Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Jason
tag
-
Jason
tag
Közben most esett le a jegyzeteimet nézegetve reggel, hogy mi lassíthat még a boot-omon (épp az általad képernyőre vetett írást nézegettem), hogy azt írtad "Windows alatt ne installálj fel semmilyen IDE-drivert (Matrix Storage Managert sem)" --> nekem van egy IDE-s DVD íróm, ami miatt be van kapcsolva az IDE vezérlő, gondolom a Windows feltelepített hozzá drivert stb.stb.
Gyanúsan ott áll meg gondolkozni a Boot-om a RAM infóknál ami után közvetlenül az IDE eszközök felismerése következik. Az AHCI eszközök felismerése ezután jön, ami egy kicsit időigényes, de aközben nem áll a boot folyamata és így az nem zavar. Akkor lehet, hogy ha kikapcsolom az IDE vezérlőt, akkor gyorsul a boot-om, nem!?
Sajnos így napközben csak elméleteket tudok gyártani, mert be kellett jönnöm a munkahelyemre ( a gonosz munka elszakít a gépemtől
)
A jövő héten igyekszem megcsinálni a kért teszteket, de ma sem lesz rá időm, aztán már csak jövő héten leszek a gépem közelében a mai este után.
Egyébként megcsináltam már a tesztek egy részét csak nem hoztam el a screenshotokat, majd ha nem felejtem el holnap megosztom a meglévő eredményeket. A következő dolgokkal vagyok kész:
Csináltam tesztet az alap Microsoft driverrel (msahci), majd felraktam az ATI ahci driverét. Utána egyébként mintha lassabb lenne, pedig az eszköz illesztőprogramja nem változott.
Leszedtem az alaplapomhoz járó amd ahci és raid vezérlő illesztőprogramját, de egyszerűen nem sikerül lecserélni vele az alap microsoftos drivert. Nem értem miért!? Eszközkezelő SSD megnyit, illesztőprogram frissítés, megadom a helyét és valami olyasmit ír, hogy disk driver, meg hogy nem talált újabbat a gép, pedig megadtam neki a következő filok elérési útját:
Mi lehet a gond
Összefoglalva a kérdéseim a következők:
- az IDE vezérlő okozhatja a boot belassulását?
- ha az előző kérdésemre a válasz igen, akkor a következő kérdés: miután kikapcsolom az IDE vezérlőt újra kell telepíteni a Win7-et? (ez mondjuk nehéz lesz, mert a DVD-ről tudom telepíteni, persze kell szerezni egy sata-s DVD-t)
- hogy tudnám kicserélni az SSD driverét így, hogy ennyire ragaszkodik a Win a Microsoftoshoz?
-ja és a végén: azt írtam, hogy 2007-es Microsoft driver van fent alapból, na ez nem igaz --> ez van fent:
2006.06.21.
6.1.7600.16385
Aktív témák
- Gitáros topic
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Poco F7 – bajnokesélyes
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)