- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- 3D nyomtatás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
moriczb
csendes tag
Aha köszi!
Elfelejtettem írni, hogy van a házamban 6 rendszerventi és jelenleg egy másik vinyó is, majd kiszedek egy két cuccot és megnézem úgy is.
De ez a calculator tényleg jó. Köszi mégegyszer! -
finest
addikt
Nálam a következő feszültségek vannak, elég hervasztó eredmények, pedig a táp 400 Wattos, persze noname BPS, vagy ilyesmi.
12V=11,2 - 11.3V
5V=4,865V
3,3V=3.232V
Próbáltam húzni a VGA-t (FX6800), de magasabb értékeken időnként ''kihagy'', megakad, majd kis várakozás után folytatja. Az a gyanúm, h az elégtelen áramellátás az oka, mert az NV drivere messze magasabbra lövi be az optimális értékekekt, mint amit a gép valójában elbír.
Szerintetek nagyon húzos a 11,2V? -
moriczb
csendes tag
ja a kismeghajtó lemaradt
bocsi -
moriczb
csendes tag
A gép:
Táp: 420 W Chieftec aktív PFC
Alaplap: ASUS P4P800
2 db 512 MB memória
Geforce FX video
1 vinyo
1 DVD-ROM
1 CD-RW
1 TV-Tuner
+1 hálókártya
Ennyi -
moriczb
csendes tag
Speedfan 4.19 szerint:
3,3V ---> 3,07 V -
moriczb
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a következő feszültség értékek vannak Chieftec 420-as táppal és Asus P4P800-as lappal az Asus PC Probe szerint:
+12 V ----> 11,916 V
+5 V -----> 4,999 V
+3,3 V ----> 3,088 V
Vcore -----> 1,568 V
A +3,3 V néha lemegy 3 V alá és ekkor a Pc Probe figyelmeztet, de különösebb probléma nincs.
Három kérdésem lenne:
1.Miért ilyen alacsony a +3,3 V-om?
2.Ez az alacsony feszültség okozhat-e valamilyen működési problémát?
3.Mihez kell a +3,3 V?
Köszi -
ro1chee01
csendes tag
Helló.
Nekem is hasonló problémám van. Egy gép amit összeraktam állandóan lefagy (de nálam nem!) Én valószínűnek tartom a tápot (L&C Technology), mivel a biosban a processzor frekvencia 3,19-3,21 között mocorog 3,3 helyett. Nálam viszont jól megy. A feszültség nálam is csak 3,24, de lehet hogy nem jól mér az alaplap. (ASRock K7VT400A+) Van több tápom is itthon, de egyikkel sem több a feszültség. Viszont ha ugyanazt a tápot beteszem egy másik gépbe, ahol szinén ASRock alaplap van, csak egy régebbi, ott 3,21 helyett az 3,28-at mutat! Mi a teendő? Lehet hogy az alaplap rossz?
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
Lenne egy érdekes kérdésem
igazából nem értek valami hejj de sokat a tápokhoz
csak lejegyeztem hogy a nem túl márkás tápom a gépbe
300W os és hogy mire mit írnak
+5v max 35A, +12v max 12A, +3,3v max 15A
ez van a táp oldalán írva
én viszont keveslem a 12volton a 12ampert
nemde?
amikor meg lemértem ezeket Everesttel hogy miket ad ki működés közbe ezeket mutatta
+3,3ra 3,22v
+5re 4,76v
+12re 12,46v
ez nagyon eltér?
a táp nem valami erős és emiatt lehet az hogy sípol a vinyómmal?
pedig azé egy viynóm van csak és amiatt ad ki síp hangot a táp
szóval cserélni fogom cska érdekelne hogy legalább melyik értékből mennyi az ajánlott
én ahogy olvasgattam +12v-ra érdemes legalább 18-20A tápot venni
nemde?
adjatok válaszokat -
Diego2002
tag
Ez éppenséggel előfordulhat, de ez akkor sem magyarázat arra, hogy a 12 V-t meg sem közelíti. Máshol azt láttam, hogy az, hogy (bőven) 12 alatt van, azt jelenti, hogy terhelt a gép.
Druszámnak:
Ez egy 350-es táp, viszont ki lett próbálva egy 400-as táppal is (igaz Mercury-val).
Lehet, hogy leszedem a procit, és újra rárakom, de van egy olyan érzésem, hogy nem ez lehet a problem. Meg azért nem olyan nagy was ist das felrakni egy ilyen hűtőt. -
Diego2002
tag
Szevasztok!
Nemrég raktam össze barátnőméknél egy gépet. Megmondom őszintén a feszültségekkel soha nem foglalkoztam, mondhatnám úgy is, hogy soha nem merültem bele (mert azt gondoltam felesleges).
Nos most muszáj foglalkozni vele. Ugyanis a gép egy MSI 865PE Neo2-V -s alaplap, 2,66-os Celeron.
A helyzet, hogy alapból, 0 %-os proci használatnál is 45 fok kürül teng a hőmérséklete, folyamatos 100%-nál 60 fölé is megy, és nem vártam tovább, de szerintem 70-t is nyomna, ha nem többet. A hozzá adott gyári cooler 2650 rpm táján megy.
A feszültségeknél a 3 V rendben, 5V rendben, 12 V viszont 10,5-en van, ritkán ugrik 11 fölé. Ez mitől lehet??
Egyáltalán ez a 12 V mi? a proci feszültsége vagy mi?
Everestet használtam amúgy!
Előre is kösszi. -
zfarkas
senior tag
Na bazdkikám ma reggel kapcsoltam be a gépet, és elkezdett csipogni. Mint amikor a memória időzítéseket túl kicsire veszem. Aztán nyomtam egy reset-et, és végül elindult... Nagyon furcsa.
-
zfarkas
senior tag
UP!
-
LukE
veterán
nem egett meg az egyik sarokban egy olyan tuske, amibe _ket_ drot megy? Egy narancssarga, es egy mas szinu? Mert az a 3.3v sense, es az alapjan probalja kideriteni a tap, hogy kb mekkora fesz. esik a drotokon. Ha az is megegett, akkor eleg nagy fassagok tudnak kijonni.
''-'' feszultsegek miatt ne aggodj, egyreszt gyak. semmi sem hasznalja, masreszt lehet, hogy azt meg rosszabbul meri ami meri...
A taphoz: Ha a garrlevele megvan, akkor probalj meg dobni 1 mailt a Kelly-Tech-nek, ha nem ''kamionos'' a tap, akkor talan csinalnak vele valamit. Talan. -
zfarkas
senior tag
Kicsit felhozom a témát, van egy problémám:
A gép elkezdett olyanokat csinálni, hogy egyszer rendesen bekapcsol, máskor meg bekapcsol ugyan, de nem történik semmi (még csippanás sincs, se kép, se hang). Sajnos egyre gyakrabban csinálja utóbbit
Azt tudni kell, hogy még nyár elején az alaplapra kapcsolódó 20-tűs csatlakozó 3 lába megégett: Bővebben: link
Gondoltam megnézem a fesz értékeket, terhelés nélkül ezek vannak:
VCore: 1,47-1,49
+3,3: 3,33
+5,0: 5,03
+12,0: 11,86
-12,0: -7,09
-5,0: -3,74
Terhelve:
VCore: 1,44-1,46
+3,3: 3,33
+5,0: 5,05
+12,0: 11,67
-12,0: -7,09
-5,0: -3,74
Valaki elmondaná, miért ilyen kicsik a negatív feszek?
Aztán baj-e az a procinak, hogy 1,525 helyett 1,47-et kap? Vigyem feljebb?
Vagy mi lehet a gond? Nagyon nem vágom, és már elég idegesítő, hogy minden második bekapcsolásra kell egy reset. -
Mr.Skyline
senior tag
megvettem a Chieftec tápot 420W van Aktív PFC és Dual fan is, ezeken kívűl van egy gyárilag SATA kábel is, ezt díjazom
mert SATA vinyóm van
Feszültségértékek (Everest 1.51.195):
+3,3V - 3,44 stabilan, nem változott meg
+5V - 5,03-5,05 között
+12V - 12,22-12,29 között
-12V - 12,08-12,14 között
-5V - 4,60-4,62 között
van különbség
amugy ezek az értékek jók ettől a táptól? -
DigitXT
félisten
válasz
Mr.Skyline #25 üzenetére
ezt a házat szeretném elvinni 1 400W-os táppal
Bennem anno fel sem merült, hogy gond lehet egy gyárilag összerakott cuccal. Az igazat megvallva végülis sokáig nem is volt, csak az utóbbi időben kezdett gyengélkedni a cucc...(Persze manapság azt javasoltam egy srácnak, hogy oké, hogy Codegen házat vesz, elvégre nem rossz az, csak próbálja meg táp nélkül, és mindjárt vmi márkás cuccot bele: pl. neki egy P4 3GHz mellé... Na ja!)
most, hogy lassan 1éve PH tag vagyok > sokat halottam a tápok felöl
Dettó, csak én nagyon sokáig csak passzívan olvasgattam, aztán most, hogy regisztráltam, és irogatok is sokkal jobban tetszik a dolog, mert választ kaphattam egy-két olyan kérdésre, amire olvasgatással kb. sosem. Pl. hogy fut egy A64-en, de 9600-as kártyával a PoP:WW, meg ilyen nyalánkságok.Prohardver rulez!
[Szerkesztve] -
Mr.Skyline
senior tag
hát jah, csak mikor összraktam a gépet akkor pont a házzal kezdtem és csak annyit mondtam a boltba csávónak hogy ezt a házat szeretném elvinni 1 400W-os táppal, persze nem kérdezte volna meg hogy milyen márkát szeretnék, na mind1 amugy UPS-em van, de szerintem a ''teljes nyugalom'' csak akkor fog létrejönni ha holnap munkaután hazajövök az uj táppal és lecserélem ez a sz*r-t
aztán most, hogy lassan 1éve PH tag vagyok > sokat halottam a tápok felöl
u.i.: eggyetértek, hogy megéri belefektetni akár 10-20 ft-al is többet, mivel sokkal nagyobb értéke van pl. 1 jó vga karinak... és sokkal nagyobb lehet utána az anyagi kár ha a gagyi táp miatt elszáll valami... -
DigitXT
félisten
válasz
Mr.Skyline #23 üzenetére
egy rakás szar
A Mercuryra azt mondják... Bár nekem sohasem volt...
Nem tudom mit hagytam ki.
A Codegenre is azt mondják... Na az viszont volt...
Tudom, mit hagytam... végleg el.
Amúgy az átlagkonfigok ma sokkal többet érnek, minthogy egy gyengus táp eldurrantsa őket: megéri befektetni, s lőn nyugalom. Csak tartson ki sokáig! -
DigitXT
félisten
válasz
Mr.Skyline #19 üzenetére
eggyértelműen jobb lesz
Ehhez kétség sem férhet!
de mit gondolsz kábelminőségileg ill. csatlakozóilag is jobbak?
Persze: több és jobb minőségű csatlakozó várható.Enermaxéknál pl. divat az aranyozott csatlakozó - asszem -, meg pl. az árnyékolt ATX kábel, ami viszont a ''régebbi'' - én most vettem egy hete, és nekem még régebbi
- típusoknál borzasztóan merev... Ld. pl. a ''panaszomat'' itt!
Bővebben: link
Szerk: és Enermaxéknál még divat a baromimagas ár is: én csak abban bízom, hogy tényleg kitart akár egy új konfiggal is, ha már járt rá 3 év gari. (Chieftecre meg élettartam gari jár, vagy mi?
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Mr.Skyline #17 üzenetére
tudja mik azok a 127 fokos értékek
Tuti azt jelenti, hogy az adott érzékelő nem mér semmit...
127 fok mindennek sokk lenne. -
DigitXT
félisten
válasz
Mr.Skyline #16 üzenetére
Nekem hasonló konfiggal vannak hasonló adataim, deltekintve, hogy a +3.3V, és +5V gyakorlatilag betonstabil (na mire ezt leírtam egy picit beingázott
), viszont a +12V az 12.52-12.59. És hogy ez miért érdekes? Enermax 420W-os tápom van...
Azért bízom benne, hogy ezek határértéken belül vannak, és nem egy ilyen brutál táp fogja megsütni a konfigomat: előtte 300W-os Codegenem volt, és hallani lehetett a tápventijének fordulatszámcsökkenését kisebb terhelés hatására: elég ijesztő volt, ma már ilyen nincs persze!De a 12V-t vagy fölé szokták lőni, vagy csak a lap mér pontatlanul, mert a Codegen is ezt hozta, és egy Chieftech/Enermax hogy úgy mondjam más kategória: én bízom bennük...
-
Mr.Skyline
senior tag
Noh felraktam a SpeedFan-t
valaki tudja mik azok a 127 fokos értékek mert kicsit sokkol....???
Bővebben: link
amugy itt a +, - 12V eltér az Everestben mértektöl itt csak 11.xx V mind a kettő!
nemvágom -
Mr.Skyline
senior tag
Everestel csináltam egy tesztet, 10percet néztem folyamatosan és felírtam papirra az értékeket:
CPU mag: 1.70V nem változott
+3.3V - 3.36V-3.38V
+5V - 4.84V-4.89V
+12V - 12.54V-12.67V
-12V - 12.46V-12.59V
-5V - 4.72V-4.74V
szerintem a +, - 12V kriminálisvagy nem?
most rakom fel a SpeedFan_v4.18.exe-t majd meglátom ezzel mi lesz,
amugy egy 400W Mercury!!!
Holnap megyek megvenni a 420W Chieftec-et, szerintem lesz különbség
-
shteer
titán
Ha már feszültségnél tartunk(ASUS P4P8X; Macron 400W):
Bios: a 12 V az 12 V
Aida: a 12 V az 12 V
Asus PcProbe: a 12 V az 15,3 V (!)
MSI PcAlert: a 12 V az 15,5 V (!!!)
Az uccsó 2 program meg van kergülve? Ezek tudnak csak riasztást de azt nyomják egyből a hibás fesz mia'. Többi adatuk normális.
5letek? -
quigon
tag
Erről a tápról van valakinek valami tapasztalata.
http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=13352 -
Strottler
tag
Nálam a feszültségek mind alacsonyabbak az előírtnál, kivéve a VCore-t. Az baj? Melyik a veszélyesebb, ha + vagy ha - irányban tér el?
-
bkiss
csendes tag
Optimalis/idealis az volna hogy tenyleg ne nagyon haladja meg a +/- 5 % kulonbseget, semmifele feszultseg, de en is tapasztaltam hogy van amikor +/- 20 % is van kulonbseg, es zavart engem, pedig stabilan ment a gep.
Kerdes az hogy ez amit nekunk kirak a kepernore a bios az volos ertek-e vagy sem. Igazi az volna hogy egy super-pontos meromuszerrel ramerni hogy tenyleg igaz-e amit latunk kiirva, en meg nem csinaltam meg
Udv. bkiss -
marcee
addikt
Az 5% eltérés még belefér, inkább a stabilitás a kérdés.
Esetemben Chieftek 360W:
CPU Core 1.66
+3.3V->3.41
+5.0V->5.08
+12V->12.40-12.54
Mérd ki Aidá-val az ingadozását. -
joysefke
veterán
most cpu stab 6.0 teszt megy, eddig nem jelzett hibát
(szerintem nem adott +feszt a procinak, de nemtudom) -
joysefke
veterán
Maxpower tipusu made in china tápom van...
tudtok róla valamit?
mellesleg a proci előző tulaja ''széthuzta'' a procit...
TB1200
1500fölött ment sokáig, aztán hibázott, igy visszavette kicsivel 1400 fölé majd azt sem birta, és fokozatosan visszavette 1200 ra
mellesleg rosz minőségű aluminiumhutőt használt 250 es táppal...
a proci hömérséklete 85 fok volt használat közben...
késöbb vett jobb hütőt, és lényegesen hűvösebb lett a proci... -
hobizoli
nagyúr
Jaja...de a 12V-nal az a +0.45 az mar nemvanjol, a max elteres 0.15-0.2V lehetne...kulonben is 250W-s tap egy 1200MHz-s Tbird-l....haaat nem egy eletbiztositas
hobizoli -
joysefke
veterán
?
nem sok az a +0.5V a +3V nál? -
joysefke
veterán
Hi valami maxpower tipusu 250W os tápom van....
biosban ezt irja ki a hw monitor:
12V -12,43
3V -3,536V
Vcore 1,824 V (nem nyultam hozzá)
1200as thunderbirdem van...
nem szarok ezek az értékek
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest