Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- Notebook hibák
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nikkor
aktív tag
Sziasztok!
Van egy virág, a tavaszi lednek, amiről eddig semmilyen mobillal nem tudtam af segítségével éles képet készíteni. Ez nem az én fotóm.
Egyedül a Galaxy S7-tel sikerült annak idején, abban volt egy darabig kézi élességállítás. Aztán egy frissítéssel ez megszűnt.
Fotóztatok már ilyen virágot? Éles lett az autofókusszal? Ha igen és igen, akkor az milyen mobil volt?
A most forgalomban lévő mobiltelefonok közül melyikben van kézi élesség állítás? -
Drakmusz
addikt
válasz
Ricardo #124395 üzenetére
Úgy értettem hogy Pixelen.
Valószínűleg a cég is változtatott valamit.
Persze ezt nem lehet a Samsunggal párhuzamba állítani, mert nyilván ezeket a mobilokat a legkönnyebb konfigurálni.
Fotó, videó, az összes lencsével, minden úgy működik mint a gyárin.
A sima Samsung modellekhez nincsen infóm, mert legtöbbször csak az Ultrákra látok jól működő GCamokat.
[link]
A Telegram a legnagyobb gyűjtőhely, ha van időd ott érdemes körülnézni. -
-
Ricardo
titán
válasz
Drakmusz #124394 üzenetére
"Egyébként valószínűleg a 9.2 volt az utolsó teljes értékű GCam, a 9.6 jóval problémásabb."
Már most is elég problémásak.
Tudom az S21 nem snapdragon (és emiatt sohasem volt egyszerű) ,de az újabb Gcam verziókat folyamatosan veszélyforrásként azonosítja Elvileg azért mert a 11 driodra fejlesztették ki, de akkor sem bíztató.
Ezek szerint még rosszabb lesz? -
Drakmusz
addikt
válasz
rtrace #124393 üzenetére
Mondjuk az eléggé sajnálatos, hogy a Google semmilyen lehetőséget nem ad az utólagos korrekcióra.
Pedig a felhasználók az összes elképzelhető felületen írnak a cégnek, és nagyjából semmi reakció.
Portré mód, élesítés, zajszűrés, fehéregyensúly problémák beltéri környezetben.
Egyébként valószínűleg a 9.2 volt az utolsó teljes értékű GCam, a 9.6 jóval problémásabb.
Google Pixel 8 Pro+Frankenstein mod -
rtrace
junior tag
-
válasz
BogyóBP #124384 üzenetére
A vas alig különbözik, viszont a pixel használja is és tud rendesen sok subból stackelni.
Érdekes mód rávarrsz egy virágbolti gcam-et a samsungra, máris tud normális képeket csinálni. Legalábbis nekem az A52S-el ég és föld volt a különbség. Mivel nem ügyeskedünk fontos infókat tartalmazó telón random apk-kkal, inkább vettem egy pixelt...
-
BogyóBP
addikt
válasz
TODI1111 #124385 üzenetére
Lényegtelen akkor de a kamerarendszere egy szenzorzoomot leszámitva és egy apertura tized értéket levéve ugyanaz. Szóval az s25 ultra is kb ilyen. Tudom mert az s24 ultrámhoz képest alig van változás, este az is ugyanezt a mázolmányt produkálja. [link] <-- olyant mint ez a kép. Valamiért este a samsung megfekszik videózásban is.
-
Thom!
veterán
[link]
S25 VS. Pixel8
A valóságot a pixel sokkal jobban átadta a véleményem szerint.
Nyilván nagy különbségek nincsen, színek és a képfeldolgozás nem kérdés melyik a jobb összességében -
sifu91
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #124374 üzenetére
Régi iPhone.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Sajnos az exif adatok nincsenek benne szóval tippelek:
Szerintem s25 ultra vagy valamelyik régebbi iphone is lehet még. De egy kinai mezei mobilt se zárnék ki mint pl PocoHa logikusan akarnám átgondolni akkor samsunghoz túl meleg, iphonhoz túl hideg a színvilág, dinamika és részletesség miatt viszont bármelyik kettő lehet, vagy a fentebb leírtak egyike.
-
Ricardo
titán
válasz
Telefonnal
-
Ricardo
titán
válasz
bigmasterg #124365 üzenetére
Ez a fekete fehér kép nagyon hangulatos lett.
-
vezeralmos2
senior tag
Aki kitalálja mivel készült azt meghívom egy mekire
(nem ér megnézni a metaadatokat)
-
vezeralmos2
senior tag
iPhone 8 Plus
-
Thom!
veterán
válasz
Elit3Zotya #124370 üzenetére
Majd fogok.
Sáros a kamera képe nincs jobb szó bizonyos esetekben....
Dual exposure pixelen nagy fegyvertény főkent Night Sight kombinálva drámaian tudja javítani a képminőséget ha automatika helytelenül állítja be az expót -
-
Thom!
veterán
válasz
Elit3Zotya #124367 üzenetére
Jó fényviszonyok között igen.
Este Samsung túl sárga és sokkal zajosabb pl. -
paolinho
őstag
Szerintem nagyon jól sikerült képet! Nekem utoljára OP5 volt a kezemben, de annak a fotőképessége meg se közelítette ezt a szintet, ahol most tart az OP a 13-mal. Nyilván az évek, meg a megfelelő fúziők nagyon sokat dobtak az ügyön. Szóval szerintem a OnePlus is kezd felfejlődni a legnagyobbak közé.
-
-
Thom!
veterán
S25 VS. Pixel 8
[link]
Nappal nagyon hasonló
Kevesebb fénynél mozgó tárgyaknál, más szituációknál jobb a pixel nem számottevően de jobb... -
Bossi
őstag
Pár vegyes normál, zoom, széles, Vivo X200 Pro.
-
Helltak
őstag
válasz
Elit3Zotya #124358 üzenetére
Meglátjuk mit tudok még összehozni, pár hétig nem vagyok túl mobilis (mankózás) egy térdműtét miatt.
Talán holnap a teraszon tudok még a gyerekekről képeket készíteni. 🙃Fehéregyensúlyban a kettő között van a valóság, Samsungnál az árnyékok túl sötétek, ott a Honor van közelebb a valósághoz, de ez sem teljesen.
Arra, hogy nyáron majd jó képeket készítsek, mindegy melyik csúcs vagy közép-felsőkategóriás telót viszem, mindegyik elég jó képet készít. Videóban nagyobb különbségek vannak.
Legfőbb téma nálam a gyerekek. -
válasz
Helltak #124347 üzenetére
Nehéz dió, nem tudom fehéregyensúlyban melyik az élethűbb, mind a 2 nek megvannak a maga előnyei, samsung természetesebbnek hat, de a honor meg részletesebbnek.
3x kameránál a honor gigaszenzora ellen, nem tud mit tenni a samu 3x egysége, de 5x állásban már kiegyenlítődnek, sőt.
Én így ez alapján lehet a samut választanám, de sokkal több összehasonlítás kéne. -
Helltak
őstag
válasz
trebrona #124353 üzenetére
Igen, 10x felett abszolút jobb a Samsung.
Honor melegebb, Samsung picit hidegebb, de válsághoz közelebb álló fehéregyensúlyt használ.
Beltérben, ha nincs gyorsan mozgó téma, akkor jobb jóval a Samsung.Mindkettő javult az előző szériához képest, de a Samsung megbízhatóbb eredményt produkál, konzisztensek a kamerák képei.
Harcourt portré mód nagy kedvencem, tavaly rengeteg képet készítettem vele.
-
Helltak
őstag
válasz
novinyul #124349 üzenetére
Arra én is kíváncsi leszek, S25 Ultra meglepően jó akkumulátorban is. Egyedül a készenléti fogyasztása magasabb, mint többié.
GSM üzletből van a Honor, így 390k volt és nem az unalmas feketét kellett vennem, mint februárban a Yettelnél 🙃Tomp:
Tetsznek a OnePlus képei, igaz nálam csak 1 hetet volt még az év elején, de jobbnak tűnik, mint akkor volt. Kicsit hasonlít a Honorhoz csak a színek mások (picit jobbak általánosságban).Aryon87:
Mindkettő másképp jó, a valóság kb pont a kettő között van. Samsung picit termesztésebbnek hat, de nem mindig az is. Honornál több az élesítés, de még pont jó, 10x-ig rendben van a Honor, afelett a Samsung a nyerő.
Beltérben szerintem annál az egy képnél jobb a Samsung, termesztésebb. -
Helltak
őstag
Szokásos pár képes összehasonlítás, lehet később teszek még az albumokba.
Volt nálam Magic7 Pro 2 hónapja pár napot, akkor nem győzött meg, most jobb a kamera is. Mai szerzemény, meglátjuk melyik marad
-
-
rtrace
junior tag
válasz
Bagoly01 #124343 üzenetére
Exposure -> Exposition Max HDR ratio (HDRE/NS) paraméter túl magas alapból, nagyon alulexponál ilyen helyzetekben és a semmiből próbálja felhúzni az árnyékokat.
4-5 körül elég szerintem, kisebb lesz valamivel a dinamikatartomány (de még mindig nagyobb, mint a sima HDR+), cserébe sokat tisztul a kép.9.6 lesz majd érdekes amúgy, csak még nagyon béta, Samsungon ki sem tudom próbálni. De van benne egy új HDR megoldás "bento" néven, amivel már nem lesz szükség a lassú HDR+ Enhanced-re.
-
Bagoly01
senior tag
[link]
Ha ilyen csúnyán kiég az ég mit lehet tenni vele?
Ha világos részhez fókuszálok, akkor meg túl sötét lesz a kép többi része.Redmi Note 13 Pro+ Gcam
-
-
natë
nagyúr
Xiaomi 15
-
natë
nagyúr
Windows/Linux wallpaper : [link]
Xiaomi 15
-
dokee78
félisten
Többnyire milyen képeket tesztek ide?
Klézzben tartjátok a telót vagy állvány? -
-
Thom!
veterán
Xiaomi 15 Ultra próbáltam nekem nem jött be.
Hardver erős de post-processing nekem gyenge volt...autentik és vividet kellene jól összemosni, hol az egyik hol a másik volt jó de a legtöbb kép túl sötét és ezáltal impozáns konsztrasztos megjenésű volt nekem nem jött át.
Kamera UI is olyan amilyen, de a teló leglább tudott rendesen melegedni -
natë
nagyúr
Nothing Phone 3a Pro
-
rtrace
junior tag
válasz
nikkor #124316 üzenetére
A metódus jobban tetszett, mint a mobilarenás tesztben, ott az volt a bajom, hogy minden képnél hibaként volt felróva a Vivo-nak a túlszaturálás, közben meg ennyire egyszerű rá a megoldás, hogy színprofilt kell váltani. Gyakorlatiasabb így szerintem.
A végeredménnyel nem értek egyet, Xiaomi 15U nálam első, mindent összevetve. Tele kamerákról jó lett volna egy részletesebb összehasonlítás a natív látószögükön, szerintem ezekről már simán van értelme annyit beszélni, mint a főkamerákról.
-
nikkor
aktív tag
A hátteret szúnyogháló mossa.
-
nikkor
aktív tag
[link]
Tech2Laci tesztje.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
paolinho
őstag
válasz
Pinyo16689 #124297 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a segítséget. Azt hiszem megpróbálok egy üveget, aztán legfeljebb leveszem, ha sokat számítana.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Samsung Galaxy S20 FE
- Független Iphone 12 Kék 64gb ,78% aksi , Karcmentes gyönyörű állapotú ajándék üvegfólia
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/256Gb
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártya-független, 6 Hónap Garanciával, Hibátlan Működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB Dual SIM Phantom Black Gyárilag független Csere/beszámítás is!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest