Hirdetés

Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz radi8tor #38529 üzenetére

Áááá nekem az kell :) Ahogy itt le is írtam, azzal az XP szintjére sikerül letolni a start menüt.

Igazából én ha SSD-re installálom a Windows 7 -et, kikapcsolom illetve szolgáltatás szintjén letiltom a töredezettségmentesítést, UPS-es rendszernél a hiberfil.sys-t, áthelyezem a böngésző cache-eket, illetve megregulázom az indexelést.

Az indexelési szolgáltatást magát nem kapcsolom ki, hanem testre szabom.

Az mondjuk érdekes, hogy most kapcsoltam vissza az indexelési szolgáltatást, mert ellenőrzéskor még a szolgáltatások között sem volt, vagy elfelejtettem múltkor visszakapcsolni, vagy valahogy kikapcsolódott... minden esetre a testre szabott indexelési beállításaim a pár hónappal ezelőtti képet tükrözték, csupán aktualizálnom kellett például felvettem a Skydrive mappát.

A lényeg, hogy az SSD-n vagy egyáltalán ne indexeljen vagy csak olyan elenyészően kevés adatot, mint amit a böngészési előzmények, és a start menü elemei jelentenek. Ezt is csak azért, hogy tényleg minden fájlkiterjesztést megtaláljon. Magát az indexelési szolgáltatást, főleg az SSD melletti HDD miatt nem célszerű kikapcsolni, azokat ugyanúgy teljes terjedelmében indexelje.

Ezen felül a rendszerváltozókat is áthelyezem HDD-re.

Az előtöltést nem kapcsolom már ki egy jó ideje, mert az SSD mellett is gyorsabb bootolást eredményezett mérésem alapján.

Aktív témák