Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #20082 üzenetére
Persze, az emberek különbözőek, kinek mi jó és mi rossz. Nekem személy szerint must-have egy kihajtható LCD-t, szinte nincs fotózás, ahol ne használnám. Nálam az E2 ezzel kiesne, ez ennyire szubjektív. Egyik sem szar hulladék vagy jó.
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #20079 üzenetére
+1
Persze, nem mondom, hogy nincs sok jobb váz az X-T10-nél vagy hogy a 23f2 az objektívek netovábbja, de azért ilyen fröcskölődően lefikáztni őket...
Egyáltalán nem rossz darab egyik sem, abszolut meg van a helyük a fotózás világában.Remélem nem veszik az ilyen hozzászólásokat túl komolyan azok, akik fórumokról tájékozódnak.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #19973 üzenetére
Bocs, most látom, hogy már 500 EUR-ért veszel szalonból, garanciával újszerűt, tehát magánszemélytől még kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz hp1950 #19939 üzenetére
Nekem 4db Patona Premium van bő fél éve, igaz, X-T1-ben használom és hobbyzni, de eddig maximálisan elégedett vagyok. Én sosem nézegetem, hogy mit mutat a gép aksiszintnek, portrézok, és ott nem kell gyorsnak lenni, bármikor tarthatok egy perc szünetet aksit cserélni.
Van egy gyári aksim is, ugyan pár hónappal öregebb és fej-fej mellett nem hasonlítottam össze őket, de többször az volt az érzésem, hogy a Patona Premium tovább bírja...Minden esetre ha nem vagy nyomás alatt, hogy bármelyik pillanatban képeket produkálj, és nem csak egy szál aksival indulsz útra, akkor nem biztos, hogy a gyári megéri a többszörös árat...
-
Alabástrom
senior tag
válasz jlaudio #19918 üzenetére
Még az XT-1 vs XT-2 témára annyit, hogy új XT-1 ma már szerintem semmiképpen, használtan viszont nagyon baráti áron megkapod és hobby célra szerintem az XT-1 elég (kivéve ha valami perfekcionista techno-buzi vagy ). Ha profi munkához kell, akkor viszont mindenképp a 2-es, jelentősen gyorsabb, pontosabb és munkához a redundáns SD is kell.
-
Alabástrom
senior tag
válasz jlaudio #19918 üzenetére
Bár úgy látom már nagyjából mindent megválaszoltak, de kis kiegészítés:
"Ha expozició korekciót állitasz a gépen, annak a hatását a képre azonnal látod az EVF élőképén anélkül, hogy exponálnál?"
Ahogy neked tetszik. Beállíthatod úgy is, hogy a majd elkészült képet mutassa az EVF (azaz az expo-korrekció hatását is látod), de ha akarod beállíthatod úgy is, hogy "az objektív előtti valóságot" mutassa (azaz akármilyen expoértékeket állítasz be, mindíg szép tisztán, világosan látod a témát amire épp célzol. Ez többek között akkor jó, amikor vakukkal fotózol manuál módban és az első beállításnál csak nagy feketeséget mutatna az EVF)
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Godox TT685F-el milyen tapasztalatok vannak már a Fuji világában?
LaciAmikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Köszi mindkettőtöknek!
(A táblázat meglepő, azt hittem, minden objektívnek ugyanolyan arányban változtatja egy közgyűrű a paramétereit, érdekes, hogy van, aminek jobban, van, aminek kevésbé.)Illetve még egy kérdés - Logikusan úgy képzelem el a közgyűrűk működését, hogy mivel eltávolítják az objektívet a szenzortól, így az objektívből kilépő tölcséres fénynyalábnak csak a közepe esik a szenzorra, a többi szétszóródik a szenzor körül. Ennek ellenére nincs jelentős minőségromlás?
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
A két makró-közgyűrű közül mi értelme van a kisebbnek (Fuji márkanév alatt ugye az MCEX-11 és MCEX-16)? Torzítják a képet és a kisebbik kevésbé torzít vagy mi?
(Buta kérdés, de soha nem használtam makró közgyűrűt... )
-
Alabástrom
senior tag
válasz DonRazzino #19636 üzenetére
Egy Nissin i60 vs Godox AD200 összehasonlítás engem is érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Nemá, ez komoly, hogy nektek nem hiányzik, hogy a fényképezőgépeteken el tudjátok olvasni az emailjeiteket??? Pedig dekirálylesz pár év múlva, hogy fotózás közben csak csippan a kamera, és az EVF-ben megjelenik a friss email.
Szerk - aki nem hiszi, nézze meg a "Hülyék Paradicsoma" című filmet. Forecast.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Dolphin #17329 üzenetére
És még add hozzá a víz alatt is érvényes biztosítás árát, mert ezeknél a komoly tokoknál is van reális esélye a beázásnak.
Plusz ha már ilyet vesz valaki, akkor valószínűleg 1 méternél mélyebben akar fotózni és szép, szines fotókat akar, tehát akkor UW vakuk is kellenek, az sem olcsó.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17174 üzenetére
Szürkeimportos, vadi új, 1 év garanciával 437 EUR.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #17163 üzenetére
Ezt természetesen nem sheratan-nak szántam.
Amúgy ráguglizva a témára, teljesen normális az enyém. De azért kíváncsi lennék, van-e olyan, akinek a képszélek is élesek f/1,4-en (nem a sarkok).
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #17161 üzenetére
23 f/1.4 tulajok!
Sok helyen olvasni, hogy a 23 f/1.4 borotvaéles teljesen nyitva is széltől szélig. Ma érkezett meg az enyém, és bizony ez f/2.8 alatt nem igazán éles a széleken. Kb olyan, mint ebben a tesztben (vagy inkább még életlenebb).Kérdés, hogy ekkora gyártási szórás lenne, és van olyan darab, ami éles a széleken is teljesen nyitva, vagy csak túloznak, akik azt mondják. Nektek mi a tapasztalat?
-
Alabástrom
senior tag
válasz Dolphin #16910 üzenetére
Isten ments, hogy szítsam a vitát, úgyhogy apróbetűs megjegyzés, hogy b.vr szerintem is elsősorban a téves nézeteket igyekszik helyrerakni.
Azért lássuk, be, hogy sok elég szélsőséges és vitatható kijelentés hangzott el az IBIS-ről is, meg arról is, hogy hogyan KELL fotózni, szerintem tök jó, ha az ilyen szélsőséges megjegyzésekre jön egy ellenvélemény is, mert különben sok read-only fórumozó szentírásnak veheti.Szerintem ezzel zárjuk is le a vitát.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Dolphin #16863 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy 1 fix vs 50-140. Vannak helyzetek/helyszínek, ahova a lehető legkevesebb cuccal megyek.
De ezt komolyan át kellene gondolni... IBIS-el számomra egyértelműen inkább a fixek, úgyhogy ha eddig vártam, várok tovább. Azért most sem rossz a helyzet, nem vagyok rákényszerülve, hogy lépjek valamit.Az 50-140 valószínűleg inkább csak akkor érné meg, ha a hosszabbik végét használnám sokat.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Dolphin #16861 üzenetére
Mert a fixeknek nagyobb a fényerejük (az 56-osnak már jelentősen), így IBIS-el már azok felé hajlanék. Ráadásul SOKKAL kisebbek. A 135mm ekvivalensnél hoszabb nekem nem igazán kell.
Valószínű nagyon hamar ejteni is fogom az 50-140 ötletét. Kevés fényben sem nyerek annyit az 56-oshoz képest, hogy érdemes legyen váltani. Inkább a 85mm ekv.-nél hoszabb gyutávról mondok le, mint hogy cipeljem azt a böszme nagy dögöt.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Hmm, eddig valahogy meg sem fordult a fejemben az 50-140 f/2,8, de lehet, hogy komolyan el kellene gondolkoznom rajta... A 90 helyett akár jó is lehet, az 56-ot nem feltétlenül érné meg beáldozni... Csak enélkül az áldozat nélkül drága.
(bezzeg ha leváltom az 56+90-et egy 50-140-re, akkor tuti pár hónapon belül bejelenti a Fuji az IBIS-t )
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #16840 üzenetére
Na, még mindíg puffogok a hír hallatán, hogy a Fuji nem szándékozik IBIS-t fejleszteni... Ha a Sonynak volt elég hely a szenzorstabi mozgásterének, akkor a Fujinak is illene:
Most már tényleg abbahagyom...
-
Alabástrom
senior tag
Bocs a sok offért, kibosszankodtam magam, maradok a Fuji-nál. Szeretem és kész.
Remélem a vevői nyomás győz, és lesz majd stabi is.[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #16838 üzenetére
Akkor a Sony hogy oldotta meg? Az első A7-ekben sem volt stabi, illetve náluk még kisebb a mount a szenzorhoz képest...
Másrészt szerintem a peremsötétedés még mindig jobb, mint a bemozdult kép vagy a sok zaj a magas ISO miatt.Az a baj, hogy a Sony nem csak drága, a kezelhetősége sem annyira bejövős, nagy és nehéz is, meg az egyik kedvenc gyutávom a 135mm tudtommal náluk még mindig nincs... Aműgy az árakban nem vagyok otthon, de egy A7ii tudtommal kb ugyanannyiba kerül, mint egy T2, és a Zeiss fixek sem olyan brutálisan sokkal drágábbak a jobb Fuji prime-oknál.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz madgie #16835 üzenetére
Én olvastam olyan cikket, ami szerint a Fuji vezetősége cáfolta a hírt, miszerint érdeklődnének a középformátum iránt. Ez akkor volt, amikor már mindenki arról beszélt, hogy a Fotokina-n bemutatják a KF-et. De persze simán lehet, hogy a cikk amit olvastam kamu volt.
-
Alabástrom
senior tag
válasz taranis #16833 üzenetére
Egyébként ez a hivatalos Fuji válasz már csak azért is bullshit-nek tűnik, mert miért ne dönthetné el a user, hogy ő kikapcsolja a stabit a legjobb minőség érdekében, vagy bekapcsolja, mert kell, és inkább vállalja a sarkok sötétedését. (Épeszű ember úgysem a kép sarkait nézi, sőt, nagyon gyakran még fel is dobja egy kis vignett akár utólag.) Ezzel az erővel kivehetnék az ISO 800 vagy 1600 fölötti értékeket, mert nekik a minőség az első.
És a Fuji-nak is az a célja elsősorban, hogy eladja a kameráit, márpedig a vázstabi szerintem nagyon komoly piaci igény lenne. Így szépen lemarad a konkurenciától.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz taranis #16833 üzenetére
Akkor vagy elkezdek gyűjteni Sony-ra (érdekes, nekik sikerült összehozniuk a kis mount + kiváló képminőség + stabi dolgot), vagy majd az X-T3-nál várható még +1 FÉ-nyi ISO előnnyel beérem. (Az a jelenlegi cuccomhoz képest már +2 FÉ, azért már esetleg érdemes lehet váltani).
Remélem ez a hivatalos válasz a Fuji managereitől pont annyira hiteles, mint tavaly az, hogy a Fuji-t nem érdekli a középformátum.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz madgie #16829 üzenetére
Miért ne lenne 4K videó? Ha már a T2-nél sikerült összehozniuk a hűtést hozzá, akkor nem hiszem, hogy direkt piaci hátrányt csináljanak maguknak azzal, hogy kihagyják.
Azért a stabi eléggé hiányzik a hosszabb fixekből. Én szinte biztos voltam benne, hogy azért nem tettek az 56mm-be és főleg még a 90mm-be sem, mert már dolgoznak a vázstabin és az X-Pro2 X-T2 párosban lesz. Tévedni emberi dolog, nálam meg már lassan szokás is.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #16830 üzenetére
Szerintem sem lesz vázstabi, azért írtam. Leghamarabb az X-Pro3-ban, ha egyáltalán...
Sajna ez eléggé hiányzik, mikor anno kiderült, hogy az X-T2-ben sem lesz, elgondolkoztam a Sony-ra váltáson. De inkább még várok, eléggé megszerettem a Fuji-t, meg hát a lottón sem nyertem.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Beiglee #16805 üzenetére
"...ahol hozzáértők segítenek..."
Egy fórumon ezt sosem tudhatod biztosan...
És vigyázz, ne menj el túlságosan a technikai oldalra. Ez a túl sok fórumozás másik nagy veszélye.A szóba került gépek minőségre már mind nagyon jók. Már inkább Rajtad múlik, hogy jók lesznek-e a képeid. Én személy szerint első vázra nem költeném el egy X-T2 árát, de ez szubjektív. Engem a videó hidegen hagy, az AF-el sincs bajom, a felbontás is elég a jelenlegi vázaimnál. Inkább objektívekre, könyvekre, szemináriumokra, fotós utazásokra, szoftverekre, monitorra, stb... költeném azt a pénzt.
Az X100 sorozat nagyon jó, de a nem cserélhető fix objektív miatt csak akkor ajánlanám, ha tudod, hogy neked ez a gyújtótáv kell. Rizikós azt venned, lehet, hogy bejön a képi világa, de lehet, hogy nem. Ízlés kérdése. És nem ad túl nagy teret ahhoz, hogy sokmindent kipróbálj, sok különböző dolgot megtapasztalj. Esetleg úgy, hogy használtan jó áron veszel egyet, és ha nem tetszik az a perspektíva, akkor veszteség nélkül eladod.
-
Alabástrom
senior tag
válasz pethob #16780 üzenetére
Szerintem fixekre maximum akkor érdemes rámozdulni, ha az ember már tudja, mit akar. Egy zoom-mal jobban meg lehet tanulni, hogy mit is jelent a perspektíva, meg több tapasztalatot lehet szerezni, több tartományon kipróbálhatja magát az ember...
És különben sem mindenkinek jobb a fix mint a zoom, sokan sosem térnek igazán át fixre, vagy visszatérnek róla zoom-ra.
(mondom ezt úgy, hogy amúgy megrögzött fix-fan vagyok, kb 10 éve nem volt zoomom.)
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Még úgy is jobb, mint a magyarországi fél millás ár.
Persze lehet, hogy ha ideér Magyarországra a cashback, akkor itt is érdemes lesz venni.
Vagy az X-T20 lenyomja majd picit az árát. De ahogy mondani szokás - "várni mindíg megéri, legfeljebb sosem lesz fényképezőgéped."[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #16768 üzenetére
Németországban Amazonon sem sokkal drágább, ott most 1540 EUR a kit és ebből visszakapsz 300 EUR-t a cashback keretében, azaz 1240 EUR. És ez két év Amazon-os garanciával. (Tudtommal az Amazon már szállít Magyarországra, javítsatok ki, ha tévedek. És nem árt rákérdezni, hogy Magyarországról rendelve is él-e a német cashback, de mivel német Amazon számlát küldesz nekik, így gondolom él.)
De megtaláltam egy kis noname francia webshopnál 1070 EUR-ért is a kitet, bár én olyan helyről tuti nem kockáztatnám be a rendelést.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz taranis #16767 üzenetére
Nem jön rá ÁFA, mert angliai üzletből jön.
A garanciát passzolom.Én már 3 objektívet rendeltem tőlük. Én is gyanakodtam, úgyhogy mindet nagyon odafigyelve csomagoltam ki, hogy vajon visszárú-e, de semmi nyoma nem volt, hogy előttem valaki már kicsomagolta volna (semmi ujjlenyomat vagy por és a fólia is eredetinek tűnt). Az első objektívnek volt egy pötty a hátsó lencséjén belül, megreklamáltam, visszaküldtem, visszafizették, megint megrendeltem, tökéletes. Nagyon gyorsan ment minden, pár órán belül válaszoltak mindíg, illetve a visszapostázás díját is fizették. De ez nem garanciális ügyintézés volt, mert 14 napon belül történt.
Amúgy Németországban jelenleg 300 EUR cashback van X-T1-re, lehet, hogy lesz Mo-on is.
szerk - a cashback ugye csak az adott országbeli vásárlásra érvényes, úgyhogy pl a fenti webshopra nem.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Beiglee #16763 üzenetére
Ha komolyan érdekel a fotózás és a technikai oldalával is szivesen foglalkozol, akkor szerintem kezdő szettnek egy X-T1 + XF 18-55 elég jó választás. Az X-T1-et élvezet használni, az alapzoom meg teljesen jó arra, hogy idővel és tapasztalattal kialakuljon benned, hogy mire is van szükséged (ráadásul ez egy elég jó alapzoom és az általad írt fotózási területekre is jó ez az átfogás).
Külföldről rendelve 350ezer Ft körül van az ára. (pl innen 1150 EUR).
Vagy ugyanitt 150 EUR-al többért megkapod a 18-135-el, nemtom az milyen...[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz madgie #16744 üzenetére
Lehet, hogy a hétfői munkakezdésig már nem is lövik le. A raktárkészletet már elkapkodták, azt még lehet, hogy ki is szállítják, kirúgnak pár embert, benyelik a pártízezer (párszázezer?) dolláros kárt, és az élet megy tovább.
-
Alabástrom
senior tag
-
Alabástrom
senior tag
-
Alabástrom
senior tag
válasz pethob #16718 üzenetére
Igen, ez sajnos így van, csak fő verzión belüli frissítések járnak hozzá, és ha új fényképezőgéped van öreg Lr-al, akkor az nem tudja beolvasni a raw-t...
Ad ingyen raw-dng konvertert az Adobe, azzal megoldható a dolog, de plusz lépés minden importálás előtt.[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #16705 üzenetére
Kíváncsiságból betöltöttem megint egy Fuji raw-t az Affinity Photo-ba. Most kicsit szerkesztgettem is vele, és exportáltam is. Leesett az állam, már a raw képen is volt egy pici színzaj-szerűség, ami Lr-ban nincs, az exportálás után pedig ez még fel is erősödött...
Szóval tessék sietni amíg van standalone Lightroom.
-
Alabástrom
senior tag
válasz centrino #16713 üzenetére
Feleennyiért már a Sony A7IIr-el lenne kb egy árban. És bár megapixelben nem nagy különbség, azért gondolom tónusokban, dinamikában, az objektívek rajzolatában nagyon nem egy kategória. Persze ez még csak találgatás, de ha ennyibe fog kerülni, akkor biztos jönnek az összehasonlító teszetek FF-el.
[ Szerkesztve ]
-
-
Alabástrom
senior tag
Egyetlen egyszer próbáltam egyetlen egy képen, de mivel senki sem válaszolt, ez is több a semminél.
Hasonlóan olvassa be a fuji raw fájlokat, mint a Lr Adobe Standard profilja. Icipicit mintha "durvább" lenne az Affinity, 100% nagyításban picit keményebbek a tónusok, a bőr szvsz picit csúnyább, a ruha textúrája karakteresebb, a szinek nekem természetesebbnek tűnnek Lr-ban, de lehet, hogy csak az ízlésemhez passzol jobban. Minden esetre nagyon-nagyon kicsi a különbség.
Fura, hogy Affinity-ben a 100%-os kép kb másfélszer akkora, mint Lr-ban az 1:1-es.
És Affinity-ben nincsenek film módok, nincsenek objektívprofilok, meg butább is a raw szerkesztője.
Jónak tűnt az Affinity is, de nekem marad a Lr a raw szerkesztésre.szerk - x-trans II képpel próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok'
Tudnátok ajánlani írást X-Trans (II) raw képek élesítéséről és zajszűréséről? (Lr és Ps) Annyi van a neten, hogy bele lehet fulladni, de még nem találtam komolyat. Inkább dilettánsok okoskodásai.
Fizetős is lehet, már abba is beletörődök lassan...Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Ha egy vázon felváltva használok manuál és AF objektíveket, akkor a menüben állandóan oda-vissza kell kapcsolgatni a shoot without lens-t?
Van valami hátránya, ha állandóan bekapcsolva hagyom?
Köszi!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
X-T10-hez nem találok vezeték nélküli távkioldót. (Vezetékesből is csak időzítőset drágán...)
Létezik vezeték nélküli, vagy olcsó vezetékes?
(tudom, hogy ott az app, de sokszor jobb lenne, ha a vázon tudnék mindent állítani és csak egy kioldógomb lenne a kezemben nem egy telefon)Üdv,
LaciAmikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Capture Clip + PeakDesign Shell tényleg nagyon kényelmes/praktikus kombónak tűnik. Csak ne lenne ilyen bitang drága... (Bár mint nemrég kiderült, gazdag vagyok, hisz MILC-em van! )
Van valakinek PeakDisegn Shell-je? Van vastagsága is - azaz valamennyire fizikailag is védi a cuccot? Vagy ez csak egy vékony vászonféleség?Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Nekem a legerősebb ND-m egy Hoya ProND 64 (6 blende), nekem elviszi a színeket. (nemrég jött meg, még csak egyszer próbáltam és a RAW-val még nem játszottam, hogy egy sima referencia-szürketáblával vissza lehet-e húzni).
szerk: DonRazzino képein is furának látom a szineket, kissé mintha lilás lenne. Bár most irodai, nem-kalibrált monitoron nézem.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #14655 üzenetére
Nemtom érdekel-e valakit x-t10 neoprén tok, én végül ilyesmit rendeltem (más színben, van bőven választék...). Elég passzos, akarni kell, hogy belemenjen a cucc (BLC-XT10 védőtokkal meg 56f/1.2+napellenzővisszával), de tulajdonképpen vállalható... Mintha rá szabták volna! Hosszabb obival inkább már meg sem próbáltam. (én szeretem az ilyen tokokat, nem mindíg akarok komplett fotóstáskát cipelni magammal - ha már így kérdezitek a véleményemet )
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Van jól bevált neoprén tok, amibe egy X-T10 + 56 f/1.2 pont belepasszol? (vagy picit nagyobb, hogy 90 f/2-vel is beleférjen). Valami ilyesmire gondolok. Vaktában nem rendelgetnék, ha nem muszáj...
Köszi!
-
Alabástrom
senior tag
válasz DonRazzino #14111 üzenetére
...
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
X-T10-nél össze lehet hozni valahogy azt, hogy expo után a képernyőn mutassa az elkészült képet, de az EVF-ben ne? (azaz az EVF-ben folyamatosan kukkolhatom a témát fotózás közben, de ha akarom rápillanthatok a képernyőn az elészült képre expo után)
-
Alabástrom
senior tag
válasz Elektrosokk #13942 üzenetére
Szia!
Mondanál 1-2 jól bevált beállítást? Elsősorban portréhoz érdekelne...
(nemrég fudzsisodtam be, még alig-alig kísérleteztem)Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest