Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• liszi70

nagyúr

válasz lapalapa #105279 üzenetére

"amikor a hang leválik a készülékről (hangfalról), önálló életet kezd élni. Amikor nem hiszed, -érted hogy ebből a cuccból jön a hang ott előtted. Na onnantól csak zenehallgatás."

Van ilyen, de 99%, hogy az akusztikai közeg, a rendszered alapegységeinek minősége, és legfőképpen a pszichéd okozza, nem a kondik összeblutackezése, vagy a lan-kábel ferritezése. :D

[ Szerkesztve ]

• FJC

aktív tag

válasz lapalapa #105279 üzenetére

"Nem tudom volt e már olyan tapasztalás, amikor a hang leválik a készülékről (hangfalról), önálló életet kezd élni. Amikor nem hiszed, -érted hogy ebből a cuccból jön a hang ott előtted. Na onnantól csak zenehallgatás.."

Mindíg tudom honnan jön a hang, légy nyugodt én is szeretem a szépen elsajátított sztereo élményt. De, soha sem gondolom, hogy ez a szférák zenéje.
    Ez egy egyszerű műszaki eszközön megszólaltatott kereskedelmi termék.
    A zene lehet jó és élvezetes akkor is ha picit problémák övezik. De a szar zene (lehet nyugodtan kimonva komolyzene is), nem válik jóvá azért mert mindenféle áltudományos kütyüt teszek mellé.
    Nagyon túl misztifikálnak egyesek bizonyos dolgokat. Eddig még csak az USB kábelből indult a vita, ha mindennek ekkora hatása lenne akkor a zenére (mint a kondenzációs kazánra is :) ) a végén 110 % hatásfokot érnénk el...
    Húzzuk már meg a határokat a fontossági sorrendnél.
    Nem akarom százalékokra bontani, de fontossági sorrend szerintem valami ilyesmi:
    1. Hangszóró/hallgató
    2. A zene mix minősége
    3. DSP korrekció (ha szükséges)
    4. Szoba kezelés
    5. Erősítő (főleg a minimális teljesítmény + tartalék, impedancia kezelés)
    6. DAC (tetszés szerinti (no NOS)
    ----
    7. RSC, egyéni szűrő
    8. Forrás eszköz
    ----
    9. Egyebek

"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."

Új hozzászólás Aktív témák