- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #74903 üzenetére
Aztan csak hallgatom itt hetekig,hogy nyalogatjatok a sebeket
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
Amazonon Spring Sale van - megnéztem a Garmin ajánlatokat, nem találtam semmi extrát, hiába tették oda a %-okat eddig is ennyiért lehetett őket kapni (legalábbis a fenix7 meg 245 amit hirtelen kikerestem)
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Lindkogel Trail Vidzsó
Még mindig teszt/tanulási fázis szóval lusta módon ráengedtem az AI-t és ezt köpte ki
@Never79, Chuck Norris: Grat nektek is! Meg mindenkinek aki kiment ma futni, nekem egy pesti elázás jutott csak...
@bandus: neketek is grat itt is"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
itouchfan
senior tag
Fuu, nagyon jó videó, ez a legjobb talaj tényleg ez a fenyő erdőkben lévő puha földút - ez szenzációs.
Gratulálok én is mindenkinek, aki versenyzett.
Én ma a térd fájásom okán voltam futás mozgás elemzésen, nagyon érdekes és hasznos volt, kijött egykét olyan terület, ami fejlesztendő annak érdekében, hogy hosszú távon sérülés mentes legyen a futás. Ha esetleg valakit érdekel bővebben a vizsgálat menete, írok róla szívesen.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
tisn
addikt
válasz tomcica #74913 üzenetére
az 1 perc is nehezen megy, remeg minden a vegere. probald ki, rakj egy cementeszsakot a hatadra
tegnap feltem is, hogy ejszaka beall a derekam, es johet a mydeton/gerinctorna/fajdalomcsillapito kombo, de semmi nem lett reggelre szerencsere.
nem veletlenul logtam el eddig, tudtam, hogy gyenge pont.
-
xy.zsolt
őstag
Akkor csináld 1-2 órás kihagyásokkal vagy kevesebbszer......emlékszel, nincs elvárás. Bármennyi amit szabályosan csinálsz előrébb visz mintha nem csinálnád
A derekadnak elvileg nem szabadna fájnia.....hasizomból kell tartani. Ha a derekad fáj akkor leejtetted a csípőd....ami nem okéNézz YT-on szabályos plank-ra példát ....nehogy lesérülj emiatt
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tisn
addikt
válasz xy.zsolt #74915 üzenetére
Akkor csináld 1-2 órás kihagyásokkal vagy kevesebbszer......emlékszel, nincs elvárás. Bármennyi amit szabályosan csinálsz előrébb visz mintha nem csinálnád
az nem megy , kondiban beraktam egy koredzes reszekent. nyilvan az se tul jo, hogy elotte is utana is folyamatosan terhelek, de teher alatt no a fa
de megerosodik, csinalom es kesz.
A derekadnak elvileg nem szabadna fájnia.....hasizomból kell tartani. Ha a derekad fáj akkor leejtetted a csípőd....ami nem oké
majd akkor tukros reszre megyek at, lehet hogy tul melyre megyek, regebben baj volt, hogy magasan van a fenek (tipikus kezdo hiba) es tulkorrigalom.
ulomunkanal tipikusan gyenge a derek/gerinc kornyeki izomzat, felulest viszont masfel eve nyomom, minden kondizaskor, a hasizom edzettebb.
-
ballazol
senior tag
válasz inf3rno #74880 üzenetére
"A térd MRI 30-40k azt hiszem."
nem hol tudnám megnézni, a lakóhelyemhez közel hol tudnám én is megvizsgáltatni?muszáj lesz valamit kezdenem a bal térdemmel, mert most is begyulladt 3*200m szintkülönbségtől...
sajnos a jobb lábam rövidebb valamivel, én most jöttem rá erre 1-2 hónapja, amikor olvastam, hogy ez sokaknál jellemző... valószínűleg ezért nyíródik a bal térd jobban a kelleténél...
talpbetétet is kéne néznem, hogy egy szintbe hozzam a jobb lábam a ballal... hátha akkor megúszom térdműtét nélkül hosszútávon..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
itouchfan
senior tag
válasz LanyUs #74910 üzenetére
Leírom akkor röviden, úgy néz ki a vizsgálat, hogy az első fele egy elbeszélgetés, sportmúlt, sérülések, célok, aktuális edzésterv, problémás területek témában. Ezt követően van egy testtartás vizsgálat, illetve telerajzoltak ilyen markerekkel (keresztek, X-ek, vonalak) a különböző ízületeknél, Achillesnél, stb. Ezt követően felmentem a futópadra, ahol először mezítláb kellett futni egy nagyon laza bemelegítő tempót, aztán cipőben egy alapozós könnyű tempót, végül pedig kétszer 2-3 percet gyors tempón. Ezeket a futásokat felvették oldalról, hátulról és szemből is kamerával, majd ezeket a felvételeket néztük vissza lassítva és ez alapján lett elemezve a futómozgásom. A lényeg annyi, hogy a különböző ízületek esetén van egy standard érték (fokban), hogy mi az ideális (pl. boka 10 foknál többet ne dőljön befelé), és ezek alapján rajzolják be a különböző értékeket. A térdfájásom oka pedig az, hogy a talajfogás esetén a csípőt a kis vagy középső farizom stabilizálja (már nem emlékszem pontosan, hogy melyik), és ha az nem elég erős, akkor elbillen a csípő, medence (jobb lábas talajfogásnál a bal oldal billen lefelé). A csípő esetében ez a határérték 4 fok, nekem a jobb farizmom gyengesége miatt 10,5 fokot billen le a csípőm, medencém, ami miatt a talajfogás pillanatában amikor a legtöbb súly van a jobb lábon, a térdem is befelé billen hirtelen pár fokot, ezáltal terhelődött túl.
Emellett azt a visszajelzést kaptam, hogy a mezítlábas futótechnikám gyönyörű, de cipőben ellustul a talajfogás és sokkal hátrább, már inkább sarokra érkezem, szóval ezen kell dolgozni, kicsit kell erősíteni a boka körüli izmokat instabil felületen (bár az határértéken belül van), illetve ezen a farizom erősítésen kell komolyan dolgozni. Számomra nagyon hasznos volt, kiderült az, hogy mik a gyenge pontjaim és ezekhez kaptam segítséget is, hogy hogyan javítsak rajta, illetve nemsokára megküldik majd nekem a jegyzőkönyvet minden képpel, ábrával, ajánlott gyakorlatanyaggal kiegészítve.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #74919 üzenetére
Köszönöm! Akkor leporolom az egyensúlyozó korongot is film közben + core + farizom erősítés újra. Lassan 3 órás lesz a laza nap is hajnalban. Kelni kell négykor, hogy mindenre legyen idő.
Tom: ha bemegyek és kívánós vagyok, akkor feszült leszek ha nincs édesség Tudod az eltunyult élet vagy hogyisszoktadmondani Súlymellény! Óvatosan a hátadra ülök! Ha nem elég ugrok
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz inf3rno #74880 üzenetére
Ebben az esetben miben más egy MRI mint egy röntgen?
(#74872) -Pepe-, A hiányzó energiát energiaitalokkal pótolják.
Eszméletlen milyen szinten működik a szómágia. A szervezet megterhelésén kívül semmit nem csinálnak ezek az italok, placebó csak, meg marketing.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz totron #74924 üzenetére
A Taurin+koffein+cukor azért ad egy rövid távú, érezhető lökést, de igen, egy egyébként is eltunyult ember ha ezzel megküldi még a szívét-máját-veséjét az elég komoly terhelés, nekem is van ismerősi körben akinek korábban szívritmus problémát okozott a túlzott energiaital+cigi+egész nap a számítógép előtt ülés.
Meg vízhajtó is, legalábbis én ha egyszer-egyszer valamiért ittam egyet régen, csak arra emlékszem belőle hogy utána óránként kellett vizelni...Én már a szagától is hányok ezeknek...
Egy futós mozgáselemzésen én is gondolkodom, képeken mindig borzasztóan néz ki a futásom meg bikefittingre amúgyis el akarok menni, akkor meglenne egy nap mindkettő.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
itouchfan
senior tag
válasz LanyUs #74921 üzenetére
Persze, ezeket szerintem fontos csinálni, de szerintem ebben az a legfontosabb, hogy mindenki számára egyéni saját képet mutat, hogy mit hogyan kell fejleszteni, mik a gyengeségek és persze mik az erősségek.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #74920 üzenetére
azt az 52kg-os testsúlyt 1 kézzel is 10percig bírnám plank-ban
Viszont ma laza 10k volt a tervezett menü, de becsúszott 2km 70kmh pofaszeles 4%os emelkedő....utána még a lejtőn is leszegett fejjel előre dőlve tudtam csak haladni
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
-
totron
addikt
válasz tomcica #74931 üzenetére
Remélem kifejlesztődik most már hamarosan egy futóbúra, mint energiaburok ami véd kutyaharapás, szél, meg zaj ellen. Lenne Mute gomb, meg Szél OFF, illetőleg a kutya is csak egy rágós masszát érzékelne fogazatával a vádli helyett. Korrabolálni is lehetne a cipőgyártókkal, mennyire legyen "szállós" az élmény, s plasztikus az összhatás.
(#74926) Alg, igen, a nap végén hátrébb vagy ezekkel. Engem még a jó kávé is kicsinál. Meg ingyenebéd sincs, mint tudjuk. Hiszem továbbá, hogy minden lórúgás/kényelmi turbó gyorsított - futó - lépésben visz minket a cukorbetegség felé. Inkább 2 perccel tovább elhúzódó csipairtás/rápislogás az aznap kezdetére, mintsemhogy tömjem a zsebét valaki másnak a saját káromra. Rendszerint túlnyúl a marketinghatás azon, mint amennyire az ember kontroll alatt tartottnak gondolja a vásárlást-fogyasztást.
-
Alg
veterán
Be is jelentkeztem nagypéntekre a soproni Ensport-hoz egy dupla élményre
jimpo: szerencsére benne van a link nevében az "eye" így meg mertem nyitni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Múlt héten 70 fölé mentem végre.
16,1 km 4:30’ 148bpm (03.21)
16,2 km 4:27’ 144bpm (03.22)
18 km 4:34’ 143bpm (03.24)
22,13 4:39’ 140bpm(03.26)Utolsó január óta rekordnak számít távban, már az első kilométerek 4:41-2-3 idővel sikerültek, mondom elengedem a sebességet. Hajnal 5kor óra állítással többet nem is várhatok. Szerencsére jött szemből a “Kenyeres” furgon szóval nem keltem későn. [kép] Utolsó 400m-en elkapott a havaseső ebben a szélviharban. Tegnapi evezés(18km 202W teljes idő 1:12h 2:00p/500m átlag) Adott egy löketet, hogy ma kimerészkedjek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én ma csak városokban futkároztam ügyintézés céljából. Volt távolság, így inkább gyaloglás helyett futottam. Két külön város, összesen 10.6km. Mindegy mi van, Pepe fut. Piszok nagy és olcsó ruhát átfújó szél volt, mondom kihagyom a futást. Aztán jutott eszembe, hogy lehet ezt ügyintézés közben is űzni, egy kicsit városnézegetős hangulatban. Kicsi én(belső hangom) , Pepe --> kicsi én.
-
törölt tag
nem gondolkodtál azon, hogy dobod a laza 120km-es hetet és dobsz egy 180-ast? Ki fogsz így hűlni, ha csak a 120-at mész.
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #74941 üzenetére
Ki kell deríteni, hogy túlterhelés vagy 1 rossz mozdulat okozta a sérülést. Egyre valószínűbb, hogy nálam az utóbbi. Kimenetel ugyanaz, sérülten használod azt a testrészt tovább ront a helyzeten.( rotatorkopeny szakadásánál olvastam: nejlonzacskót végtelenségig tudod húzni, ha van rajta egy pici lyuk, elég hamar ketté téped) Teljes gyógyulás után a túlterheléses sérülés esetén van némi rizikó, érdemes valamit változtatni a technikán, intenzitáson.
Novablast 3 review
Felmaratonig ajánlja aztán hozzáteszi, hogy 21kmert elhagyva is alkalmas. Superblast nagytestbér kishazánkban ritkaság számba megy na meg az ára is húzós.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Horgász topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest