- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Milyen házat vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
igen, egy másik topikban, ahol még csak a hdd bővítés volt, ezt mondtam, majd kaptam a napokban egy emailt, amire válaszoltam, és nem jött válasz (talán mert nem akartam elmenni ellenállásokat venni?)
de jó, hogy betévedtem, mert amiről 100% hogy részemről nincs: garancia a működésre.
arra lenne, hogy mindent odaa és úgy forrasztok, ahogy kérik, de ennyi.
sem az nem érdekel, hogy előtte működött-e, sem az, hogy utána működik-e
és ez a '100% hogy jó, mert a weben volt' ez elég jó vicc.
weben árulnak pl DVD film visszapörgető készüléket, megveszed?
ennyi erővel bármi lehet abban a szarban, ami miatt épp a te nyákodhoz nem lesz jó, mert az épp .2 vagy .3 subverziós, és bambi.
és ez a megrendelő felelőssége, nem az enyém.
én azt leellenőrízhetőan átadom, hogy minden oda van kötve, ahova kell, és pápá.
de azt hiszem ezt bárki így vállalja, hacsak nem ps2 csippelő kisiparos, de akkor meg ő adja az anyagot is, nem hozott anyaggal vergődik. -
biker
nagyúr
válasz
hummerdikk #168 üzenetére
azért, mert nem futja be.
te véletlen nem cink, vagy ón futtatott gyári kábelt nézel alunak? -
biker
nagyúr
válasz
hummerdikk #164 üzenetére
anyagismeret: 1-es
forrasztási gyak.: 1-es
gratula.
NEM lehet alumíniumot forrasztani, mivel sajátossága, hogy NEM létezik oxidmentes alumínium, olyan gyorsan oxidálódik, másik jellemzője, hogy az oxidréteg alatt NEM oxidálódik tovább, ergó nem rohad el magától.
ez az oxid gyönyörűen ledobja az ónt.
a DEGUFIT2000-el alut és retkes trutyis rezet is lehet forrasztani, mert lemarja a felületet.
sajnos ez alatt korrodál tovább az anyag, 5-10év max az élettartam utána.
ugyanezért nem lehet pl rozsdamentes anyagot forrasztani, meg krómbevonatosat, olyan a felület, amin nem marad meg az anyag, akár szerinted, akár nem szerinted -
biker
nagyúr
válasz
bandiras2 #147 üzenetére
a 4-es pont kimaradt
4- a foszforsav gőzének belélegzése miatt 10-20 éven belüli fájdalmas tüdővérzéses elhalálozás.
a foszforsav egy rendkívül gonosz, szerves anyagokat támadó sav, melynek tulajdonsága, hogy bármekkora hígításban szeret marni, és a tüdőben lerakodni.
sok sikert -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
nagyon szépen lehet ónozni a köv. módon, akár nagy felületeket is!
- fogsz egy koax kábelt, és a külső szig. lebontod, majd a belső eret kihúzod a harisnyából. lehetőleg rézszövetesre gondolj, ne alufóliásra
- a harisnyát kilapítva kapsz egy ~10mm-es szövetet, jó hosszan.
- kell még egy tégelyben gyanta! jó bőven, ne sajnáld
- harisnya gyantába, beolvaszt, pákára egy borsónyi cin.
- mikor elég meeg, a harisnyán elfut az ón, lehet a nyákon húzni. gyantát ne sajnáld! annyit amennyit csak tudsz, mert ekkor fogy elég szép vékonyan elfutni az ón, kvázi annyi marad, ami a fémes kötés, a többit a harisnya mint az ónszívó zsinór felszívja.
mikor kész, a nyákot leosod denaturált szesszel. (ha ezt tálkában teszed, majd megtartod, akkor ha jól besárgult, később előkezelheted vele a lapot, nem kell annyi gyanta a futtatáshoz, illetve utólag a löttyel bekent nyák tartósabb, könnyen forrazstható lesz, és szép is lesz!)
ennyi, sok sikert! -
biker
nagyúr
hegyből én az R=1mm használnám általános célra, és R=0.5 finom célra.
lapos gagygi...
bobbacsi: szalakáli is jó, az még a zománcozottról is leszedi a zománcot, trafótekerők álmanem kell a 0.0x-es drótot tépkedni.
-
biker
nagyúr
válasz
Thulcandra #15 üzenetére
ja, és helyes soorend:
- páka felmelegít
- forrasztandó felülethez érint, és felmelegíti azt
- ón hozzáérintése
nem pedig teszek a pákára ónt, majd odanyomom... -
biker
nagyúr
válasz
Thulcandra #15 üzenetére
én csak a klór rézre gyakorolt hatására gondoltam, nem a forrasztás tanulásra.
-
biker
nagyúr
válasz
Thulcandra #13 üzenetére
hát, 7-8 ban mit csináltál kémia és fizika órán???
meg utána a továbbtanulás alatt? -
biker
nagyúr
válasz
Thulcandra #11 üzenetére
a klasszikus, forrasztózsir nevű sárgás szar az mind cink-klorid.
amugy ugyanez igaz a gumikábelre is...
azokban azért van a réz ér-szövet és a gumi közt is síkpor, vagy celofán szerű réteg, mert a gumiból kén-származék kölcsönhatásba kerül a rézzel.
ha gumikábelt leforrasztaszm megsérül a védőréteg, és hasonló efffektus jön létre, szépen zöldülni fog a vezeték. -
biker
nagyúr
a forrzsír a legjobb dolog...
ha ideiglenes kötést csinálsz
miért?
mert a forrzsír az ZnCl (cink-klorid) ami melegítéskor rendkívül jól tisztítja az anyagot, és kiválóan fut rá az ón a rézre, csak épp pár év alatt megeszi a klór a forrasztás tövénél a rezet.
tehát ha muszáj, akkor vagy gyanta, oldott állapotban, vagy a degufit család, 20-30g-os tételben már 10k alatt is elérhető
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest