Hirdetés
Aktív témák
-
Hellfire
tag
[L]http://www.origo.hu/sport/f-1/20040701ralf.html[/L] :Y :(((
-
-
mszilard
tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Hm...hm...hm...
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Nah ideért a hír végre:D
[L]http://index.hu/sport/forma1/mclindul0701/[/L]
Reméljük jól megy majd! -
mszilard
tag
Kissumira haragszom, amiért csúnyán elbánt Alonsoval MonteCarloban. Az nem volt szép, de azért sajnálom is a balesete miatt.
Az új McLarentől egy újabb beégést várok, sajnos, pedig nekik drukkolok, de úgy érzem ez egy összedobált versenyautó lesz. Úgy a 12. körben fog kihullani valami probléma miatt. Bár ne így lenne.... -
elttiL
senior tag
index: Az éppen szerdán 29 éves pilótát az ütközés után csak hosszú percek elteltével részesítették elsősegélyben az amerikai pályamunkások :C
a mosónők meg korán halnak
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Az új Mclarenel mi van most?Be lessz vetve vagy sem:F
-
Hellfire
tag
[L]http://www.origo.hu/sport/f-1/20040630ralf.html[/L] :(
-
escie
őstag
akkor voltam 11 éves, úgyhogy csak szeretném idézni... :(
képzelj el egy hokimeccset, milyen hosszú, és végig forma1 a téma...
nagyrészt Sennáról beszélt, elég merendülten...
akkor még elég friss volt az eset...
sajna egyebet nem tudok elmondani...
meg kéne szerezni a meccs felvételét. :D -
törölt tag
Egészen pontosan 20ponttal vezetett a San Marinoi verseny előtt Michael Ayrton előtt! Azzaz az első két versenyt megnyerte míg a Senna kiesett ezért is volt muszály neki elindulni! Arra emlékszem hogy hezitált a verseny előtt hogy elinduljon-e a Ratzenberger balesete után!
-
mszilard
tag
Kár, hogy incs már itt a fiú (Senna), kiváncsi lennék mit sikerülne működnie. Mondjuk akkor Sumesz sem jutott volna eddig...
-
escie
őstag
jaaa!!
jólvan, leesett! :)
P.U.F...
arra a hokimeccsre gondoltam, ami Senna halála után volt pár nappal, Knézy Jenő közvetítette, és végig csak Sennáról, és az f1ről beszélt. a meccs az közben szépen lement, és szó sem esett jégkorongról :) .
ilyen nagy port kavart annak idején ez a Senna eset... -
ToBeY
nagyúr
Az új Mclaren-t hétvégén bevetik:F
-
neduddki
nagyúr
HI!
Hat en is nehezen boldogulok neha, de Panther, kbalage2, Keitaro fantorpikus hogy hogy elolvassa egybul...
Amugy koszi a dicseretet!!! elpirulok:- )))))))
Amugy nem igazan tudom mire gondolsz, mi paran aznap evadnyito Edda koncentre keszultunk egesz nap, igyasztan ki is hagytam aznapra a tv-t:- )))
udv
neduddki -
escie
őstag
mindig is kedveltem a stílusodat, írásmódodat, de most az egyszer töredelmesen be kell valljam, a második vesszőtől kezdve nem nagyon bírom értelmezni a hozzászólásod. :)
én akkoriban még nem követtem figyelemmel az f1-et, de arra bizonyos jégkorongmérkőzésre én is emlékszem, ami utána volt nem sokkal(tudod, mire gondolok?)... -
törölt tag
Köszi szépen all!
Szólok haveromnak, és szerintem összedobunk egyre, velem vagy nélkülem, de ő tutti hogy megveszi mert nagy Senna fan volt! -
neduddki
nagyúr
-
mszilard
tag
Senna DVD
[L]http://www.f1hirek.hu/cikk.php?id=7503&PHPSESSID=688451bf7d607d9891d6cc24bda27035[/L] -
törölt tag
Gyerekek! A Tipp Mixen lehet hogy megteszem a Baumgartner győzelmet!:DD 60as Odsal adják!
Tényleg, kéne indítani egy Tipp Mixes topikot! -
-
mszilard
tag
Úgy gondolom a Ferrari túl jó a többiekhez képest! Ez a nagy baj: nem bírják őket megfogni.Ezen kellene töprengeni a csapatoknak.
A többi meg majd kiderül.
Hallottátok? Haki lehet vissza jön, csak fogyjon le! (BMW be)
Kimi - Haki a tutik nekem. -
törölt tag
Basszus tényleg ezt észre sem vettem! Egyébként meg a Brabus Merci bűvöletében élek és ezért történt meg ez a sajnálatos incidens!:D
escienek:Mindegy én sem feszítem tovább a húrt, modjuk 70%ban igazad van de teljesen nem értek vele eggyet!
Amúgy meg ezzel az új változtatásokkal sem fognak tudni gátat szabni a technika fejlődésének, nem adok a változtatások után 3évet és ugyanolyan teljesítményű autók lesznek! -
elttiL
senior tag
válasz
üzenetére
Hi!
Jókat derülök az f1-es topicon. Összefoglalva a véleményemet: Schumaher monnyon le!, Baricselló vegyen fel ólomcipőt (hogy jobban nyomja), Sato az egyiket vegye le, Button alakul, Trulli és Alonso ölég jók. Zsoltól szép eredmény, hogy célba ér azzal a négykerekűvel. (a Ferrarin kívül mindenki a ''pályán'' akar versenyt nyerni)
Ja: 2 pipa felesleges, mivel: ''Motore: nuovo V10 a 80° ''048'', peso 112 kg, più basso e compatto rispetto al precedente ''047''- Cilindrata 2997 cm3 - Potenza: circa 800 CV a 17.700 giri/min - 4 valvole per cilindro; distribuzione pneumatica; elettronica Magneti Marelli. ''
Forma-1 motor puzzle, próbáljátok kirakni: [L]http://www.kfz-tech.de/F1Motor.htm[/L] .
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
Gregorius
üzenetére
ezért is. szeintem.
de mindenképpen visszafogták valamennyire a köridők fejlődését is.
(még mielőtt valaki ismét lehülyéz, hangsúlyozom _relatíve fogták vissza_ , nem abszolút.)
ha már eső...
láttad a Donington-park-i formula-Renault futamot? :)
tapad az, csak lassítani kell. -
mszilard
tag
Szerintem feleslegesen vitatkoztok ezen, mivel egyértelmű, hogy minden évben gyorsulnak valamennyit, ezen a gumi nem fog rontani, hacsak le nem szedik.
Én inkább a 2006-os változásokra irányítanám a figyelmet, mivel azok tényleg elég drasztikusak lehetnek:
''Mosley a San Marinó-i Nagydíj első napján hozta nyilvánosságra a tervezetet, amely olyan drasztikus elképzeléseket is tartalmaz, mint a 3.0 literes V10-es motorok lecserélése 2.4 literes V8-asokra, az elektronikus segédeszközök teljes száműzése (kipörgésgátló, kétirányú telemetria, kormányszervó stb.), a visszatérés a kézi kapcsolású sebességváltókhoz, valamint a gumiszállíók számának egyre korlátozása. Egyes források szerint emellett szóba került az is, hogy - amennyiben csak egy gumiszállító marad a Forma-1-ben - az 1998-ban bevezetett bordázott gumikról a sorozat visszatér a népszerűbb slickekhez.''
Ez lesz csak az igazi módosítás!:C -
gabe_
őstag
Sato egy állat! :D
-
Gregorius
őstag
a nagy kanyarsebesség ellen rovátkolták be az abroncsokat...
kanyarban tehát mindenképpen lassabbak lesznek
Érdekes. Én úgy tudtam, hogy azért rovátkolták be, mert jön egy véletlen gyors átfutó zápor, onnantól kezdve a slick gumik prompt elvesztenek mindennemű tapadást a legkisebb pocsolyában is. Ellentétben a barázdálttal.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
üzenetére
mindegy, hagyjuk.
feladom. elvakult vagy.
vagy nem érted, vagy nem olvasod amit írok...
nem kötöm tovább az ebet a karóhoz...
------------------
''ottani autógyár''
én is mindig elfelejtem, hogy hívják azt a kis manufaktúrát... ;]
-------------------
ps.: nem, nem adom fel. eszembe jutott egy szemléletes példa.
figyelj, tegyük fel:
barázdált abroncs=> kanyarsebesség 200km/h
jó okés. növeljük a tapadást, a biztonság érdekében.
ugyanaz az autó, ugyanaz a kanyar, + slick, tehát növelt tapadás, tehát gyorsabb a kanyarban:
slick abroncs=> kanyarsebesség 210km/h
eddig rendben. tapad mint állat. de mi van ha valamiért (vezetői hiba, olajfolt, stb..) megcsúszik az autó, és a kanyar ívének érintőjén, egyensvonalú mozgásba kezd. magyarul: elszáll, mint a győzelmi zászló? hm?
nagyobb tapadás=> nagyobb kanyarsebesség=>nagyobb koppanás.
így érthetőbb, mit akarok mondani, mérnök úr? :)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Rögtön a következő évben is gyorsabbak voltak a legtöbb pályán, ember! Jóhogy nem a mostani időeredményekhez hasonlítom de akkor sem értem miért kellett a gumikkal babrálni! Nem lett volna 1szerűbb ha a motorokat szabályozták volna!:F Miért kell a tapadást csökkenteni és utána meg azért sírni hogy nem biztonságos a Forma1!
Jó küld őket nyugodtan, csak előtte szólj hogy otthon legyek mert állandóan ingázok Taksony és Maranello között, mert egy tanulmányon dogozok az ottani autógyárral a nagyobb teljesítmény érdekében; meg elmagyarázoma szerelőknek hogy egy Forma1es verseny előtt mind a 12 pipát rá kell dugni nem elég ha csak 8at schaffolnak!:DD -
escie
őstag
válasz
üzenetére
ne a régi slick időszakhoz hasonlítsd az időeredményeket, ember, hanem úgy hogy a mostaniakra képzelj slick-et. (szóval érted... :) )
sokkal gyorsabbak lennének sima gumival, ez egyértelmű.
amit te mondtál azt úgy hívják, hogy ferdítés. ;]
komolyan mondom, blikk, értéelklubb, hozzádképest autentikus orgánum...
persze, hogy összeségében gyorsabbak mint rég... :U
nem a régiekhez képest akartak lassítani, hanem a gyorsulást próbálják lassítani...
ha slick lenne, meg a régi alacsonyabb első szárny, stb, stb, most mennének sok mp-cel gyorsabbakat.
egy ideig most nem írok. megyek Zürichbe, vagymittudoménhova...
:))
Pumpi, a FIA-sokat akkor átküldöm hozzád, unom, hogy állandóan itt lábatlankodnak...
:))
amúgy a FIA Párizsban székel, egész pontosan a Concorde téren... -
törölt tag
Ne nekem mondjad hogy nem biztonságosak hanem menny egyenesen Zürichbe -vagy mit tudoménhova - és mondjad ezt a FIAnak! Olvasd el a linket mert szerintem nem olvastad. Kanyarban lassabbak kéne hogy legyenek de nem azok.. Ha megnézed az időeredményeket akkor láthatod hogy most a rovátkolt gumival sokkal jobb időeredményket mennek mint régen slickel! Akkor lassabbak? Biztonságosabbak azzal hogy lecsökkentették a tapadást? Nem a pilóták nyafognak hanem aFIA! Csak ennyi.
Ja és nyugodtan jöhetnek mindenkinek adok szakmai tanácsokat.:DD -
escie
őstag
válasz
üzenetére
''nem tapad, úgy ahogy kell''
pont ez a lényeg...
a nagy kanyarsebesség ellen rovátkolták be az abroncsokat...
kanyarban tehát mindenképpen lassabbak lesznek...
''Ezek tényleg azt gondolták hogy ettől lassabbak lesznek ezek az autók? Lassabbak semmiképpen sem legfeljebb nem olyan stabilak! ''
ez tök jó...
FIA?! hát azok kik?! kérdezzük meg inkább PumPi-t a ph!-ról... :))
(zokon ne vedd!! csak viccelek. :) )
a pilóták meg persze hogy nyafognak, én is nyafognék a szigorítások ellen. ha félnek az autóban, menjenek kapálni. a Le Mans-i futam közvetítésén mondta a kommentátor: ''a régi pilóták hősök voltak, a maiak sztárok''.
szerintem ott a pont.
le kéne mondani a sztárallűrökről...
biztonságtalan?! a tavalyi Alonso-baleset, többekközt, szvsz bebizonyította, hogy milyen biztonságosak a gépek. -
törölt tag
DH: Igen, én is.
MS: Igen, mert nem látom okát, hogy miért ne mehetnénk négy vagy öt másodperccel gyorsabban [körönként]. Úgy értem, ezt nagyon könnyû lenne elérni. És fizikailag is könnyen meg lehetne birkózni vele. Persze ismerjük a biztonsági témákat, de látható, hogy manapság milyen könnyen kirepülnek az autók a pályáról - mert olyan kicsi a tapadás. Szerintem manapság sokkal könnyebb kipördülni a pályáról.
DH: Igen, ez igaz.
MS: Igen, és ezért nem értek egyet 100 százalékban azzal, ahogy a biztonsági kérdéseket kezelik és azt hiszem ezzel te is egyet értesz.
DH: Nos, nem szeretem ezeket a gumikat, nem.
MS: De gondolod, hogy valóban javítottak a biztonságon - úgy értem az, hogy egy kicsit kisebb a sebesség?
DH: Nos, egyszerûen csak a slicket szeretem. Valahogy szerettem azt az érzést, ahogy a gumi bejáratódott, amikor kimentél a felvezetõ körödre. Érezted, ahogy a tapadás kifejlõdött és valóban érezted a változást. Ezek a barázdált gumik ezzel ellentétben olyan érzéketlenek.
MS: Igen, itt különösen. Itt katasztrofálisak.
DH: Igen, örülök, hogy egyetértesz.
Nevetés
Az interview 2000ben készült és csak a rend kedvéért Damon csinált interjút a meistrerrel! -
törölt tag
válasz
bolondember
üzenetére
Ennek a MAx Mosleynak is megigazítanám a búráját egy sthilfűrésszel! Asszongya hogy nem biztonságosak az autók! Szerintem ez 80%ban nekik köszönhető azzal hogy bevezették ezt a hülye rovatkás gumit! Ezek tényleg azt gondolták hogy ettől lassabbak lesznek ezek az autók? Lassabbak semmiképpen sem legfeljebb nem olyan stabilak! Maga Micheal Schumacher mondta (eggyetértésben Damon Hillel) -akit ha nem is szerettek de szerintem a véleményét elfogadjátok- hogy ezzel hogy bevezették ezeket a gumikat az autók nem úgy tapadnak ahogy kéne! Tehát ugyanakkora sebességné 60-70%os tapadás! Ezen kéne egy kicsit elgondolkodni nem itt fenyegetőzni meg a csapatokat megkerülni mert szerintem ebben a buliban ők az eggyetlenek -+pilóták- akik biztonságosabbá tudnák tenni az autókat!
-
Peat;)
veterán
Az új Mclarentől én nem tartok, biztos hoyg előrelépés midnen téren. Aki figyelemmel követte a teszteléseket sz tudja hogy nnincsen vele baj, egyik nap a két tesztpilóta 110 kör fölött teljesített versenyképs időkkel(Willamseket is megelőzték) Nekem ennyi elég, most Mclaren ha feljön a Bar mellé már az kész csoda, de úgy tűnik hogy meg tudja csinálni. Akiktől nagy fejlődést várok a Toyota, a német nagydíjon már jön az új kocsi amibe Mike is belenyúlt, jövőre meg szinte biztos hogy ott lesznek elöl. Az igaz csalódást (a Mclarené várható volt sajna új gyár meg már tavaly elavult technika) a Williams és a Renault jelentette számomra. A toyota egyáltalán nem, Palik elvárja hogy az újonc csapat 3 év alatt szabályváltozások között világbajnok legyen...no comment.. Év végére jó meccsek lesznek talán, meg jövőre de idén már minden eldőlt. Az meg undorító amit a ferrari capat csinál Barrichelloval, a verseny után derült ki számomra hogy tényleg azt mondták hogy versenyezhet M-el, aztán ezt verseny közben vonták vissza szemmel láthatólag. Nagyon le volt törve. Ilyet nem kéne. Na meg egységes szabály sem ártana(ugye egyik számítógép szerint M Sch hamarabb előzte meg Rubenset mint lehetett volna, aztán ''korrigálta'' magát a számítógép) nem kellenének ilyen gyanús eseméynek sem, mert vagy igaz vagy nem bennem csak az ellenszenvet növelik a ferrarival szemben, pedig elköteleztem hogy mint egy normális csapatra fogok figyelni, de nem megy :((
-
mszilard
tag
A drasztikus változások azt hiszem csak 2006-tól lépnek érvénybe, de az tényleg kemény lesz, bár megjegyzem jót fog tenni ennek az unalomgyárnak.
[Szerkesztve] -
bolondember
MODERÁTOR
Hát, tudjátok, a legfontosabb az lenne, ha IZGALMAS lenne a szezon!
Na, majd jövőre - bár hallottátok/olvastátok,h Max Mosley vmi változásokat akar MINDENÁRON?!
jajjajjjj....... -
Type-R
őstag
Sajnos a német autók idén nem nagyon fognak labdába rugni. Lauda azt mondta hogy a németek és az angolok(Williems BMW; McLaren Mercedes) együtt nem nagyon eséjesek a világbajnoki címre ha a ferrari ennyire erős. Ami az új MP-19/B mercit illeti első a megbízhatóság azután a jó teljesítmény .:O
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
Hajrá Kimi!!!! :O
-
mszilard
tag
Sziasztok!
Leírom a saját véleményemet:
1. Az F-1 tényleg döglődik, de nem Sumi miatt.
2. Sokkal inkább a Ferrari miatt, illetve azért mert a többiek balf...kodnak
3. A Ferrari jól teszi, hogy fejleszt, de azért nem bírom, hogy Bari-t ennyire visszafogják. Az utóbbi két futam az Övé lett volna, ha nem szólnak Rá.
4. Palik pedig egy rakás kakesz, hihetetlen pancser nem is értem miért nem vágják ki onnan. Webert oda, de gyorsan.
5. Szerintem idén már nem lesz verseny, Sumi nagyon elhúzott és nem fogják beérni, mivel mindig szerz majd pontot, ha véletlenül nem nyer.
6. Kimi Isten, csak a gép sz.r
7. Sato-ról azt hittem egy lúzer, de nagyon jó a fickó, igaz gépgyilkos is.
8. Igazából azt szeretném látni, hogy minden futamot más nyer, és végigizgulhatnánk az idényt. Talán majd egyszer! -
törölt tag
válasz
bolondember
üzenetére
Ebbe szerintem ne mennyünk bele hogy ki tett tönkre mit! Finoman szólva is gyökeresen más a véleményünk! Én azt mondom hogy a többiek miatt uncsi a Forma1! Nehogymár ő tehessen róla hogy a többiek nem tudják ilyen olyan -sokszor mondvacsinált- indokok miatt követni.
Ennyi eréllyel a Rossi is tönkretette a MOtoGPt- legalábbis tavaly- mert mindíg ő nyert!:F -
_Nünüke_
csendes tag
Én is Raikkonen-nek szurkolok, de nem sok esélyt látok. :(
-
Yaye
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Áááá... ki van zárva. :( Én már nem reménykedem. Elkezdik megint a ''most aztán hűde tényleg csinálunk egy új autót, augusztusra kész lesz aztán odaverünk mindenkinek'' dumát, aztán a vége megint az lesz hogy idén nem fogunk látni belőle egy csavart sem, jövőre pedig ugyanúgy egy lassú elavult vacak lesz már mint idén a tavalyi. Hogy esküdöztek hogy idén tényleg tök kész vannak az autóval, és az első versenytől kezdve versenyben lesznek, aztán nézd meg mi lett belőle. Valami nagyon nem kóser Wokingban... :(
-
Agyasima
őstag
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=25615&start=0[/L]
Itt az előző. És hogy amikor idekattintotok mindig mindenkinek jókedve legyen:
Hajrá Schumi!
:DDD
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest