Hirdetés
- Egy ultraszéles és egy 16:9 arányú Agon monitorral gyarapodik az AOC kínálata
- Gyárilag tuningolt Intel PC-k tűntek fel Kínában
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- Hordozható okosprojektor huppant le a ViewSonic tervezőasztaláról
- Igényesnek tűnő, minimalista noteszállvány a Razer fémjelzésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gyárilag tuningolt Intel PC-k tűntek fel Kínában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Graphics #48616 üzenetére
megnéztem 1GB-al, de ugyanúgy elhasal, csak kicsit később. a Crystaldiskmark szintén nem fut le, látom a tálcán a fejléceket, mintha utolsó Seq. tesztnél halna meg.
gyanús még, amit King Unique is írt, nagyon csirke benne a DRAM cache, 256MB, nem tudom, hogy az okozhat-e ilyet, elég fura jelenség. az összes hosszú szintetikus teszt kilövi.
#48619, King Unique
nem arról van szó, hogy a CDM nem ér semmit, hanem hogy nem mér semmitegyszerűen nem kapok eredményt. rég használtam, bevallom töredelmesen (és köszi, igen, ebből van portable, azt néztem. nincs fóbia, de van elég vackom), és úgy emlékszem, hogy nem 20-30 perc volt egy eredmény. a drive LED meg sem mukkan ezeknél a teszteknél. valami nagyon funky.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Graphics #48608 üzenetére
köszi a felajánlást, de megoldom máshogy, ez most csak átmeneti - ezzel együtt is, szerintem nincs gond a 660p-vel. az SX8200 van a fő gépemben, emiatt nem fogom kikapni, szétrobbantani ezt az SFF csodát... áh, nem éri meg.
a Dell is rendben van szerintem, egy 512-es Micron 2200S van benne, 1300MB/s körüli írás maximum és 2000 feletti olvasás.
szerk.:
lehet, hogy én vagyol eltévedve, mert egy 900-1000MB/s körüli benchmark maximum érték, amit tud a drive+ház, az sosem lesz real-world 900MB/s. ezesetben a 630MB/s Win10 másolásnálk még akár jó is lehet. most ezen akadtam meg, ahogy kicsit jobban nézegetem ezeket a házakat. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Graphics #48604 üzenetére
köszi, bocs, közben szerkesztettem.
igen, az ok, hogy QLC, nem is csúcsot dönteni választottam. elvileg ez 512GB-os Intel 660p elméleti maximuma 1800MB/s read-write. a házak elvi maximuma 1250MB/s. ha a kábel rendben és az alaplapon a PCIE 3.0 is teker, ahogy kell, akkor én azt hittem, hogy ezek a házak már tudják a 900-1000MB/s-t hozni ezekből a cuccokból is rövid ideig. kábeltől függően a 400 vagy 630MB/s a teljes másolás alatt konzisztens volt.
kéne egy komolyabb drive-al próbálni ezek szerint?
-
jeni
félisten
válasz
Graphics #48568 üzenetére
tudom,hogy régi típus (OEM-ként nem tudom anno melyik típusban volt),a Samu 850 Pro se mai csirke,ott rendben volt a Trim
az Intelt még itteni olyan tagtól vettem akinek a főprofilja a PC új alkatrészek eladás nagyobb tételben.
olyan 2-3 éve vettem akkor még 100/100% volt az érték,de lehet,hogy garis még (ő adott rá)
-
limpi
aktív tag
válasz
Graphics #48519 üzenetére
Hát, a Kingston A400-ból 960 GB-os a legnagyobb és arra a Kingston csak 300 TB-t mond TBW-nek, míg az A55-ből az 1 TB-osra 500 TB-t, a 2 TB-osra meg 1000 TB-g mond TBW-nek a Silicon Power. Szóval nem csak 3 év helyett 5 év gari van rá, de elvileg tovább is kéne menjen.
(A vezérlője ettől még persze lehet azonos.)
Meg az is lehet, hogy máshogy becsülik a gyártók a TBW értékeket... -
mileston3
csendes tag
válasz
Graphics #48496 üzenetére
Már rég akartam váltani, de ha valami jól működik, akkor nem piszkálom. Az év első hat hónapjában lett volna rá időm, mert nem dolgoztam (otthagytam az előző helyem), de nem vitt rá a lélek, hogy megcsináljam. Júliusban meg megtaláltam a leginkább nekem való munkát, így most meg azért nincs rá kedvem meg energiám. Talán majd ha szabin is leszek
Mindenkinek köszi a tanácsokat, tippeket! Kellemes, békés ünnepeket kívánok!
-
válasz
Graphics #48490 üzenetére
Köszi, srácok, megoldódott!
Egy fiók mélyén találtunk egy ősi kártyaolvasót, amelyiken van három USB slot, úgyhogy megy is szépen felfelé a sok partíció!
Közben meg ez az USB-s csoda úgy világít, ahogy majd a karácsonyfának kellene -- roppant hangulatos.
A Macrium regisztrációját vélhetően csak benéztem (valószínűleg továbbengedett volna anélkül is), de a lényeg, hogy a King Unique által megjelölt forrásból letöltött telepítővel nem volt macera.
Hálás köszönetem!
MaCS
-
-
válasz
Graphics #48471 üzenetére
Van bennem némi pechvogel-vonás.
Úgyhogy a Macriummal jól meg is szívtam.
Kiírás megvolt, a notebookot sikerült szétszedni és viszonylag ép thermotakonnyal berakni az új SSD-t, ööm, bódottá...
Aztán Macrium a pendrive-ról indul, betölt -- csak éppen nem tudom kezelni. Mivel a Lenovo notebook touchpadjét és billentyűzetét nem ismeri. Külső billentyűzettel persze semmi gond, de az lefoglal egy USB-aljzatot, amiből meg csak kettő van. Egyben van a pendrive a Macriummal, a másikban a külső HDD a lemezképpel -- nincs hová csatlakoztatni a beviteli eszközt...
És persze már nincs módom hubot szerezni, mivel elutaztunk. Persze kellene a notebook az új SSD-vel...
MaCS
-
limpi
aktív tag
válasz
Graphics #48482 üzenetére
Na, azt nem ismertem, nézem, köszi!
(Ők meg kanadaiak és hong kongiak egyszerre úgy nézem.És még Microsoft partnerek is.)
Az tud kiadni támogatott eszközre TRIM-et? Vagy azt semelyik partícionáló progi nem tudja?
És annak viszont a Backuppere nem olyan jó, mint a Macriumé? -
-
válasz
Graphics #48136 üzenetére
Graphics, Pyttawrx, köszönöm!
Kicsit olyan vagyok, mint a néni a viccben, akit arra figyelmeztetnek, hogy a kosara tele van mérgesgombával. Mire Ő: "Tudom lelkem, tudom! De nem enni lesz a gomba, csak eladni..."
A lényeg az, hogy életemben eddig 1 db. m.2 SSD-val találkoztam...
MaCS
-
-
zizidor
őstag
válasz
Graphics #48281 üzenetére
2 TB-os a kicsike, 60%-ig tele.
Kb. 500 GB a Windows, van rajta egy csomó virtuális gép. Amúgy köszi, de megrendeltem már az újat, jó kis tanulópénz. Persze ha sikerül még életre kelteni valamivel, akkor azért nem megy a kukába.
Onnan indult az egész, hogy milyen konfig és mennyire megbízható az NV1. Hát most már nem kell ezen izgulnom. Egy Samu 970 lesz az utódja.
-
zizidor
őstag
válasz
Graphics #48271 üzenetére
"Én csak a program linkjét adtam, felelősséget én sem tudok adni"
Nyilván, ez általában így van.
Én sem erre az eredményre számítottam.
A bios azt mondja, hogy érvénytelen a SMART adat, gondolom ezzel lehet összefüggésben, hogy írásvédett. A fájlok egyébként ott vannak, Linux alatt olvasható minden. -
zizidor
őstag
-
-
knight1987
csendes tag
válasz
Graphics #48255 üzenetére
Legelőször úgy próbáltam, hogy letiltottam minden SATA eszközt. Nem volt változás.
De azt nem értem, hogy a Win10-nek honnan jön ez az AMD-RAID dolog.
11-re frissítés után is így maradt.Win7 normáisan látja és kezeli.
Off: tökéletesen elégedett vagyok a Win7-tel, sose váltanék, ha nem lenne muszáj, de mivel egyre több szoftver nem fogja már támogatni, így vettem ezt az új Nvme ssd-t, hogy erre rakom akkor már a 11-et, de így hogy? Nincs értelme, ha harmad sebességen megy, mint mehetne.
PCIe sebességet nem lehet állítani ebben a BIOS-ban, pedig végignéztem már.
-
asynur
tag
válasz
Graphics #48222 üzenetére
Köszi, a Jonsbo M.2 GREY mellett döntöttem végül kíváncsi leszek rá.
Az a400 asokról pedig azt hiszem készítek pár System image-t.
Arról akkor ha jól értem nincs nagyon infó, hogy a firmware frissítése megelőzi-e a bajt?@Doky586:
Az enyémhez sajnos nem volt, örültem, hogy csavart találtam hozzá a dobozban
-
válasz
Graphics #48213 üzenetére
ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T Laptopban van. Gyárilag nincs rajta borda.
Azóta visszatért a megszokott hőmérsékleti tartományba
Pont azon filóztam, hogy vásárolni kellene mellé egy 980-as 1 TB-os SAMSUNG SSD-t is, de most kissé elbizonytalanodtam, mert ott is játékok lennének, melyek frissülnek Steamről, EA Appról, és itt is az lehet, hogy ez a BF2042-es Update megizzasztotta.
Kétszer volt szervizben. Egyszer az ASUS-nál, komplett alaplap + CPU + VGA csere volt.
Egyszer meg 32 GB RAM KINGSTON FURY Impact 3200MHz a Notebook.hu-nál frissülta RAM 16-ról 32 GB-ra. Az SSD-t maximum az első érintette, mert akkor ugye alaplapot cseréltek.
-
-
-
válasz
Graphics #48166 üzenetére
Sima nvme csak a csati tűnik furcsának mert SAS-ra hasonlít de közben pcie 4x van rajta.
A saját korában gyorsnak számított. (Meg biztos volt vagy fél misi darabja) Nyilván egy satásnál ma is gyorsabb. Írás kissé gyenge de olvasásban versenyképes maiakkal azaz mondjuk játékokra teljesen jó lesz nekem. -
válasz
Graphics #48111 üzenetére
Köszi, ezeket meg még 8 másikat átbogarásztam, ugye nem a google használattal van most gondom!
Inkább tapasztalati segítség jönne jól. Fura, hogy ugyanezen értek a 860 EVO-n 2 év alatt csak 11 lett. A PM883 2nap 3 órát futott és nálam egy reboot alatt is ugrott egyet az érték. Nincs rajta semmilyen OS jelenleg, két EXT4 particiót látok, nem tudni volt-e rajta egyáltalán rendszer. Debianos írásban valami érdekeset írtak arról, hogy kikapcsoláskor elveszi a rendszer az áramot, de lehet, hogy tényleg valami energiagazdálkodási beállításoknak kéne utána néznem, bár home user Linuxon teszteltem, ahol elvileg nincs ilyen gond. No majd kiderül....addig is, ha van tippetek, ne kíméljétek a topikot, mégha ez kicsit mélyebb téma is az átlagosnál. Sajna egész hétvégén meló, pedig beleástam volna magam most frissiben.
Amúgy 2nap 3óra és 60GB írással 1,92TB PM 883 50-ért igen jó vételnek tűnik!
-
válasz
Graphics #47987 üzenetére
A kötelező olvasmányt ismerem, és nem is értem, hogy hogy jön ide.
Összesen 16 SSD fut itthon, 70 és 100% közötti kondícióval, viszont ez az egyetlen, amelyiknél bad sectort és figyelmeztetést jelez a HDTune. Ráadásul abban is ez az egyetlen, hogy csak ezen volt adatvesztésem.
Nem véletlen, hogy nem a 70%-osra panaszkodom, hanem erre, amelyiknél ugye pont arról volt szó, hogy a kelleténél több a sorozatban a bad sectoros példány. Ezért bátorkodtam megérdeklődni, hogy van-e gond ennyi reallocationnel.
MaCS
-
válasz
Graphics #47980 üzenetére
Egyébként ja, ezek a bevált OEM-ek update nélkül is csak mennek, mint a tank!
Ezért is venném őket simán, mondjuk 850 EVO és 860 EVO fw-update se különösebben érdekelt eddig. Úgy vagyok ezzel is, ha valami működik, azt ne akarjuk megjavítani!
Azért kicsit bánatos vagyok, hogy újabban különös dolgokat produkál a Samsung, mégha csak customer szinten is....980 hőjelzés bug, 870 EVO fene tudja miféle bug.
Most ugrik be, van egy PM830 is Dell M4700-ban, no az is csak megy sok éve, pedig az kapott rendesen, 3D modellezés koptatta!
-
válasz
Graphics #47972 üzenetére
Graphics, Pyttawrx, köszi!
Különösebb jelentősége nincs, az otthoni gépem spamkönytárában kell lennie. Csak azért kaptam rá fel a fejem, mert nagy örömmel konstatáltam, hogy a nejem gépében is 870-es van, és szemet szúrt ez az m.2 870. Venni nem tervezek, úgyhogy ment is a szemétbe, csak a kíváncsiság dolgozott bennem.
De nagy összegben mernék rá fogadni, hogy a reklámszóróknak fogalmuk sincs arról, hogy egyáltalán miről van szó. A szám biztosan 870 volt, a kép pedig egy m.2-es SSD-t ábrázolt Samsung felirattal.
Elnézéseteket kérem a felesleges körökért.
Köszönettel: MaCS
-
-
LLKobe
veterán
válasz
Graphics #47959 üzenetére
Bakker hogy néztem ezt be, köszi! De ahogy néztem az enyémnek is többet kéne tolni ennél:
Atto ezt dobta:
Ez így is karcsú nem?
Egyébként mikor megvettem rámértem, akkor hozta az 2gb/2gb körüli értékeket.
Azóta betettem a lapba még egy NVME SSD-t, nem lehet hogy az kavart be neki? Nem lehet kevés a PCI-E lane vagy valami ilyesmi? -
-
válasz
Graphics #47870 üzenetére
"A új Transcend modellek összefüggő adattömbök kezelésekor 42 MB/s-os olvasási, illetve 33 MB/s-os írási tempót érnek el.
...
A gyártó 8, 16, illetve 32 GB kapacitású SSD-i Németországban rendre 178, 311 és 444 eurós ajánlott áron kerültek piacra."
Ez a kemény, nem a kád sarka. Köszi, hogy megosztottad, elámultam a számokon. -
Permet Elek
senior tag
válasz
Graphics #47862 üzenetére
Lehet hülyének fogsz nézni, de mikor milyen kedve van. Nem volt jó. Újratelepítem a gépet, jó, majd meghibban. Újratelepítem, az egyik jó, a másik nem, és így tovább. Ott tartok, hogy kivágom az egész gépet. Ugye onnan indultunk, hogy a 870 evo 3tb írással 16 szektorhiba 233 adatátviteli hiba.
Magician vagy elindul vagy nem, vagy fél órát pörög mire észhez tér. Frissítettem a szoftvert. A magician szerint jó az ssd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Apple Watch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest