- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen széket vegyek?
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
slyind
csendes tag
válasz Alukard #3160 üzenetére
Ja, a 220V-ra gondoltam, de tényleg nem tűnt fel még nekem ilyesmi...
van vmi hotkey-es dolog amivel egyszerűen lehet allítgatni a fény-kontraszt...stb-t
ill inkább arra gondolok, h komplett beállításokat is lehetne-e billentyűhöz rendelni.
A dvd remegése is lehet, hogy normális?? ha a többi FS is ilyen akkor hiába cseréltetem a gépet...
[Szerkesztve] -
kekegsm
őstag
válasz Alukard #2282 üzenetére
Szerintem meg pont jo ez a War, mert a lamer user, aki benez ide, hogy milyen lapitopit is vegyen, az talan most elgondolkozik, hogy mire is fogja hasznalni. Nekem kollegam megvette a bika Dell XPS laptopot, aztan panaszkodott, hogy nagy, nehez, draga. Kerdeztem, hogy miert azt vette, mire kiderult, hogy a boltban mondta, hogy jatszani is akar, es ekkor azt ajanlottak, hogy erre az XPS a legjobb. O viszont passziansz, neha Civ3 vagy Empire Earth 2-vel jatszik.... Szoval neki boven eleg lett volna egy kisebb teljesitmenyu is. A masik srac, ismeros, epiteszmernok, de eddig csak papiron dolgoztak, most at akar terni szamitogepre, o megvette a leggyengebb, Advent markaju notit (Celeron 1.5 (nem mobil), 128 ram, 20Gb HDD, 14'' SVGA, CDROM !!!, floppy!!!, aztan csodalkozik, hogy alig lat valamit a CAD-jebol a kis kepernyon, meg lassu, mint a dog. Dehat a boltban azt mondtak, rajzolgatni eleg lesz az is, Paint barmin elmegy... (o annyit mondott, hogy muszaki es tervrajzok keszulnek rajta majd.) Szoval donteni is tudni kell.
Nekem szempontok voltak:
-2GHz es felette proci
-1Gb ram
-bivaly VGA
-15,4'' wide kepernyo
-b/g wireless, giga ethernet
-minimum 3 USB2, Firewire legyen
-DVD mindentiro (DVDRAm nem fontos)
-nagy HDD (100Gb)
-ar max 1200 euro
Ebben a kategoriaban volt egy Gericom, egy Clevo, meg ez. Ez volt a harom kozul a legjobb. Nekem nem voltak akkuido vagy torekenyseg elvarasaim, mert az elso honapokban pl soha nem volt akkun uzemeltetve vagy hordozva. De miutan egy kulfoldon eles keplekeny tud lenni (pl most, itthon vagyok ket honapja, majd novemberben megyek vissza), ezert egy asztali nem volt jo megoldas.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
parandroid
félisten
válasz Alukard #2282 üzenetére
Akinek csak az számít egy notebookkal kapcsolatban, hogy mennyibe kerül, az mégis miért kérdez egy hardver fórumon? Ha pedig megteszi, akkor ne legyen meglepve, ha azt a választ kapja, hogy a legolcsóbb néha bizony nem is olyan jó buli.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Vajar
csendes tag
válasz Alukard #2227 üzenetére
CoolPad! Valami ilyesmire gondoltam én is. Hol szerezted? Mennyiért? Mennyit segített neki? Játszani úgyis csak otthon szoktam, és akkor meg lehet rajta. Ha nem játszok teljesen korrekt a hőmérséklet. Everest szerint a proci 25-29 fok (a környezeti hőmérséklettől függően), a vinyó kb 40.
Az alsó ventinél meg megnézem azt a fóliát. Bár nem rémlik, hogy ott lenne bármi ami gátolná a légáramlást. De azért utánanézek. THX
Vaj
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz Alukard #2241 üzenetére
A konzumer notebookok épp az ilyen véleményekre építenek.
a) Az enyém nem romlott el, tehát jóka FuSi-k.
b) Az enyém elromlott, dehát biztos csak beleválasztottam, és különben is egy BMW is elromolhat.
Az igazság az, hogy egy átlag otthoni usernek nincs rálátása a hibastatisztikákra. Aki számon tudja az ilyet tartani, az egy nagyobb cég, ahol vesznek egyszerre pá tucat gépet, és fontos céges adatokat, bizalmas információkat tárolnak rajta, és minden egyes meghibásodás munkaidőkiesést jelent. Ezek a cégek rá sem néznek az otthoni felhasználásra szánt konzumer gépekre, hanem úgynevezett business class notebookokat vesznek. A FuSi-nak is van nekik szánt sorozata, Lifebooknak hívják.
Az Amilo pontosan ugyanaz a csak tessék-lássék tervezett, költséghatékony módon és alkatrészekből összeállított, fröccsöntött színes műanyag, mint az Acerek szinte bármelyike, vagy az Asus olcsóbb modelljei, ami sem a minőségérzetnek, sem a megbízhatóságnak nem tesz jót.
Ha már mindenáron belépőszintű, olcsó otthoni gépet szeretnél, akkor IBM, HP vagy Dell (ebben a sorrendben), minél több garanciával (3 év).
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
HotShot
csendes tag
válasz Alukard #2238 üzenetére
kosz
Mivel te meg keke szaktekintelyek vagytok az FuSi Amilo A1667G témaban , ezert oromomre szolgal hogy ilyen gyorsan valaszoltok.
Most a weblapon nem latok semmilyen mas opciot, kene írnom nekik mailt ? Nagyon megtetszett ez a szeria,meg lanra is lehet vinni ha ennyire jol futnak rajta jatekok.
Olvastam egy regebbi keke hozzaszolast ,a hol azt irta szamit milyen a proci mert lemertek haverjaval(3200+) és vagy 40% kulombseg volt.
[Szerkesztve]http://www.hungariankempo.hu/
-
Vajar
csendes tag
válasz Alukard #2223 üzenetére
Helló!
Nem konkrétan erre a hsz-r válaszolok, csak kapcsolódik ehhez. A hőmérséklettel kapcsolatban. Nekem is kb 55 fokon megy a gép, ha meghajtom (bár az oblivilion alatt felmegy 65-70 re is.) Az oké, hogy engem nem zavar (nem égeti le a kezem), meg a ház sokat felfog belőle, de nem lehet, hogy a rengeteg alaplap hiba az fs-eknél pont amiatt van, mert egyfojtában marha meleg van a gépben? Ok, hogy a proci, meg a vidkari bírja a meleget, de a környezetében lévő alkatrészek?
Valaki azt mondta nekem itt a fórumon, hogy ne törődjek vele, ki van ez találva, de valahogy engem akkor is zavar, és még mindig idegesít, hogy sok fusi tulajnál, az alaplap megy tönkre. Szerintem ez akkor is a hitvány hűtésnek köszönhető. Mondjuk én az asztali gépemhez viszonyítok, ami nyélre tépve se megy 45 fok felé. Igaz abban víz van Valami hűtőrendszert a notira is kitalálok...... De mit? Lehetne alulról adni neki hideg levegőt, de nemtom az mennyire használna. És csak fix helyzetben menne. Mert hát egy plussz hűtést nehéz lenne cipelni.
Na jó hosszúra sikeredett ez a hsz is. Sokat jár a szám, kezem
Üdv: Vaj -
Csepy
őstag
válasz Alukard #2205 üzenetére
Rosszul tudod!
Amikor szbályos négyzetek vannak a nyákon, azt hívjág BGA-nak.
Ha téglalapok vannak, az a TMOS (még régebbi, de ugyanígy néz ki: TSOP) tokozás. A TinyBGA, az a Kingmax bejegyzett fantézianeve az ő BGA-s memójukra.
Én, amikor megkaptam az 1667G-met, akkor 1*512MB Hynix D4 chipes BGA memória volt benne alapból, szóval nem értem a dolgot. (Igaz, hogy annyira egy ratyi gép volt (tele hibával és minőségileg sem volt valami jó), hogy inkább visszaküldtem és vettem egy Sony VAIO-t, amik így ég és föld, illetve föld és ég, ebben a sorrendben.)Regards: Csepy
-
KrAt
veterán
válasz Alukard #2181 üzenetére
Amúgy a mobil cerkák nem olyan rosszak, mint sokan hiszik Amúgy meg ahogy mondod: ki mire használja.. Nekem elsősorban az ár volt a lényeg, mikor vettem, és hogy hordozható legyen.. Komolyabb cuccokra itt az asztalim, hordozhatóságra a noti. De teljesen egyetértek veled
(amúgy nagyon baba a notid )
Atesz a fősuliról -
Zoli99
csendes tag
válasz Alukard #2190 üzenetére
Köszi!
Írtam nekik, hogy mi a baj, erre gyorsan jött a válasz, hogy alaplapra van integrálva, ennek a cseréje pedig 185k + áfa !!!!! Azért hülye nem vagyok, az egész gép ha ér 100k-t a már jó. Másrészt nem érted hozzá, de nelehet ''simán'' leszedni, aztán egy másikat odatenni?
Na mindegy.money's our first priority
-
kekegsm
őstag
válasz Alukard #2181 üzenetére
En is AMD parti vagyok egyebkent, pedig par honapot lehuztam az Intelnel is, de hulye a hozzaallasuk is...
Egyebkent a Core procik (1-2) nem is rosszak, mar annak idejen is ment a balhe belul a P4 miatt, mert nem a mernokok dontese volt a dolog, hanem a marketinge es a penzugye (olcsobbnak tunt, mint a PIII fejlesztese, meg nagyobb durranasnak, csak zsakutca lett a dolog.)Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
devast
addikt
válasz Alukard #2104 üzenetére
Én i855gm-el (egyel régebbi mint 915), vígan nfs4(road challenge)/nfs5(porsche2000)-ezek Majd ha lesz kedvem kipróbálom sim city4-et is, bár sok esélyt nem látok rá, hogy jól menjen sims sztem felejtős, viszont bármilyen 2000 körül megjelent játék megy simán. Nem 2005-ben kezdtek el játékokat csinálni tudniillik. Csak a neked megfelelő régebbi darabra kell rátalálnod Pl én nemrég újra elkezdtem ufo1/2-őzni, meg transport tycoon deluxe-ot nyomni. dos, 640x480 kell neki, simán megy
-
kekegsm
őstag
válasz Alukard #2081 üzenetére
En Netgear-t ajanlok mindenkeppen. Foleg a Rangemax jo, de a sima g-s is szuper. Van vele tapasztalat, sokkal jobb, mint a Linksys.
Biztonsagi beallitasok:
1. Mac szures (allowed devices)
2. WEP, WPA legyen
3. SSID broadband kikapcsolhato legyenLépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Mado
csendes tag
válasz Alukard #2036 üzenetére
Hellotok!
Köszi, a tanácsokat, véleményeteket, akku ügyben!!
Elég sok rosszat irtok a FuSi gépekről.
Tényleg ennyire rosszak lennének????? Vajon más márkákkal is akad gond?
Nekem egy hetes a gépem, eddig tetszik, bár kicsit hangos, ha beindul a venti és jó meleget fúj ki /billentyűzet azért nem melegszik/
Munkahelyemen Acer gépek vannak, azok csendesebbek, de jóval drágábbak.
Szerintem rengeteg FuSi gépet adnak el, legalábbis a nagy áruházak tele vannak vele.
Nem hiszem, hogy minddel gond lenne. Vagy igen?
Üdv: Mado -
morfondőr
őstag
válasz Alukard #1881 üzenetére
Lecsavarozod a hátlapot és ki kell szedni azt a műanyagot. Én még a noti hátulját is megemelem két kisszótárral hogy jobb legyen a levegőáramlás. Vigyázni kell ilyennel! Ha nem akarod szétszedni, akkor vidd be garis szervízbe. Volt egy olyan noti itt a PH!-s hírekben asszem, ahol az összes darabnál elfelejtették ezt eltávolítani. Tehát előfordul ilyesmi.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
morfondőr
őstag
válasz Alukard #1826 üzenetére
Age of Empires 3-at próbáltad már a gyári driverrel? Nekem is csak annál volt olyan gond, hogy a növényzet árnyékai négyzet alakúak voltak, és nagyon zavart! Más játéknál nem vettem észre hibát. De az AoE-vel sokat játszok, ezért kellett más megoldás.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
lodovik.is
csendes tag
válasz Alukard #1407 üzenetére
En is notivasarlasban gondolkodom, ugyanebben az arkategoriaban. A aksija eleg gyenge, es a proci 256k L2 chache se sok, raadasul ha jatszani akarsz, akkor a videokari sem lesz jo. En valoszinuleg ezt fogom megvenni: [link]
40 ezerrel több nettoba, de cserebe X700as kari van benne 128 MB sajat memoriaval, A proci egy Mobile AMD Mobil Athlon64 3200+, 1 MB L2 cache, es aksija is kihuz hivatalosan 2 ora 10 percet.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ford topik
- RAM topik
- Automata kávégépek
- Hogwarts Legacy teszt
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Kishibás Lenovo Thinkpad L580 (i5 8th, 8 GB ,256 SSD, FHD) lerazás! AkciÓÓ!
- Új MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Zsír Acer Nitro V16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest