Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foxi
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
A könyv alapján amiből készülgetek, elég vázlatos ez a része.
-
-
Foxi
senior tag
Na megvolt a matek ma, holnap meg infó. Ahogy hallottam elég érdekes bizottság van... Nem tudja valaki, hogy mennyi hátránnyal indul aki póttételt húz? A könyvtárismeret nem igazán izgat, bár a bukás elkerülése elméletileg elég és akkor még 130 pont felett vagyok összetettben

-
Foxi
senior tag
Ha matematikailag helyes a megoldás módja, de nincs benne a javítókulcsban attól még el kell fogadniuk. Pl ha valaki parabolához deriválttal számol érintőt középszinten -amit megtehet, ha tudja hogyan kell - kénytelenek lesznek elfogadni és ez biztosan nem szerepe a megoldó kulcsban sem. Szóval ez alaphelyzetben is így van.
A részpontoknál pedig az jelenthet gondot, hogy elég hülyén van megoldva az eredmények adatbázisba vitele. Itt előfordulhat olyan, hogy egy két pontos feladatnál csak két pont van vagy semmi, hiába volt benne jó dolog is, ha a vége rossz bukod az egészet. Mondjuk ezen változtathatnának, bár ez engem nem érint az emelt szint miatt
-
Foxi
senior tag
Az atlaszban elég kaka az a térkép. Igazából a legtöbb az. Na mindegy
Pl Korzika és Szardínia sincs jelölve, pedig mindkettő az elsők között lett provincia. Ráadásul kétféle betűtípust használnak pl Gallia szép nagy bötű, de alatta kisebbel ott vannak a tényleges provinciák nevei.
A Bélásban meg az a rossz, hogy egy év 12 hónap és én nem tudom mikor ment el Julianus, se azt mikor koronázták Bélát. Úgyhogy ez technikailag mindkettő lehet
-
-
Foxi
senior tag
Viszont az elsőben az tényleg rossz, hogy Gallia provincia nem volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#868: Szerintem semmi rossz nincs a fasizmusról szóló részben. És a fasizmust leginkább az olaszokra lehet használni a többi csak hasonlít rá, bár ezt előszeretettel mossák össze.
Az első linkkel viszont lehet próbálkozni, bár szerintem azzal sincs nagy baj.
Egyébként arra kíváncsi leszek, hogy a 10-esben melyik lesz a jó a karikázósnál, mivel a Benes dekrétumoknak egyaránt következménye volt a magyarok idetelepülése és a szlovákok Csehszlovákiába települése. És mindkettőre van is nyíl. Bár ez lehet, hogy csak kukacoskodás, meg a saját hülyeségem védelme
[Szerkesztve] -
Foxi
senior tag
Ez pusztán nézőpont kérdése.
A Weeds-ben van egy hatalmas rész, nagyjából így hangzik: ''És ahogy az a Bush nevű elnökök alatt lenni szokott, megszálltuk az országát!'' (Egyébként Panamáról van szó az idősebb esetén.) Szóval nem különb egyik oldal se.
#864: Szerintem jó.
[Szerkesztve] -
Foxi
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
A linkre:
A magyar történelmet firtató esszékérdések közül egy a Kádár-rendszerre, egy az '56-os szovjet megszállásra ...
Na ők is tudják miről írnak cikket
#852: Egyáltalán mi volt benne a hiba?
[Szerkesztve] -
Foxi
senior tag
Egy hét pihiiii!

Eddig tetszik az érettségi, nem volt olyan nehéz egyik része sem. Csak aztán a megoldó kulcs is jó legyen
A töriben annál a feladatnál kommentálta még valaki rajtam kívül a Benes dekrétumos feladat karikázós részénél a kósza vonalat?
-
Foxi
senior tag
Nem jelöltem magam azthiszem. Nem is tanultam olyan nagyon eddig
Egyébként ha valami nem tetszik van lehetőség reklamálni. Más kérdés, hogy ez kit mennyire érdekel
Mindenkinek a saját döntése, hogy mire mennyit tanul a lehetőségekhez mérten.
Jut eszembe az írásbelik időpontjai elég hamar ki vannak tűzve szóval azt tulajdonképpen biztosra lehet tudni mikor van. Már április elején is, így egy hónap még pont jut is rá
[Szerkesztve] -
Foxi
senior tag
-
Foxi
senior tag
-
-
Foxi
senior tag
Hát a töri főleg középszinten nem hiszem, hogy gáz lenne
Mondjuk én könnyen beszélek mert szeretem, meg viszonylag tudom is
De tényleg nem nehéz legalábbis a korábbihoz képest van egy rakás könnyítés, van elég sok atlasz használat amiben szerepel egy rakás évszám és információ. -
Foxi
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Én úgy tudom, hogy pl töriből egy bizonyos szerző páros alkot keze nyomát viseli az egész nagyrészt. Mondjuk az biztos, hogy nagy pénz van a dologban, ha azt nézzük csak, hogy mennyi gyakroló könyv, miegyéb kapható. Lehet írni kéne egyet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Foxi
senior tag
Hát én még azzal nyugtatom magam, hogy csak nem olyan sötét az ördög mint amilyennek mondják
Most épp a közepén vagyok egy angol emelt érettséginek remélem összejön, a lényeg a nyelvvizsga megszerzése
Utána meg meglátjuk de valószínűleg matek+info lesz de szerencsére csak tavasszal 
Én sokat vacilláltam, hogy mi legyen lévén mivel most egy közgazdaságinak nevezett osztályba járok de olyan sok pontom úgyse lesz amennyi kellene egy ''nevesebb'' helyre (mert majd jól elszúrom az érettségiket
), illetve miért tanuljam egy általam igencsak kevéssé kedvelt rendszer kiszolgálását?
Úgyhogy marad ez ha beledöglök is ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
MOD: Amúgy van egy nagy előny. A feladatsorokat az érettségin évről évre ugyanolyan szellemben rakják össze így nem nagyon van variáció, pl az angolon érdekes módon mióta ez a rendszer van, azóta ugyanolyan jellegű feladatok vannak, de még pl a levélírásnál is mindig volt egy álláskereső/ tanácsadó levél
[Szerkesztve] -
Foxi
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Jó nekünk ez a 125/126 pont bőven
Hogy én mennyire fogom utálni a következő félévet
Ja és nálam is a bme mérnök info van megcálozva aztán meglátjuk összejön-e 
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Alienware 17r4 olvass
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Úgyhogy marad ez ha beledöglök is
Ja és nálam is a bme mérnök info van megcálozva aztán meglátjuk összejön-e