Aktív témák
-
kubano
csendes tag
Hali,
nemrégiben vettem egy led lcd-vel szerelt full hd-s laptopot, aminek eszméletlen szép képe van, de most hogy már használom egy ideje, túlzásnak érzem.
15,6 colon ilyen felbontás mellett, gyakorlatilag olvashatatlanul kicsi minden, beállítottam win7-ben a dpi növelését (most 135%) , de nagyon sok alkalmazás ezt nem képes normálisan kezelni, kásásak a betűk, ikonok stb. A végeredmény eléggé torz, és a böngészőben is további nagyításokat kell beállítani. Béna az egész.
A probléma nem is ez, hanem hogy az 1920x1080-as felbontás után a következő megadható beállítás az 1280x720 ami meg már megint a ló másik oldala. Van rengeteg 4:3-as méret (de minek???), jó néhány 16:10-es, de épp 16:9-ből meg szinte semmi.
A megoldás az lenne, hogy 1600x900-at ráerőltetni a monitorra, és videolejátszáskor még mindig átkapcsolhat nagyobb felbontásra, annak még kell is. De ezt sehogy sem tudtam megoldani eddig.
Képernyő neve LG Philips LP156WF1
Képernyő azonosítója LGD0215
Adapter leírás ATI Mobility Radeon HD 4670Próbáltam szabványos és nem szabványos drivereket, catalystban felbontást hozzáadni (nvidiánál volt ilyen, itt nincs??), powerstripet nézegettem eddig de semmi előrelépés. Elvileg lenne mód EDID adatokból kiolvasott moddolt programot visszaírni a kijelzőhöz, de ezt nem erőltetném egyelőre.
Valakinek ötlet?
Aktív témák
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen notebookot vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Megszellőztette az új EPYC generációt az AMD
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- LG 38WR85QC-W 38" UltraWide Nano IPS Élmény, 144Hz-el és 1ms válaszidővel!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Gigabyte Aorus FV43U 43 hüvelykes, 144Hz, 4K UHD monitor
- Dell 24" 1920x1080 full HD - webkamerás konferencia monitor hangszóróval! - gyári garancia 2028ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged