- OLED TV topic
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
nem nyúztam még igazán, meg meghalt a kártyaolvasóm és nem látom a kártyám tartalmát, vakon formázni meg nem akarom, szóval egyelőre takarékon van. de biztos elégedett leszek vele, egy év ricoh gxr p10 és két év fuji x10 után...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
jól néz ki a gyári tok is, de fekete, én meg vmi rozsdabarnát szeretnék, azért vettem fekete vázat, mert a kettő együtt szép. fekete tokhoz inkább ezüst váz dukált volna.
garizból is csak tök sötétbarna van, árban ugyanúgy egy huszas, mint a gyári. húzósak ezek, sajnos, igazából nem is értem, hogy miért.
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Zazi #10548 üzenetére
mire jön az x-t2, sok apróság lesz, amin javítani tudnak, ilyen a világ rendje. ami engem illet, a jelenlegi árukon úgy sem lesz egyik sem, azért is vettem x30-at, de az x-t1 keresője nekem mindent feledtetne
-
HÁZIGAZDA
válasz #01758976 #10539 üzenetére
volt már ilyen gépem, azért mindig fárasztó az evf egy idő után sajnos. hát, ez van, mindent nem lehet, nyilván sokaknak kell a kisvaku, én már csak ezért is beáldoznám boldogan. bőrtokot még érlelem, de amúgy ez tetszik. expógombot még nem is néztem.
-
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, meleg van, de már nem sokáig. türelem, nyugalom, ennyit már fél lábon ugrálva is kibírunk! ÉLJEN NORVÉGIA!
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #10520 üzenetére
mindegy is, mert nem ez a fő szempont nekem az rx100 mellett vagy ellenében, hanem a többi. a szenzor több mint elég nekem. illetve ez nem teljesen igaz, inkább úgy mondom, hogy végre egy minimum szintet megütő lapka van a kompakt gépekben is. a fuji 2/3" x-trans talán csak alulról súrolja, de valamit valamiért.
ezzel együtt, hogy ha választhatnék, hogy az x40 inkább 1"-os lapkát és ugyanúgy 28-112 obit kapjon, kicsit nagyobb méretben, vagy tartsák meg a 2/3"-os lapkát és egy 24-120 mm menjen rá azonos (vagy kicsit kisebb, mert az x30-ban már kicsit sok az anyag, nehéz a fogásához mérten) méretben, az utóbbit választanám.
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #10510 üzenetére
az első rx100 még nem bsi volt, kb. 1 fé javulást hozott a m2. az x-trans meg erőn felül üt azért, miközben eleve 1 fé van csak a fuji és a sony között. de ezzel együtt én is a sony lapkát kérném ugyanebbe a gépbe, ha lehetne, de nem lehet, akkor ott másnak kéne mennie, például 112 mm/f2,8 helyett kapnék 100 mm/f4,9-et, jóval rosszabb rajzzal. nálam ez tényleg sokkal fontosabb szempont, mint a szenzor, az egy ideje szinte egyáltalán nem érdekel.
persze ha csupa fehér égboltot lőnek csak a fujival, az zavarna, de tudom, hogy nincs ilyen gond vele.
-
HÁZIGAZDA
ami az x-t1-et illeti:
- belenézel a keresőbe, és már ott meg vagy véve
- az af kifejezetten jó, nem tudom, hogy miért mondod, hogy gyenge
- formára is jó, szép, funkcionális (a retró féltéglát én sem szeretem, ahhoz képest a nex űrtechnika, az a6000 formája nekem tökéletes volna, igaz, lehetne picit magasabb és picit több hely a marcsi és a bajonett között. de az x-t1 szintén nagyon rendben van)szóval egy x-t1 + 35 kombót majd egyszer próbálj ki azért
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #10506 üzenetére
x30 kontra rx100 (pláne a first gen):
- szenzorban alig van különbség (jó az x-trans, erőn felül teljesít, míg pont a 1st gen 1" még so-so)
- az rx100 nekem egy vacak kompakt kezelésre, ez mindenképp kiejti (egyetlen gépnek kell, szeretném normálisan használni, a pöcökzoom eleve kizáró ok, manuális zoomot akarok, meg dedikált tárcsákat)
- dönthető lcd
- evf (és milyen pazar evf az!)
- af (nagyon ott van az x30 szerintem)
- videó nem kritikus számomra, elég jó a fujié is (1080p/60)
- obi! (nyomába sem ér a fujiénak a sonyzeiss, ez saroktól-sarokig éles, nyitva is, fényerősebb is)mondjuk elsőre ennyi. igazából nem tudom, hogy miért kéne szeretnem az rx100m1-et, csak az ára tetszik, még a méretének sem örülnék, mert nem szeretek körömmel nyomkodni gombokat, pöcökkel zoomolni (túlhajtja, visszahúzod stb.), f4,9 nem pálya ekv. 100 mm-nél stb. stb.
az rx100m4 tetszik, de ott sem a kezelése, hanem a tudása. ha ugyanannyiért lett volna, mint az x30, akkor lehet, hogy arra megyek rá, de egyébként még akkor sem biztos.
-
HÁZIGAZDA
x30 userek: bőrtok? markolat? csak hogy diszkáósan kérdezzek
-
HÁZIGAZDA
na, ez az x30 kereső viszont igazi fujis, pazar. nehéz belátni, kár, hogy nem nagyobb és kényelmesebb a belépő pupilla (tojok a kisvakura, lehetne az egész helyett egy megakereső), de frankó. szépen letakaríthatóak az ikonok, gyors a frissítés, visszahúzhatók a színei. ja, és forog, ha forgatom a gépet
a menü az nekem teljes káosz, muszáj lesz átolvasni a használatit. de mindent összevetve sokat tudó gép ez, komoly.
-
HÁZIGAZDA
na, meg is jött. sok minden tetszik, de két dolog eléggé zavar. az egyik, hogy az evf pupillanyílása p.csafüst, guvadni kell, hogy belásd jól (pedig marha jó minőségű). a másik a fogása, az x10 sokkal szellősebb, kényelmesebb volt, ezt már túlzsúfolták, húzza a kezet. kézben az x10 jobban esett, sokkal.
nyilván minden másban agyonüti (mínusz dr400 dinamika, de cserébe itt van felbontás).
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #10428 üzenetére
az x10-et nagyon szerettem, ez meg kb. mindenben jobb. dinamikában nem, de igazából az x10-nél is megutáltam a dr400 módot a végére (hülye záridő, hülye hisztogram stb.). jobb felbontás, dönthető lcd, frankó evf, jobb af, jobb aksi. a jobb stabit nem is tudtam, azt hittem, az obi ugyanaz.
-
HÁZIGAZDA
válasz Elektrosokk #10424 üzenetére
azt nem mondtam, hogy fotózni is fogok vele
-
HÁZIGAZDA
asszem én is eddig bírtam a fujitlanságot és visszatérek egy x30-cal, ha minden jól megy...
-
HÁZIGAZDA
válasz DonRazzino #10309 üzenetére
a d5500 nekem is tetszik, főleg, hogy a qrva jónak ígérkező 16-80/2,8-4 nikkor is van hozzá (mégegyszer annyiért, sőt). ez van, drágák ezek mind
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #10307 üzenetére
oké, csak egy d5500-at (ami egyébként dettó túlárazott) drágább gyártani, mint az x-t10-et. ez utóbbi azért drága, mert csak. és igen, az 500e ft-os x-t1 kithez képest olcsó és hurrá, de az meg végképp elmebaj. persze tudható, hogy a fuji igyekszik felfelé pozícionálni magát, azt meg épp így kell.
de elfogadom, hogy csak nekem érnek ezek az izék sokkal, sokkal kevesebbet.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #10302 üzenetére
a 16-50-es kit a legjobb vétel szerintem jelenleg. amúgy tényleg korrekt, bár tegyük hozzá, hogy abszolútértékben egyik sem olcsó, sőt. egy dslr sima kitnél hörögne mindenki ugyanezen összegre, holott azt drágább előállítani.
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #10296 üzenetére
ez azon felül értendő. tényleg csak cukorka, viszont a bor közben bevitt savat rögtön helyben semlegesíti. nem csodaszer, azért picit engem is felrúg a bor aztán egy-két napig (sok lesz a sav), de nélküle nem bírnék inni soha, vele meg igen. de sajnos nekem is érik egy újabb emozul-kör
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #10259 üzenetére
tényleg, az az egy nincs. van minden, de tényleg minden. pajzstetű, még a rohadt nyírfák is tetvesek, esküszöm én még ilyet nem láttam. legközelebb úgy költözünk valahova, hogy nem azt nézzük, hogy van-e elég szoba, jó-e a kéró, hanem megnézzük, jó termékeny-e a talaj
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #10222 üzenetére
túl nagy különbségekre azért nem számítanék. lehet, hogy csiszolják a jpg motort, de azt meg illene odaadni fw updeátban a többinek is.
iRico: ne viccelj, az x-t1 egyik fő zsiványsága, hogy ha állóképet csinálsz, annak megfelelően feliratozza az evf-et. semmilyen más váz nem tud ilyet. az x-t10 tudja vagy nem?
-
HÁZIGAZDA
válasz Elektrosokk #10219 üzenetére
ugyanaz a szenzor van az összes fuji vázban (kivéve x-a sorozat), egy tesztben ezt a kérdést így ennyivel el is intézném
-
HÁZIGAZDA
azt nem hiszem, hogy 24 mp-ről visszalépnek, inkább mennek ők is felfelé. amúgy ez az új lapka elég brutális tempót tol, kb. fullhd videó 240 fps-sel? wow
eléggé oda kell tennie magát a fujinak az x40-hez, ha majd versenyképes akar lenni...
-
HÁZIGAZDA
bocs, de a részigazságod mellett ezt egész egyszerűen nem tudhatod, mivel nem te hozod a döntéseket a nikonnál. emellett az f1,8-as sora a nikonnak eléggé teljes, egy nagylátó hiányzik neked dx-hez, fx-hez az sem.
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #9597 üzenetére
akinek pont az aps-c kell ahhoz, hogy megoldja a háttérmosást, az akkor ne vegyen kisebb szenzoros gépet. aki a nikon 1-gyel is meg tudja oldani, az meg vegyen. van korlát a kisebb szenzorral, persze. de azért látnám azt a sok-sok képet már, amikor valakit egyértelműen a technika korlátozott...
amúgy meg tényleg deja vu, a 4/3-os szenzorral kapcsolatban már többször lement ez a kör. aztán most meg mégis csak mosódnak a hátterek azzal a 45/1,8-cal, a 75/1,8-ról nem is beszélve. a nikon 1-nél sem a szenzorral van a baj, hanem azzal, hogy nincs se 45/1,8, se 75/1,8...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ebben bár lehet valami, de vegyük észre, hogy az mft-t anno a szenzorméret miatt ugyanígy hisztizve temették, aztán ma már akkorát léptek a szenzorok, hogy a kurrens mft lapka bőven jobb, mint pár éve az összes aps-c volt. ugyanez lesz a sorsa az 1"-nak is, ha azzal is tudsz vidáman iso 6400-ban is fotózni, egész biztosan olyan lesz, ami gondosan a kukának lett tervezve?
a nikon 1 szerintem a legfélreértettebb fotós dolog jelenleg
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #9558 üzenetére
mondjuk a nikon d5500 nekem jöhetne is, de jó, ha százat ér, tényleg nevetséges az árazása.
-
HÁZIGAZDA
nem hiszem, hogy többet tudhat, mint az x-t10, úgy értem, hogy akkor az is kapja a cuccokat, sőt. de az biztos, hogy ha aktualizálják az x-e2-t, akkor leginkább az ár dönt majd közöttük, az pedig tényleg az x-e2 malmára hajthatja a vizet.
amúgy engem már csak az ár tart vissza egy x30-tól, úgy döntöttem.
-
HÁZIGAZDA
válasz #01758976 #9516 üzenetére
pedig menő lesz szerintem. inkább az a baj, hogy újabban a szenzorméret a divat, a zoom kárára (nem kell olyan jó átfogás és/vagy rajz, a lényeg, hogy minél nagyobb legyen a szenzor és speckók szerint fényerős a zzzzzoom). ergo nem lesz x40 penge 24-120/28-200-zal , helyette kap majd valami nagyobb lapkát és örülhetek, ha marad a 28-112.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #9514 üzenetére
Nekem egy elég
-
HÁZIGAZDA
okok, engem csak az bosszant, hogy vérkomoly, megarúmorként hozza a site, itt is mindenki azonnal elkezd kombinálni, miközben ez egy olyan világ, ami egyetlen embert nem érint a fórumból. és tényleg inkább foglalkoznának azzal, hogy kompakt méretű zoomjaik is legyenek. annyira szarok úgy sem lesznek képminőségre, mint egyes konkurenseiknél.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #9508 üzenetére
Jó, de szenzorgyartast felepiteni nem 1-2 éves beruhazas. Bármit is találnak ki, max. ennyi előnyük lesz, mielőtt egy igazi szenzorgyarto is csinálni kezdi.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #9506 üzenetére
Az a forradalom is max. 1-2 évig tartana
-
HÁZIGAZDA
válasz Elektrosokk #9461 üzenetére
ma a canon sajtón épp a bazilika tetejéről fotóztunk, amikor kiszúrtuk, hogy az egyik tetőteraszon egy ilyen sunácsit világítanak és lőnek vadul. rögtön előkerültek a 100-400-ak
-
-
HÁZIGAZDA
jól sikerült darab, és fura módon az x-t1 mellé téve az x-t1 már ódivatúnak hat (helló, arn! ). méretre is szépen csökkent, igazi pana g3 (helló, mercutio! ). viszont az x-t1 evf-je azért... szóval nekem AZ kéne! egy ideje nem is evf-ezek, de ha már van, az legyen olyan, hogy visszaszoktat (helló, parci! )
-
HÁZIGAZDA
nagy tereket befogni panorámázással kell, a nagylátó - szerintem - inkább a tér nyújtására való. azzal meg elég jól tudsz játszani annak függvényében, hogy a közeli téma mekkora és mennyire van közel. ez itt ekv. 35 mm.
de az biztos, hogy ha van 18 mm-ig nagylátód, az több lehetőséget ad, inkább csak meg akarom védeni a klasszikus 24, 28 mm-eket, mert kis munkával azért nagyon látványos képeket lehet úgy is csinálni. sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest