Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Az A3 ettől értelemszerűen még gyengébb"
Mondjuk fura ugyan, de a Mobilaréna teszteket elnézve nem tűnik gyengébbnek, sőt.
Az általad hozott nappali A8 vs S8 képekről amúgy elsősorban az derült ki, hogy túlexponál az s8-hoz képest, de gondolom a beállításoknál minimum egy expozíció korrekcióra azért van lehetőség. Persze, ezt leszámítva is jobb az S8 (szép is lenne, ha nem így lenne), éjszaka meg főleg, utóbbit nem is vitatta szerintem senki.
(#73835) w333:
Ez melyik A3, a 2017-es, amiről szó volt? -
natë
nagyúr
-
törölt tag
Eddig el sem indult, ez a verzió már legalább működik, csakhát...
Addig nem is érdemes 3rd party kamera appot használni duál kamerás telefonokon, amíg meg nem oldják benne a két szenzor kezelésének lehetőségét. Huawei-nél amúgy is butaság lenne lecserélni, a különböző kamera módok miatt. -
no more
veterán
Aryonnak minden jobb, ami nem Samsung. Csak akkor miért nem cseréli le a csodálatos Mate 10 Prora azt a szar Note-ot?
Egyébként valóban a Note 8-é a legjobb jelenleg.
De videóban mindig is erős volt a Samsung, ha nem a legjobb. A fotózás már más kérdés. Ott a Google marad a trónon egy jó darabig.
-
hacki87
senior tag
-
gerner1
nagyúr
" Különben nem kell belenagyítani és kész, akkor tényleg nagyon szuper ! "
- Amennyiben, valaki UHD monitoron, vagy TV -n néz meg egy általában ~9Mpix (16:9) -es képet, ahol az eredeti 1:1 -es kép információ mennyiségének a ~94% -át látja (mindjárt, elsőre ...) egy FHD -n megjelenített (katt előtt) ~25% -nyi információ mennyiséggel szemben .... - az mit mondjon arról, ami elsőre is látszik (és nem ~10cm -ről vizslatva a kijelzőt....) ? -
Quqesz
nagyúr
Igen, ilyen téren jobb lett a minőség, de Aryonnak igaza van, dőlnek az épületek......az első képen tökéletes volt, de a télin van párnahatás. Ott látszik legjobban, ha a jobb oldali sárga épület ablakait megnézed. Az első képen párhuzamosak a kép szélével, míg a télin 1 ablakot levág felül....
-
Helltak
őstag
Mate 10 Pro-hoz képest nem érzem annak, sőt.. Sokkal hasznosabb számomra, a nagylátószögű kamera, mint a monokróm.
Még nem volt időm tüzetesen átnézni a képeket, de telefonon jobban tetszettek a V30 képei.
Google appal, meg megvan a portré mód is, ami nagyon jól működik.Leslien:
-
Helltak
őstag
Azért ugyanazt nem tudja szerintem, legalábbis nekem S8+on nem volt annyira jó, mint a Pixel 2.
Igen, ez nekem is feltűnt, kissé túlelesít a Mate..
A teszt után nézegettem, lehet jobban járok, ha lágy színre állítom, nem normálon hagyom..
A gyári Google algoritmust nem lehet utánozni..de jó úton haladnak -
ShadowLac
addikt
És Bossi.
Az Iphone 8 plusznál tetszett hogy az árnyékos részeket jobban világosítsa .Többször beéget mint a samu és jobban.Mintha élesítene is.Egy kicsit több szint is ad rá világosabb is tetszetős, de szerintem a samu a valós.Ahol a nap sütött valamit az sárgás narancsos lett a i8 plusznál. Van ahol a samu van ahol a i8 plus a részletesebb.
De azt hozzá kel tenni hogy a samunak sokkal nagyobb a látószöge!!!!.//tehát kevésbé nagyit a lencséje//
Pl: Ha egy 10 méter széles épületet akarok lefotózni akkor a samuval mondjuk 8 méterre kellene legyek az épülettől. Ugyan ez az épület lefotózásához az i8 plusznál lehet hogy 11-13 méterre is kellene hátráljak hogy beleférjen a képbe.Ekkor vajon melyik lenne a részletesebb? Mert a kép akkor lenne egyenlő. 1 darab ház a képen bal oldalon kezdődik jobb oldalon végződik.?? -
törölt tag
-
Aryon87
félisten
Már csak normális nappali időt kéne kifogjak.. E képek idején is hol esett, hol nem az eső, a tököm kivolt tőle. Ráadásul az utolsó állványom is tönkrement, mert miért is ne...
A 2 ferde thumb kép normális kép megnyitás után, az az "élő fókusz" móddal készült. (Dual camera)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, próbáltam távolabbról is, auto-n befókuszál, viszont ha odabökök egy pontra, akkor már homályos.
Vagy ebben amúgy nincs makró? Mert ugyan abból a távból a gyári kamera app simán működik.
Közelről is pl, azonos távból mondjuk 15-20cm-ről is a gyári app simán fókuszál, a GC nem. Pl, csináltam bő fél méterről a macsekomról képet, és feltűnt, hogy valami nem jó, utána csináltam egyet úgy, hogy nem böktem oda, úgy jó lett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nas-ra megy drive-ból a szinkron.
Ha ezt meg lehet oldani Flickr -rel is akkor átállok szívesen.
Elvileg nincs, simán megy fotók appban ott van minden, csak drive-ba nem húzza át. Simán lehet van valami gebasz a guglinál. Mert ez eddig ment minden gond nélkül. Mert ugye Syno-nál csak drive szinkron van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Most itthon próbáltam pár képet, elég feltűnő a különbség a stock kamerához képest is.
Egy dolog feltűnt, ugye drive-ba szinkronizálok eredeti méretben, amióta próbálkozom a kamerával, photos-ban fent vannak a képek, viszont ezeket nem teszi át drive-ba.. Nem nagyon értem, hogy miért.
-
Helltak
őstag
Több fajtát próbáltam már, 1-2 használhatónak is tűnik. Innen szedtem őket
Hozok majd képeket is, mert amit csináltam, még az első próba volt és nem volt az igazi.. Túl kékesre alkotta a képeket. Pl:
GoogleLg V20
-
törölt tag
De mitől kaki?
Pont azért lett jobb, részletesebb a Moto Z képe, mert a P10-zel ellentétben nem mosta el a zajt (ami alapesetben minden telefonnál jelen van ilyen fényviszonyok között). Én még mindig nem értem miért baj ez.(#72101) falijja:
Persze, hogy jobb, nem láttam még olyan telefont, ahol a gyári app auto módban jobb minőséget adott volna, pedig azokon gyárilag nem is érhető el a hdr+. Szerintem U11-en is jobb, csak ott sokkal kisebb a különbség, mint mondjuk a G6 esetén.
De abban igaza van Aryon-nak, hogy a színeket nem kezeli a legjobban, sokszor lilás, vagy zöldes árnyalatú lesz kicsit a kép -
hackeeeee
Jómunkásember
Jaja, kicsit sok maradt rajta a bemenő fény. Lehet még javítani, de meglátszik, hogy 2 különböző "lencse" megy auto-ban és prof módban. Nincs túl stabil kezem, ezért szoktam főként auto-ban fotózni, és max a fényerővel játszani.
A 2* zoom is nagyon jó, nagyon jó az optikai zoom.
Szoktam szórakozni a professzinális móddal, elég jó kis képeket lehet lőni, bár inkább nappal.
Note8 2* zoom opció:
Még 1 auto beállítással:
-
*RLaci*
addikt
Az első és az utolsó mondatod is abszolút osztom.Teljes mértékben igaz a Máté-S6 összehasonlításra is.Hiába részletgazdagabb a Samu,ha életlenebb,zajosabb,összhatásilag gyengébb.Ettől függetlenűl az S6 kamerában még mindig megállja a helyét,de minden másban eljárt felette az idő.Ezért felesleges ár/értékben hasonlítani.Nagyon minimális változás történt az elmúlt 2-3 évben kamera terén,de ezt már sokszor kibeszéltük.Szerintem,ma csak kamera alapján választani egy flagshipet pl.abszolút hülyeség.Szinte mind ugyanazt tudja kb. minimális különbséggel.
-
Aryon87
félisten
Valoszinuleg az U11 igy tudja kompenzalni azt, amit pl a Samu nem tud , hiaba a jo kamera. Sokat lat este, de a legtobb esetben a reszletek elvesznek, nem egy kepen latni, es mar parszor szova tettem, akkoriban termeszetesen lehurrogassal dijazva
U11 kamerajanak is van gyengepontja, mint mindegyiknek. Ennek igy mutatkozik meg ejszaka automataban. Ahogy nappal sem szereti az ellenfenyt, de az fenymeressel korrigalhato.Amugy az M10P pont azt valositana meg, amit mar korabban is felvetettem. Minoseg a latvannyal
nem elerhetetlen cel, soooot
Juuzer: H9-nel az ois hianya csak videoban mutatkozik meg, en tudom kezelni anelkul is fotozaskor, pedig nincs stabil tartasom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- ÚJ, BONTATLAN Iphone 14 128 GB Midnight - 1 év nemzetközi Apple Garancia
- Xiaomi Redmi 5A Xiaomi Redmi 10C Xiaomi Redmi 12C
- iPhone 11 64 GB Black - Kis Kompromisszum - Napi használatra tökéletes !
- Apple Iphone 16 pro max 256GB 12 hó garancia Ibrány Szabolcs út 11. Central-Gsm.Tel. 30/2605667
- iPhone 13 Pro Max - 128Gb - Független - 100% akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest