicsit "futok" itt a Többi fórumtárssal, mert mindenki eltép mellettem, amíg így rétegesen alapozok. De nem fogok többet elcsábulni
-
Peterhappy
őstag
válasz ígyvanferi #75801 üzenetére
1:41:09 most a FM rekordom. Eredetileg 1:40 alá akartam idén betornázni, de lehet, hogy ennél merészebb álmokat is szövögethetnék. Sokat gyorsulni én már nem szeretnék, tartok a sérülésektől. A tempósabb futásomat lenne jó mind tovább kitartani. 4:00 min/km alá már be-benézegettem, ha azt tudnám egyre hosszabb távokra tartani, én már nagyon elégedett lennék. A közepes lánycsoport itt már kiváltságos besorolásEU futáson 19.6km lesz a táv, sajnos nem FM, de ott megpróbálok tudatosabb 10km-t beletenni.
@All: köszi szépen Srácok!
-
zzola
titán
válasz Peterhappy #75816 üzenetére
Nekem az elős fm 2:30 volt, aztán 2:15, 2:00, 1:50, 1:45, most 1:35-nél vagyok és 1:30 az álomhatár. "álom" csak egyelőre.
Amúgy szép teljesítmény!
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #75810 üzenetére
Na köszi
Iiiigen, tudtam, hogy lesz fejmosás és jogos is. Mentségemre váljék, alaposan megtréfált az órám. Néha gyönyörűen méri a pulzust, máskor nevetséges értékeket hoz. Kövő héten megpróbálom szervizeltetni.
Legközelebb sokkal fegyelmezettebb leszek! És köszi
Szerk: Köszi Zzola! Én is 2:03-mal kezdtem. Nagyon szép a fejlődésed íve, gratulálok! Az 1:30 nálam is álomhatár, de ahhoz szerintem még évek kellenek. Remélem Te hamarosan megcsíped!
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
-
tomcica
Topikgazda
válasz SirRasor #75819 üzenetére
ahogy irtam mar tobbszor is,attol hogy valaki pl hosszutara keszul,pakolja az allokepesseget,alapozik,zsiregeto zonaban edz legtobbet , NEM jelenti azt,hogy a max sebessegen ne kellene minden heten dolgozni annyi a kulonbseg,h ilyen esetekben erinteni kell csak rovid idore,nem pedig eros hosszu versenytempoval.....ilyen 70-100-120 gyorsulo repulo sprint,rovid emelkedo stb. eleg is.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #75820 üzenetére
Nekem anno a legeredményesebb zsírégetésre az intervall jellegű edzés bizonyult. Pl emlékszem 80kg-ról 74kg-ra fogyásnál a spinning bringán könnyű fokozaton 8mp max cad és 12mp minimális cad váltogatása 20 percen át "literszám" facsarta ki belőlem az izzadtságot. Olvastam, hogy ez az edzéstípus még a squash-nál és a sífutásnál is hatásosabb. Persze azt is olvastam, hogy mindez hoax, de nálam bevált
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Never79
tag
válasz tomcica #75820 üzenetére
Így-így, én hosszút távra készülök, mégis van hetente 2 futás, ahol fm pulzust cirógatjuk. Mondjuk kicsit többet, mint amit te írsz, 3-5 p többször. De pl. pont azért, hogy már ne kockáztassunk sérülést verseny előtt, hisz tempó nem annyira kell hosszú távra (de a gyors izmok igen), már nem úgy van írva az edzés, hogy 164-167 3-5 percig, hanem mellé tempó pl. max 4:35-ön, s inkább több a hosszú futás akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
válasz xy.zsolt #75821 üzenetére
Hát de pont ezért leginkább víz távozott, nem (persze elhiszem, hogy ment is le közben másból is)?
Ez a zsírégető futás/mozgás kifejezés amúgy nekem furcsa szó. Zsírégető futásnak alapvetően szerintem nem az a szerepe, hogy "zsírt égessen" vagy nem tudom rendesen megfogalmazni, hanem az, hogy a hosszú futások alkalmával a szervezet megtanulja azt, hogy hogyan nyúljon a zsírraktáraihoz, hiszen azok "végtelen" energiaforrások a ch-val szemben. Szóval minden mozgás visz le zsírt (még ha keveset is), de hogy hatékonyan fel tudja azt használni a szervezet meg kell tanítani neki hosszú állóképesség mozgástípusokkal. Never79 okoskodását olvasták, lehet nincs igazam .
-
xy.zsolt
őstag
válasz Never79 #75823 üzenetére
Ha azt amit leírtam éhgyomorral végezzük akkor bizony csak a lerakódott zsírhoz, meglévő izmokhoz fog nyúlni a szervezet....mivel máshoz nem tud. Az intervall jelleg miatt javul a keringés és az anyagcsere is felgyorsul. Szóval nem egyszerű folyadék vesztésről van szó....ahhoz szaunában is teppedhetünk
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #75822 üzenetére
En a max sebessegre gondoltam,de legalabbis az 1500m-es sebessegek 95-97%. Ez joval gyorsabb,mint a Cooper sebesseg
Amit te irsz temposebesseg az nem veszik el olyan konnyen,csak a rajta futott gazdasagossag (konnyedseg) valtozik.Amit en irok sebesseg 35-40even felul,ha egyszer elveszitetted,akkor annak kb. annyiThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #75824 üzenetére
A hosszú állóképességhez a hardvert kell alkalmassá tenni ami nem hipp-hopp megy 40év felett. Én pl bringáztam sok éven át heti 7órát intenzíven. A futáshoz így is évek kellettek mire olyan állapotba került a futóművem, hogy akár 20+ km-es távokat is bevállalhassak sérülésveszély nélkül. Ez egy lassú folyamat még úgy is, hogy volt hosszútávfutó múltam. Aki fogyni akar az mielőbb akar....ehhez pedig az étrend és életmódváltás mellé a pörgős intervall jellegű (nem izomépítős) mozgás hatékonyabb (éhgyomorral)....szerintem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Never79 #75823 üzenetére
Mi van, ha már a zsír is elfogy? Pepe már csonti lesz a végén. Ismét fogytam 1kg-ot. Azt vettem észre, hogy heti 10km emelés, -1kg. Nálam a BMI kalkulátor 69kg-ig írja, hogy normális testalkat. Ahhoz viszont heti 150km-t kellene futnom, hogy addig lefogyjak. Annyit nem szeretnék lefutni.
-
törölt tag
Elismerésem. Te a maratonon húzod be az aranyat, én meg 400-on. Kinek mit intéztek a lábai.
Fiatal vagy még, mit gondolsz mennyit tudsz még fejlődni? -
xy.zsolt
őstag
válasz #64052736 #75829 üzenetére
Tudod, hogy gyorsulhatsz még hamarabb?...pattanj bringára
Én a heti 7óra, döntően éhgyomros bringázást azért is váltottam le heti 4óra futásra mert szarul festettem 67kg/179cm alkattal. Most 70-71kg vagyok....kevesebb már nem célom.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #75827 üzenetére
Hosszutavfutos BMI kalkulatoron nezd meg...ott elhiszott zsirdiszno vagy nem madar ...a WHO altal meghatarozott BMI skalajan az alultaplaltat kell megcelozni
Ha mar ennyit futsz hetente,akkor innen mar nem nezheted a normal atlagember egeszsegugyi adataitThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
HKorn
veterán
Ez a tejsavküszöb alapján történő pulzuszóna meghatározás nekem fura. Mai edzés után kiírta a Garmin, hogy 172bpm a küszöb, kívánom-e ez alapján beállítani a zónákat. Eddig ugye max pulzus alapján volt.
Namost ez teljesen más zónákat ad, de ami a legfurább, hogy ez alapján a max pulzus 178, pedig az edzés alatt is mért 190-et. (öves mérés)
Míg a max pulzus alapján ezeket adja, melyik a pontosabb vajon?
Run&Ride
-
Alg
veterán
Bécs, Mariahilferstrasse, XXLSport: 25% mindenből ami a boltban van.
Elvileg van 850EUR-s Epix Sapphire is, abból ha lejön a 25% az ezért elég ütős...Intersportban meg megint raktárürítés, de most nem láttam olyan jókat mint ősszel. Egy Hoka Carbon X3 van 100EUR-ért(44,5-es, őszibarackbefőtt-sárga).
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
törölt tag
válasz tomcica #75832 üzenetére
Felül úgy nézek ki, mint a bal oldali srác. Nem, a derekam karcsúbb. Pedig 186cm 74kg. Mégis nagyon soványnak tűnök. Ismerősök már kezdenek aggódni. Mondjuk már mindent a WHO-hoz igazítanak. Nem jött össze a 18, csak 17km lett a mai, de a végén megint keményen nyomtam. Pár perc pihenő után megint tudtam volna futni. Csont vagyok, de energiám van. Régen fordítva volt. Nem tudom, hogy létezik-e olyan, hogy sportolók paraméterei. A vérképnél is van egy értékhatár, a pulzusnál is, a súlynál is. Mihez hasonlítsunk mi, akik sokat mozgunk? Az átlag úgy számol, hogy 40 felett jön a pusztulás, itt meg teljesen mást tapasztalok...
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #75836 üzenetére
25km lett felem a mai nap, benne 16km 4:05-os iramon,szepen kontrollaltan,mert szeles nap volt felenk...4km laza mezitlab a fuvon...meg az apro + a vegen 10x 100m gyorsulo 100m kocogas.
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #75840 üzenetére
Csak amikor mar verseny elott vagyok,es valami hosszura keszul az epitkezes,amugy nincs ertelme,mert tul sokat elvesz a regeneralodasbol megtori a heti terhelest.
60-70perc (ez a mai 65perc lett) eleg ilyenbol,azt masnap laza hosszu km gyujtessel regeneralni lehet,es szombaton mehet megint valami.
25km az majd 2ora,dupla ekkora terheles...azt nem birom egy nap alatt megfeleloen kipihenni,probaltam mar.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz #64052736 #75828 üzenetére
Köszönöm Pepe. 38 leszek maholnap, fiatalnak már nem mondható sajnos. Fogalmam sincs, mi van még a csőben. Egy-egy jobb eredmény most még kinéz, de ha azokat realizálom (tudatosan rákészülve kifutom), utána nem nagyon lesz szerintem tovább. Talán pár év múlva, ha nagyobbak lesznek a Gyerekek és több időm lesz magamra - és esetleg még bírja a test.
Inkább a hosszabb távok felé kacsintgatnék, ha nem is az extrém ultra távok, de a hosszabbak vonzanak; idővel inkább arra lőnék. 50km, 6 órás, stb. Az őrült nagy álmom pedig az ironman. De hát úszni még mindig nem tudok
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #75843 üzenetére
Fuss a vizen is
-
Studi
veterán
Srácok, ezt tudtátok?
-
SirRasor
addikt
válasz norby_42 #75842 üzenetére
Ez nagyon magas labda volt
Közben majd meghaltam a mai sprintesen, olyan megterhelőnek éreztem. Munkahelyen elgurult a pöttyös és fél napig 100-as volt a nyugalmi pulzusom, ami tökéletesen megmutatkozott futás közben. Meg a szressz-szinten
Marhajól eltalálták ezt az algoritmust GarminéknálMake Love not war!
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #75843 üzenetére
A 6 órás futásra csak a nyugdíjasok érnek rá
Eat pasta, run fasta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.