Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz
Quqesz #57434 üzenetére
Nagy makom volt hogy csereltek a kamerat.. Bar ne tettem volna meg. Onnantol jottek a kamerabajok is.
Bezzeg a G5nek ilyen gondja nincs, mert jo a lencseje, bar ennel meg szoftveresen barmoljak el a kamerat
Visszamentem a tavaszi verziora, mikor meg jo kepeket hoztam..Most nezem akoos linkjet. Nekemnis olyan volt a polirozas kozben. Lehet hogy nem sikaltam elegge? Mert nekem nem jott le semmi..
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #57397 üzenetére
Akkor meg tavol allt tolem a fotozas. Lattam valamit, katt. Volt valami mas is akkoriban, banom is hogy nem azt valasztottam. Akkor meg tmobilos kartyasan vettem az S5230ast.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #57386 üzenetére
De utaltam azt a telefont. 3x jart szervizbe megfagyott kijelzovel, es 3xra is befagyott, persze gari utan...
-
Aryon87
félisten
válasz
*RLaci* #57372 üzenetére
Ebben tobb lehetoseget latok, mint a Pro-ban. Az is egy remek gep, de engem is elkapott a hev, ha mar a lehetoseg adott, meg ha kisse korlatozottan is, akkor miert is ne?
Szerintem nem lesz gond a baratkozassal.
Ha megis, akkor max eladom, es lepek feljebb, vagy akkor vegleg megallokba G4-nel. De nem hiszem hogy erre szukseg lesz, de valamiert az az erzesem, hogy hamarosan egy G4 is meg fog latogatni ezek mellett, mint amolyan gyujtemeny. -
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57366 üzenetére
Meg gyakorolgatni kell, eloszor fotoztam igy.
-
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57363 üzenetére
Angol a progi, igy nem tudom mi micsoda
Ja, akkor jol csinaltam.
-
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57361 üzenetére
Hulyen neveztem el oket, igy utolag mar rajottem. Az "eredeti" azt a telo csinalta, a RAW mellett, mert ugye duplan menti.
En meg a RAWbol mentettem a Lightroommal. Magyaran akkor ugyanazt tettem be 2x isInkabb hanyagolom a raw keszitest, maradok a megszokott LG-s kepeknel..
-
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57359 üzenetére
Aham. Es amit most tettem be, az lenyegeben jo, vagy konkretan ugyanazt csinaltam, amit a gyari csinalna?
-
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57357 üzenetére
Magas nekem ez
-
Aryon87
félisten
válasz
balazs1022 #57355 üzenetére
Ennyi? Es az "eredeti", az mi? Az mar a szerkesztett kepre vonatkozik, pl ha szint adok neki?
-
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57353 üzenetére
Most probaltam eloszor ezt a vackot igy, de azt hiszem nem az en teruletem a rawosdi..
Beteszem ide a raw kepet, azt le akarja toltetni velem ha rakattintok? Wtf? A mosas ellen asszem az lesz a megoldas, hogy visszamegyek a nyari verziora.. Ott asszem kevesbe van jelen a mosas.. -
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57350 üzenetére
Sima .dng-t is be tudom ide tenni?
Ujabb frissitese van a telonak, igy meg se lep hogy mos.
Akkor itt a raw formatum: [link]
G5. A jpg kettovel odebb talalhato, ha valaki problemazni szeretne
----------------------------------
Szerk: ez meg nem megy nekem
Szerk 2: az "eredeti" neven a 2. kep amit raw kozbe mentett el.
Bah, bonyolut ez nekem.. -
Aryon87
félisten
Csak par unalmas keppel tudok ma szolgalni. Mindegyik automata + hdr, kiveve egy.
Adobe lightroom-al mentett RAW
eredetiNa most nem tudom hogy igy kell-e a RAW kepet menteni, ha nem, javitsatok ki kerlek.
Lightroommal behivom a raw kepet, es ahogy van elmentem ugye?LG G5
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #57313 üzenetére
Tudom
Elobb utobb megtalalom a lelki beket, max addig kidobattok -
Aryon87
félisten
válasz
bebolint98 #57311 üzenetére
En mar nem is fuzok semmit a kepeidhez, egyszeruen csak amulok rajta, mit ki tudsz hozni belole. Es ez teny, nem nyalizas, ahogy regebbbirta valaki
Redmi Pro elment, helyebe jon egy Mi5. Na arra en is kivancsi vagyok... Lehuzzak valamiert, de sztem nem lesz rossz valasztasom. Tud manualt kompletten. Van OIS benne. G5 hardver 1 gb ram hijjan, stb..
Egy negativum, nincs SD bovitesi lehetoseg. -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz
bebolint98 #57222 üzenetére
Jaja, ismeros. Nagyon erzekeny a kameraja, minden apro mozdulat latszik.
Na kivancsi leszek mit alkotok nappal. -
Aryon87
félisten
válasz
bebolint98 #57220 üzenetére
Sztem a tied sokkal jobb, mint ami nekem lesz. Holnap ha nem cseszem el a napot, akkor csinalok nappali kepeket is.
Tiedben sincs OIS jol tudom? Hogy keszited a kepeket? Kitamasztod, vagy allvany?
-
Aryon87
félisten
válasz
bebolint98 #57218 üzenetére
Aha, tegnap lattam ezeket, akkor jol sejtettem, h bekovettel flickr-en
Szuper kepek lettek. -
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57208 üzenetére
Ez auto. A .anual fokuszos okadek
W333. Annyira nem jott be az S6 mint az S7..
meg oregecske
-
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57205 üzenetére
Az is megvolt, sot alap nalam a 3mp onkioldo. Ugyis mozog a lencse, van mikor a 3. kep sikerul..
W333: Mi5 a kiszemelt
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #57201 üzenetére
Akkor mobilon valo visszanezes nem oke, mert ott kivetel nelkul fos mindegyik..
-
Aryon87
félisten
Annyira.. ha mar a G5re is azt mondom, akkor van ott baj.. el is ment a kedvem az egesztol.
Holnap nappal kimegyek, de mar csak a varba, Citadella az korcsolyapalya, lefele jovet kis hijjan seggeltem egyet
Ha nappal is minositetlen kepeket produkal a G5 a nelenlegi szoftververzioval, visszamegy az osregi, ami nyaron meg jo volt..
Manualisban bemosodik az egesz kep plusz full olajfestmeny lesz? Allvanyon volt..
Ja a Pro-n egy fokkal tobb reszlet lathato mint a G5-on.. -
Aryon87
félisten
Most igazabol irigylek mindenkit. En potyara jottem ki fotozni
-
Aryon87
félisten
Esélytelen fotozni.. nemhogy a redmi, de a G5 is hasraesett..
-
Aryon87
félisten
válasz
kacsa7 #57166 üzenetére
Igen, ugy mukodik ahogy leirtad.
DrHertz444. Az oke hogy oda jutok a labahoz. A felmenessel van a bajom
De sztem ebbol mar nem lesz semmi, nem is pihentem ki magam elegge.. meg igazabol nappali es esti fotokat akartam csinalni...
Bar lehet az a bajom, hogy mar sokadjara jarom ugyanazt az utat es unom... -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz
akooos #57138 üzenetére
Valamiert ragaszkodom a G5-hoz. Na meg ismerve a fo problemajat, plane hogy nem is javitjak mar szervizbe, senki nem fogja megvenni.
Multkor egy kollegat is elzavartak, mikor bevitte eloszor a kijelzovel..
Meg a V10en gondolkodom.. de a Mi5 erosebb. Nekem a feher is tetszik, fekete viszont jobb lenne. -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
Esti kepeknel nem is varok el tobbet tole, mivel tisztaban vagyok vele hogy milyen ligaban jatszik a Pro. Ettol fuggetlenul a varakozasaimnak ugy tunik teljesen helytall.
Viszont most gondolkodom egy Mi5-ben. Annak kamera kepessegei valoszinuleg jobbak, viszont nem sokkal dragabb mint a Pro. Van benne OIS, azt meg ki akarom deriteni, hogy manualban mit tud, ez ugyben mar felkerestem a topikjat, hardveresen G5 szint, stb. Meg filozom. Ma tervezem elesben bevetni a Pro-t kivancsi vagyok milyen eredmeny szuletik. Persze a G5 is velem lesz
Este majd jovok a kepekkel. Persze ha a MA nem epp akkor teszi a szerveratallast.. -
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57091 üzenetére
Koszi. Nem is olyan rossz ez a Redmi kameraban. Szerencsem, hogy a G4 es G5 altal azert megtanultam stabilan tartani a telefont, a Pro kameraszoftvere pedig gyorsan elauti a kepet.
-
Aryon87
félisten
Must frissen fotozva hazafele
havazik
Redmi Pro -
Aryon87
félisten
válasz
Helltak #57043 üzenetére
G5 sztem marad. Van otthon G3 is, emiatt gondolkodom a G4ben, mert akkor egy komplett szeriasorozat lenne + ha a G6 is meglesz..
Ugyanakkor a V10 egy brutal monstrum, tetszos is, es kameraban is remek. Jo aron kapni, de nincs meg sok hirdetesben.Kivancsi vagyok a Redmi Pro mit fog produkalni hétvégén
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #57040 üzenetére
Hetvegen lesz az eles kameratesztje.
Mondjuk mar eros pozitivan bizonyitott a telefon, most azon jar az agyam, mit vegyek helyebe (G4 vagy V10, Honor8 sajna nem fog osszejonni).. -
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #57036 üzenetére
+
Ablakon keresztul:
G5 - ejjeli havazas - manual (iso50, 4s)
Redmi Pro - kezi mod (manual)Egyertelmu a dolog..
-
Aryon87
félisten
Nézegetem a képeimet, amiket alkottam a G4-el, és a G5-el...
Az Erdélyi nyaralásomkor van egynéhány ami ugyanarról készült.Beteszek párat. Jól látható, hogy a G4-el készültek "semmilyen" képek, akkor még csak az volt hogy megláttam és fotóztam. Nem néztem, hogy a lencse koszos vagy tiszta, nem tudtam mi a HDR, a manuális fotózás? Muhaha
Persze hozzátenném, hogy a teló kb 1 hónapja volt tulajdonomban.
G5 esetében már látszik, hogy jóval tapasztaltabban csináltam a képeket, amit azért az itteni csapatnak is köszönhetemG4 - virágóra
G5 - virágóra hdrG4 - szoborcsoport
G5 - szoborcsoport hdrG4 - Szováta egyik panziója
G5 - Szováta egyik panzója hdrG4 - Medve-tó
G5 - Medve-tó hdrG4 - esti kép - auto
G5 - esti kép - manualRemélem nem baj hogy megosztottam ezeket
A képek közt 1év 2 hónap különbség van. (G4 augusztusi, a G5 pedig októberi) -
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #57023 üzenetére
Elegge. Redmi Pro-ban sincs, nappal is latom mikor remeg a kezem. Atomstabil tartas kell hozza, szerencsemre a kamera nagyon gyors, igy nappal jo kepeket tudok kesziteni.
Gondolom a H8 is ilyen.
Majd hetvegen lesz eles teszt, mikor kimegyek fagyoskodni, es G5-Pro kepeket csinalok.. csak jonne mar meg az ikertarto is az allvanyhoz... -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #56946 üzenetére
A heten en sem tudok komolyabban fotozgatni, vegig nyomom pentekig. Hetvegen viszont kimegyek a dunapartra, csinaljak mar en is jeges Duna kepeket
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #56942 üzenetére
Pedig joval alatta van kameraban + nincs se ois, se camera2api tamogatas.
Azt viszont eszrevettem, hogy ez nem keni szet a kepeket, mint a G5.
Utananeztem, a Pro-ban IMX258 szenzor van (13mp - f2.0) mig a masodlagos az valami 5mp-es Samsung, a G5-nek meg IMX234 (16mp -f1.8)
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #56940 üzenetére
Hogy ne maradjak ki a napi fotozasbol
kozeleg a naplemente - HDR
Xiaomi Redmi ProAsszem lassan ideje visszaternem a G5-hoz.. csak nehezkesen akar elhagyni a Redmi
-
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #56922 üzenetére
Nagyon jo kepeket hozol, egyre jobban kezded kiismerni a Panat
-
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #56911 üzenetére
Elso ilyen esti kep, itt elverzik. Viszont a multkor jobbat csinaltam. Bar a G5 sem csinalt jobbat ilyen napszakban, az is szetkente a dolgokat.
-
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #56876 üzenetére
56860-as kommentben keresd
Hacki:
-
Aryon87
félisten
Jok ezek a makrok, az enyem unalmas (tuzogep)
-
Aryon87
félisten
Jo reggelt. Makro egy tuzogeprol.
Redmi Pro -
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #56803 üzenetére
Akkor meg annyira nem figyeltem a RN3p kameras kepessegeire, holott lattam hogy jokat csinal. Viszont ezzel is elegedett vagyok, de mivel masodlagos telefonkent szolgal, igy nem a kamera volt az elsodleges, arra ott a G5
-
Aryon87
félisten
válasz
maximilian4 #56800 üzenetére
Akkor jol emlekeztem
-
Aryon87
félisten
válasz
*RLaci* #56797 üzenetére
Koszi.
Most nezem vissza a mai keptermest, jobbnal jobbak. A pixel kimagaslo, MikukasB kepei varazslatosak, mozzarella H8 teloja is szuper kepeket csinal.Jo kenne ha lenne vegre ho, kivancsi vagyok a G5 milyen kepeket alkotna, + a Pro is.
Mellesleg a G5 negyedik napja vsn pihenon -
Aryon87
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #56795 üzenetére
Nalunk semmilyen ho nem volt (11 es 19.ker)
vacsora
Redmi Pro - hdr -
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #56757 üzenetére
Amint lesz idom csinalok tobb kepet is
A gariztarast beg bem tudom, remelem ennel nem lesz ra szukseg
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #56755 üzenetére
Mar be van kapcsolva a HDR, a kepek is azzal keszultek. Mondhatom, alap
En is meglepodtem rajta, sokan azt mondjak ebben a fenyviszonyban mar rossz kepeket csinal. Ehhez kepest..
2 ev EU garival rendeltem. -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz
Quqesz #56744 üzenetére
Akkor rosszakat toltottem fel
Mindjart korrigalomSzerk: ez jobb kep: corvin plaza - (Redmi Pro)
Amelyiken nincs fokuszpont, abbol csak azt az egyet lottem gyorsban. Siettunk a mozihoz. -
Aryon87
félisten
válasz
danee992 #56741 üzenetére
Az mar mas
Ha lett volna annyim, a Redmi Pro helyett egy H8 lenne most. De sajna 70k-t tudtam osszevakarni.Mellesleg par esti kep:
Corvin Plaza
csilivili disz1csilivili disz2Redmi Pro
-
Aryon87
félisten
válasz
balazs1022 #56726 üzenetére
Tenyleg ideje megtanulnom a RAW fotozast.. -
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #56708 üzenetére
G5 jobban hajlamos elkenni a kepeket, a G4 eseteben kevesbe latni ezt a jelenseget.
-
Aryon87
félisten
válasz
*RLaci* #56700 üzenetére
Pedig a képeid nagyon jók. A 6. kép, ami beltérben készült a falióraszerűségről, az automata, vagy manuális módban készült? Mert ha automata... akkor wow.
A lány haja meg uh milyen dús, de hogy minden hajszála tisztán kivehető.. Sztem a G5 nem csinált volna olyan képet.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #56690 üzenetére
Megneztem gepen is.
Amin rohogok, hogy ahhoz kepest milyen kamera van benne, azert egesz jo kepeket csinal. Es a vicc lenyege. Nincs olajfestmeny effektje.
Akarhogy nezem, vallalhato mepeket csinal. Minel jobbannkitapasztalom a kepessegeit, ugy lesznek ezzel is jobb kepek
Na meg icazi csemege ebbe a topikba, ahogy a G5 is az a sok Samu mellett. Legalabb markan belul nem vagyok egyedul, mert ott a RN3p is
Annak nagy elony a camera2api.
Bar emiatt nem fogok megvalni a RP-tol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Classic / Xbox 360
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest